Marko1811,sve mi to znamo ali najteze je to u praksi izvest.. Prvi doktor mi je rekao da nije opasna na pocetku,dok drugi da je... e sad ti budi pametan... Ja sam jedva cekala i prvi i drugi put da dode menstruacija, osjecala sam se taaaaako cisto...
Ella,vjerujem da svaka zena koja je prosla kao mi se osjeca isto... koju si hranu izbjegavala? Gin sam na zadnjem pregledu pitala s obzirom na posao koji radim, jel opasno da se nesto desi i ona je rekla da ne ali ako cu se ja osjecat bolje,cim saznam za trudnocu, odmah na bolovanje..
Aeono, pitaj dr ali meni je iz prve, dr se cude sta mi je iz prve proslo i to krema..
Beban,sta su ti rekli?
MBM, drago mi je da si pisala, pitala sam za tebe u prijasnjim postovima, kako si ti? koja je situacija kod tebe? Sta se tice moje trombofilije rekli su mi da je dovoljno aspirin cim saznam za trudnocu, sad imam hematologa 1.12 pa cu ti moc vise reci o tome, ti si 4g/4g gomozigot ako se ne varam?
Donna2022, i sama nisam rekla za oba puta na poslu i prijateljima, iskljucivo samo roditeljima, tako da te razumijem.. bas sam na str 822/823 pisala o tome.. ako netko ima dobar savjet kako biti smireniji pri sljedecoj trudnoci i pri pokusavanju uopce na trudnocu, bio bi to super savjet! trudnice nase,pomagajte! :D Sta se tice voca i povrca, citala sam o tome necakinja mi je imala kao malene gliste od voca i povrca, postoji jedan prah zeotex gdje ispere sve to, realno to mozes i s sodom bikarbonom, mislim da je dovoljno.. ja se ne mogu natjerat na voce a kamoli povrce :D To sto moras vaditi horm stitnjace super, i ja sam tako mislila pa mi je na kraju tsh bio visok i saznala sam za hashimoto..preporuka, obavi sve pretrage,meni su rekli da se prvi put desava svima i da je to normalno i da druga trudnoca bude skroz uredu, nisam znala za briseve i ikakve pretrage, i eto.. dva spontana za redom,bori se za sebe!
Svijet10,zao mi je sta uopce i moras biti na ovom temi.. moja ti je preporuka posto je mala trudnoca-medikamendozno.. drzi se!
27👩🏻
33👦🏻
Mom of 2 angel in heaven
Spontani 31.07.2021 - 10 tj - emb 6+5👼🏻
Spontani 08.02.2022 - 9 tj - emb 7+5👼🏻
-Hashimoto, terapija 75/50 eurotirox
PAI-1 heterozigot 4g/5g
God will carry you trough the storm 🍀💪
Pregled 30.5 imamo ♥️
27.6.23-11+2 4.7 cm 🍀
14.7.23-13+5 7.55 cm 🌈
10.08.23- stiže mamina djevojčica 💜🌈👨👩👧
Loza, kako si ti? jeste li saznali spol?
27👩🏻
33👦🏻
Mom of 2 angel in heaven
PAI-1 heterozigot 4g/5g
Pregled 30.5 imamo ♥️
27.6.23-11+2 4.7 cm 🍀
14.7.23-13+5 7.55 cm 🌈
PiaBuu izbjegavala sam sve što nije prerađeno (salame, paštete, suho meso ...) , sirovo meso, ribu, voće i povrće mora se dobro oprati, morske plodove isto kao ne preporucuju, tuna pogotovo..ne sjećam se više točno što još, ali sam baš pazila na sve. Jer mi je prijateljica isto bila trudna pa mi je ona davala savjete, sve što njoj dr kaže, ona je meni prenosila.
Ali eto, nema pravila, paziš pa opet završi kako završi..
🚺 31
🚹 31"Pogledaj unatrag i zahvali Bogu. Gledaj naprijed i vjeruj Bogu."♡ Baby Girl ♡
♡ A ♡ 21.01. ♡
https://ibb.co/Kww4rZZ cure drage, mislim da smo se sve savršeno našle u ovome... Vidim da su se nove cure pridružile temi, jako mi je žao što se susrećemo na ovaj način 🥺❤️ nema pomoći, ali mislim da ste u svom tom jadu našle pravo mjesto za razumijevanje i ispuhat se ❤️
Ja sam se jučer tako raspala, tako sam opet dotakla dno... Imam prijateljicu s kojom sam se u svojoj prošloj trudnoći pratila, jedan dan razlike u terminima. Jučer smo išli upoznati tu bebicu, isto dječak kao i moj. Bila sam ok cijelo vrijeme jer zaista volim tu kolegicu, ali čim sam sjela u auto bilo je gotovo. Samo sam počela nekontrolirano plakat, muž ne mora ni pitati što mi je, samo počne plakat skupa sa mnom. Njegove suze sam vidjela prvi put kad smo izgubili bebicu i svaki sljedeći put kad bi ja tako potonula opet. Kaže ne može me više gledat tako i da ne mi ne može nikako pomoći... A mene duša još više zaboli jer se ne mogu oteti mislima da sam i ja sad mogla imati bebicu od 3 mjeseca i koliko mi nedostaje, a druga bebica mi se vrti po stomaku i udara me po rebrima. Osjećam se tako sebično u tom trenutku prema svom drugom sinu kojeg nosim jer znam da njega ne bi sad bilo da je s prvom bebicom bilo sve ok. Užasne emocije osjećam u tom trenutku, osjećam se kao najgora osoba na svijetu jer bi trebala biti zahvalna (što i jesam!), ali i dalje patim, i dalje se lako slomim... Oprostite na dugom postu, morala sam se malo ispuhati
Ja 27 / M 32
aktivan rad na bebi od 10/2020
11/2021 ➕🤰 dečkić :) 💙
02/2022 - 16tt, inducirani pobačaj, curenje plodne vode 💔
02/2022 papa, brisevi, tsh, trombofilija ✔️
"I will not cause pain without allowing something new to be born." Isaiah 66:9
🌈28.04.2022. ➕🙏❤️
Marko, moja najveća pobjeda 💙 13.01.2023.
Bože, hvala Ti!
https://ibb.co/Kww4rZZ cure drage, mislim da smo se sve savršeno našle u ovome… Vidim da su se nove cure pridružile temi, jako mi je žao što se susrećemo na ovaj način 🥺❤️ nema pomoći, ali mislim da ste u svom tom jadu našle pravo mjesto za razumijevanje i ispuhat se ❤️
Ja sam se jučer tako raspala, tako sam opet dotakla dno… Imam prijateljicu s kojom sam se u svojoj prošloj trudnoći pratila, jedan dan razlike u terminima. Jučer smo išli upoznati tu bebicu, isto dječak kao i moj. Bila sam ok cijelo vrijeme jer zaista volim tu kolegicu, ali čim sam sjela u auto bilo je gotovo. Samo sam počela nekontrolirano plakat, muž ne mora ni pitati što mi je, samo počne plakat skupa sa mnom. Njegove suze sam vidjela prvi put kad smo izgubili bebicu i svaki sljedeći put kad bi ja tako potonula opet. Kaže ne može me više gledat tako i da ne mi ne može nikako pomoći… A mene duša još više zaboli jer se ne mogu oteti mislima da sam i ja sad mogla imati bebicu od 3 mjeseca i koliko mi nedostaje, a druga bebica mi se vrti po stomaku i udara me po rebrima. Osjećam se tako sebično u tom trenutku prema svom drugom sinu kojeg nosim jer znam da njega ne bi sad bilo da je s prvom bebicom bilo sve ok. Užasne emocije osjećam u tom trenutku, osjećam se kao najgora osoba na svijetu jer bi trebala biti zahvalna (što i jesam!), ali i dalje patim, i dalje se lako slomim… Oprostite na dugom postu, morala sam se malo ispuhati
Ajme slika je baš opisala sve od riječi do riječi..😔
Nisi sebicna niti loša osoba , to je prirodni proces, prirodne emocije protiv kojih ne možeš ni ti niti itko od nas tko je prošao to.
Teško je, boli i moraš to izbaciti iz sebe, moraš plakati kada ti se plače.
I samoj mi je tako jer moja jetrva i ja smo bile razlike 2 tj, a gledam nju svaki dan sa stomakom i slušam o trudnoći i svemu, a mislim da sam i ja sad trebala biti sa stomakom do zuba. A kako će mi biti kada rodi, to samo Bog zna.
Čak sam i pomislila da je moja beba umrla da bi njena živjela, svasta čovjeku dođe u glavu...
Drži se i slobodno piši što ti je na duši ❤️
🚺 31
🚹 31"Pogledaj unatrag i zahvali Bogu. Gledaj naprijed i vjeruj Bogu."♡ Baby Girl ♡
♡ A ♡ 21.01. ♡
Joj Ella 💔 žao mi je što se tako osjećaš, ali nažalost razumijem... Pričala sam s kolegicama koje su isto izgubile bebe a sada imaju svoje bebače kako se osjećaju po pitanju gubitka, prođe li ta bol ikada. Njih je prošla. Ne znam jel to individualno, ali imam osjećaj da ta bol ne može proći. Ta je bebica previše voljena i željena da bi bila zaboravljena i da se zbog nje ponekad ne pusti suza i vrisak
Ja 27 / M 32
aktivan rad na bebi od 10/2020
11/2021 ➕🤰 dečkić :) 💙
02/2022 - 16tt, inducirani pobačaj, curenje plodne vode 💔
02/2022 papa, brisevi, tsh, trombofilija ✔️
"I will not cause pain without allowing something new to be born." Isaiah 66:9
🌈28.04.2022. ➕🙏❤️
Marko, moja najveća pobjeda 💙 13.01.2023.
Bože, hvala Ti!
Joj Ella 💔 žao mi je što se tako osjećaš, ali nažalost razumijem… Pričala sam s kolegicama koje su isto izgubile bebe a sada imaju svoje bebače kako se osjećaju po pitanju gubitka, prođe li ta bol ikada. Njih je prošla. Ne znam jel to individualno, ali imam osjećaj da ta bol ne može proći. Ta je bebica previše voljena i željena da bi bila zaboravljena i da se zbog nje ponekad ne pusti suza i vrisak
Slažem se.
Ne razumije to svatko da je možda dugo trebalo da uopće dođe do trudnoće i da je dugo zeljena beba i već od samog pozitivnog testa voljena najviše na svijetu i onda kada ti se sve sruši u trenutku, kako ostati pribran?!
Normalno da si ne dopuštam da padnem u depresiju, da samu sebe uništavam ali boli.
🚺 31
♡ A ♡ 21.01. ♡
Ella,Znala sam da te stvari se treba pripaziti u trudnocu,ali ako mislim da ipak moze sve u nekoj mjeri i kako se ti osjecas i dal uopce i mozes to sve jesti..
Draga nasa Loza, od rijeci do rijeci,slika je u pravu! nisi losa osoba ako tako razmisljas, sve su to prirodne emocije.. Gore si pisala da si pitala kolegice dal ta bol prode ikada... vjerujem da vrijeme lijeci rane i vjerujem da kada budes drzala svog sina u rukama da ces osjecati najveci Blagoslov u zivotu i da ces u tom trenutku dobiti sve odgovore. Uredu je osjecat se lose, uredu je imat strah, sve je to uredu,ljudi smo i imamo emocije, uredu je.Bez brige Loza, tvoje malo cudo uskoro dolazi! :)
27👩🏻
33👦🏻
Mom of 2 angel in heaven
PAI-1 heterozigot 4g/5g
Pregled 30.5 imamo ♥️
27.6.23-11+2 4.7 cm 🍀
14.7.23-13+5 7.55 cm 🌈
Rekli su mi da ne znaju hoce li se ponoviti ili ne, da mirujem ali da se bas ne prikujem za krevet (za sad ipak ustajem samo u wc), kosu nisam prala dve nedelje nadam se da cu se sutra usuditi, sva sam u grcu posto povremeno izadje braon sekret ili osusena krvna zila, sto je dovoljno da mi se kolena zatresu...
Devojke na zimskim bebama su me umirile, njih tri su imale nisku posteljicu i ipak se podigla...
Dan po dan kao i svi na ovoj temi, puno pozdrava!
👩💼38 🤵♂️38
28.05. poslednji ciklus i + treca sreca!
Loza, podsjećaš me na mene kada sam ostala trudna nakon 1. Spontanog. Plus se pojavio 2 mjeseca prije nego mi je termin trebao biti. Iste misli kao i tvoje, radost ali gorka zbog misli na izgubljenu bebicu.. nekako kako je taj termin prošao sam se u glavi posložila ;hej pa otkud ja znam da to nije moja ista bebica! Sto mi uopće znamo o tome?! U glavu mi je ušla misao da je to moja ista bebica, dušica mi je ponovno došla. I Nek mi netko dokaze da mi to nije ta moja dušica.
Eto s tom mišlju sam ja zadovoljna i bas eto vjerujem u nju. Možda zvuci ludo, no to je moj način kako se nosim sa svom tom težinom. Vjerujem i da će mi se moja dušica ponovno Vratit…Meni je danas 43. Dan i nema M. Bili su neki kao grčevi ali ništa se nije dogodilo. Inače su mi bas redovne. Sad se već lagano brinem. Ako ne dođe za 10ak dana idem na pregled.
Eto, kao da nije bilo dosta sve skupa nego stresiranje i oko menge. Ako tko ima slično iskustvo Nek me utjesi, bila bih zahvalna.
Nikako da krenem dalje.
👼🏼 11tj, ❤️, ❤️, 👼🏼 7tj, 👼🏼 18tj, 👼🏼 18tj
Bože svrati pogled na mene…
Sortiraj odgovore
Najstariji