Spontani pobačaj

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
  • mamax4
    09. Srpanj 2022. 16:31

MBMikica

mamax4

Pozdrav, evo da i ja podijelim svoje iskustvo s Vama.
    Od 10+4 tjedna trudnoće sam krvarila, imala veliki odljev s ugrušcima u 11 TT, pila Sumamed 5 dana zbog ureaplasmu 10na5, cijelo vrijeme imala smeđe/krvavi iscjedak, u 16+2 TT ponovno izljev, uzrok ne vide. Cerviks se smanjio u 3 dana s 4,8 cm na 3 cm. Prije 3 dana 7.7 navečer u pola 2 me probude trudovi, zovem bolnicu kažu da ne vjeruju da je to to. Trpim jake bolove do pola 4, u jednom trenu puca vodenjak, bolovi prestali, osijetim da nešto izlazi iz mene. Otišla sam na toalet i iz mene je ispao moj sin u 17 TT 💔 zovem muža koji je van sebe. Nakon toga zovem hitnu, dispečer me smiruje razgovorom dok ekipa hitne nije stigla do mene. Odvoze me za bolnicu, beba visi iz mene jer je posteljica ostala još u maternici. Rade mi kiretažu na živo. U roku 25-30 minuta sve je bilo gotovo. Leukociti 21,8 i povišen CRP dobila antibiotik i taj dan došla svojoj kući. Evo još krvarim kao slaba mjesečnica, bolova nemam kao ni temp. U 16 TT su mi već bili povišeni leukociti i CRP pila sam Zinnat….ali eto, očito je upala bila toliko jaka da me je dovela do ovoga. Bol zbog gubitka je jača od svega što sam prošla u tih 7 tjedana i nikada neće proći 💔💔

Jao strasno je to prezivjet. Pa sta rekose u bolnici. Kad ides na kontrolu. Ufff tesko veoma je tesko 😭Drzi se mila jer je to tezak period. Saljem ti puno zagrljaja. 🤗🤗❤️💐

Ništa mi nisu rekli, osim na otpustu što mi je jedna odvratna doktorica uputila prijetnju i rekla ovo, citiram ju "dat ću ti otpusno pismo i neka te vrag nosi meni s očiju" od šoka nisam znala što bih joj rekla. Na kontrolu ću kod svoje čim stane krvarenje, a po PH nalaz idem za 4 tjedna.

Ella..
    09. Srpanj 2022. 16:39

mamax4

MBMikica

mamax4

Od 10+4 tjedna trudnoće sam krvarila, imala veliki odljev s ugrušcima u 11 TT, pila Sumamed 5 dana zbog ureaplasmu 10na5, cijelo vrijeme imala smeđe/krvavi iscjedak, u 16+2 TT ponovno izljev, uzrok ne vide. Cerviks se smanjio u 3 dana s 4,8 cm na 3 cm. Prije 3 dana 7.7 navečer u pola 2 me probude trudovi, zovem bolnicu kažu da ne vjeruju da je to to. Trpim jake bolove do pola 4, u jednom trenu puca vodenjak, bolovi prestali, osijetim da nešto izlazi iz mene. Otišla sam na toalet i iz mene je ispao moj sin u 17 TT 💔 zovem muža koji je van sebe. Nakon toga zovem hitnu, dispečer me smiruje razgovorom dok ekipa hitne nije stigla do mene. Odvoze me za bolnicu, beba visi iz mene jer je posteljica ostala još u maternici. Rade mi kiretažu na živo. U roku 25-30 minuta sve je bilo gotovo. Leukociti 21,8 i povišen CRP dobila antibiotik i taj dan došla svojoj kući. Evo još krvarim kao slaba mjesečnica, bolova nemam kao ni temp. U 16 TT su mi već bili povišeni leukociti i CRP pila sam Zinnat….ali eto, očito je upala bila toliko jaka da me je dovela do ovoga. Bol zbog gubitka je jača od svega što sam prošla u tih 7 tjedana i nikada neće proći 💔💔

Jao strasno je to prezivjet. Pa sta rekose u bolnici. Kad ides na kontrolu. Ufff tesko veoma je tesko 😭Drzi se mila jer je to tezak period. Saljem ti puno zagrljaja. 🤗🤗❤️💐

Ništa mi nisu rekli, osim na otpustu što mi je jedna odvratna doktorica uputila prijetnju i rekla ovo, citiram ju "dat ću ti otpusno pismo i neka te vrag nosi meni s očiju" od šoka nisam znala što bih joj rekla. Na kontrolu ću kod svoje čim stane krvarenje, a po PH nalaz idem za 4 tjedna.

Molim?! Što je to sa doktorima i sestrama, odakle im pravo da se tako ponašaju?! Uz svu muku još i oni bezobrazni , pa to je da je nalupaš!!!! Ajme kako sam ljuta!!!

🚺 31
    🚹 31

"Pogledaj unatrag i zahvali Bogu. Gledaj naprijed i vjeruj Bogu."

♡ Baby Girl ♡
    ♡ A ♡ 21.01. ♡

Ella..
    09. Srpanj 2022. 16:41

Sreća u nesreći je što sam u Austriji i ovdje sam stvarno doživjela sve najbolje.. nalazi gotovi u roku par sati budu, sve rješavaju odmah i bez puno pitanja. Uz svu muku ne znam da li bih imala zivaca da trpim nekoga tko je bezobrazan i bahat, mislim da bih nekoga ubila

🚺 31
    🚹 31

♡ Baby Girl ♡
    ♡ A ♡ 21.01. ♡

• anny35
    09. Srpanj 2022. 17:10

Ella..

Ella..

PiaBuu

Ella, vidim da si nedavno imala spontani, kako se osjecas radi toga?

Da, imala sam u 5.mj spontani
    Dobro sam.. Iako nekad osjećam krivnju što sam se poprilično brzo oporavila i došla sebi , ali opet mislim da me moj optimizam i vjera, a i suprug vuku naprijed. Posložila sam si u glavi da ne smijem pasti i da moram ići naprijed, da će sljedeći plusic biti čim prije i da će sve biti u redu.
    Evo neki dan sam dobila prvu M nakon spontanog tako da sam sretna jer ću uskoro početi s trakicama i novim pokušajima :)
    Kako si ti?

Pisala sam da se dobro osjećam, a evo već sada mogu reći da sam isplakala dušu večeras.
    Saznali smo da ce od supruga brat blizanac postati tata po 3.put i ta me inf toliko pogodila, iznenadila sam samu sebe jer nisam mislila da ću se osjećati ovako kako se sada osjećam. Osjećam se prelose jer osjećam dozu ljubomore, jer su mi upitnici oko glave, zašto ja nemam bebu, zašto netko uspije tako lako, a ja se moram zafrkavati s trakicama itd
    Znam, nije dobro što tako mislim ali vjerujem da će do sutra sve biti bolje. Da se razumijemo sretna sam zbog njih, ali ne mogu protiv sebe. Prošlo je tek mjesec i pol otkako sam izgubila svoju bebu…

Draga Ella, i meni je tako. Nakon 2 mjeseca mogu reci da na pomisao na sve sto sam prosla me samo probode kod srca i uhvati me duboka tuga (od trenutka kad sam ugledala krv pa svega nadalje). Za razliku od prije i svakodnevnog plakanja, sad placem samo kad mi se sve nakupi i nisam depresivna kao prije. Tako da tu vidim nekog pomaka, al sto se tice zavisti skroz druga prica...kad vidim/cujem  da je netko koga poznajem trudan/upravo rodio to ne popusta nikako i cak bi rekla i raste s vremenskim odmakom. Tu zavist redovno i poprati sramota i gadenje prema samoj sebi jer nije normalno pomisliti kad vidis trudnicu "evo ni ova nije pobacila, a ja jesam, sto ne valja sa mnom." 
    Nadam se da ce me to proci s vremenom jer se  bas ne ponosim s tim...😔

• mamax4
    09. Srpanj 2022. 17:11

Ella..

Sreća u nesreći je što sam u Austriji i ovdje sam stvarno doživjela sve najbolje.. nalazi gotovi u roku par sati budu, sve rješavaju odmah i bez puno pitanja. Uz svu muku ne znam da li bih imala zivaca da trpim nekoga tko je bezobrazan i bahat, mislim da bih nekoga ubila

Malo mi je nedostajalo da ju pošaljem u 3PM. Prijetila mi se da će zvati policiju jer sam pobjegla iz bolnice, a ja ležim u krevetu i gledam zbunjeno u nju. Pa da ju snimam mobitelom (možda sam i trebala) jer je to već doživjela i bila na sudu. Da ja nisam normalna, da sam totalno prolupala, da sam bahata.....a ja jadna ležim na onom krevetu i ronim suze. I tako se ponaša prema ženi koja je izgubila dijete u 17 tj. To je ginekologinja...

• anny35
    09. Srpanj 2022. 17:16

mamax4

MBMikica

mamax4

Užasno iskustvo i užasna doktorica. Sram je bilo. Tako bi i svojoj kćeri govorila, guska jedna. Razumijem pretpanost poslom i to da smo im samo broj, al minimum neke empatije bi svaki medicinski radnik trebao imati. Jedna sestra je rekla ženi koja je došla roditi da "je mogla bar tu pi**u obrijati"... sto zena zeni moze priredit je stvarno cudo.
    Mislim da meni na tome ne bi stalno, isla bi do ravnatelja zalit se. Muz bi mi isto imao svasta za reci, a i za napraviti da mi se to dogodi. Fuj! 
    Drži se! ❤ rasplakala sam se samo dok sam citala... zelim ti puno snage za dalje

Ella..
    09. Srpanj 2022. 17:38

anny35

Ella..

Ella..

PiaBuu

Ella, vidim da si nedavno imala spontani, kako se osjecas radi toga?

Da, imala sam u 5.mj spontani
    Dobro sam.. Iako nekad osjećam krivnju što sam se poprilično brzo oporavila i došla sebi , ali opet mislim da me moj optimizam i vjera, a i suprug vuku naprijed. Posložila sam si u glavi da ne smijem pasti i da moram ići naprijed, da će sljedeći plusic biti čim prije i da će sve biti u redu.
    Evo neki dan sam dobila prvu M nakon spontanog tako da sam sretna jer ću uskoro početi s trakicama i novim pokušajima :)
    Kako si ti?

Pisala sam da se dobro osjećam, a evo već sada mogu reći da sam isplakala dušu večeras.
    Saznali smo da ce od supruga brat blizanac postati tata po 3.put i ta me inf toliko pogodila, iznenadila sam samu sebe jer nisam mislila da ću se osjećati ovako kako se sada osjećam. Osjećam se prelose jer osjećam dozu ljubomore, jer su mi upitnici oko glave, zašto ja nemam bebu, zašto netko uspije tako lako, a ja se moram zafrkavati s trakicama itd
    Znam, nije dobro što tako mislim ali vjerujem da će do sutra sve biti bolje. Da se razumijemo sretna sam zbog njih, ali ne mogu protiv sebe. Prošlo je tek mjesec i pol otkako sam izgubila svoju bebu…

Draga Ella, i meni je tako. Nakon 2 mjeseca mogu reci da na pomisao na sve sto sam prosla me samo probode kod srca i uhvati me duboka tuga (od trenutka kad sam ugledala krv pa svega nadalje). Za razliku od prije i svakodnevnog plakanja, sad placem samo kad mi se sve nakupi i nisam depresivna kao prije. Tako da tu vidim nekog pomaka, al sto se tice zavisti skroz druga prica…kad vidim/cujem da je netko koga poznajem trudan/upravo rodio to ne popusta nikako i cak bi rekla i raste s vremenskim odmakom. Tu zavist redovno i poprati sramota i gadenje prema samoj sebi jer nije normalno pomisliti kad vidis trudnicu "evo ni ova nije pobacila, a ja jesam, sto ne valja sa mnom."
    Nadam se da ce me to proci s vremenom jer se bas ne ponosim s tim…😔

O da. Najviše od svega me pogađa to što imam takve misli, isto kao ti. Zavist, ljubomora i takve neke misli koje me sramota i napisati ili izreći naglas, bojim se Boga iskreno jer svasta pomisljam kada čujem i vidim da je netko trudan..ali opet mislim da je to prirodan osjećaj nakon  svega što smo prošle , pogotovo ako još nemamo djece , da imam bar jedno dijete pa bi drugačije možda i mislila ali eto.. nadam se da ćemo uskoro i mi biti te trudnice i držati svoje dijete u naručju ❤️

🚺 31
    🚹 31

♡ Baby Girl ♡
    ♡ A ♡ 21.01. ♡

Loza 💙😇
    09. Srpanj 2022. 17:38

mamax4

Hej, jako, jako sličnu priču imamo... Nažalost, isto sam vidjela svog sina kako visi iz mene u 16tt. Smatram olakotnim okolnostima što sam se ja u tome trenutku već nalazila u bolnici, makar je tako nebitno to gdje se nalaziš u tom trenutku... Također sam prošla kiretažu na živo, ali je moje iskustvo s medicinskim osobljem uglavnom pozitivno. 
    Zbog svoje situacije, bilo mi je ovo jako strašno pročitati, kao da sam ponovo to doživjela. Nemam ti ništa posebno za reći hrabra i jaka ženo, osim da smo ovdje kada god ti zatreba da te netko sasluša. Razumijemo jedna drugu ❤️
    Uzmi si svo vrijeme ovog svijeta da se osjećaš onako kako ti želiš i radiš ono kako misliš da je najbolje. Dozvoli si da se raspadneš do kraja ako treba, jer samo tako se možeš opet sastaviti. 

Ja 27 / M 32
    aktivan rad na bebi od 10/2020
    11/2021 ➕🤰 dečkić :) 💙
    02/2022 - 16tt, inducirani pobačaj, curenje plodne vode 💔
    02/2022 papa, brisevi, tsh, trombofilija ✔️
    "I will not cause pain without allowing something new to be born." Isaiah 66:9
    🌈28.04.2022. ➕🙏❤️
    Marko, moja najveća pobjeda 💙 13.01.2023.
    Bože, hvala Ti!

Loza 💙😇
    09. Srpanj 2022. 17:44

Ella 
    O dušo, apsolutno te razumijem za sve što si upravo rekla 😥 tako bih voljela da ti mogu pomoći da se osjećaš makar za gram bolje... Inače, pričala sam ti sinoć da sam se našla u takvoj situaciji, tada sam počela trčati a inače nisam tip od toga. Osjećala sam se puno bolje da izbacim sav svoj bijes iz sebe i makar malo manje opterećena zaspem navečer, ništa drugo nije pomoglo. I mislim da je ok da im ispričaš svoju situaciju ako već nisi do sada i objasniš da nisi spremna razgovarati i slušati o toj trudnoći, jednostavno ti treba malo vremena i prostora. Ako su iole normalni, razumjet će.
    Žal žao mi je za menstruaciju, želim ti sreću za sljedeći ciklus i da gadura prođe čim prije da možeš u nove pobjede :)
    PiaBuu, MrafuM i Beban kako ste? Beban kakva je situacija s iscjetkom?

Ja 27 / M 32
    aktivan rad na bebi od 10/2020
    11/2021 ➕🤰 dečkić :) 💙
    02/2022 - 16tt, inducirani pobačaj, curenje plodne vode 💔
    02/2022 papa, brisevi, tsh, trombofilija ✔️
    "I will not cause pain without allowing something new to be born." Isaiah 66:9
    🌈28.04.2022. ➕🙏❤️
    Marko, moja najveća pobjeda 💙 13.01.2023.
    Bože, hvala Ti!

• mamax4
    09. Srpanj 2022. 18:08

Loza 💙😇

mamax4

Hej, jako, jako sličnu priču imamo… Nažalost, isto sam vidjela svog sina kako visi iz mene u 16tt. Smatram olakotnim okolnostima što sam se ja u tome trenutku već nalazila u bolnici, makar je tako nebitno to gdje se nalaziš u tom trenutku… Također sam prošla kiretažu na živo, ali je moje iskustvo s medicinskim osobljem uglavnom pozitivno.
    Zbog svoje situacije, bilo mi je ovo jako strašno pročitati, kao da sam ponovo to doživjela. Nemam ti ništa posebno za reći hrabra i jaka ženo, osim da smo ovdje kada god ti zatreba da te netko sasluša. Razumijemo jedna drugu ❤️
    Uzmi si svo vrijeme ovog svijeta da se osjećaš onako kako ti želiš i radiš ono kako misliš da je najbolje. Dozvoli si da se raspadneš do kraja ako treba, jer samo tako se možeš opet sastaviti.

Ako te smijem pitati, koliko si dugo krvarila nakon svega? Meni je danas 3 dan i još ide svježa k. Kao 2-3 dan menge. Od antibiotika pijem Klavocin bid zbog povišenih leukocita i CRP-a.

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.