Spontani pobačaj

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
    Ella..
    09. Srpanj 2022. 00:01

Ella..

PiaBuu

Ella, vidim da si nedavno imala spontani, kako se osjecas radi toga?

Da, imala sam u 5.mj spontani
    Dobro sam.. Iako nekad osjećam krivnju što sam se poprilično brzo oporavila i došla sebi , ali opet mislim da me moj optimizam i vjera, a i suprug vuku naprijed. Posložila sam si u glavi da ne smijem pasti i da moram ići naprijed, da će sljedeći plusic biti čim prije i da će sve biti u redu.
    Evo neki dan sam dobila prvu M nakon spontanog tako da sam sretna jer ću uskoro početi s trakicama i novim pokušajima :)
    Kako si ti?

Pisala sam da se dobro osjećam,  a evo već sada mogu reći da sam isplakala dušu večeras.
    Saznali smo da ce od supruga brat blizanac postati tata po 3.put i ta me inf toliko pogodila,  iznenadila sam samu sebe jer nisam mislila da ću se osjećati ovako kako se sada osjećam.  Osjećam se prelose jer osjećam dozu ljubomore, jer su mi upitnici oko glave, zašto ja nemam bebu, zašto netko uspije tako lako, a ja se moram zafrkavati s trakicama itd 
    Znam, nije dobro što tako mislim ali vjerujem da će do sutra sve biti bolje. Da se razumijemo sretna sam zbog njih, ali ne mogu protiv sebe.  Prošlo je tek mjesec i pol otkako sam izgubila svoju bebu... 

🚺 31
    🚹 31

"Pogledaj unatrag i zahvali Bogu. Gledaj naprijed i vjeruj Bogu."

♡ Baby Girl ♡
    ♡ A ♡ 21.01. ♡

Ella..
    09. Srpanj 2022. 00:04

Loza 💙😇

Ella..

PiaBuu

Dobro sam.. Iako nekad osjećam krivnju što sam se poprilično brzo oporavila i došla sebi , ali opet mislim da me moj optimizam i vjera, a i suprug vuku naprijed. Posložila sam si u glavi da ne smijem pasti i da moram ići naprijed, da će sljedeći plusic biti čim prije i da će sve biti u redu.
    Evo neki dan sam dobila prvu M nakon spontanog tako da sam sretna jer ću uskoro početi s trakicama i novim pokušajima :)
    Kako si ti?

Beba nikad nije zamjena za bebu. Razumijem o čem pričaš i točno sam i ja prolazila kroz tu fazu. Onda kad sam zatrudnila sam ušla u fazu smijem li biti sretna zbog ove bebe? Pa sam potonula na neko vrijeme jer sam shvatila da od prvog dana plusića su mi obje bebe sav moj svijet i da ih volim svim srcem, ali da je sve bilo ok s mojim sinom, ove bebe sada ne bi bilo. Ta me činjenica baš shrvala jer ne mogu zamisliti život bez ove bebe, a mog mi sina ništa neće vratiti. Sad sam ok, tuga zbog izgubljene bebe je i dalje tu ali je ne povezujem više s ovom trudnoćom i ovom bebom, kao da se te dvije situacije nisu dogodile meni. Kroz istu tu fazu su mi i kolegice prolazile koje su također imale spontani i nakon njega brzo ostale trudne, tako da vjerojatno čeka i tebe. Ali sve je to normalno, kako god se osjećaš sve je u redu i nemoj si ništa predbacivati. U redu je nastaviti dalje i u redu je tugovati i uzeti si vremena. Kako god želiš, tako treba biti i tako je najbolje ❤️

Hvala ti na lijepim riječima.. 
    I ja sam se u početku osjećala kao da se to sve ne događa meni, čak sam pokušala zamisliti da je to sve samo san i da ću se probuditi i sve će biti ok, ali nije bilo ok...
    Stvarno sam mislila da se osjećam dobro, ali ovo me večeras dotuklo i ispustila sam sve emocije koje su očito bile u meni zarobljene...😔😔

🚺 31
    🚹 31

♡ Baby Girl ♡
    ♡ A ♡ 21.01. ♡

Loza 💙😇
    09. Srpanj 2022. 00:09

Ella..

Ella..

PiaBuu

Kako si ti?

Pisala sam da se dobro osjećam, a evo već sada mogu reći da sam isplakala dušu večeras.
    Saznali smo da ce od supruga brat blizanac postati tata po 3.put i ta me inf toliko pogodila, iznenadila sam samu sebe jer nisam mislila da ću se osjećati ovako kako se sada osjećam. Osjećam se prelose jer osjećam dozu ljubomore, jer su mi upitnici oko glave, zašto ja nemam bebu, zašto netko uspije tako lako, a ja se moram zafrkavati s trakicama itd
    Znam, nije dobro što tako mislim ali vjerujem da će do sutra sve biti bolje. Da se razumijemo sretna sam zbog njih, ali ne mogu protiv sebe. Prošlo je tek mjesec i pol otkako sam izgubila svoju bebu…

I to je u redu... Ne želim da bude da pričam samo o sebi, ali smao želim reći da sam se našla u takvoj situaciji. To je bilo prije mog spontanog, prije nego sam uopće uspjela zatrudnjeti a dugo smo pokušavali, saznala sam od svekrve da će postati baka - ali da će mužev brat dobit bebu. Ja sam otrčala u wc, histerično plakala i zvala muža na mobitel da mu kroz taj histeričan plač kažem da će njegov brat dobit bebu, a mi ne! Poslije mi je bilo užasno žao što sam mužu na taj način prezentirala da će postat stric, ali razumio me je, ni samom mu nije bilo lako zbog toga. Nažalost i ta trudnoća se brzo završila, a ja sam ju dočekala i otpratila u suzama... 
    Vjerujem da te tvoj dragi razumije zašto se tako osjećaš, zajedno ćete proći kroz to sve. Isplači se, izbaci to iz sebe prije korištenja trakica, plodnih dana i maratona hopsa pa da iste vijesti podijelite i vi s obitelji uskoro :)

Ja 27 / M 32
    aktivan rad na bebi od 10/2020
    11/2021 ➕🤰 dečkić :) 💙
    02/2022 - 16tt, inducirani pobačaj, curenje plodne vode 💔
    02/2022 papa, brisevi, tsh, trombofilija ✔️
    "I will not cause pain without allowing something new to be born." Isaiah 66:9
    🌈28.04.2022. ➕🙏❤️
    Marko, moja najveća pobjeda 💙 13.01.2023.
    Bože, hvala Ti!

Ella..
    09. Srpanj 2022. 00:13

Loza 💙😇

Ella..

Ella..

PiaBuu

Kako si ti?

Pisala sam da se dobro osjećam, a evo već sada mogu reći da sam isplakala dušu večeras.
    Saznali smo da ce od supruga brat blizanac postati tata po 3.put i ta me inf toliko pogodila, iznenadila sam samu sebe jer nisam mislila da ću se osjećati ovako kako se sada osjećam. Osjećam se prelose jer osjećam dozu ljubomore, jer su mi upitnici oko glave, zašto ja nemam bebu, zašto netko uspije tako lako, a ja se moram zafrkavati s trakicama itd
    Znam, nije dobro što tako mislim ali vjerujem da će do sutra sve biti bolje. Da se razumijemo sretna sam zbog njih, ali ne mogu protiv sebe. Prošlo je tek mjesec i pol otkako sam izgubila svoju bebu…

I to je u redu… Ne želim da bude da pričam samo o sebi, ali smao želim reći da sam se našla u takvoj situaciji. To je bilo prije mog spontanog, prije nego sam uopće uspjela zatrudnjeti a dugo smo pokušavali, saznala sam od svekrve da će postati baka - ali da će mužev brat dobit bebu. Ja sam otrčala u wc, histerično plakala i zvala muža na mobitel da mu kroz taj histeričan plač kažem da će njegov brat dobit bebu, a mi ne! Poslije mi je bilo užasno žao što sam mužu na taj način prezentirala da će postat stric, ali razumio me je, ni samom mu nije bilo lako zbog toga. Nažalost i ta trudnoća se brzo završila, a ja sam ju dočekala i otpratila u suzama…
    Vjerujem da te tvoj dragi razumije zašto se tako osjećaš, zajedno ćete proći kroz to sve. Isplači se, izbaci to iz sebe prije korištenja trakica, plodnih dana i maratona hopsa pa da iste vijesti podijelite i vi s obitelji uskoro :)

Onda me razumiješ u potpunosti..
    Ne želim se tako osjećati,  ali je jače od mene. Stvarno bih voljela da i mi uskoro podijelimo tu vijest sa bliznjima i nadam se da hoćemo,  moram vjerovati i biti pozitivna..  😔

🚺 31
    🚹 31

♡ Baby Girl ♡
    ♡ A ♡ 21.01. ♡

Loza 💙😇
    09. Srpanj 2022. 00:13

Ella..

Loza 💙😇

Ella..

PiaBuu

Kako si ti?

Beba nikad nije zamjena za bebu. Razumijem o čem pričaš i točno sam i ja prolazila kroz tu fazu. Onda kad sam zatrudnila sam ušla u fazu smijem li biti sretna zbog ove bebe? Pa sam potonula na neko vrijeme jer sam shvatila da od prvog dana plusića su mi obje bebe sav moj svijet i da ih volim svim srcem, ali da je sve bilo ok s mojim sinom, ove bebe sada ne bi bilo. Ta me činjenica baš shrvala jer ne mogu zamisliti život bez ove bebe, a mog mi sina ništa neće vratiti. Sad sam ok, tuga zbog izgubljene bebe je i dalje tu ali je ne povezujem više s ovom trudnoćom i ovom bebom, kao da se te dvije situacije nisu dogodile meni. Kroz istu tu fazu su mi i kolegice prolazile koje su također imale spontani i nakon njega brzo ostale trudne, tako da vjerojatno čeka i tebe. Ali sve je to normalno, kako god se osjećaš sve je u redu i nemoj si ništa predbacivati. U redu je nastaviti dalje i u redu je tugovati i uzeti si vremena. Kako god želiš, tako treba biti i tako je najbolje ❤️

I ja sam se u početku osjećala kao da se to sve ne događa meni, čak sam pokušala zamisliti da je to sve samo san i da ću se probuditi i sve će biti ok, ali nije bilo ok…
    Stvarno sam mislila da se osjećam dobro, ali ovo me večeras dotuklo i ispustila sam sve emocije koje su očito bile u meni zarobljene…😔😔

Neću te lagati, bit ćeš još masu puta tri dana dobro, pa dva dana katastrofa. Ali jaka si i izdržat ćeš to. Ja sam tek 5 dana nakon što sam izgubila bebicu mogla pričati o tome bez suza, samo mi je glas još malo drhtao. Mislila sam da je to to, prolazi, bit će opet sve super, bit ću to stara ja. Međutim, 5 mjeseci kasnije i dalje zaplačem kad pomislim na njega i glas drhti. 
    Ne znam znači li ti to što, ali meni je u tom periodu najviše pomogla molitva i moj muž. Nadam se da ćeš i ti pronaći svoj način da osjetiš mir

Ja 27 / M 32
    aktivan rad na bebi od 10/2020
    11/2021 ➕🤰 dečkić :) 💙
    02/2022 - 16tt, inducirani pobačaj, curenje plodne vode 💔
    02/2022 papa, brisevi, tsh, trombofilija ✔️
    "I will not cause pain without allowing something new to be born." Isaiah 66:9
    🌈28.04.2022. ➕🙏❤️
    Marko, moja najveća pobjeda 💙 13.01.2023.
    Bože, hvala Ti!

Ella..
    09. Srpanj 2022. 00:17

Loza 💙😇

Ella..

Loza 💙😇

Ella..

PiaBuu

Kako si ti?

I ja sam se u početku osjećala kao da se to sve ne događa meni, čak sam pokušala zamisliti da je to sve samo san i da ću se probuditi i sve 

Neću te lagati, bit ćeš još masu puta tri dana dobro, pa dva 

Da, točno shvaćam što si napisala. 
    Ja sam tek nakon nekoliko dana smogla snage da to podijelim s mamom, jer je ona moja najbolja prijateljica i netko tko me razumije i zna reći prave riječi,  iako sam mislila Ma neću zaplakati, ja sam zaplakala i tada ali me brzo prošlo i također sam mislila da je iz dana u dan lakse i kao što sam napisala da sam se osjećala krivom što se osjećam dobro, međutim sad je već druga priča  ..nažalost.
    I ja sam svoj mir pronašla u svom suprugu i zajedničkoj molitvi,  oduvijek svaku večer skupa molimo, tako da me to bas na kraju dana smiri i da mi snage..

🚺 31
    🚹 31

♡ Baby Girl ♡
    ♡ A ♡ 21.01. ♡

• žal
    09. Srpanj 2022. 13:18

Loza 💙😇

žal

Ella..

Gdje ste, žene? Kako ste?? 🙄😊

Evo ja vas redovno pratim i radujem se novim trudnicama🙂 Ohrabrujući su njihovi uspjesi nama koje smo ponovo u iščekivanju novih plusića. Mi smo nakon prve menstruacije pokrili plodne dane, koristila sam i lh trakice. Sutra je vrijeme menstruacije, jutros sam radila test (rano sam počela), ali sam se nadala toj drugoj sviiiijetloj crtici, ali nije je bilo. Imam fobiju od wc-a, uvijek očekujem da je vještica krenula, a tako se nadam da ipak nece

Hej, ja sam počela piškiti hcg trakice na 8dpo (ne osuđujte 🙈) i uvijek je bila neka sjenica, al ona baš fejk. U biti negativan svaki test sve do 12dpo. Na 13dpo je bio dan ne dolaska m, a meni m uvijek točna kao sat dođe oko 9 ujutro, ali taj dan nikako nije dolazila. Ja na poslu nervozna ko pas, hoću kupit test i ne mogu dočekat doć doma. Kupila digitalac a ono plusić :) tako da ne odustaj! Ima nade sve dok ne dođe 🙏❤️ svakako javi ishod, nadamo se sretnim vijestima :)

Kod mene ipak ništa od radosti ovaj put, menstruacija je stigla... 😔 

• mamax4
    09. Srpanj 2022. 13:44

Pozdrav, evo da i ja podijelim svoje iskustvo s Vama.
    Od 10+4 tjedna trudnoće sam krvarila, imala veliki odljev s ugrušcima u 11 TT, pila Sumamed 5 dana zbog ureaplasmu 10na5, cijelo vrijeme imala smeđe/krvavi iscjedak, u 16+2 TT ponovno izljev, uzrok ne vide. Cerviks se smanjio u 3 dana s 4,8 cm na 3 cm. Prije 3 dana 7.7 navečer u pola 2 me probude trudovi, zovem bolnicu kažu da ne vjeruju da je to to. Trpim jake bolove do pola 4, u jednom trenu puca vodenjak, bolovi prestali, osijetim da nešto izlazi iz mene. Otišla sam na toalet i iz mene je ispao moj sin u 17 TT 💔 zovem muža koji je van sebe. Nakon toga zovem hitnu, dispečer me smiruje razgovorom dok ekipa hitne nije stigla do mene. Odvoze me za bolnicu, beba visi iz mene jer je posteljica ostala još u maternici. Rade mi kiretažu na živo. U roku 25-30 minuta sve je bilo gotovo. Leukociti 21,8 i povišen CRP dobila antibiotik i taj dan došla svojoj kući. Evo još krvarim kao slaba mjesečnica, bolova nemam kao ni temp. U 16 TT su mi već bili povišeni leukociti i CRP pila sam Zinnat....ali eto, očito je upala bila toliko jaka da me je dovela do ovoga. Bol zbog gubitka je jača od svega što sam prošla u tih 7 tjedana i nikada neće proći 💔💔

Ella..
    09. Srpanj 2022. 14:07

mamax4

Od 10+4 tjedna trudnoće sam krvarila, imala veliki odljev s ugrušcima u 11 TT, pila Sumamed 5 dana zbog ureaplasmu 10na5, cijelo vrijeme imala smeđe/krvavi iscjedak, u 16+2 TT ponovno izljev, uzrok ne vide. Cerviks se smanjio u 3 dana s 4,8 cm na 3 cm. Prije 3 dana 7.7 navečer u pola 2 me probude trudovi, zovem bolnicu kažu da ne vjeruju da je to to. Trpim jake bolove do pola 4, u jednom trenu puca vodenjak, bolovi prestali, osijetim da nešto izlazi iz mene. Otišla sam na toalet i iz mene je ispao moj sin u 17 TT 💔 zovem muža koji je van sebe. Nakon toga zovem hitnu, dispečer me smiruje razgovorom dok ekipa hitne nije stigla do mene. Odvoze me za bolnicu, beba visi iz mene jer je posteljica ostala još u maternici. Rade mi kiretažu na živo. U roku 25-30 minuta sve je bilo gotovo. Leukociti 21,8 i povišen CRP dobila antibiotik i taj dan došla svojoj kući. Evo još krvarim kao slaba mjesečnica, bolova nemam kao ni temp. U 16 TT su mi već bili povišeni leukociti i CRP pila sam Zinnat….ali eto, očito je upala bila toliko jaka da me je dovela do ovoga. Bol zbog gubitka je jača od svega što sam prošla u tih 7 tjedana i nikada neće proći 💔💔

Ajmeee..ne mogu ni zamisliti kolika je to bol , i mene boli ali ovo je baš baš tužno za čitati, rasplakala sam se..😔😔
    Žao mi je što si to morala proći, želim od srca da ti Bog da snage da izdržiš sve te teške trenutke, tu bol i da smogneš snage krenuti dalje , iako to nikada neće proći ali moraš biti jaka , isplači se, izbaci sve to iz sebe. Dozvoli sebi da odboluješ ❤️

🚺 31
    🚹 31

♡ Baby Girl ♡
    ♡ A ♡ 21.01. ♡

MBM🐬🍀💕
    09. Srpanj 2022. 15:32

mamax4

Od 10+4 tjedna trudnoće sam krvarila, imala veliki odljev s ugrušcima u 11 TT, pila Sumamed 5 dana zbog ureaplasmu 10na5, cijelo vrijeme imala smeđe/krvavi iscjedak, u 16+2 TT ponovno izljev, uzrok ne vide. Cerviks se smanjio u 3 dana s 4,8 cm na 3 cm. Prije 3 dana 7.7 navečer u pola 2 me probude trudovi, zovem bolnicu kažu da ne vjeruju da je to to. Trpim jake bolove do pola 4, u jednom trenu puca vodenjak, bolovi prestali, osijetim da nešto izlazi iz mene. Otišla sam na toalet i iz mene je ispao moj sin u 17 TT 💔 zovem muža koji je van sebe. Nakon toga zovem hitnu, dispečer me smiruje razgovorom dok ekipa hitne nije stigla do mene. Odvoze me za bolnicu, beba visi iz mene jer je posteljica ostala još u maternici. Rade mi kiretažu na živo. U roku 25-30 minuta sve je bilo gotovo. Leukociti 21,8 i povišen CRP dobila antibiotik i taj dan došla svojoj kući. Evo još krvarim kao slaba mjesečnica, bolova nemam kao ni temp. U 16 TT su mi već bili povišeni leukociti i CRP pila sam Zinnat….ali eto, očito je upala bila toliko jaka da me je dovela do ovoga. Bol zbog gubitka je jača od svega što sam prošla u tih 7 tjedana i nikada neće proći 💔💔

Jao strasno je to prezivjet. Pa sta rekose u bolnici. Kad ides na kontrolu. Ufff tesko veoma je tesko 😭Drzi se mila jer je to tezak period. Saljem ti puno zagrljaja. 🤗🤗❤️💐

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.