Spontani pobačaj

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
  • anny35
    09. Srpanj 2022. 18:53

Ella,  imaš pravo. Nemam ni ja djece, mislim da bi bilo lakse da imam. Nekidan sjedim na kavi, kad prolazi zena od bivseg kolege iz razreda s trbuscicem, zatrudnila kad i ja. Puklo srce napola ☹️ 

Nadam se da ce nas obe sto prije proci ta ljutnja i ljubomora. Inace nisam tip od zavisti na ista, ovo me bas iznenadilo i protreslo. 

Ella..
    09. Srpanj 2022. 19:37

Loza 💙😇

Ella
    O dušo, apsolutno te razumijem za sve što si upravo rekla 😥 tako bih voljela da ti mogu pomoći da se osjećaš makar za gram bolje… Inače, pričala sam ti sinoć da sam se našla u takvoj situaciji, tada sam počela trčati a inače nisam tip od toga. Osjećala sam se puno bolje da izbacim sav svoj bijes iz sebe i makar malo manje opterećena zaspem navečer, ništa drugo nije pomoglo. I mislim da je ok da im ispričaš svoju situaciju ako već nisi do sada i objasniš da nisi spremna razgovarati i slušati o toj trudnoći, jednostavno ti treba malo vremena i prostora. Ako su iole normalni, razumjet će.
    Žal žao mi je za menstruaciju, želim ti sreću za sljedeći ciklus i da gadura prođe čim prije da možeš u nove pobjede :)
    PiaBuu, MrafuM i Bebankako ste? Beban kakva je situacija s iscjetkom?

Iskreno, o mojoj situaciji zna doslovno par osoba, tako da nekako osjećam grižnju savjesti da još uz te sve svoje misli i osjećaje ispricam još i tu priču, a oni s nama dijele sretne vijesti . Ne bih voljela da nekome kvarim srecu , a niti da ispadnem žrtva u tome svemu i da se netko štima preda mnom spomenuti trudnocu.. nisam taj tip , a opet ljudski je imati potrebu stvarno otvoriti dušu i reci sto si sve prošao i kroz što sve još uvijek prolazis..😔

🚺 31
    🚹 31

"Pogledaj unatrag i zahvali Bogu. Gledaj naprijed i vjeruj Bogu."

♡ Baby Girl ♡
    ♡ A ♡ 21.01. ♡

Ella..
    09. Srpanj 2022. 19:40

anny35

Ella,imaš pravo. Nemam ni ja djece, mislim da bi bilo lakse da imam. Nekidan sjedim na kavi, kad prolazi zena od bivseg kolege iz razreda s trbuscicem, zatrudnila kad i ja. Puklo srce napola ☹️

Nadam se da ce nas obe sto prije proci ta ljutnja i ljubomora. Inace nisam tip od zavisti na ista, ovo me bas iznenadilo i protreslo.

I ja se nadam da će nas taj osjećaj ako ne proći, onda bar malo smanjiti i da ćemo biti pozitivnije , da nećemo na svaku buduću trudnicu i sl imati napade plakanja , tuge i sl. Nisam ni ja netko tko je zavidan,  također sam ponajvise razočarana samom sobom i što sam tako bezobrazna, uzas 

🚺 31
    🚹 31

♡ Baby Girl ♡
    ♡ A ♡ 21.01. ♡

Loza 💙😇
    09. Srpanj 2022. 21:28

Mamax4 Smiješ pitati sve. Ako želiš privatnije razgovarati možeš mi se javiti na mail loza.forum@gmail.com
    Krvarila sam 8 dana, nije bilo baš obilno, osrednje rekla bih. Nakon toga morala sam piti željezo, bromergon za zaustavljanje stvaranja mlijeka i još neki novocef, ali ne sjećam se za šta je to bilo. Vjerojatno atb, sad gledam na otpusnom pismu, isto mi je CRP bio preko 20. 
    Ella sjećam se da si pričala o tome da ne zna svatko za tvoju situaciju... Kako god odlučiš, tako je ispravno. Samo ne bi voljela da se patiš i grizeš, nije lako slušat to sve. To kad je šogorica zatrudnila, poslala je svekrvi sliku s uzva i sveki meni hoće pokazat sliku. Ja sam na to skočila i rekla da ne treba, ne bi htjela vidjeti. Bilo mi je užasno žao zbog toga jer sveki i ja imamo zaista jako lijep odnos i nisam ju htjela uvrijediti. Poslije nismo više pričale o toj trudnoći. Tek kad sam ja zatrudnila, nakon nekog vremena sam joj se ispričala zbog toga i da me to progoni cijelo vrijeme. Rekla je da je tad shvatila da postoji neki problem i da nije onda više htjela patit me s tom temom. 

Ja 27 / M 32
    aktivan rad na bebi od 10/2020
    11/2021 ➕🤰 dečkić :) 💙
    02/2022 - 16tt, inducirani pobačaj, curenje plodne vode 💔
    02/2022 papa, brisevi, tsh, trombofilija ✔️
    "I will not cause pain without allowing something new to be born." Isaiah 66:9
    🌈28.04.2022. ➕🙏❤️
    Marko, moja najveća pobjeda 💙 13.01.2023.
    Bože, hvala Ti!

Ella..
    09. Srpanj 2022. 21:33

Loza 💙😇

Mamax4Smiješ pitati sve. Ako želiš privatnije razgovarati možeš mi se javiti na mail loza.forum@gmail.com
    Krvarila sam 8 dana, nije bilo baš obilno, osrednje rekla bih. Nakon toga morala sam piti željezo, bromergon za zaustavljanje stvaranja mlijeka i još neki novocef, ali ne sjećam se za šta je to bilo. Vjerojatno atb, sad gledam na otpusnom pismu, isto mi je CRP bio preko 20.
    Ella sjećam se da si pričala o tome da ne zna svatko za tvoju situaciju… Kako god odlučiš, tako je ispravno. Samo ne bi voljela da se patiš i grizeš, nije lako slušat to sve. To kad je šogorica zatrudnila, poslala je svekrvi sliku s uzva i sveki meni hoće pokazat sliku. Ja sam na to skočila i rekla da ne treba, ne bi htjela vidjeti. Bilo mi je užasno žao zbog toga jer sveki i ja imamo zaista jako lijep odnos i nisam ju htjela uvrijediti. Poslije nismo više pričale o toj trudnoći. Tek kad sam ja zatrudnila, nakon nekog vremena sam joj se ispričala zbog toga i da me to progoni cijelo vrijeme. Rekla je da je tad shvatila da postoji neki problem i da nije onda više htjela patit me s tom temom.

Upravo tako je meni bilo sinoć.. nazvali su nas na kameru, jer su bili kod svekrve i njoj rekli pa onda nama i suprug me pozvao da dođem da vidim nešto, užasno za reći ali pomislila sam Nadam se da nije ono što mislim....osjećam se tako loše, a opet vidim da nisam jedina koja se tako osjeća i očito je to normalno nakon svega.
    Uspjela sam nekako reci koju riječ na kameru i otišla sam u suzama , baš me potreslo ali eto. Već je bolje malo  , nadam se da neću imati često takvih ispada🙄

🚺 31
    🚹 31

♡ Baby Girl ♡
    ♡ A ♡ 21.01. ♡

Loza 💙😇
    09. Srpanj 2022. 21:44

Ella..

Loza 💙😇

Mamax4Smiješ pitati sve. Ako želiš privatnije razgovarati možeš mi se javiti na mail loza.forum@gmail.com
    Ella sjećam se da si pričala o tome da ne zna svatko za tvoju situaciju… Kako god odlučiš, tako je ispravno. Samo ne bi voljela da se patiš i grizeš, nije lako slušat to sve. To kad je šogorica zatrudnila, poslala je svekrvi sliku s uzva i sveki meni hoće pokazat sliku. Ja sam na to skočila i rekla da ne treba, ne bi htjela vidjeti. Bilo mi je užasno žao zbog toga jer sveki i ja imamo zaista jako lijep odnos i nisam ju htjela uvrijediti. Poslije nismo više pričale o toj trudnoći. Tek kad sam ja zatrudnila, nakon nekog vremena sam joj se ispričala zbog toga i da me to progoni cijelo vrijeme. Rekla je da je tad shvatila da postoji neki problem i da nije onda više htjela patit me s tom temom.

Upravo tako je meni bilo sinoć.. nazvali su nas na kameru, jer su bili kod svekrve i njoj rekli pa onda nama i suprug me pozvao da dođem da vidim nešto, užasno za reći ali pomislila sam Nadam se da nije ono što mislim….osjećam se tako loše, a opet vidim da nisam jedina koja se tako osjeća i očito je to normalno nakon svega.
    Uspjela sam nekako reci koju riječ na kameru i otišla sam u suzama , baš me potreslo ali eto. Već je bolje malo , nadam se da neću imati često takvih ispada🙄

Hah, da, razumijem o čem pričaš kad kažeš "samo da nije ono što mislim". Ja sam bila na poslu kad sam saznala za šogoricinu trudnoću. Sveki mi je poslala na viber sliku pozitivnog testa, a ja sam odma znala što je ali u glavi samo ponavljala "o ne, ne, ne, ne, ne, barem da je ovo svekrvin test!" Eto, nekako bi mi bilo lakše da je sveki trudna, hah. 
    U redu je da se tako osjećaš, pa i ti imaš emocije! 

Ja 27 / M 32
    aktivan rad na bebi od 10/2020
    11/2021 ➕🤰 dečkić :) 💙
    02/2022 - 16tt, inducirani pobačaj, curenje plodne vode 💔
    02/2022 papa, brisevi, tsh, trombofilija ✔️
    "I will not cause pain without allowing something new to be born." Isaiah 66:9
    🌈28.04.2022. ➕🙏❤️
    Marko, moja najveća pobjeda 💙 13.01.2023.
    Bože, hvala Ti!

Ella..
    09. Srpanj 2022. 22:00

Loza 💙😇

Ella..

Loza 💙😇

Upravo tako je meni bilo sinoć.. nazvali su nas na kameru, jer su bili kod svekrve i njoj rekli pa onda nama i suprug me pozvao da dođem da vidim nešto, užasno za reći ali pomislila sam Nadam se da nije ono što mislim….osjećam se tako loše, a opet vidim da nisam jedina koja se tako osjeća i očito je to normalno nakon svega.
    Uspjela sam nekako reci koju riječ na kameru i otišla sam u suzama , baš me potreslo ali eto. Već je bolje malo , nadam se da neću imati često takvih ispada🙄

Hah, da, razumijem o čem pričaš kad kažeš "samo da nije ono što mislim". Ja sam bila na poslu kad sam saznala za šogoricinu trudnoću. Sveki mi je poslala na viber sliku pozitivnog testa, a ja sam odma znala što je ali u glavi samo ponavljala "o ne, ne, ne, ne, ne, barem da je ovo svekrvin test!" Eto, nekako bi mi bilo lakše da je sveki trudna, hah.
    U redu je da se tako osjećaš, pa i ti imaš emocije!

Haha baš to.
    I ja sam sinoć u nevjerici pitala Čija je to slika uzv, tko je trudan, a sogorica će na to Pa nije sigurno svekrva 😅🤣
    Joj Bože 😅

🚺 31
    🚹 31

♡ Baby Girl ♡
    ♡ A ♡ 21.01. ♡

MfrauM
    10. Srpanj 2022. 08:35

Evo me drage moje cure. Čitam vas ali bas mi bude ponekad teško. Trudim se stvarno ići naprijed i dalje. Jedna dobra vijest je što sam saznala u petak na pregledu, je ta da je tromboza nestala ✨️. Moram uzimati još terapiju do 9.mjeseca, iako je protokol 3 mjeseca, dr mi je produzila, kao s obzirom na situaciju. Svi dr redom su optimistični za novu trudnoću, osim mene. Nekako se pitam hoce li se uopće ikad više dogoditi 😞. 
    Mi do 9.mj ne smijemo ništa, tako da smo si ispunili dane godišnjeg da nas uopće nema doma, i sad ću se primiti posla oko planiranja tog godisnjeg..
    Draga mamax4 bas mi je tesko bilo to sve čitati, uzas što si prošla. Nažalost i ja sam imala grozno iskustvo s dr, i u tom trenutku dok si u šoku, tuzi i pod hormonima svasta ti prođe kroz glavu. Meni je npr došlo to da skočim kroz prozor tamo i da me vise nema. Sad o tome mogu pričati kad vidim s odmakom, kako mi je nabila osjecaj krivnje. Tad sam pisala svojoj poducavateljici za fertility poruku "jesam ja ubila svoje dijete, ako jesam reci mi da znam, poduzet cu sve da me nema" ja se tog uopće ne sjećam, koliko sam bila izvan sebe, ona je tad digla frku u bolnici i da nisam znala da me muž čeka doslovno hodnik ispred ja bi to učinila. Sad sam u fazi kad ja toj ženi, toj dr moram oprostit. I stvarno se trudim to gledati tim nekim očima smilovanja. Jer ona drugačije ne zna. Ne zna se nositi s tim, a to je i njen neuspjeh - profesionalan, o ljudskosti nećemo. Stvarno nisu svi za doktore i rad s ljudima. Samo sam ti htjela reći, uzmi si vremena doći će ti svakakve faze ljutnje srdžbe, straha, krivnje svega prema toj osobi, ali pusti. Teško je pustit, ali jednostavno moramo ići dalje. Ja sam shvatila dok ja tu ženu ne pustim vjecno ću biti u toj gorcini i fokus će mi biti na njoj, a ona to nije zaslužila. Glupo rec ali ja sam se počela molit za nju. Neka joj. Isto tako ta zavist i ljubomora prema drugima sto prolazite joj skroz razumijem.. sad me više primi tuga ogromna tuga nego zavist. Bude mi "kako oni mogu imat dijete a  mi ne, kako je ona sposobna rodit živo dijete a ja ne" muž me stalno podsjeca da sad moramo učiniti sve s to je s naše strane što možemo, dobro se odmorit i ne se vraćati na to i ta pitanja. Dan po dan žene. Drugo nam ne preostaje. 
    Trudnice drage, drago mi je da ste dobro, vi nam ulijevate nadu u ovoj grupi za naše buduće bebice 💕. Pusa svima

Laparaskopija i histeroskopija
    Nizak amh 4,5
    15.11 . ➕❣
    15.11. Betahcg ✅
    24.11. Betahcg - ✅
    14.12 imamo ❤ (izvanredan pregled, hematom)
    16.12 prvi pregled bebica je super 🙌🙏
    -------------
    Termin 26.7.
    🕯💙 23.4. Beba K. 27tt

• mamax4
    10. Srpanj 2022. 15:01

Drage moje, pomagajte! Noćas (4 dan od gubitka bebe) sam dobila mlijeko. Bol u grudima me noćas probudila, to curi non stop. Popila sam tabletu Bromocriptinum jutros i od prve tablete sam osijetila vrtoglavicu i nekako se čudno osiječam. Ako je koja pila te tablete, molim Vas, dajte mi savijet? Trebala bi ih piti 2x1 dnevno nitko nije rekao koliki vremenski razmak između tableta niti me upozorio na nuspojave. Mlijeko curi dosta, grudi tvde i jako bolne.

PiaBuu
    10. Srpanj 2022. 16:06

Ella..

Loza 💙😇

Ella..

Loza 💙😇

Ella..

PiaBuu

Ella, vidim da si nedavno imala spontani, kako se osjecas radi toga?

Da, imala sam u 5.mj spontani
    Dobro sam.. Iako nekad osjećam krivnju što sam se poprilično brzo oporavila i došla sebi , ali opet mislim da me moj optimizam i vjera, a i suprug vuku naprijed. Posložila sam si u glavi da ne smijem pasti i da moram ići naprijed, da će sljedeći plusic biti čim prije i da će sve biti u redu.
    Evo neki dan sam dobila prvu M nakon spontanog tako da sam sretna jer ću uskoro početi s trakicama i novim pokušajima :)
    Kako si ti?

Beba nikad nije zamjena za bebu. Razumijem o čem pričaš i točno sam i ja prolazila kroz tu fazu. Onda kad sam zatrudnila sam ušla u fazu smijem li biti sretna zbog ove bebe? Pa sam potonula na neko vrijeme jer sam shvatila da od prvog dana plusića su mi obje bebe sav moj svijet i da ih volim svim srcem, ali da je sve bilo ok s mojim sinom, ove bebe sada ne bi bilo. Ta me činjenica baš shrvala jer ne mogu zamisliti život bez ove bebe, a mog mi sina ništa neće vratiti. Sad sam ok, tuga zbog izgubljene bebe je i dalje tu ali je ne povezujem više s ovom trudnoćom i ovom bebom, kao da se te dvije situacije nisu dogodile meni. Kroz istu tu fazu su mi i kolegice prolazile koje su također imale spontani i nakon njega brzo ostale trudne, tako da vjerojatno čeka i tebe. Ali sve je to normalno, kako god se osjećaš sve je u redu i nemoj si ništa predbacivati. U redu je nastaviti dalje i u redu je tugovati i uzeti si vremena. Kako god želiš, tako treba biti i tako je najbolje ❤️

Hvala ti na lijepim riječima..
    I ja sam se u početku osjećala kao da se to sve ne događa meni, čak sam pokušala zamisliti da je to sve samo san i da ću se probuditi i sve

Neću te lagati, bit ćeš još masu puta tri dana dobro, pa dva

Da, točno shvaćam što si napisala.
    Ja sam tek nakon nekoliko dana smogla snage da to podijelim s mamom, jer je ona moja najbolja prijateljica i netko tko me razumije i zna reći prave riječi, iako sam mislila Ma neću zaplakati, ja sam zaplakala i tada ali me brzo prošlo i također sam mislila da je iz dana u dan lakse i kao što sam napisala da sam se osjećala krivom što se osjećam dobro, međutim sad je već druga priča ..nažalost.
    I ja sam svoj mir pronašla u svom suprugu i zajedničkoj molitvi, oduvijek svaku večer skupa molimo, tako da me to bas na kraju dana smiri i da mi snage..

27👩🏻
    33👦🏻
    Mom of 2 angel in heaven
    Spontani 31.07.2021 - 10 tj - emb 6+5👼🏻
    Spontani 08.02.2022 - 9 tj - emb 7+5👼🏻
    -Hashimoto, terapija 75/50 eurotirox
    PAI-1 heterozigot 4g/5g
    God will carry you trough the storm 🍀💪
    Pregled 30.5 imamo ♥️
    27.6.23-11+2 4.7 cm 🍀
    14.7.23-13+5 7.55 cm 🌈
    10.08.23- stiže mamina djevojčica 💜🌈👨‍👩‍👧

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.