![](/media/img/3a/cb/683f771e81bd3e55a6b2.jpeg)
Pozdrav, žene, evo me ponovo..
Imala sam missed ab. u siječnju ove godine u 9.tt, medikamentozno smo uspjeli sve riješiti, plod ostao u 6+1, bez otkucaja, .
Lijepo sam se oporavila, psihički i fizički.
Ponovo ostanemo trudni, danas na pregledu s 8+2 doktor ne vidi otkucaje, plod ponovo ostao u 6+1.
Idem u ponedjeljak ponovo na pregled privatnom ginekologu da ponovo pogleda, ali ne nadam se previše.
Planiram u ponedjeljak nakon pregleda, ako sve ostane kako je sad, otići u Petrovu na hitni prijem jer je moj ginekolog na godišnjem.
Mogu li tamo tražiti da mi naprave pretrage kako bi se utvrdio uzrok, pošto je ovo već drugi put? Što trebam tražiti?
Bas mi je zao draga. Desava se to veoma cesto ali budi jaka jer moras preci prejo toga. Ja sam imala spontaniu Februaru u 9tjednu stalo srce a ja na prehlgled isla u 12 tjednu i morala na kiretzu. Sad u Aprilu opet ostala trudna kad ono vanmatericno i morala sam na operaciju laparaskopiju i odstranili su mi desni jajovod. Ali sta cu morala sam da se pomirim sa tim. Samo hrabro i doci ce nase bebice 🙏🏻🙏🏻
Suzie Q žao mi je😔. Želim vam puno snage. Moja prijateljica je išla privatno u Gineko na crnomercu i tamo joj je dr Ujevic dala uputnice što sve mora obaviti, za trombofiliju, briseve itd. Meni je moja državna dala uputnicu za predkoncepcijsku dijagnostiku, možda da pitaš svoju za to, i onda se naručiš u petrovoj ili gdje već želiš...
Malabee postoji li neki razlog zašto ti je to rekla? Meni je moj rekao dok traje terapija nista i da se moram psihički oporaviti, ali da bi oni htjeli kao da na ovom valu hormona zatrudnim opet (do ovog puta smo pokušavali 10godina), a sad koliko ce to biti ne znam, znam kako se osjecas jer i meni je to zvucalo kao samar. Uglavnom, slušaj liječnike, i ono što mogu reći vrijeme stvarno jako brzo prolazi, nama se to čini dugo ali eto kad pogledaš već je prošlo skoro 2 mjeseca, ni trepnule nismo. Nadam se da ćeš se što prije oporaviti.
Hvala vam žene na utjesi. Bas bude teških dana i trudim se što manje plakati. Evo sad sam se prenula iz sna i sigurno neću nocas spavati jer mi sve prolazi kroz glavu.
Joj držite se. Hrabre smo mi. 💪
Loza bas mi je drago za lijepe vijesti bit će sve dobro 💞
Laparaskopija i histeroskopija
Nizak amh 4,5
15.11 . ➕❣
15.11. Betahcg ✅
24.11. Betahcg - ✅
14.12 imamo ❤ (izvanredan pregled, hematom)
16.12 prvi pregled bebica je super 🙌🙏
-------------
Termin 26.7.
🕯💙 23.4. Beba K. 27tt
MfrauM a kao da mi se tijelo oporavi i vrati na svoje. Vjerujem da sam starija da bi mi rekla da mozemo i prije (imam 30), jer je gledala godine..ali imas pravo, brzo ce to proc..taman dok rijesim sve pretrage, malo dodem sebi jer nemam snage jos od korone i onda od mirovanja..i mozemo krenuti u nove pobjede. Jedino me strah koliko ce to trajati, jer i za ovo nam je trebalo godinu dana. Ne mogu ni zamisliti kako je tebi, nakon toliko godina pokusavanja i onda ti se tako nesto desi..ali nemoj gubiti nadu, doci ce i tvoj trenutak :)
Pronadi nesto sta te uveseljava i ugodi sebi..radi nesto da ti okupira misli, sta god to bilo. Nemoj se prepustiti tuzi, nemas nista od tog samo se dublje zakopavas u novu tugu i ocaj. Znam da je tesko, nema dana da ne mislim na njega i da ne pricam s njim, ali znam da ne bi htio da je mama tuzna..zato samo hrabro, mozes ti to i sve vi ostale. Ne bi imale takav teret da ga ne mozemo podnijeti, jer smo jake i hrabre :)
Drage moje, dočekala sam prvu menstruaciju nakon nemilog događaja, došla je tacno nakon 32 dana. Na pregledu kod doktora nakon sedmicu dana od kiretaže, doktor mi je rekao da nakon treće menstruacije možemo pokušavati novu trudnocu, a onda nakon još sedmicu dana, kada sam išla na novi pregled( jer se od kirezate nije sve bilo ocistilo, pa sam morala piti neke tablete za dodatno čišćenje), rekao mi je da s obzirom da mi se spontani desio u 14. tjednu, da maternica nije bila velika, da možemo nakon prve menstruacije pokušavati, jer kako kaže doktor, tijelo ako ne bude spremno svakako neće biti ništa sve dok ustvari ne postane spremno. Kaže tu medicina nema puno smjernica, priroda odlučuje. E sad me zanimaju vaša iskustva ili savjeti... Mislite li da je uredu pokušavati odmah nakon 1. menstruacije? Ja sam pribavila i neke cajeve, od vrkute i macinu travu i maca prah, mislim si ako neće pomoći oko hormona i svega, ne bi trebalo ni odmoci...
Imala sam missed ab. u siječnju ove godine u 9.tt, medikamentozno smo uspjeli sve riješiti, plod ostao u 6+1, bez otkucaja, .
Ponovo ostanemo trudni, danas na pregledu s 8+2 doktor ne vidi otkucaje, plod ponovo ostao u 6+1.
Idem u ponedjeljak ponovo na pregled privatnom ginekologu da ponovo pogleda, ali ne nadam se previše.
Planiram u ponedjeljak nakon pregleda, ako sve ostane kako je sad, otići u Petrovu na hitni prijem jer je moj ginekolog na godišnjem.
Mogu li tamo tražiti da mi naprave pretrage kako bi se utvrdio uzrok, pošto je ovo već drugi put? Što trebam tražiti?
Stvarno mi se oci puje suza ka ovo procitam i vidim situaciju kod zena, jer zaista suosjecam sa vama.
Draga Suzie, zao mi je zbog tvojih gubitaka i ne bi ti bila u kozi. :(
Prosla sam kroz isto, prosle godine u ovo doba 1.spontani, 6+1 prokrvarila, sve se ocistilo samo, 2.spontani missed, strce stalo 6+2 oskriveno u 11tt. Srce mi i dan danas para, osobito kad vodim nove mame na ovoj temi.
Trenutno sam opet trudna (nasa treca sreca) i evo 7tt za sada je sve u redu.
Isla sam odma nakon 2og na obrade gdje je sve bilo uredu osim tsh hormona, koji je stabiliziran i trombofilija mutacije za koje trenutno cekam misljenje komisije za heparin. Nakon 2og spontanog sam pocela biti eutyrox, aspirin i aktivnu folnu (Novalac) te se nadam da je to doprinjelo i molom Boga da mi odobre heparin za vece tjedne.
🧔 -32
👩 -32
( prve trudnoce )
06/2021 - spontani u 6tt 👼
11/2021 - missed ab u 11tt 👼
• Trombofilija (PAI 4G/4G + MTHFR) - Asp. + Noval.
🌸 2/2023 - baby S 🌸
🩵 11/2024 - [Qualified test - low risk] It's a boy 🩵
Stvarno mi se oci puje suza ka ovo procitam i vidim situaciju kod zena, jer zaista suosjecam sa vama.
Draga Suzie, zao mi je zbog tvojih gubitaka i ne bi ti bila u kozi. :(
Prosla sam kroz isto, prosle godine u ovo doba 1.spontani, 6+1 prokrvarila, sve se ocistilo samo, 2.spontani missed, strce stalo 6+2 oskriveno u 11tt. Srce mi i dan danas para, osobito kad vodim nove mame na ovoj temi.
Trenutno sam opet trudna (nasa treca sreca) i evo 7tt za sada je sve u redu.
Isla sam odma nakon 2og na obrade gdje je sve bilo uredu osim tsh hormona, koji je stabiliziran i trombofilija mutacije za koje trenutno cekam misljenje komisije za heparin. Nakon 2og spontanog sam pocela biti eutyrox, aspirin i aktivnu folnu (Novalac) te se nadam da je to doprinjelo i molom Boga da mi odobre heparin za vece tjedne.
Nije sve stalo u jednu poruku.
Imas li trudnocu od prije ? Jesi li pila ikakve prenatalne tablete ?
🧔 -32
👩 -32
( prve trudnoce )
06/2021 - spontani u 6tt 👼
11/2021 - missed ab u 11tt 👼
• Trombofilija (PAI 4G/4G + MTHFR) - Asp. + Noval.
🌸 2/2023 - baby S 🌸
🩵 11/2024 - [Qualified test - low risk] It's a boy 🩵
Lota, vidim u potpisu da si stavila 28.05. za plus, meni je to datum poslednje menstruacije, u utorak se nadam ne dobiti jer imam blagu drugu liniju na testu
👩💼38 🤵♂️38
28.05. poslednji ciklus i + treca sreca!
Žal, svi doktori su govorili drukcije, posle prvog spontanog mi je trebalo sest meseci da se zakaci plod i dogurali smo do 25 nedelje na zalost, sad sam imala redovne odnose u plodnim danima i za sad imam pozitivan test, prosla su dva ciklusa, kako ce se zavrsiti ne znam, nadacu se kao i Lota trecoj sreci, a smatram da kad telo bude spremno uhvatice se pa mozda za dva mozda za sest ciklusa... srecno nam svima
👩💼38 🤵♂️38
Drage moje, dočekala sam prvu menstruaciju nakon nemilog događaja, došla je tacno nakon 32 dana. Na pregledu kod doktora nakon sedmicu dana od kiretaže, doktor mi je rekao da nakon treće menstruacije možemo pokušavati novu trudnocu, a onda nakon još sedmicu dana, kada sam išla na novi pregled( jer se od kirezate nije sve bilo ocistilo, pa sam morala piti neke tablete za dodatno čišćenje), rekao mi je da s obzirom da mi se spontani desio u 14. tjednu, da maternica nije bila velika, da možemo nakon prve menstruacije pokušavati, jer kako kaže doktor, tijelo ako ne bude spremno svakako neće biti ništa sve dok ustvari ne postane spremno. Kaže tu medicina nema puno smjernica, priroda odlučuje. E sad me zanimaju vaša iskustva ili savjeti… Mislite li da je uredu pokušavati odmah nakon 1. menstruacije? Ja sam pribavila i neke cajeve, od vrkute i macinu travu i maca prah, mislim si ako neće pomoći oko hormona i svega, ne bi trebalo ni odmoci…
Ako već imaš zeleno svjetlo za odmah prvi ciklus, a osjećaš se spremno uz to, zašto ne... To ima smisla da ako je tijelo spremno prihvatit - prihvatit će, ako ne - neće. Mislim da ishod sljedeće trudnoće nema veze s tim koliko si čekala nakon prethodne neuspjele. Ja sam zatrudnila odmah u prvom ciklusu (uz odobrenje gina) i sve je ok :)
Ja 27 / M 32
aktivan rad na bebi od 10/2020
11/2021 ➕🤰 dečkić :) 💙
02/2022 - 16tt, inducirani pobačaj, curenje plodne vode 💔
02/2022 papa, brisevi, tsh, trombofilija ✔️
"I will not cause pain without allowing something new to be born." Isaiah 66:9
🌈28.04.2022. ➕🙏❤️
Marko, moja najveća pobjeda 💙 13.01.2023.
Bože, hvala Ti!
Loza, moja sugradjanka je imala curenje plodove vode pa su joj u sledecoj trudnoci u 12-oj nedelji preventivno uradili serklaz, da li su i tebi to predlagali?
👩💼38 🤵♂️38
Sortiraj odgovore
Najstariji