Loza, moja sugradjanka je imala curenje plodove vode pa su joj u sledecoj trudnoci u 12-oj nedelji preventivno uradili serklaz, da li su i tebi to predlagali?
Hm, nisu, ali sada ću tek ići na pregled kad ću biti 12+2 pa ću razgovarati s gin 🤷
Ja 27 / M 32
aktivan rad na bebi od 10/2020
11/2021 ➕🤰 dečkić :) 💙
02/2022 - 16tt, inducirani pobačaj, curenje plodne vode 💔
02/2022 papa, brisevi, tsh, trombofilija ✔️
"I will not cause pain without allowing something new to be born." Isaiah 66:9
🌈28.04.2022. ➕🙏❤️
Marko, moja najveća pobjeda 💙 13.01.2023.
Bože, hvala Ti!
Pozdrav, žene, evo me ponovo..
Imala sam missed ab. u siječnju ove godine u 9.tt, medikamentozno smo uspjeli sve riješiti, plod ostao u 6+1, bez otkucaja, .
Lijepo sam se oporavila, psihički i fizički.
Ponovo ostanemo trudni, danas na pregledu s 8+2 doktor ne vidi otkucaje, plod ponovo ostao u 6+1.
Idem u ponedjeljak ponovo na pregled privatnom ginekologu da ponovo pogleda, ali ne nadam se previše.
Planiram u ponedjeljak nakon pregleda, ako sve ostane kako je sad, otići u Petrovu na hitni prijem jer je moj ginekolog na godišnjem.
Mogu li tamo tražiti da mi naprave pretrage kako bi se utvrdio uzrok, pošto je ovo već drugi put? Što trebam tražiti?
Stvarno mi se oci puje suza ka ovo procitam i vidim situaciju kod zena, jer zaista suosjecam sa vama.
Draga Suzie, zao mi je zbog tvojih gubitaka i ne bi ti bila u kozi. :(
Prosla sam kroz isto, prosle godine u ovo doba 1.spontani, 6+1 prokrvarila, sve se ocistilo samo, 2.spontani missed, strce stalo 6+2 oskriveno u 11tt. Srce mi i dan danas para, osobito kad vodim nove mame na ovoj temi.
Trenutno sam opet trudna (nasa treca sreca) i evo 7tt za sada je sve u redu.
Isla sam odma nakon 2og na obrade gdje je sve bilo uredu osim tsh hormona, koji je stabiliziran i trombofilija mutacije za koje trenutno cekam misljenje komisije za heparin. Nakon 2og spontanog sam pocela biti eutyrox, aspirin i aktivnu folnu (Novalac) te se nadam da je to doprinjelo i molom Boga da mi odobre heparin za vece tjedne.
Nije sve stalo u jednu poruku.
Imas li trudnocu od prije ? Jesi li pila ikakve prenatalne tablete ?
Nemam trudnoću prije, ovo je druga - obje neuspjele.
Pila sam Premama prije i za vrijeme prve trudnoće, prije druge trudnoće pila sam Gynositol prašak, a kad sam ostala trudna, samo Folnu 400mg.
Na prvom pregledu mi je ginekolog dao Duphaston, ali sam ga prestala piti nakon tjedan dana kad sam saznala da bebici ne kuca srce.
Od početka sam imala neki osjećaj i stalno se pitala je li sve u redu, ali umirivala sam se da je to zbog svega što se desilo prvi put. Najviše me brinulo što su mi simptomi bili slabi. Ironično da su me tek kad sam saznala da se plod ne razvija počele jako boljeti grudi. :(
Još jedno kratko pitanje:
Mogu li otići u Petrovu na hitni prijem s papirom od privatnog ginekologa koji je napisao dijagnozu missed ab.? Hoće li me primiti?
U kojem si tjednu, jesi već bila ?
Javljaj nam se svakako ♥️
Ja sam dobro, trenutačno moram ponavljati briseve jer sam završila s terapijom pred mjesec dana, gledam u kojoj ću klinici obavit još i sistematski, tako da ako znaš može prijedlog :)
ako se ovo odnosi na mene… :D trenutno smo 11+3, bili smo do sada na već milion pregleda jer je mama jedna velika paničarka al Bože moj… ovo će mi biti rekord, 4 tjedna između pregleda haha. Smirila sam se nakon što smo čuli otkucaje.
Sretno! Nadam se da si riješila gaduru ureaplasmu i puj puj da se ne vraća više :)
Bas mi je drago zbog tebe! Jesi prosla na porodiljni? Nadam se, sljedeci tjedan idem raditi briseve pa cu vidjet :)
27👩🏻
33👦🏻
Mom of 2 angel in heaven
Spontani 31.07.2021 - 10 tj - emb 6+5👼🏻
Spontani 08.02.2022 - 9 tj - emb 7+5👼🏻
-Hashimoto, terapija 75/50 eurotirox
PAI-1 heterozigot 4g/5g
God will carry you trough the storm 🍀💪
Pregled 30.5 imamo ♥️
27.6.23-11+2 4.7 cm 🍀
14.7.23-13+5 7.55 cm 🌈
10.08.23- stiže mamina djevojčica 💜🌈👨👩👧
Imala sam missed ab. u siječnju ove godine u 9.tt, medikamentozno smo uspjeli sve riješiti, plod ostao u 6+1, bez otkucaja, .
Ponovo ostanemo trudni, danas na pregledu s 8+2 doktor ne vidi otkucaje, plod ponovo ostao u 6+1.
Idem u ponedjeljak ponovo na pregled privatnom ginekologu da ponovo pogleda, ali ne nadam se previše.
Planiram u ponedjeljak nakon pregleda, ako sve ostane kako je sad, otići u Petrovu na hitni prijem jer je moj ginekolog na godišnjem.
Mogu li tamo tražiti da mi naprave pretrage kako bi se utvrdio uzrok, pošto je ovo već drugi put? Što trebam tražiti?
Ista stvar koja je tebi,se desila i meni. Da sam znala isla bih privatno na analizu ploda.
Ja iza drugog spontanog sam napravila sve pretrage, trombofilija,kariogram ( Klaiceva ), hormoni, endokrinolog,papa,brisevi.
Za kariogram se sama narucujes,bitno ti je da ti izdaju uputnicu i najbrze ces na red doc u Klaicevoj, u drugim bolnicama se zna cekat po 2/3 mjeseca.. U Klaicevoj sam dobila za 3 tjedna mi se cini.
Zao mi je sta ti se to desilo... Izdrzi, prezivjet ces..... Znamo kako ti je, al bit ce bolje, vidjet ces! :)
Vrijeme lijeci rane
27👩🏻
33👦🏻
Mom of 2 angel in heaven
PAI-1 heterozigot 4g/5g
Pregled 30.5 imamo ♥️
27.6.23-11+2 4.7 cm 🍀
14.7.23-13+5 7.55 cm 🌈
Stvarno mi se oci puje suza ka ovo procitam i vidim situaciju kod zena, jer zaista suosjecam sa vama.
Draga Suzie, zao mi je zbog tvojih gubitaka i ne bi ti bila u kozi. :(
Prosla sam kroz isto, prosle godine u ovo doba 1.spontani, 6+1 prokrvarila, sve se ocistilo samo, 2.spontani missed, strce stalo 6+2 oskriveno u 11tt. Srce mi i dan danas para, osobito kad vodim nove mame na ovoj temi.
Trenutno sam opet trudna (nasa treca sreca) i evo 7tt za sada je sve u redu.
Isla sam odma nakon 2og na obrade gdje je sve bilo uredu osim tsh hormona, koji je stabiliziran i trombofilija mutacije za koje trenutno cekam misljenje komisije za heparin. Nakon 2og spontanog sam pocela biti eutyrox, aspirin i aktivnu folnu (Novalac) te se nadam da je to doprinjelo i molom Boga da mi odobre heparin za vece tjedne.
Koliko ti je TSH?
Kakav ti je nalaz trombofilije, jesi heterozigot ili homozigot?
27👩🏻
33👦🏻
Mom of 2 angel in heaven
PAI-1 heterozigot 4g/5g
Pregled 30.5 imamo ♥️
27.6.23-11+2 4.7 cm 🍀
14.7.23-13+5 7.55 cm 🌈
Ista stvar koja je tebi,se desila i meni. Da sam znala isla bih privatno na analizu ploda.
Ja iza drugog spontanog sam napravila sve pretrage, trombofilija,kariogram ( Klaiceva ), hormoni, endokrinolog,papa,brisevi.
Za kariogram se sama narucujes,bitno ti je da ti izdaju uputnicu i najbrze ces na red doc u Klaicevoj, u drugim bolnicama se zna cekat po 2/3 mjeseca.. U Klaicevoj sam dobila za 3 tjedna mi se cini.
Zao mi je sta ti se to desilo… Izdrzi, prezivjet ces….. Znamo kako ti je, al bit ce bolje, vidjet ces! :)
Vrijeme lijeci rane
Je li ti ginekolog sam dao uputnice za sve te pretrage?
SuzieQ- Kariogram je žalosno šta idu raditi iza tri spontana.. to je zapravo najskuplja pretraga.
Iza 1 spontanog nisam ništa istraživala i rekli su mi da se to jednostavno dešava i da će drugi put biti sve dobro ( nije, i zao mi je šta barem nisam briseve izvadila ) iza drugog sam se skroz informirala, tj drugi me poljuljao i prestrašio…
Iza tog drugog sam krenula citat po internetu i raspitivala sam se po forumima otkud krenuti, tako da, ako te bilo šta zanima piši nam :)
27👩🏻
33👦🏻
Mom of 2 angel in heaven
PAI-1 heterozigot 4g/5g
Pregled 30.5 imamo ♥️
27.6.23-11+2 4.7 cm 🍀
14.7.23-13+5 7.55 cm 🌈
SuzieQ- Kariogram je žalosno šta idu raditi iza tri spontana.. to je zapravo najskuplja pretraga.
Iza 1 spontanog nisam ništa istraživala i rekli su mi da se to jednostavno dešava i da će drugi put biti sve dobro ( nije, i zao mi je šta barem nisam briseve izvadila ) iza drugog sam se skroz informirala, tj drugi me poljuljao i prestrašio…
Iza tog drugog sam krenula citat po internetu i raspitivala sam se po forumima otkud krenuti, tako da, ako te bilo šta zanima piši nam :)
Dakle, trebala bi prije svega napraviti pretrage hormona štitnjače, pretragu na trombofiliju i papu?
Iza spontanog očekuj da će ti hormoni malo podivljati i da će nalazi biti vise ( ne mora značiti, al i ako bude, to je iz tog razloga ), ne zove se to džabe ‘drugo stanje’
Treba vremena da se sve slegne, meni je Beta nakon mjesec i pol bila 10 i jednostavno je trebalo vremena da se sve slegne i smiri. Ja sam radila hormone iza prve menstruacije nakon spontanog pa mi je nešto bilo malo povišeno.
Al uglavnom valjalo bi napraviti hormone 3 dan ciklusa i 21 dan, trombofilija ( ja sam radila u Petrovoj ), Papa i brisevi al traži za sve ( neki znaju samo na određene )
I ako uspiješ, kariogram oba supružnika to je zapravo pregled koji se najduže čeka i red čekanja i nalaza ako ćeš to raditi javi pa ću ti Dat brojeve od svih bolnica koje sam ja zvala :)
Traži tsh,T4,t3, anti Tg i anti tpo da se isključi mogućnosti hashimota i da vidiš ako je povišen tsh da počneš uzimat terapiju jer u štitnjaču zna biti skriven problem
27👩🏻
33👦🏻
Mom of 2 angel in heaven
PAI-1 heterozigot 4g/5g
Pregled 30.5 imamo ♥️
27.6.23-11+2 4.7 cm 🍀
14.7.23-13+5 7.55 cm 🌈