Spontani pobačaj

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
    MBM🐬🍀💕
    05. Lipanj 2022. 11:57

ivancica0104

6 godina smo zajedno i jedva sam čekala bebu. U cca 3 mj sam uspila ostat trudna, imam jedan policisticni jajnik i ciste vece koje mi je rekao da anđeli cuvari u mojoj trudnoci. I da se ne trebaju operirati, vec sa lijekovima da nisam trudna bi rijesili. Međutim na kraju, samo posteljica je ta koja je ajmo rec kucala, plod se nije razvio. Trebala bi biti sada u 10 tjednu, a ustvari cekam ciscenje. Beta nije rasla. Nadam se da ce ovo sto prije proci, i htjela bi medikamentozni nacin jer mislim da bi mi to bilo lakse. Velika podrska svim zenama jer stvarno sta mi dozivimo i prezivimo, lavice najvece. 🙏

Budi jaka i prezali sama svog andjela. Tezak je to period koji ces proc jer ta bol i tuga samo vremenom blede a nikad se ne zaborave. Zelim ti brz oporavak draga. Drzi se draga 😘

• Mrvica123
    06. Lipanj 2022. 18:45

Drage žene, molim za pomoć pošto ne znam koliko poruka moram proći da nađem odg.odgovor. 

Nakon 1god pokušavanja, ostala sam trudna i u 9 tjednu prokrvarila, prijeteći pobačaj, plod se raspao, kiretaža i nakon toga oporavak. 

Nakon 3 menstr, ukačilo nam se odmah. 

Beba se lijepo razvijala međutim ponovo u 9 tjesnu srce prestalo da kuca. Trenutno sam na bolovanju, imala sam čišćenje pomoću tableta. Idalje krvarim. 28 imam pregled kod gin..da vidi je li sve uredu.

Pošto naravno, niko mi nije rekao da napravim kakve nalaze nego sve je ok poslije prvog pobačaja sačekajte malo i počnite radit na bebi. Tako je i bilo međutim žalost ponovo 

Sad vas molim da mi kažete, koje ste imale pobačaj ili više njih, koje nalaze da odem uraditi prije nego počnem treći pokušaj.  U strahu sam i ne znam sama više šta da radim.  To njihovo ( sve je uredu s tobom ) me ne tješi toliko i želim da napravim sve nalaze.

Koje nalaze ? 

Hvala ko odgovori. 
    Pozdrav za sve. 

• Mrvica123
    06. Lipanj 2022. 19:27

Tako su i meni rekli, ukoliko se desi još jednom ne daj Bože da me šalju onda na ginekološke pretrage. Mislim si sama, dragi Bože pa zar moram da još jednom doživim ovu bol da mi poslali na pretrage.  Zato sam i pitala ovdje jer bi išla privatno, čekajući njih da me gdje pošalju Bog zna kad ću doći na red. Želim ti svu sreću, a kakve terapije imaš ako smijem znati ? Da li smatraju 3 put kad zanesem rizičnom trudnoćom s obzirom na prethodna 2 pobačaja ili ? Hvala za odgovor. 

Anavi1206

Mrvica123

Drage žene, molim za pomoć pošto ne znam koliko poruka moram proći da nađem odg.odgovor.

Nakon 1god pokušavanja, ostala sam trudna i u 9 tjednu prokrvarila, prijeteći pobačaj, plod se raspao, kiretaža i nakon toga oporavak.

Beba se lijepo razvijala međutim ponovo u 9 tjesnu srce prestalo da kuca. Trenutno sam na bolovanju, imala sam čišćenje pomoću tableta. Idalje krvarim. 28 imam pregled kod gin..da vidi je li sve uredu.

Pošto naravno, niko mi nije rekao da napravim kakve nalaze nego sve je ok poslije prvog pobačaja sačekajte malo i počnite radit na bebi. Tako je i bilo međutim žalost ponovo

Sad vas molim da mi kažete, koje ste imale pobačaj ili više njih, koje nalaze da odem uraditi prije nego počnem treći pokušaj. U strahu sam i ne znam sama više šta da radim. To njihovo ( sve je uredu s tobom ) me ne tješi toliko i želim da napravim sve nalaze.

Koje nalaze ?

Hvala ko odgovori.
    Pozdrav za sve.

Žao mi je za tvoj gubitak, znam da je teško. 😘
    Meni su za prvu izgubljenu trudnoću rekli da se jednostavno događa i da se nešto genetski nije poklopilo i da će sigurno sljedeća trudnoća biti dobra. Druga je bila u redu 8 tjedana, ali je na jednom pregledu srce počelo slabije kucati i na kraju drugi dan stalo. Čak me ni onda nisu namjeravali slati na pretrage jer se čeka i treći pobačaj što je meni bilo fizički i psihički nemoguće proći. Nešto sam riješila privatno (genetiku, trombofilija), a nešto preko uputnica (štitnjača, inzulinska rezistencija, spolni hormoni). Sve to može utjecati, ali kažu da u ranim tjednima gubitka obično je problem genetske prirodne pa eto. Sada sam treći put trudna i umirem od straha, ali imam svu moguću terapiju koja mi treba pa se nadam najboljem. 🤞☀️

MfrauM
    07. Lipanj 2022. 05:56

Mrvica123 bas mi je zao. Oni što ti ja znam, prijateljica mi je isla privatno na testiranja za trombofiliju u synlab, (ako si iz ZG), oni to šalju jednom u 2 tjedna u njemačku na analizu, jedino taj labos radi te neke pretrage. A što se točno traži ne znam. Znam da su meni rekli da ću ići na to, jer sam odmah dobila trombozu noge, a njoj su svi parametri ok i ne zna se što je uzrok. Stvarno se nadam da ćemo se ubuduće preventivno pikati. Moja preporuka ti je da nazoveš synlab i pitaš što sve treba, pregledi su negdje oko 1500kn. Ja isto planiram još štitnjaču i inzulinsku rezistenciju, pored toga za trombofiliju,  a to mogu tek kad budem gotova s tabletama. Detalje ću znati tek za mjesec dana što sve moram obaviti, nadam se da ćeš ti prije doći do rezultata... držim fige!

Laparaskopija i histeroskopija
    Nizak amh 4,5
    15.11 . ➕❣
    15.11. Betahcg ✅
    24.11. Betahcg - ✅
    14.12 imamo ❤ (izvanredan pregled, hematom)
    16.12 prvi pregled bebica je super 🙌🙏
    -------------
    Termin 26.7.
    🕯💙 23.4. Beba K. 27tt

MfrauM
    07. Lipanj 2022. 07:01

E i testiranje na mutaciju MTHFR- 677c . Isto može izazvati uzastopne pobačaje, preeklampsiju i oštećenje posteljice. Koliko vidim to privatno radi labplus u zg, a na to u bolnice šalju tek kad bude niz pobačaja više od 3,4 ...žalosno je što ti se sve mora dogodit da te pošalju na pregled 😑.

Nizak amh 4,5
    15.11 . ➕❣
    15.11. Betahcg ✅
    24.11. Betahcg - ✅
    -------------
    Termin 26.7.
    🕯💙 23.4. Beba K. 27tt

• Mimii
    07. Lipanj 2022. 19:19

Hei curke, citam vase komentare i jednostavno ne mogu vjerovati (iako ne znam sta me jos moze iznenaditi u ovoj nasoj drzavi) kako nemamo sve iste uvjete. Oni koji nisu prosli to sto mi prolazimo nikada nece znati sto prozivljavamo pa zasto nebi onda svakojoj zeni omogucili da i nakon prvog pobacaja vidi razlog zasto je doslo do toga. Daj boze da je razlog genetski, pa zar nebi bilo bolje da se napravi obrada naprave nalazi i ako se ustanovi da je sve dobro da onda znamo da je sve genetski i da se jednostavno dogodilo nego moramo biti u strahu kada ostanemo opet trudne hocemo opet dozivjeti pobacaj. 
    Ovo vam pisem iz razloga sto sam ja nakon jednog spontanog odmah isti tren dobila sve moguce uputnice i provedena mi je obrada. Imala sam tu srecu. I da bi saznala da imam neku razinu trombofilije i potrebna mi je terapija inekcijama kod sljedece trudnoce. Da sam radila odmah na drugoj trudnoci opet bi isto prolazila a koliko bi onda imala snage za dalje ne znam.
    Zelim vam da se izborite za sebe, ako vam vas ginekolog neda uputnice odite privatno, vrijediti ce i da saznate da je sve dobro i vrijediti ce ako saznate sto nije dobro i dobiti terapiju koja ce pomoci. 
    Od srca vam zelim puno snage da sve izdrzite, mi to mozemo, mi smo jake, a jos smo jace kada smo zajedno jer samo mi znamo kako je to izgubiti malog andela kojeg toliko zelimo. ❤️❤️

🙍 33🧑‍🦰34
    ; 2021 - missed ab 10 tjedni
    ;2023 - spontani 6 tjedni
    ;2024 - AIH (Inseminacija sv. Duh) ➖
    ;2024 - IVF (sv. Duh) - missed ab. kiretaza 9 tjedni 💔

• Želja00
    08. Lipanj 2022. 07:19

Mrvica123

Sad vas molim da mi kažete, koje ste imale pobačaj ili više njih, koje nalaze da odem uraditi prije nego počnem treći pokušaj. U strahu sam i ne znam sama više šta da radim. To njihovo ( sve je uredu s tobom ) me ne tješi toliko i želim da napravim sve nalaze.

Koje nalaze ?

Hvala ko odgovori.
    Pozdrav za sve

Evo neki koje sam sad zadnje na preporuku ginekologinje vadila nakon dva ponovljena spontana te isto ako imas bilo koga u obitelji da je imao problema sa  tlakom,krvi ,rizicnom trudnocom
    Faktor V Leiden ,
    PAI,
    Protrombin,
    MTHFR,
    PV TV APTV fbrinogen,
    D-dimeri,
    Proten C protein S ,
    LAC ACL,
    AT III ,
    F VIII,
    Anti S2GO1

👩‍🦰30

👨‍🦱32
    4/2021 beba anđel
    4/2022 beba anđel

5/2023 baby girl

Ella..
    13. Lipanj 2022. 00:08

Već danima ulazim na temu, ali nitko ne piše 😅
    Kako ste, žene? U kakvoj ste fazi , da li ima onih koje su počele raditi na bebici? 🤗

🚺 31
    🚹 31

"Pogledaj unatrag i zahvali Bogu. Gledaj naprijed i vjeruj Bogu."

♡ Baby Girl ♡
    ♡ A ♡ 21.01. ♡

PiaBuu
    13. Lipanj 2022. 00:19

Pozdrav Ela, bas sam to mislila napisati, svaki dan pratim jel netko od vas nešto napisao :) 
    Kako si ti? Vidim da si imala spontani sad nedavno? 

27👩🏻
    33👦🏻
    Mom of 2 angel in heaven
    Spontani 31.07.2021 - 10 tj - emb 6+5👼🏻
    Spontani 08.02.2022 - 9 tj - emb 7+5👼🏻
    -Hashimoto, terapija 75/50 eurotirox
    PAI-1 heterozigot 4g/5g
    God will carry you trough the storm 🍀💪
    Pregled 30.5 imamo ♥️
    27.6.23-11+2 4.7 cm 🍀
    14.7.23-13+5 7.55 cm 🌈
    10.08.23- stiže mamina djevojčica 💜🌈👨‍👩‍👧

MfrauM
    13. Lipanj 2022. 06:34

Ja isto bas gledam i mislim si gdje ste i kako ste mi žene. U petak sam obavila prvi pregled kod svoje državne gin nakon poroda. Koja muka mi je to bila nakon svega, opet ceprkanje😑 Kaze da je sve ok, uzela mi papu, ali ne i briseve,  to ću privatno. I dala uputnicu za predkoncepcijsku dijagnostiku kao da sve potrebne preglede obavim na 1 mjestu, to se moram raspitati u bolnici kao na odjelu visokorizicne. Još čekam gin u bolnici, a on je rekao da dođem kad zavrsim s terapijom za trombozu, tamo prije godišnjih. Do tad ću ići vaditi krv za željezo (srozalo mi se skroz nakon onog zaostalog komada posteljice), štitnjaču i inzulinsku rezistenciju.  Nama su rekli ništa do jeseni dok ne dođem k sebi. I dok ne utvrde što bi bio potencijalni uzrok. A i meni se maternica sporo vraćala u normalu jer su bili veći tjedni 😔. Psihički sam dosta loše, mrvicu bolje nek prije ali i dalje samo plačem. Danas vodim svoje na grob, to je njihova želja. Ne znam, jedan dan smo dobro, drugi dan loše i tako u krug. Guramo jedan drugoga da idemo dalje. Bila sam i kod psihoterapeuta, i rekla mi je da ovo vrijeme udovoljavam sebi. Tak da ono radim sve što mogu samo da se maknemo s mjesta.
    Nadam se da ste mi vi bolje. Kad vi krecete, jeste dobile zeleno svjetlo, koje pretrage ste obavile?

Nizak amh 4,5
    15.11 . ➕❣
    15.11. Betahcg ✅
    24.11. Betahcg - ✅
    -------------
    Termin 26.7.
    🕯💙 23.4. Beba K. 27tt

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.