Cure, jel ima koja od vas da joj se to dogodilo a da je preboila koronu ili cijepila se? Kod mene sad to povezuju s koronom kao da je ona pojačala trombofiliju. A prebolila sam 3 mjeseca prije, cijepila sam se s 2 doze, 2 mj prije nego što sam ostala trudna. Sad me strah za buduću trudnoću. Bas sam sva izvan sebe. Dr za hum. Repr.mi je jučer rekao da je očekuju 5-8 ciklusa da cu tad zatrudnit, sad moramo pratiti debljinu endometrija i stanje maternice. Mene ti pregledi i razgovori tako bace unazad.
Ja sam u 12. mj doznala u razmaku od dva dana da imam koronu i da sam trudna. Jos nisam radila testove na trombofilije jer moram prvo cekat prvu menstruaciju. Ali moja dr opce prakse pretpostavlja da je infarkt posteljice, odnosno hematom koji sam imala na pocetku trudnoce nastao zbog korone. To su sve pretpostavke, mislim da je nemoguce dokazat sta je doslo radi cega. Ja sam cijelu trudnocu mirovala zbog niske posteljice, maksimalno se pazila i na kraju opet se sve to izdesavalo. Na pregledu su mi rekli da je najvjerojatnije zbog zaostale krvi od hematoma i ocito je jos urinoinfekcija koju sam imala dodatno zakomplicirala situaciju.
Pokusaj se izdignut od toga da te takve stvari bace natrag, mislim ja dajem savjete a zivcanim svaki dan jer jos nisam dobila da mogu napokon krenut na pretrage.
Mene nakon poroda muce oteceni zglobovi, sva sam puna vode u tijelu. Se to jos nekom desavalo?
Cure, jel ima koja od vas da joj se to dogodilo a da je preboila koronu ili cijepila se? Kod mene sad to povezuju s koronom kao da je ona pojačala trombofiliju. A prebolila sam 3 mjeseca prije, cijepila sam se s 2 doze, 2 mj prije nego što sam ostala trudna. Sad me strah za buduću trudnoću. Bas sam sva izvan sebe. Dr za hum. Repr.mi je jučer rekao da je očekuju 5-8 ciklusa da cu tad zatrudnit, sad moramo pratiti debljinu endometrija i stanje maternice. Mene ti pregledi i razgovori tako bace unazad.
Ja sam u 12. mj doznala u razmaku od dva dana da imam koronu i da sam trudna. Jos nisam radila testove na trombofilije jer moram prvo cekat prvu menstruaciju. Ali moja dr opce prakse pretpostavlja da je infarkt posteljice, odnosno hematom koji sam imala na pocetku trudnoce nastao zbog korone. To su sve pretpostavke, mislim da je nemoguce dokazat sta je doslo radi cega. Ja sam cijelu trudnocu mirovala zbog niske posteljice, maksimalno se pazila i na kraju opet se sve to izdesavalo. Na pregledu su mi rekli da je najvjerojatnije zbog zaostale krvi od hematoma i ocito je jos urinoinfekcija koju sam imala dodatno zakomplicirala situaciju.
Pokusaj se izdignut od toga da te takve stvari bace natrag, mislim ja dajem savjete a zivcanim svaki dan jer jos nisam dobila da mogu napokon krenut na pretrage.
Mene nakon poroda muce oteceni zglobovi, sva sam puna vode u tijelu. Se to jos nekom desavalo?
Eh to je i meni bio hematom posteljice uz naglu abrupciju, iako još nisam podigla.phd nalaz, to cu tek krajem 7.mj. ma uzas. Kao ne želim razbijat glavu jer ne mogu ništa promijenit, a opet sto pitanja što ubuduće i kako da znam za dalje.
Koliko ti je prošlo nakon poroda? Ja sam bila tako puna vode do prije tjedan dana. Počela sam pit kavu bez mlijeka ujutro jer sam čula da je ona diuretik i celerov sok. Ne znam, možda da ipak odeš dr ako je prošlo više vremena...
Laparaskopija i histeroskopija
Nizak amh 4,5
15.11 . ➕❣
15.11. Betahcg ✅
24.11. Betahcg - ✅
14.12 imamo ❤ (izvanredan pregled, hematom)
16.12 prvi pregled bebica je super 🙌🙏
-------------
Termin 26.7.
🕯💙 23.4. Beba K. 27tt
Ja sam se cijepila s drugom dozom 2mj prije nego sam ostala trudna. Koronu sam dobila 20 dana prije nego sam izgubila bebu i doktori s kojima sam razgovarala smatraju da je i korona jedan od uzroka zašto se to dogodilo ... Cijela trudnoća je bila dosta rizična, a korona je bila valjda kap koja je prelila čašu
Ja 27 / M 32
aktivan rad na bebi od 10/2020
11/2021 ➕🤰 dečkić :) 💙
02/2022 - 16tt, inducirani pobačaj, curenje plodne vode 💔
02/2022 papa, brisevi, tsh, trombofilija ✔️
"I will not cause pain without allowing something new to be born." Isaiah 66:9
🌈28.04.2022. ➕🙏❤️
Marko, moja najveća pobjeda 💙 13.01.2023.
Bože, hvala Ti!
Eh to je i meni bio hematom posteljice uz naglu abrupciju, iako još nisam podigla.phd nalaz, to cu tek krajem 7.mj. ma uzas. Kao ne želim razbijat glavu jer ne mogu ništa promijenit, a opet sto pitanja što ubuduće i kako da znam za dalje.
Koliko ti je prošlo nakon poroda? Ja sam bila tako puna vode do prije tjedan dana. Počela sam pit kavu bez mlijeka ujutro jer sam čula da je ona diuretik i celerov sok. Ne znam, možda da ipak odeš dr ako je prošlo više vremena…
Sutra ce biti pet tjedana. Bila sam jucer vadit krv i urin. Danas su mi dosli nalazi, nesto je poviseno, nesto snizeno..cekam ponedjeljak da mi dr procita nalaz pa cu bit pametnija mada vidim da mi se poboljsava zadnjih par dana. A kavu jos nisam pocela pit ko prije trudnoce. Nije mi pasala najvjerojatnije radi trudnoce, ali i korona mi je uzela miris koji se jos nije skroz vratio..
Mala_bee
Onda će ti uskoro doći, tako je meni prošli tjedan. I kako sam dobila splasnula je ta natecenost. Ma tko zna što je, ti hormoni su čudo, a svasta smo prošle...nadam se da ce ti ta natecenost proći čim prije, drzim fige 💕.
Za koronu- ne znam vise što bi mislila, izgleda da je i meni kap koja je prelila čašu. Sad panično čitam clanke i prognoze za jesen/zimu, ako se opet razbukta ne znam sto mogu još poduzeti 😓. A nista, idemo dan po dan. Nadam se da ce nam clexani i injekcije pomoći za budućnost ako je to bio uzrok...
Nizak amh 4,5
15.11 . ➕❣
15.11. Betahcg ✅
24.11. Betahcg - ✅
-------------
Termin 26.7.
🕯💙 23.4. Beba K. 27tt
Mala_bee
Onda će ti uskoro doći, tako je meni prošli tjedan. I kako samdobila splasnula je ta natecenost. Ma tko zna što je, ti hormoni su čudo, a svasta smo prošle…nadam se da ce ti ta natecenost proći čim prije, drzim fige 💕.
Za koronu- ne znam vise što bi mislila, izgleda da je i meni kap koja je prelila čašu. Sad panično čitam clanke i prognoze za jesen/zimu, ako se opet razbukta ne znam sto mogu još poduzeti 😓. A nista, idemo dan po dan. Nadam se da ce nam clexani i injekcije pomoći za budućnost ako je to bio uzrok…
I ja se nadam da ce proci sto prije i da cu uskoro dobiti pa da se sve to vrati u normalu.. hvala ti ❤️
Iskreno, mislim da se nema sta previse za poduzimat, ja kad sam je imala nisam isla nigdje nego na posao i doma. Nitko oko mene nije imao, samo ja. Di sam je pokupila, ne znam..tako da kako mora bit..i bas to, dan po dan. Polako i sve ce doci na svoje. Jedino znam da cu u nekoj slijedecoj trudnoci traziti da me se vise prati i biti jos opreznija i nadati se da ce taj put biti bolje..
Mala_bee
Onda će ti uskoro doći, tako je meni prošli tjedan. I kako samdobila splasnula je ta natecenost. Ma tko zna što je, ti hormoni su čudo, a svasta smo prošle…nadam se da ce ti ta natecenost proći čim prije, drzim fige 💕.
Za koronu- ne znam vise što bi mislila, izgleda da je i meni kap koja je prelila čašu. Sad panično čitam clanke i prognoze za jesen/zimu, ako se opet razbukta ne znam sto mogu još poduzeti 😓. A nista, idemo dan po dan. Nadam se da ce nam clexani i injekcije pomoći za budućnost ako je to bio uzrok…
Ne vjerujem da je to presudan uzrok, već doslovno "kap koja je prelila čašu" u slučaju i drugih problema. Npr ja sam imala polip koji mi je cijelu trudnoću radio probleme, doslovno se nisam smjela nakašljat odmah bi prokrvarila. Rekao mi je gin da niti taj polip niti korona ne znače nužno nešto negativno niti su pojedinačno jako opasni (naravno, bolje je nemati to), ali da su zajedno u kombinaciji napravili to što su napravili...
U vrijeme kada sam ja imala koronu, još puno prijateljica trudnica ju je imalo i niti jedna nije imala problem s tim, ali one ni nisu imale drugih problema.
Ja 27 / M 32
aktivan rad na bebi od 10/2020
11/2021 ➕🤰 dečkić :) 💙
02/2022 - 16tt, inducirani pobačaj, curenje plodne vode 💔
02/2022 papa, brisevi, tsh, trombofilija ✔️
"I will not cause pain without allowing something new to be born." Isaiah 66:9
🌈28.04.2022. ➕🙏❤️
Marko, moja najveća pobjeda 💙 13.01.2023.
Bože, hvala Ti!
Bas to, znam cure koje su prebolile pa sve u redu, i sad su pred porod ili rodile. Kod nas se tako poslozilo nažalost svega pomalo. Meni je počeo tlak divljati, našli su taj hematom, a sve čudi da je ta abrupcija bila tako nagla, obično to bude danima a kod mene u 10min je sve prsnulo, 2 stvarno iskusna dr su rekla da takvo nešto nisu vidjeli u zadnjih 10 i 20 godina prakse. Ne možemo si više glavu razbijati, znam se vratit na to sa pitanjima "što ako" ali moramo nekako krenuti dalje. Naravno za budućnost se nadam da će biti oprezniji tj da ce nas više pratiti i imati pod kontrolom... ja sam danas bila na uzv tromboze i dobra vijest je što se tromb smanjuje, to mi ulijeva neku nadu da neću morati lijekove piti 6 mjeseci kako se isprva prognoziralo nego da ću biti gotovo s tim prije ljeta... a nista drage moje, idemo dan po dan. Nek nam svima Bog da snage za svaki dan, i onaj teži i onaj manje teži. Korak po korak 💕🙏
Nizak amh 4,5
15.11 . ➕❣
15.11. Betahcg ✅
24.11. Betahcg - ✅
-------------
Termin 26.7.
🕯💙 23.4. Beba K. 27tt
Piabuu sve se to dogodilo vrlo rano u 5 tjednu. A spasle su me cure sa LH trakice teme jer su me savetovale da uradim test na trudnocu jer su mi LH trakice pocev od 7 dc bile pozitivne pa do 12 dana kada sam i uradila test
6 godina smo zajedno i jedva sam čekala bebu. U cca 3 mj sam uspila ostat trudna, imam jedan policisticni jajnik i ciste vece koje mi je rekao da anđeli cuvari u mojoj trudnoci. I da se ne trebaju operirati, vec sa lijekovima da nisam trudna bi rijesili. Međutim na kraju, samo posteljica je ta koja je ajmo rec kucala, plod se nije razvio. Trebala bi biti sada u 10 tjednu, a ustvari cekam ciscenje. Beta nije rasla. Nadam se da ce ovo sto prije proci, i htjela bi medikamentozni nacin jer mislim da bi mi to bilo lakse. Velika podrska svim zenama jer stvarno sta mi dozivimo i prezivimo, lavice najvece. 🙏
Sortiraj odgovore
Najstariji