Ja sam se danas družila sa 6 MPO lavica, po prvi put sam ih vidjela u životu. I od nas 7, nas 3 smo imale spontane, druge 4 imaju neke druge probleme. U svakom slučaju, možda zvuči bezobrazno, ali meni je nakon toga lakše. Nisam sama, tu je čitav čopor žena od kojih svaka ima svoju dosta tešku priču, i sve smo se i smijale, i pričale, i žalile, i podržavale, i život je onda nekako lakši.
Vratila sam se doma smrznuta, umorna, ali optimističnija nego sam bila zadnjih tjedana, i vidim kako se neki počeci planova za dalje počinju razvijati u mojoj glavi.
💔💔💔
Jutro cure 👋🏻 prije svega svima virtualni hug 💜 toga ubijek treba 😉
Moje iskustvo s tugom ovako s odmakom, nakon prvog spontanog je to bilo neka 2ipol mjeseca. Drugi me bas dotukao i porod i sve, bas sam bila komirana jedno pola godine i to tek sad uvidam iako mi se tad cinilo da sam to prihvatila puno brze. Ovaj treci, uhh sad sam smrsavila dosta pogotovo u licu i osijedila sam 👵🏼😶🙄
I danas se nekad uhvatim da racunam koliko bi koja bebica imala mjeseci/godina, pogotovo jer ima par poznanica koje su bile u isto vrijeme trudne. Ali nekako s vremenom se naucis nositi s tim, meni puno pomaze da pricam o tome da se ne pravim kao da se nije dogodilo to me ubije.
A tipkanje ovdje me uvijek nekako podigne, oraspolozi 🥰
Cula sam se ovaj tjedan s profom sa Sv.Duh za kariogram, nasi uzorci su stigli u utorak kod njih i kaze da krajem sljedeceg tjedna mogu ocekivati rezultate 😲 to mi je bas brzo. Vec si u glavi racunam, premotavam sve scenarije kad bi mogli u nove pokusaje 🤭🤫🤞🏻

🦸🏼♀️'94 🦸🏼♂️'86
🌈 18.5. imamo 💙
Maj4, uff. Nisam ulovila tvoju priču, jeste li kad saznali zašto je ova visoka trudnoća otišla?
Jako suosjećam, hrabra naša lavice Ovakve stvari samo Amazonke mogu preživjeti
💔💔💔
Dobrice ne sjecam se kad je bio tvoj spontani ali zvoni mi da si nam nedavno pisala...
Za sve treba vremena nazalost a u pocetku vrijeme prolazi na kapaljku, bar je meni tako bilo.
Mislim da je bitno ne zadrzavati emocije u sebi, kad si tuzna placi, ako ti treba samoce neka drugi to postuju, ako te treba saslusati nadam se da imas prave ljude oko sebe za to. Uvijek naravno mozes i nama pisati, mi smo ipak prosle tu pricu pa znamo.
Od mog spontanog je proslo mjesec i pol, imam promjene raspolozenja, neke dane sam super a nekad provedem vecer u suzama.
Meni pomaze otici u setnju, negdje u prirodu, sport. Cekam prvi topli vikend da zbrisemo muz i ja na neki mini godisnji, rentat cemo bicikle i djir po Istri. Na pocetku mi nista od toga nije pomagalo iskreno.
Probaj naci neki ispusni ventil kada za to budes spremna.
MTBica super za GK, bas mi je drago da si se opustila i zabavila❤
37 g., AMH 5, Hashimoto, PAI 4g/5g
Muž sve ok
2021. missed ab 7tt💔
2021.🤰 ❤️ ...2022. stigla 🍀👧
Pokušaji za 🍀 br. 2 od 12/2023.
1. IVF 2/25 ➖️
2. IVF 5/25: 6dnt ➕️; missed ab 7tt💔
3. FET 9/25; 6 dnt ➕️; 1. uzv sve ok imamo ❤️
Drage moje zene ja citam sta se sve vama desava, vjerujte mi da sam preplakala svaki tekst. I pitam se zasto Bog uzima djecicu onima koji to stvarno zele 😔 kod mene je nezeljena trudnoca vec sam pricala. Naravno zadrzat cu bebicu. Samo jos nikako ne mogu da se pomirim s tim. Tolika depresija me je uhvatila da sam cak pomislila da cu nesto lose sebi da uradim. I negativne misli samo naviru toliko je sve crno oko mene, imam potrebu da to ovdje iznesem, jer nemam kome drugom da se pozalim. U utorak sam zakazala termin kod psihijatra nadam se da ce mi pomoci da se napokon izborim sa ovom depresijom koja mi kvari cijelu trudnocu, umjesto da budem jedna sretna osoba sto cu na svijet donijet sebi malenu bebicu. Grize me sto se ovako osjecam i sto ne vidim ni trunku pozitivnosti.
Draga Maaja92, reći ću možda nepopularno mišljenje, ali je moje.
Svaka odluka koju doneseš je dobra odluka. Ako želiš dijete, da ga zadržiš. Ako ne želiš, da ga pobaciš ili daš posvojiti. To što ja želim dijete, ne znači da ti moraš imati dijete koje ne želiš. Moja patnja što nisam trudna je vjerojatno slična kao i tvoja jer jesi trudna. Pusti filozofiju koja trenutno vlada u našoj državi, ovo je tvoje tijelo, tvoj život. Traži stručnu pomoć, neka ti pomogne donijeti odluku koja je najbolja ZA TEBE, i idi s njom. Ne daj da ti ITKO nabija grižnju savjesti ili obavezu da nešto napraviš ili ne napraviš radi njihovih svjetonazora. Sve tvoje emocije su ljudske, normalne i nemaš se razloga okrivljavati radi njih.
Ne znam tvoju životnu situaciju, ne znam iz kojeg je razloga dijete neželjeno - je li to privremen osjećaj radi depresije, ili je tvoj pravi osjećaj oko ove trudnoće. Istraži, traži pomoć, donesi odluku i barem od mene ćeš imati podršku koja god da ona bila.
💔💔💔
Draga Maaja92, reći ću možda nepopularno mišljenje, ali je moje.
Svaka odluka koju doneseš je dobra odluka. Ako želiš dijete, da ga zadržiš. Ako ne želiš, da ga pobaciš ili daš posvojiti. To što ja želim dijete, ne znači da ti moraš imati dijete koje ne želiš. Moja patnja što nisam trudna je vjerojatno slična kao i tvoja jer jesi trudna. Pusti filozofiju koja trenutno vlada u našoj državi, ovo je tvoje tijelo, tvoj život. Traži stručnu pomoć, neka ti pomogne donijeti odluku koja je najbolja ZA TEBE, i idi s njom. Ne daj da ti ITKO nabija grižnju savjesti ili obavezu da nešto napraviš ili ne napraviš radi njihovih svjetonazora. Sve tvoje emocije su ljudske, normalne i nemaš se razloga okrivljavati radi njih.
Ne znam tvoju životnu situaciju, ne znam iz kojeg je razloga dijete neželjeno - je li to privremen osjećaj radi depresije, ili je tvoj pravi osjećaj oko ove trudnoće. Istraži, traži pomoć, donesi odluku i barem od mene ćeš imati podršku koja god da ona bila.
Ma joj ja sam ionako neodlucna osoba, cak oko nekih sitnica a o ovome da ne pricam. Ja sam imala jedan abortus davno, koji nije bio moj izbor. Nego sam bukvalno bila natjerana od ovog sadasnjeg momka i njegove majke. I jos uvijek imam posljedice toga, cuvam taj mali papiric na kojem je beba i nema dana kada ga ne pogledam i isplacem dusu. Upravo zbog toga jer to nije bila moja odluka, i jer sam dozvolila da itko upravlja time. Uh ma to je totalna zbrka u mojoj glavi. Sad nekako kao da prozivljavam sve to, prisjetim se svega. I mozda sam zbog toga toliko pala. U svakom slucaju veca je zelja da beba ostane, bez obzira na moje stanje, jer se nadam da cu se izboriti sa ovim. Nadam se da ce ovaj doktor koliko toliko mi pomoci. Jer jednostavno osjecam da mi treba netko da saslusa cijelu moju pricu unazad 10ak godina i da kaze svoje strucno misljenje o tome. Zao mi je sto zatrpavam ovdje postove svojim stanjem. Ali se dosta lakse osjecam evo jer sam podijelila sa vama ovo, bez obzira sto vas ne poznajem. A susocjecam i sa vama, jer znam kako je izgubiti dijete, bilo to spontano ili kao sto je bio moj slucaj. Hvala puno na podrsci ❤️
Ma joj ja sam ionako neodlucna osoba, cak oko nekih sitnica a o ovome da ne pricam. Ja sam imala jedan abortus davno, koji nije bio moj izbor. Nego sam bukvalno bila natjerana od ovog sadasnjeg momka i njegove majke. I jos uvijek imam posljedice toga, cuvam taj mali papiric na kojem je beba i nema dana kada ga ne pogledam i isplacem dusu. Upravo zbog toga jer to nije bila moja odluka, i jer sam dozvolila da itko upravlja time. Uh ma to je totalna zbrka u mojoj glavi. Sad nekako kao da prozivljavam sve to, prisjetim se svega. I mozda sam zbog toga toliko pala. U svakom slucaju veca je zelja da beba ostane, bez obzira na moje stanje, jer se nadam da cu se izboriti sa ovim. Nadam se da ce ovaj doktor koliko toliko mi pomoci. Jer jednostavno osjecam da mi treba netko da saslusa cijelu moju pricu unazad 10ak godina i da kaze svoje strucno misljenje o tome. Zao mi je sto zatrpavam ovdje postove svojim stanjem. Ali se dosta lakse osjecam evo jer sam podijelila sa vama ovo, bez obzira sto vas ne poznajem. A susocjecam i sa vama, jer znam kako je izgubiti dijete, bilo to spontano ili kao sto je bio moj slucaj. Hvala puno na podrsci ❤️
Draga, meni se ne čini da je upitno želiš li ti ovu bebu.
Meni se čini da je upitno želiš li ti sa tim čovjekom biti u vezi uopće.
Traži pomoć. Bebu možeš odgajati i bez njega. Okruži se pozitivnim ljudima, koji te vole i koji su ti podrška. Ovi koji to nisu ti ne trebaju, a ne trebaju ni tvojoj bebi.
💔💔💔
Draga, meni se ne čini da je upitno želiš li ti ovu bebu.
Meni se čini da je upitno želiš li ti sa tim čovjekom biti u vezi uopće.
Traži pomoć. Bebu možeš odgajati i bez njega. Okruži se pozitivnim ljudima, koji te vole i koji su ti podrška. Ovi koji to nisu ti ne trebaju, a ne trebaju ni tvojoj bebi.
Pa jeste upravu si. Vise ne znam zapravo sto zelim. Ali opet se nadam da ce se kockice posloziti i da ce to sve biti kako treba. Osjecam se vec malo bolje. Vidjet cu opet u utorak kad porazgovaram sa strucnjakom, mislim da ce mi dosta pomoci. Hvala ti ❤️
Kako ste drage moje? Kako se nosite sa gubitkom? Ja jednostavno vise ne mogu. Povukla sam se u sebe. Ne zelim nikoga vidjeti, cuti… Doktorica mi daje jos koji dan bolovanja pa na posao, ja jednostavno nisam spremna radit i komunicirat s ljudima 💔
Dobrice, kad osjetim da padam, isplacem se ili nadjem neki ispusni ventil i to mi olaksa. Dobro Lori zbori, izbaci van iz sebe sto te muci, ne zadrzavaj unutra. Jos mi je frisko, fali mi strpljenja i nekih waiting pills koje jos nisu izmislili... No pustim emocijama, kakve god da jesu, da samo prodju kroz mene. Odem u dulje setnje da se ispucam, a s ljepsim vremenom vracam se planinarenju, tako se najbolje napunim pozitivnom energijom, a kroz znoj izbacim van iz sebe ono sto me tisti (ako vec nije otislo sa suzama
). Sutra je novi dan, hold on, saljem hug
Obriši komentar
Jeste li sigurni da želite obrisati komentar?
Sortiraj odgovore
Najstariji