Spontani pobačaj

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
    pingo
    23. Ožujak 2021. 16:23

Drage cure, meni se grčevi prorijeđuju, ali i dalje su jaki. Bila sam kod ginekoga radi doznaka, dao mi spasmex i ponudio mi da će me pregledat. Kaže da je sve u redu, da sam puna ugrušaka, ali da nema razloga za brigu.
    Scarlett - drži se, bolje je tako

3/2021 gemini, missed ab. 10+5 💔💔

Scarlett
    23. Ožujak 2021. 16:34

NanaJ

Scarlett

Ja sam se upravo vratila s uzv. Kaže da se dobro samo čisti i da ne treba ni tablete ni kiretaža za sada. Preporučio sve moguće pretrage prije iduće trudnoće. Ići ću popodne kod soc.gin. po uputnice i sve kaj mi treba već.
    Cure jel pijete vi kakve dodatke prehrani? Uzela sam maca prah pa ne znam jel da pričekam s tim dok sve nalaze obavim ili da odmah počnem uzimat.

Ja ti od prvog dana nakon kiretaze pijem caj od vrkute i stolisnika. Vrkuta je dobra za maternicu, brze cijeljenje i njeno jacanje pogotovo nakon spontanih, dovodi hormone u red, sve u svemu super biljka za nas zene.

Za vrkutu znam, imam je doma. Stolisnik sama ubacuješ ili si uzela baš neki mix? 

4/20 spontani 💔
    3/21 drugi 💔

Scarlett
    23. Ožujak 2021. 16:36

pingo

Drage cure, meni se grčevi prorijeđuju, ali i dalje su jaki. Bila sam kod ginekoga radi doznaka, dao mi spasmex i ponudio mi da će me pregledat. Kaže da je sve u redu, da sam puna ugrušaka, ali da nema razloga za brigu.
    Scarlett - drži se, bolje je tako

Znam, pogotovo kad vidim kroz kaj se prolazi kad ne ide samo.
    Nadam se da će i tebi čim prije sve van pa idemo u nove pobjede 💪
    Ja trenutno proučavam sve i svašta i pokušavam složit plan napada za dalje. To me drži donekle normalnom. Čak sam do dućana uspjela

4/20 spontani 💔
    3/21 drugi 💔

• daly56
    23. Ožujak 2021. 16:41

Postovane dame, vjerovatno će vam biti smiješno sve što ću napisati ali ovaj forum vidim kao pomoć u ovoj situaciji.Imam jedno pitanje za vas posto mislim da nis dovoljno educirana kad su ovakve stvari u pitanju.Nikada nisam imala spolni odnos sa dečkom.Medjutim imam strah od trudnoće o kojem ne bih razmišljala da mi se nešto čudno nije desilo ovaj menstrualni ciklus.Zadnju menstruaciju sam imala 22.02.i bila je sasvim uredna.Medjutim nakon te menstruacije nikada nisam imala čisto bijelo pranje, možda samo 2 dana.Cijeli ciklus me prati smeckasti iscjedak koji varira od svijetlo smedje pa do tamno smedje koja bude 5/6.dan menstruacije.U dva navrata je bilo i tragova krvi ili rozog iscjetka.Bijeli iscjedak ae ponovo juce pojavio nakon te nenormalnosti.Znam da uzrok može biti prehldala jer sam jednu noć imala temperaturu,zacepljen nos duže vremena,slabo sam se i oblačila ovaj mjesec,bila pod stresom zbog navedenog straha. Novu menstruaciju trebam dobiti za dan dva.Decko i ja nikad nismo imali spolni odnos medjutim znalo se desiti da on izvadi polni organ želeći da mu ja masturbiram što nikad nisam radila.Oboje smo uvijek bili odjeveni ali ja imam toliko strah od trudnoće da bih ukoliko on prelazni polnim organom po mom tijelu,trlja (i on je odjeven i ja) drzim drzim ruku na njegovom polnom organu kako ne bi slucajno nesto preko odjeće dospjelo na moje tijelo i nekako stiglo do vagine.Ne znam da li je uopšte moguće da dodje do ejakulacije na taj način jer drugogo kontakta izmedju nas nije bilo.Moj strah je šta ako je nešto slučajno bilo na polnom organu iako on tvrdi da nije kad ga je htio vratiti u donji veš nakon što mu odbijem masturbirati pa mu to ostalo na ruci i tom rukom me dirao po goloj straznnici.Da li je moguće da je na taj način nešto uspjelo doći do vagine i da ostanem trudna na taj način?

Na jednom forumu doktor mi je odgovorio kako trudnoća nije moguća jer sam nevina ali onda sam ja pomislila šta ako je himen nekad pukao jer prije nekoliko mjeseci je znao prelaziti prstom preko otvora vagine,opet preko odjeće.Znam da je to jako teško,ali se sjećam da me znalo zaboliti pa sam sad utripovala i da mi je možda himen pukao pa da je onda u tom slučaju trudnoća možda moguća..molim vas da mi kažete svoje iskreno mišljenje o ovome.

Lori🍀
    23. Ožujak 2021. 18:18

Rita_55

Meni je rekla gin da budući da sam imala prvi pobačaj da se tombofilija radi tek nakon 2.ili više.Takva je praksa.
    Ja se ne želim dovest u situaciju da doživim uopće drugi, nego već da planiram trudnoću drugu a da sam sve napravila nalaze što sam mogla.
    Znate li gdje se privatno to može obaviti?
    Puno hvala. ❣️

Inače, počela sam krvariti polako i grčeve kao kod menge. Nadam se da ce proc to sve dobro.

Znam da Ginekos radi te pretrage, sestra mi je isla kod njih, divni su.
    Ja sam dobila uputnicu na temelju sestrine trombofilije jer moze biti nasljedno, iako sam imala "samo" 1 spontani. Ali da, cula sam da inace ne daju nakon 1. Uzas, sto drugo reci.
    Drzi se, nadam se da ce ti proci sto bezbolnije!

Nizak AMH, ostalo ok
    2021. spontana trudnoća <3
    1. IVF: 21.2. ET

Lori🍀
    23. Ožujak 2021. 18:21

Scarlett

Ja sam se upravo vratila s uzv. Kaže da se dobro samo čisti i da ne treba ni tablete ni kiretaža za sada. Preporučio sve moguće pretrage prije iduće trudnoće. Ići ću popodne kod soc.gin. po uputnice i sve kaj mi treba već.
    Cure jel pijete vi kakve dodatke prehrani? Uzela sam maca prah pa ne znam jel da pričekam s tim dok sve nalaze obavim ili da odmah počnem uzimat.

Joooj super da ces proci bez tableta! 
    Ja pijem Novalac prenatal. On ima folnu, omegu, D vit, cink. Dosta je vazno i nakon spontanog uzimati folnu tako su mi rekli u bolnici pa sam ga nastavila piti i sada. 

Nizak AMH, ostalo ok

Lori🍀
    23. Ožujak 2021. 18:25

Scarlett

I još jedno pitanje koje mi je sad palo na pamet… Jel treba čekat za pretrage dok se ne očisti sve ili odmah mogu? Mislila sam ujutro ić vadit torch, za to uputnicu imam

A mislim da da. Ne znam tocno na koje pretrage ces ici ali ja sam recimo jako krvarila i vrtilo mi se i ne mogu zamisliti da bi mi netko uz to isao vaditi krv. A ne mozes ni papu ni briseve ako krvaris. Proci ce to kod tebe brzo. Za pocetak se naruci, ak ne ides privatno ceka se za sve

Nizak AMH, ostalo ok

Lori🍀
    23. Ožujak 2021. 18:29

Bette super za dobro iskustvo s tabletama! Mislim da je dobro sto su ti vaginalno dali, ja sam jednu dobila vaginalno i jedino od nje nisam imala grceve ni vrtoglavice!
    Zoe - mislim da bi se beta trebala duplati svaka 2 dana u pocetku ali sam negdje procitala da nije to bas pravilo. Mozda da nazoves ginekologa pa pitas? Sta ti je rekao za dalje? Drzim fige da sve bude ok❤
    Pingo drago mi je da ti je bas malo bolje!! Ja sam isto imala puno ugrusaka i rekao mi ginekolog da je to normalno kad krene krvarenje, ne brini.

Nizak AMH, ostalo ok

NanaJ
    23. Ožujak 2021. 18:30

Scarlett

NanaJ

Scarlett

Ja ti od prvog dana nakon kiretaze pijem caj od vrkute i stolisnika. Vrkuta je dobra za maternicu, brze cijeljenje i njeno jacanje pogotovo nakon spontanih, dovodi hormone u red, sve u svemu super biljka za nas zene.

Za vrkutu znam, imam je doma. Stolisnik sama ubacuješ ili si uzela baš neki mix?

Jednu cajnu zlicu vrkute i jednu stolisnika, 3 salice ma dan. Vise od toga se ne preporucava 

👩🏼 28 AMH 17,6 PAI-1 5G/4G, MTHER: C677T C/T
    👦🏻 30 psorijatični artritis, asthenozoospermia/ oligozoospermia
    11/20 blighted ovum 7 tt 💔(klasična kiretaža)
    03/21 missed ab 7+2 tt 💔 ( vakuum kiretaža)
    3/22 ICSI, 2 🐧🐧, ET jedan trodnevni ➕
    UZV 5+5; srceko kuca, miny anatomy ✅, Panorama ✅ Stiže dečko 💙
    8.11.2022. Dosao A💙🙏🏼
    9/2024 FET 🐧 5dnt + 12dnt 1442, 14dnt 3621 🙏🏼🤞🏻

NanaJ
    23. Ožujak 2021. 21:09

lu

A znaš li možda koliko količinski čaja? Ja sigurno litru popijem

Za vrkutu znam da ne smije ici vise od 3 salice dnevno, ajmo reci da jedna salica ima cca 230 ml. Ja pijem ujutro uz dorucak, poslje rucka i prije spavanja. 

👩🏼 28 AMH 17,6 PAI-1 5G/4G, MTHER: C677T C/T
    👦🏻 30 psorijatični artritis, asthenozoospermia/ oligozoospermia
    11/20 blighted ovum 7 tt 💔(klasična kiretaža)
    03/21 missed ab 7+2 tt 💔 ( vakuum kiretaža)
    3/22 ICSI, 2 🐧🐧, ET jedan trodnevni ➕
    UZV 5+5; srceko kuca, miny anatomy ✅, Panorama ✅ Stiže dečko 💙
    8.11.2022. Dosao A💙🙏🏼
    9/2024 FET 🐧 5dnt + 12dnt 1442, 14dnt 3621 🙏🏼🤞🏻

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.