Spontani pobačaj

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
    Marita_07
    23. Ožujak 2021. 11:36

Meni je rekla gin da budući da sam imala prvi pobačaj da se tombofilija radi tek nakon 2.ili više.Takva je praksa. 
    Ja se ne želim dovest u situaciju da doživim uopće drugi, nego već da planiram trudnoću drugu a da sam sve napravila nalaze što sam mogla.
    Znate li gdje se privatno to može obaviti?
    Puno hvala. ❣️

Inače, počela sam krvariti polako i grčeve kao kod menge. Nadam se da ce proc to sve dobro. 

👩‍🏫 38.g., niski Amh 2.1 pmol/L,LH 4.1,visok FSH 10, (low responder), dobiveni zametci odlicne kvalitete
    👨‍💼 43.g., sve uredno.
    7 IVF stimulirana postupka (polik. IVF), 2 missed ab 💔💔 (medikam.prekid).
    7./21. trombofilija,PAI 4G/4G,FV Leiden
    3/24.napravljena histeroskopija, sve u redu.
    3/24. kariogrami supružnika,sve u redu.
    6./24 prekid ET,zametak prestao s razvojem. 1💔

jelenas
    23. Ožujak 2021. 11:44

Rita_55

Meni je rekla gin da budući da sam imala prvi pobačaj da se tombofilija radi tek nakon 2.ili više.Takva je praksa.
    Ja se ne želim dovest u situaciju da doživim uopće drugi, nego već da planiram trudnoću drugu a da sam sve napravila nalaze što sam mogla.
    Znate li gdje se privatno to može obaviti?
    Puno hvala. ❣️

Inače, počela sam krvariti polako i grčeve kao kod menge. Nadam se da ce proc to sve dobro.

Tako je i meni rekao moj socijalni ginekolog. Medutim iz patoloskog nalaza bebe ginekolog koji mi je privatno vodio trudnocu, a radi u Vinogradskoj je vidio da pise ugrusak iza posteljice i napisao mi listu preporucenih pretraga. Popodne idem socijalnom po uputnice. Inace da, jako skrtare s pretragama i meni je to prestrasno, ali nazalost mislim da je sustav taj koji ih ogranicava :( 

👩🏻 33 👨🏻33
    👧🏻 11/2018.
    👼🏼 curica missed ab. 20tt 01/2021
    PAI 1 4G/5G
    ➕ 06/2021
    termin 18.2.2022. 🌈
    stiže nam curica 💕

Scarlett
    23. Ožujak 2021. 13:19

Ja sam se upravo vratila s uzv. Kaže da se dobro samo čisti i da ne treba ni tablete ni kiretaža za sada. Preporučio sve moguće pretrage prije iduće trudnoće. Ići ću popodne kod soc.gin. po uputnice i sve kaj mi treba već.
    Cure jel pijete vi kakve dodatke prehrani? Uzela sam maca prah pa ne znam jel da pričekam s tim dok sve nalaze obavim ili da odmah počnem uzimat. 

4/20 spontani 💔
    3/21 drugi 💔

Scarlett
    23. Ožujak 2021. 13:20

I još jedno pitanje koje mi je sad palo na pamet... Jel treba čekat za pretrage dok se ne očisti sve ili odmah mogu? Mislila sam ujutro ić vadit torch, za to uputnicu imam

4/20 spontani 💔
    3/21 drugi 💔

jelenas
    23. Ožujak 2021. 13:27

Scarlett

Ja sam se upravo vratila s uzv. Kaže da se dobro samo čisti i da ne treba ni tablete ni kiretaža za sada. Preporučio sve moguće pretrage prije iduće trudnoće. Ići ću popodne kod soc.gin. po uputnice i sve kaj mi treba već.
    Cure jel pijete vi kakve dodatke prehrani? Uzela sam maca prah pa ne znam jel da pričekam s tim dok sve nalaze obavim ili da odmah počnem uzimat.

Meni je danas doktor napisao folacin da krenem sada i cijelu trudnocu. Ja sam nakon spontanog radila kuru detoxa, uzela sam neke prirodne ampulice. Pojačala sam unos zelenog povrća (blitva, špinat, brokula) radi folata i to je to. 

👩🏻 33 👨🏻33
    👧🏻 11/2018.
    👼🏼 curica missed ab. 20tt 01/2021
    PAI 1 4G/5G
    ➕ 06/2021
    termin 18.2.2022. 🌈
    stiže nam curica 💕

Bette
    23. Ožujak 2021. 13:53

Bok cure.
    Moram napisati svoje super iskustvo vezano za tabletu (koliko to može biti super). 
    Sve sam obavila u Poliklinici Gineko, ne znam kak sam došla do njih, vjerojatno kopajuci po netu. 
    Uglavnom, jučer sam bila naručena i dobila tabletu, vaginalno. Doktorica je bila iznimno ljubazna i pozitivna i sve mi lijepo objasnila kako će ići. Ja sam došla doma, počeli ću neki lagani grcici, uzela sam ibuprofen 400 i dalje ništa apsolutno nisam osjetila. Imala sam gorih menstruacija, puno gorih. Taj dan sam prokrvarila, ali ništa specijalno zaista. Danas sam se ujutro probudila, stala pod tuš i samo mi je od sebe iscurilo sve što je trebalo, bez krvarenja specijalno i bez bolova. Danas sam opet bila na pregledu i dr je rekla da je sve ispalo, ostao je još neki ostatak za koje mi je opet dala tabletu, vaginalno, da se skroz počistim. I to je to. Znači, bez bolova, bez nekog velikog krvarenja. Ne znam jesam li imala sreću, stvarno sam bila ovekivala svašta. Ali eto, sve je sjajno prošlo. Za tjedan dana moram vadit betu I onda s obzirom na to će dr vidjeti kako što. Ali je rekla da nemam kaj cekat I da odmah možemo raditi na novoj bebi ♥️

Scarlett
    23. Ožujak 2021. 14:25

jelenas

Scarlett

Meni je danas doktor napisao folacin da krenem sada i cijelu trudnocu. Ja sam nakon spontanog radila kuru detoxa, uzela sam neke prirodne ampulice. Pojačala sam unos zelenog povrća (blitva, špinat, brokula) radi folata i to je to.

Folacin sam pila od prvog pregleda kod ginekologa uz duphaston. Znači njega se može nastaviti koristiti? Dobra informacija
    Skupljam svo moguće znanje i iskustva jer stvarno želim bebu a godine mi nikako ne idu u prilog. Samo jedva čekam da obavim sve pretrage još.

4/20 spontani 💔
    3/21 drugi 💔

Scarlett
    23. Ožujak 2021. 14:26

Bette

Bok cure.
    Moram napisati svoje super iskustvo vezano za tabletu (koliko to može biti super).
    Sve sam obavila u Poliklinici Gineko, ne znam kak sam došla do njih, vjerojatno kopajuci po netu.
    Uglavnom, jučer sam bila naručena i dobila tabletu, vaginalno. Doktorica je bila iznimno ljubazna i pozitivna i sve mi lijepo objasnila kako će ići. Ja sam došla doma, počeli ću neki lagani grcici, uzela sam ibuprofen 400 i dalje ništa apsolutno nisam osjetila. Imala sam gorih menstruacija, puno gorih. Taj dan sam prokrvarila, ali ništa specijalno zaista. Danas sam se ujutro probudila, stala pod tuš i samo mi je od sebe iscurilo sve što je trebalo, bez krvarenja specijalno i bez bolova. Danas sam opet bila na pregledu i dr je rekla da je sve ispalo, ostao je još neki ostatak za koje mi je opet dala tabletu, vaginalno, da se skroz počistim. I to je to. Znači, bez bolova, bez nekog velikog krvarenja. Ne znam jesam li imala sreću, stvarno sam bila ovekivala svašta. Ali eto, sve je sjajno prošlo. Za tjedan dana moram vadit betu I onda s obzirom na to će dr vidjeti kako što. Ali je rekla da nemam kaj cekat I da odmah možemo raditi na novoj bebi ♥️

Drago mi je da je tako prošlo🙂

4/20 spontani 💔
    3/21 drugi 💔

zoeeuzoee
    23. Ožujak 2021. 14:45

Bok zenice, danas sam opet vadila betu, u cet je bila 840 a dna je bila 1800 zrasla je, al ne dovoljno pa me sad malo strah, je imala koja slicna iskustva?? 

👱‍♀️24 👱‍♂️23
    4 mj(2021) spontani (6 tjedni)

Pokusavamo opet od 9 mj
    11 mj ➕🙏🙏
    1 mj 2022 spontani (8 tjedni)

NanaJ
    23. Ožujak 2021. 15:19

Scarlett

Ja ti od prvog dana nakon kiretaze pijem caj od vrkute i stolisnika. Vrkuta je dobra za maternicu, brze cijeljenje i njeno jacanje pogotovo nakon spontanih, dovodi hormone u red, sve u svemu super biljka za nas zene.

👩🏼 28 AMH 17,6 PAI-1 5G/4G, MTHER: C677T C/T
    👦🏻 30 psorijatični artritis, asthenozoospermia/ oligozoospermia
    11/20 blighted ovum 7 tt 💔(klasična kiretaža)
    03/21 missed ab 7+2 tt 💔 ( vakuum kiretaža)
    3/22 ICSI, 2 🐧🐧, ET jedan trodnevni ➕
    UZV 5+5; srceko kuca, miny anatomy ✅, Panorama ✅ Stiže dečko 💙
    8.11.2022. Dosao A💙🙏🏼
    9/2024 FET 🐧 5dnt + 12dnt 1442, 14dnt 3621 🙏🏼🤞🏻

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.