Spontani pobačaj

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
    NanaJ
    24. Ožujak 2021. 12:47

pingo

Cure moje, mene danas boli jače nego jučeropet nisam mogla spavati od grčeva…
    NanaJ - išla sam malo googlati čaj od vrkute, pa vidim da pomaže kod zaustavljanja krvarenje, pa me zanima jesi li počela piti tek nakon prestanka krvarenja ili za vrijeme krvarenja? I jesi li prvi put bila na kiretaži ili na medikamentoznoj indukciji? Jesi li razgovarala s ginekologom o tome smije li se uzimati za vrijeme "čišćenja" nakon spontanog, pošto krv mora izaći iz tijela?
    Scarlett - ja isto nisam u stanju razmišljati o pretragama, ali psihički mi je puno pomogao razgovor s ginekologom o procesu oporavka, a posebno me je smirilo što me je još jednom pregledao, to je moje iskustvo, pa razmisli.

Ja ti vrkutu prijem vec duze vrijeme odnosno prije spontanih sam ja pocela s njom, kad smo poceli raditi na trudnoci. Rekla sam ginekologu sa uzimam reko je ok samo nemoj pretjerivati kolicinski i to je to. Privi put sam bila kiretirana klasicno i nisam uopce krvarila odnosno smedarila sam jedno 10 dana nista pretjerano i s vrkutom sam pocela oko 2 ili 3 dan nakon kiretaze, sad sam vakumski kiretirana krvarim kao i kad imam mjesecnicu i nisam skuzila sa mi zaustavlja krvarenje. Ja sam ti inace vrkutu pila cijeli ciklus znaci od prvog dana mjesecince pa do tamo negdje pred kraj ciklusa gdi sam rijedila na salicu dnevno u slucaju trudnoce te sam u trudnocu skroz prekinula sa njom. Iskreno ja vrkutu trenutno uzimam kako bi ojacala maternicu jer ipak sam prosla kiretazu i to 2 u razmaku 3 mj i kako bih sprijecila potencionalne ciste. Moj ti je savijet ako vec zelis pokusati sa vrkutom a vjeruj mi odmoci sigurno nece pocni sa salicom na dan dok ti ne prestane krvarenje ako te je strah pa onda nakon toga povecaj dozu na 2 do 3 salice dnevno. Naravno pitaj ginekologa za savijet ❤️

👩🏼 28 AMH 17,6 PAI-1 5G/4G, MTHER: C677T C/T
    👦🏻 30 psorijatični artritis, asthenozoospermia/ oligozoospermia
    11/20 blighted ovum 7 tt 💔(klasična kiretaža)
    03/21 missed ab 7+2 tt 💔 ( vakuum kiretaža)
    3/22 ICSI, 2 🐧🐧, ET jedan trodnevni ➕
    UZV 5+5; srceko kuca, miny anatomy ✅, Panorama ✅ Stiže dečko 💙
    8.11.2022. Dosao A💙🙏🏼
    9/2024 FET 🐧 5dnt + 12dnt 1442, 14dnt 3621 🙏🏼🤞🏻

jelenas
    24. Ožujak 2021. 14:52

Cure, samo da javim, ako ce jos kome trebati. Imala sam popis od dosta pretraga (KKS, Faktori nasljedne i stecene trombofilije, veliki koagulogram i hormoni stitnjace te ogtt) i sve sam danas uz dvije uputnice uspjela obaviti u Vinogradskoj u endokrinoloskom laboratoriju sa samo dva pikanja. Uputnice dobila jucer popodne, danas ujutro u 7 se samo tamo pojavila bez narucivanja i obavila sve. Nalazi stitnjace vec stigli i ok su, ostalo mislim da cu malo dulje cekati.  Evo sve preporuke ako cete morati.

👩🏻 33 👨🏻33
    👧🏻 11/2018.
    👼🏼 curica missed ab. 20tt 01/2021
    PAI 1 4G/5G
    ➕ 06/2021
    termin 18.2.2022. 🌈
    stiže nam curica 💕

Lori🍀
    24. Ožujak 2021. 15:12

Scarlett i Pingo - izdržite, žao mi je što vas boli 

Meni je isto vrkuta fina, pila ju kad sam htjela ostati trudna i sad ću ponovno krenuti.

Jelenas - hvala ti puno na info! Daj mi reci samo koliko su ti rekli da ćeš čekati nalaze za trombofiliju?

37 g., AMH 5, Hashimoto, PAI 4g/5g
    Muž sve ok
    2021. missed ab 7tt💔
    2021.🤰 ❤️ ...2022. stigla 🍀👧
    Pokušaji za 🍀 br. 2 od 12/2023.
    1. IVF 2/25 ➖️
    2. IVF 5/25: 6dnt ➕️; missed ab 7tt💔
    3. FET 9/25; 6 dnt ➕️; 1. uzv sve ok imamo ❤️

zoeeuzoee
    24. Ožujak 2021. 18:25

Pozdrav cure, znaci kad sam bila na prvom pregledu vidjela se  pravilna gestacijska vrecica i žumanje..
    Po M mi je trebalo biti 6 + ali po ultrazvuku je bila manja i nije se vidio plod.
    Isla sam cadit betu koja je prvo 19.3 bila 840, a 23.3 je bila 1600 znaci porasla je ali se nije poduplala kako bi trebalo. Naravno ja odma sva u panici ali mi je rekla moja privatna ginekologica nek ne mislim odma pesižisticno da ne mora biti d avude los ishod. Ima li koja slicna iskustva? Iduci pregled mi je za tjedan dana.
    Nemam uopce bolove, ni smedi iscjedak, aamo bočne grudi. HeLp s iskustvima???? 

👱‍♀️24 👱‍♂️23
    4 mj(2021) spontani (6 tjedni)

Pokusavamo opet od 9 mj
    11 mj ➕🙏🙏
    1 mj 2022 spontani (8 tjedni)

jelenas
    24. Ožujak 2021. 18:26

Lori1988

Scarlett i Pingo - izdržite, žao mi je što vas boli

Meni je isto vrkuta fina, pila ju kad sam htjela ostati trudna i sad ću ponovno krenuti.

Jelenas - hvala ti puno na info! Daj mi reci samo koliko su ti rekli da ćeš čekati nalaze za trombofiliju?

Iskreno, nisam uopce pitala. Rekla mi je poznanica koja radi tamo da oko 2 tjedna, ali ne vjerujem da ce tako bas brzo. 
    Stitnjacu, ogtt i kks sam vec dobila na mail, dakle to je isti dan i to mi je sve ok. Javim cim dobijem i ostale nalaze.

👩🏻 33 👨🏻33
    👧🏻 11/2018.
    👼🏼 curica missed ab. 20tt 01/2021
    PAI 1 4G/5G
    ➕ 06/2021
    termin 18.2.2022. 🌈
    stiže nam curica 💕

Lori🍀
    24. Ožujak 2021. 18:43

Zoezoe - ne znam sta bi rekla😢 Mozda da odes jos sutra betu izvaditi jer tko ce docekati da prodje tjedan dana😢 Bila sam u toj situaciji i trebala sam 3 dana cekati pa je bila vjecnost tako da znam kroz sto prolazis. Evo ja bi na tvom mjestu jos sutra vadila betu. Ak ne raste bar ces znati na cemu si a ak se podupla moci ces se smiriti.
    Jelena super da si ti dobri ostali nalazi! Javi nam svakako kad dobijes i ove za trombofiliju. Drzim fige da bude cim prije.

37 g., AMH 5, Hashimoto, PAI 4g/5g
    Muž sve ok
    2021. missed ab 7tt💔
    2021.🤰 ❤️ ...2022. stigla 🍀👧
    Pokušaji za 🍀 br. 2 od 12/2023.
    1. IVF 2/25 ➖️
    2. IVF 5/25: 6dnt ➕️; missed ab 7tt💔
    3. FET 9/25; 6 dnt ➕️; 1. uzv sve ok imamo ❤️

pingo
    24. Ožujak 2021. 21:44

NanaJ - hvala na pojašnjenju. Vidjela sam da je dobra za oporavak od kiretaže i to mi ima smisla, ali pribojavam se uzeti pošto ja nisam bila na kireraži, nego na medikamentoznom, da mi ne ojača maternicu i ne stisne cerviks prije nego što ugrušci izađu iz mene, ali nakon što krvarenje stane i ginekolog kaže da su ugrušci izašli počinjem s vrkutom. Bojim se da ne završim na kiretaži nakon ovog horora....Trenutno pijem sok od cikle zbog krvne slike...
    zoeeuzoe - draga, ja nemam iskustva s tim, ovo mi je bila prva trudnoća, betu uopće nisam vadila. Jedini savjet koji ti mogu dati je da se probaš opustiti i što manje pretražuješ internet.

3/2021 gemini, missed ab. 10+5 💔💔

missR
    24. Ožujak 2021. 22:27

Cure sve koje imate dobre nalaze bas mi je drago zbog vas 🤗😃
    Pingo nadam se da ce biti bolje uz dana u dan sto se bolova tice..
    Ja vise ne krvarim, pregled tek nakon prve menstruacije. Jos ne znam sto cu napraviti od nalaza i da li uopce trebam ista, pitat cu ginekologa. Cuvajte se i drzite 🤗🤗

Trudimo se od 8/2020
    Missed ab 2/2021 9TT 🤍🕊
    PCOS
    13.9.2021.➕ 🌈 🐥
    05/2022. 🥰🧸❤️

NanaJ
    25. Ožujak 2021. 06:50

pingo

NanaJ - hvala na pojašnjenju. Vidjela sam da je dobra za oporavak od kiretaže i to mi ima smisla, ali pribojavam se uzeti pošto ja nisam bila na kireraži, nego na medikamentoznom, da mi ne ojača maternicu i ne stisne cerviks prije nego što ugrušci izađu iz mene, ali nakon što krvarenje stane i ginekolog kaže da su ugrušci izašli počinjem s vrkutom. Bojim se da ne završim na kiretaži nakon ovog horora….Trenutno pijem sok od cikle zbog krvne slike…
    zoeeuzoe - draga, ja nemam iskustva s tim, ovo mi je bila prva trudnoća, betu uopće nisam vadila. Jedini savjet koji ti mogu dati je da se probaš opustiti i što manje pretražuješ internet.

Draga bas mi je zao da uz spontani koji je sam po sebi uzasan moras prolaziti i sve te bolove 🥺 nadam se da si bar malo bolje. Nemam iskustva sa medikamentoznom kiretazom pa ti ne mogu bas puno pomoc osim dati ti podrsku da izdrzis ovo najgore razdoblje ❤️ Nakon kise uvijek dode sunce, doci ce i nama nase ☀️☺️

👩🏼 28 AMH 17,6 PAI-1 5G/4G, MTHER: C677T C/T
    👦🏻 30 psorijatični artritis, asthenozoospermia/ oligozoospermia
    11/20 blighted ovum 7 tt 💔(klasična kiretaža)
    03/21 missed ab 7+2 tt 💔 ( vakuum kiretaža)
    3/22 ICSI, 2 🐧🐧, ET jedan trodnevni ➕
    UZV 5+5; srceko kuca, miny anatomy ✅, Panorama ✅ Stiže dečko 💙
    8.11.2022. Dosao A💙🙏🏼
    9/2024 FET 🐧 5dnt + 12dnt 1442, 14dnt 3621 🙏🏼🤞🏻

zoeeuzoee
    25. Ožujak 2021. 09:16

Lori1988

Zoezoe- ne znam sta bi rekla😢 Mozda da odes jos sutra betu izvaditi jer tko ce docekati da prodje tjedan dana😢 Bila sam u toj situaciji i trebala sam 3 dana cekati pa je bila vjecnost tako da znam kroz sto prolazis. Evo ja bi na tvom mjestu jos sutra vadila betu. Ak ne raste bar ces znati na cemu si a ak se podupla moci ces se smiriti.
    Jelenasuper da si ti dobri ostali nalazi! Javi nam svakako kad dobijes i ove za trombofiliju. Drzim fige da bude cim prije.

Hvala na podrsci, danas aam vadila betu cekam rezultate🙏🙏

👱‍♀️24 👱‍♂️23
    4 mj(2021) spontani (6 tjedni)

Pokusavamo opet od 9 mj
    11 mj ➕🙏🙏
    1 mj 2022 spontani (8 tjedni)

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.

Odustani