Spontani pobačaj

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
  • daly56
    25. Ožujak 2021. 20:18

Poštovane dame,vjerovatno ćete mi se smijati ali mislim da nisam dovoljno educirana i željela sam čuti vaše mišljenje o ovome.Nikada nisam imala spolni odnos s dečkom.Prije smo to prakticirali preko odjeće ali već godinu dana ne zbog mog ogromnog straha od trudnoće. Vjerovatno ne bih trenutno osjećala strah da mi se nije desilo nešto čudno ovaj mjesec.Posljednju menstruaciju sam imala 22.02.,bila je sasvim normalna,uredna ali otkako je završila možda sam samo dva dana imala bijelo pranje a ostatak ciklusa,nekih 17/18 dana sam imala smeckasti iscjedak koji je varirao od svijetlo smedje do tamno smedje,dva dana pomjesano s rozim iscjedkom a u dva navrata je bilo malo krvi.Evo već dva dana je sve uredu,menstruaciju jos nisam dobila.Uglavnom imam uredne cikluse ali zbog te promjene pojavio mi se strah.Znam da može doći do poremećaja ciklusa,bila sam i prehladjena,imala temperaturu jednu noć,nisam se dobro ni oblačila,bila sam pod stresom ali strah koji osjećam natjerao me da se vama obratim zbog naredne situacije.Naime,zanima me da li je moguća trudnoća ukoliko me dečko dirao po goloj stražnjici rukama na kojima je moglo biti malo sperme? Postoji li mogućnost da se nešto slilo do rodnice i da na taj način ostanem trudna (bila sam u sjedećem položaju)? Na ostalim forumima djevojke su mi rekle da nije moguće ali sam htjela čuti i vaše mišljenje.
    Pitala sam jednog doktora online,rekao je kako nije moguće jer nikad nisam imala spolni odnos.Zeljela bih vas jos nesto pitati? Istina je da nikad nisam imala spolni odnos,dakle nikad nije bilo ni blizu penetracije niti je bilo pokušaja ali zanima me da li je moguće da se himen nekad oštetio s obzirom da je dečko nekad prstima prodirao u vaginu i to preko odjeće (donji veš i strample) ne duboko,ali sam nekad osjetila bol pa me strah da li je moguće da je na taj način himen mogao puknuti i da je onda moglo uspjeti nešto doći do rodnice ako mu je bilo sperme na rukama kad me dirao po goloj stražnjici?
    Hvala vam.

pingo
    25. Ožujak 2021. 20:33

daly56 - ova tema se zove spontani pobačaj, okuplja žene koje su izgubile svoje željene bebice, neke jednom, neke više puta, evo ja sam prošli tjedan izgubila blizance. Ovo je tema puna boli, ali i nade da nikada više kroz ovaj horor. Pružamo si podršku, pomažemo si, tješimo, djelimo isklustva, ali ne i medicinske savjete jer za to nismo educirane. Ne smijemo ti se jer su nam srca puna tuge i boli, zato te molim da ne pišeš više izvan teme o kojoj se ovdije govori, jer ponavljam, ovo je tema boli i tuge. Neovisno o svemu jedini savjet kojeg ti mogi dati je da odeš kod ginekologa koji će odgovoriti na sva tvoja pitanja i najbolje te umiriti. Ako si nevine, doktor te može pregledati preko trbuha ili kroz guzu, nije to ništa strašno, manje je neugodno da straha, a i iscjetka. 

3/2021 gemini, missed ab. 10+5 💔💔

• daly56
    25. Ožujak 2021. 20:41

pingo

daly56 - ova tema se zove spontani pobačaj, okuplja žene koje su izgubile svoje željene bebice, neke jednom, neke više puta, evo ja sam prošli tjedan izgubila blizance. Ovo je tema puna boli, ali i nade da nikada više kroz ovaj horor. Pružamo si podršku, pomažemo si, tješimo, djelimo isklustva, ali ne i medicinske savjete jer za to nismo educirane. Ne smijemo ti se jer su nam srca puna tuge i boli, zato te molim da ne pišeš više izvan teme o kojoj se ovdije govori, jer ponavljam, ovo je tema boli i tuge. Neovisno o svemu jedini savjet kojeg ti mogi dati je da odeš kod ginekologa koji će odgovoriti na sva tvoja pitanja i najbolje te umiriti. Ako si nevine, doktor te može pregledati preko trbuha ili kroz guzu, nije to ništa strašno, manje je neugodno da straha, a i iscjetka.

Da vam dragi Bog pomogne i dadne vam dovoljno snage da prebrodite te teške periode.To su iskušenja koje svaki čovjek iskusi,neko na lakši,neko na teži način.Izvinjavam se još jednom ako sam vas još vise rastužila i nanijela vam boli.Suosjećam se s vama koliko je to moguće 😔 samo sam željela čuti vaše mišljenje pošto mislim da nisam dovoljno educirana a do ginekologa ne mogu lako doći zbog situacije sa covidom koja je u mom mjestu mogu slobodno reći eskalirala.

Marita_07
    25. Ožujak 2021. 22:37

Scarlett

Rita_55

Scarlett

Maj4

Ritaznam da ne daju nakon prvog, ali posto ste u postupku racunam da bi mogli drugacije gledati 🤷🏼‍♀️
    Grozni su sto se tice tih pretraga. Mene je moja iznapadala sad sta mi treba toliko tih uputnica za kiretazu, i da ona ne razumije zasto ce se slati na citogenetiku plod da njoj to nema smisla 🤯🤯

Ne mogu vjerovat kak se ponašaju. Da imam para točno bi sve privatno obavljala. Gadi mi se naš zdravstveni sustav
    Ja sam bila kod svog soc. sad. Jedva mi je dao uputnicu iako je dr na hitnoj pisao preporuku za pretrage. Dao mi je d1 za Petrovu, nadam se da tamo mogu barem dio toga obavit kaj bi trebalo
    Scarlett i ja imam uputnicu za Petrovu d1 i d2 ali za tombofiliju su mi rekli da treba biti nova uputnica, da ne mogu to na d1 ,d2.
    Rita pa kaj ne daju oni onda interne za dalje? Sad mi više niš nije jasno. A on mi je rekao evo ti ova da ne moraš šetati na strana

Svakako provjeri i pitaj, mene je to isto zbunilo. Pitala sam na šalteru u Petrovoj i tako mi je rekla.
    Ja sam mislila da možeš na te uputnice napraviti pretrage koje god trebaš. 🤔🤷‍♀️

👩‍🏫 38.g., niski Amh 2.1 pmol/L,LH 4.1,visok FSH 10, (low responder), dobiveni zametci odlicne kvalitete
    👨‍💼 43.g., sve uredno.
    7 IVF stimulirana postupka (polik. IVF), 2 missed ab 💔💔 (medikam.prekid).
    7./21. trombofilija,PAI 4G/4G,FV Leiden
    3/24.napravljena histeroskopija, sve u redu.
    3/24. kariogrami supružnika,sve u redu.
    6./24 prekid ET,zametak prestao s razvojem. 1💔

jelenas
    26. Ožujak 2021. 07:41

Curke, dajte samo provjerite dal u Petrovoj rade baš sve? Jedna cura mi je rekla da je dio radila u Petrovoj, dio na Merkuru, dio na Rebru i cudila se kako sam ja uspjela sve u jednom vadenju krvi obaviti u Vinogradskoj. Nisam sigurna dal je ona mozda imala jos neke dodatne pretrage pa su je zato tako rascjepkali. Mozda cisto da izbjegnete stoputa hodanje amo tamo.

👩🏻 33 👨🏻33
    👧🏻 11/2018.
    👼🏼 curica missed ab. 20tt 01/2021
    PAI 1 4G/5G
    ➕ 06/2021
    termin 18.2.2022. 🌈
    stiže nam curica 💕

zoeeuzoee
    26. Ožujak 2021. 12:02

Cure samo da vam javim i odma zahvalim na podrsci.
    Gibekologica me danas zvala i rekla da beta nije savrsena ali raste pa tek idem u cet na pregled.
    Zelim vam svu srecuu🍀🍀🍀🍀🍀🍀

👱‍♀️24 👱‍♂️23
    4 mj(2021) spontani (6 tjedni)

Pokusavamo opet od 9 mj
    11 mj ➕🙏🙏
    1 mj 2022 spontani (8 tjedni)

Lori🍀
    26. Ožujak 2021. 12:26

Bok cure kako ste? Kako se držite? Jesu fizički bolovi i krvarenje prestali?

Zoeezoeee - čekamo onda četvrtak s tobom. Nadam se da će biti sve ok

Nizak AMH, ostalo ok
    2021. spontana trudnoća <3
    1. IVF: 21.2. ET

pingo
    26. Ožujak 2021. 12:57

Lori draga, ja sam bolje, krvarenje je oskudno, kombinacija ketonala i spasmexa mi sada dobro pomaže, stavila sam još i tople obloge na trbuh i nastojim se što češće tuširati da si potaknem krvarenje jer mi se čini da svi oni silni ugrušci koje je doktor vidio u utorak na uzv ne izlaze tempom kojim bih željela, bojim se da ne završim nakon svega na kiretaži😞
    zoeeuzoee -  držim fige🤞🤞🤞
    Cure drage, koliko dana vas je držala ona intenzivna tuga? Mene je jučer mama napala kad sam suzu pustila, da će me lupit šakom u glavu da imam zašto plakati i da je ona izgubila 6 beba... ubila me u pojam😞😞😞

3/2021 gemini, missed ab. 10+5 💔💔

Lori🍀
    26. Ožujak 2021. 13:04

Pingo ja sam ti krvarila još punih 12 dana nakon tableta pa je na kraju sve bilo ok. Probaj šetati malo ako te jako ne boli, to potiče krvarenje. Tako su mi rekli u bolnici a i sama sam se uvjerila.
    Svatko od nas je drugačiji i različito proživljavamo gubitak. Možda netko ne plače uopće nego drži u sebi, nekome je lakše pustiti suzu i sl. Mene je nekih 10 dana držala ta intenzivna tuga. 
    Sad normalno funkcioniram i sve, ali me tu i tamo uhvati neka sjeta. Ja mislim da je to sve normalno. Neki dan sam se rasplakala iako je prošlo već 3, 4 tjedna od svega. 

Nizak AMH, ostalo ok
    2021. spontana trudnoća <3
    1. IVF: 21.2. ET

Maj4
    26. Ožujak 2021. 13:41

Zoe nadam se da se vise ne vracas na ovu temu 🤞🏻🤞🏻 cekamo cetvrtak s tobom 💜
    Pingu meni je bio najgori taj dio dok sam lezala, jer ne bi imala sta raditi pa sam samo o tome mislila i guglala milion puta jedno te isto. Dok sam se pocela kretat i vratila svakodnevnim stvarim bilo mi je puno lakse. Zao mi je da ti je majka tako gruba, svi mi razlicito prihvatimo to i nosimo. Grlim te 💜
    Meni je krvarenje bas intenzino, ali me ne boli nadam se da ce tako i ostat 🤞🏻

🦸🏼‍♀️'94 🦸🏼‍♂️'86
    🌈 18.5. imamo 💙

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.