Spontani pobačaj

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
    MTBica 💃 🍟💉🤰👶
    07. Siječanj 2021. 17:45

avica

Meni krvarenje još traje tj. prisutno je tu i tamo kad obrišem papirom :(((, onda od briseva sutra ništa jel tako? Ne isplati se riskirati pa da bude kontaminiran uzorak. Dobila sam i nalaze od HLA tipizacije, ništa mi nije jasno, čekam komentar ginekologa.

Mislim da je dobro da pitaš ginekologa za mišljenje. Laički, ja mislim da bi trebala odgoditi, ali oni će bolje znati.

💔💔💔

MTBica 💃 🍟💉🤰👶
    07. Siječanj 2021. 17:46

Ja danas napravila papu i briseve kod moje ginekologice. Volim ići kod nje, sve lijepo objasni. U svakom slučaju, ako izuzmemo ciste na jednom jajniku za koje sad uzimam terapiju i uz malo sreće će otići do iduće menstruacije - ostalo je u izvrsnom stanju - maternica, desni jajnik su izvrsni. Po njoj sam od idućeg ciklusa spremna za dalje, ako ciste odu i ako ovi brisevi i papa dođu dobri.

💔💔💔

• avica
    07. Siječanj 2021. 18:14

MTB

Ja danas napravila papu i briseve kod moje ginekologice. Volim ići kod nje, sve lijepo objasni. U svakom slučaju, ako izuzmemo ciste na jednom jajniku za koje sad uzimam terapiju i uz malo sreće će otići do iduće menstruacije - ostalo je u izvrsnom stanju - maternica, desni jajnik su izvrsni. Po njoj sam od idućeg ciklusa spremna za dalje, ako ciste odu i ako ovi brisevi i papa dođu dobri.

Super da si spremna za dalje! A bas je nuzno da ciste odu prije iduceg pokusaja? 

33👨32👩
    03/2020 blighted ovum
    11/2020 missed 9 tt
    https://lbdf.lilypie.com/cQZnp2.png
    ➕04/2021
    Novalac, Duphaston, Aspirin100

• Embarasada
    07. Siječanj 2021. 20:56

Cure bok. Nakon slabog krvarenja otisla sam ginekologu i utvrdio je patološku trudnoću, razvoj stao oko 7+0 a trebalo je dns biti 9+5. Idem sutra u Vinogradsku odmah ujutro, a u međuvremenu mi je krenulo bas jace krvarenje i svježa krv. 
    Da li mozda netko zna da li ovo može čekati do jutra ili postoji  neki razlog da idem na hitnu? Čini se da je pobacaj krenuo sam, samo me sad strah moze li tijelo to sve samo odraditi? Nadam se da krvarenje nece bit bas extremno da mogu docekat pregled sutra.
    Također ako netko zna kako izgleda postupak u Vinogradskoj bila bi zahvalna da podijeli. Ginic mi je spominjao medikatozni prekid trudnoće, dakle ne kiretaža. 
    Hvala ! 

MTBica 💃 🍟💉🤰👶
    07. Siječanj 2021. 21:08

avica, navodno ciste poremete cikluse. Mogu imati anovulatorni ciklus radi njih. A mogu mi i spriječiti da se endometrij dobro udeblja, pa neće doći do implementacije. Zato je bolje da odu. Najčešće odu sa prvom menstruacijom, pogotovo ako dobiješ terapiju za to. U postupke sigurno ne mogu sa cistama, odgađaju nam postupke ako nam jajnici nisu čisti.

Embarasada, žao mi je radi tvog iskustva. S obzirom na to da ti je krvarenje krenulo, izgleda da će otići samo. Ja ne bih išla na hitnu. Čišćenje medikamentima je puno bolje od klasične kiretaže jer nema oštećenja maternice i može se brže u novi pokušaj, ali nekad ipak ne uspije tako otići pa dodatno i kiretiraju. Držim ti fige da ćeš uspjeti s medikamentima.
    Inače, znam dosta žena koje nisu išle u doktora kad je krenulo krvarenje, već su pričekale nekoliko dana da se tijelo isčisti, pa su tek onda otišle na kontrolu da vide je li nešto ostalo - upravo zato da dozvole tijelu da što prirodnije to odradi i da ima što manje posljedica. Osobno, vjerojatno se to ne bih usudila, ali bih pričekala najviše što se usuđujem.

💔💔💔

• avica
    07. Siječanj 2021. 22:25

Embarasada

Cure bok. Nakon slabog krvarenja otisla sam ginekologu i utvrdio je patološku trudnoću, razvoj stao oko 7+0 a trebalo je dns biti 9+5. Idem sutra u Vinogradsku odmah ujutro, a u međuvremenu mi je krenulo bas jace krvarenje i svježa krv.
    Da li mozda netko zna da li ovo može čekati do jutra ili postoji neki razlog da idem na hitnu? Čini se da je pobacaj krenuo sam, samo me sad strah moze li tijelo to sve samo odraditi? Nadam se da krvarenje nece bit bas extremno da mogu docekat pregled sutra.
    Također ako netko zna kako izgleda postupak u Vinogradskoj bila bi zahvalna da podijeli. Ginic mi je spominjao medikatozni prekid trudnoće, dakle ne kiretaža.
    Hvala !

Zao mi je. Mislim da na hitnu ne treba ako su bolovi izdrzivi i krvarenje ne pretjerano obilno. Mozes ocekivati jace krvarenje nego kod menstruacije i ugruske. Ja sam bila u Vinogradskoj na medikametoznoj kiretazi, daju ti dvije tablete pa doma pricekas dva dana i treci dan dodes na pregled, moguce je da vec tad sve ode. Ako ne, smjeste te u dnevnu bolnicu i daju jos tableta pa svakih tri sata otprilike rade uzv da vide u kojoj si fazi. Svakako je manje invazivno od klasicne kiretaze i ja bi, ne daj boze potrebe, opet tako.

33👨32👩
    03/2020 blighted ovum
    11/2020 missed 9 tt
    https://lbdf.lilypie.com/cQZnp2.png
    ➕04/2021
    Novalac, Duphaston, Aspirin100

Samoja6
    07. Siječanj 2021. 22:33

Embarasada sve su ti cure lijepo rekle... Žao mi je zbog tog iskustva, ali eto svakako je bolje da je samo krenulo... Meni su u bolnici rekli ako krenu jaki bolovi i baš jako krvarenje da dođem, ali nisu... Svakako ako osjetiš bol možeš popiti nešto protiv bolova, ne vjerujem da će ti biti neki ekstremno jaki bolovi... I vjv, kao ni ja, nećeš ni trebati drugu tabletu, možda ti ode sve već do prve, ako ne nakon prve 90% hoće... 
    Drži se, proći će, a mi smo tu za sva pitanja, podršku, što god ti treba... 

23.11.20- missed ab (😢✨) 9 tt
    Vrkuta (kad se sjetim 😅)
    Folacin
    Brisevi - 👍👌
    Papa - 👌👍
    Brisevi 2/2022 - 👌
    💙💙💙💙👣🎉
    1.6. 2022. Baby B
    4.8.2024. - Baby T

lenaaa
    10. Siječanj 2021. 15:16

Pozdrav svim hrabrim ženama na ovom forumu. Nova sam tu, ali čitam vas već dugo. Nadam se dijeljenju iskustava i savjeta u ovim nesretnim okolnostima koje su nas zadesile. 

Evo i mog iskustva: imala sam spontani tj. missed ab prije 2.5 mjeseca (11 tt, plod se prestao razvijati na 6+1). Dobila misoprostol vaginalno i tek nakon drugog postavljanja lijeka (znaci 8 tableta sveukupno) i 2 dana čekanja uspjela sam dovršiti pobačaj. Nakon pregleda na uzv, odmah nakon djelovanja tableta, rečeno mi je da je još nešto tkiva ostalo u maternici i da će se to prirodno čistiti i otići sa idućom menstruacijom. Prvu menstruaciju dobila sam nakon 2 mjeseca, iako je i u međuvremenu bilo slabijih krvarenja. Za ta manja krvarenja gin je rekla da je dio procesa čišćenja i da to nisu bile menstruacije. Na zadnjem uzv, prekjučer saznajem da još uvijek ima ostataka tkiva u maternici, vide se nezreli folikuli i da moram čekati još jedan ciklus za novi pokušaj. 
    Ima li netko ovakvo iskustvo? Imam osjećaj da bi kiretaža bila bolji izbor. Psihički je jako teško održati se jer nakon 2.5 mjeseca se nisam nikamo pomakla. 😒

👩29 Missed ab 31.10.2020. 😔

MTBica 💃 🍟💉🤰👶
    10. Siječanj 2021. 18:25

lenaaa, žao mi je radi tvog iskustva. Moja je beba slično stala, ali sam ja to saznala na 7tt (i na 8tt potvrdila) jer sam išla svaki tjedan na UZV da budemo sigurni da je OK jer sam visokorizična trudnica.
    Kažu da čišćenje traje i do 3 mjeseca, i da najčešće prirodno sve ode u tom vremenu. S obzirom na to da tebi nije još otišlo, ja bih potražila drugo mišljenje i, ako ide, vakuumsku kiretažu (jer ona ne ostavlja oštećenja na maternici).

💔💔💔

lenaaa
    11. Siječanj 2021. 09:25

Hvala na komentaru. Slažem se i mislim kontaktirati još nekog privatnika radi drugog mišljenja. Moja gin me uvjerava da je ovo najbolji mogući način s obzirom da nisam rađala i da je najbolji pokazatelj toga što beta pada. Međutim, zadnja beta mi je bila 6, a to je bilo prije menstruacije i zadnjeg uzv-a koji je pokazao da još ima ostataka tkiva unutra. 

Gdje se može obaviti vakuumska privatno? 

👩29 Missed ab 31.10.2020. 😔

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.