Spontani pobačaj

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
    Bella🌟
    05. Rujan 2020. 10:52

Sanjarka88 🦋

Pozdrav cure

Ako koja ima iskustva

U srijedu na tocno 6tt sam pocela smeđarit.
    Isla sam odmah na pregele. Ginekolog je odmah rekao da tesko da bude uredna t, gestacijska je bila samo 10mm a odjek ploda 2mm, bez otkucaja.
    Rekao je da necemo zurit s nicim i da dodem na pregled za 7 dana a ukoliko prokvarim da odem u bolnicu
    Dan Posli je smeđarenje bilo malo obilnije, i sve tamnije vise crno nego smeđe.
    Jucer je pocela prava krv. Danas je obilnije nego jucer. Izgleda bas kao normalna menga samo malo bogatijeg sadržaja. Bolovi su tek sad neki ali lagani menstrualni
    E sad ici u bolnicu ili ne?
    Strah me da me tamo odma po automatizmu kiretiraju a ovako se nadam da bi moglo sce prirodno otic.
    Ima li tko iskustva sa prirodnim ciscenjem?

Hej.. ovako, meni je prirodno krenulo i dali su mi tu jednu tabletu nakon koje se sve očistilo. 
    Ako ne ideš u bolnicu važno je par stvari da znaš.. ako počneš jako jako krvariti ili ti bolovi budu nepodnošljivo jaki javi se u bolnicu. Ako se sad prirodno ocistis, naravno važno je da odeš na uzv da provjeri jel sve otišlo.
    Kako se sad osjećaš?

Sanjarka88
    05. Rujan 2020. 11:00

Bella🍁

Sanjarka88 🦋

Pozdrav cure

Ako koja ima iskustva

U srijedu na tocno 6tt sam pocela smeđarit.
    Isla sam odmah na pregele. Ginekolog je odmah rekao da tesko da bude uredna t, gestacijska je bila samo 10mm a odjek ploda 2mm, bez otkucaja.
    Rekao je da necemo zurit s nicim i da dodem na pregled za 7 dana a ukoliko prokvarim da odem u bolnicu
    Dan Posli je smeđarenje bilo malo obilnije, i sve tamnije vise crno nego smeđe.
    Jucer je pocela prava krv. Danas je obilnije nego jucer. Izgleda bas kao normalna menga samo malo bogatijeg sadržaja. Bolovi su tek sad neki ali lagani menstrualni
    E sad ici u bolnicu ili ne?
    Strah me da me tamo odma po automatizmu kiretiraju a ovako se nadam da bi moglo sce prirodno otic.
    Ima li tko iskustva sa prirodnim ciscenjem?

Hej.. ovako, meni je prirodno krenulo i dali su mi tu jednu tabletu nakon koje se sve očistilo.
    Ako ne ideš u bolnicu važno je par stvari da znaš.. ako počneš jako jako krvariti ili ti bolovi budu nepodnošljivo jaki javi se u bolnicu. Ako se sad prirodno ocistis, naravno važno je da odeš na uzv da provjeri jel sve otišlo.
    Kako se sad osjećaš?

Kako je to kod tebe bilo kad ti je prirodno krenulo?
    Krv bas sviježa? Odmah obilno ili?
    Koliko dugo nakon tablete treba cekat s novim pokusajem?
    Ja sam ok. Ne boli me sad opet nista 
    Jutros je bio pun ulozak krvi, sad je onako pola napunjen. Znaci nista jos posebno obilno pa pretpostavljam da nije jos krenulo ciscenje? 

" S ljubavlju neba stvarao te Bog "💜💙💙

🌈 Lista jesenskih beba na 407. Str. 🌈

Bella🌟
    05. Rujan 2020. 11:20

Sanjarka88,
    Ja sam ti od 6+5 krenula smeđariti i bila sam na duphastonima. I onda su mi odjednom simptomi nestali( u tom periodu je srceko vjerojatno prestalo kucati) i smeđarenje  je postalo slabije i to je trajalo nekih 2 tjedna.  i nakon toga sam dobila slabe grčeve , jače smeđarenje i drugi dan sam vidjela kapljicu krvi kad sam išla na WC i polako je krenulo krvarenje,lagano, pravo crveno. Otišla na hitnu, i vidjeli su da je plod već odavno odumro, poslali me u bolnicu i tamo sam dobila tabletu, to je bio ponedjeljak oko 6 navečer. U utorak popodne oko 4 sam počela jako krvariti i prije toga sam dobila jače grčeve i onda nakon tog jakog krvarenja je krenulo još obilnije krvarenje sa ogromnim ugruskom odnosno vjerujem da je to tad sve izašlo van. To nisam ne mogla primijetiti tako da sam se pobrala u bolnicu jer su mi rekli da ako stvarno jako počnem krvariti, imama jako velik ugruske ili bolove da dođem ranije (originalno sam trebala doći u srijedu po ostale tablete). I tako sam se javila u utorak predvečer nazad u bolnicu, zadrzali me,u srijedu ujutro pogledali na uzv i vidjeli da nema više ništa pa su rekli da mi neće davati druge tablete jer nema potrebe i da je sve tako brzo izašlo jer se već samo krenulo čistiti, odnosno samo je krenulo to krvarenje pa je prva tableta pomogla da sve izađe van.
    I to je to. Tako na po mojoj procjeni nekih tjedan i pol, dva je mom tijelu na duphastonima trebalo da pokrene čišćenje samo. 

joy
    05. Rujan 2020. 11:51

Uzela sam danas probiotike, hvala puno na savjetu 😊
    Ja sam se sa 8tt sama ocistila, kod mene je u srijedu krenula lagana svjeza krv pa sam poslana od ginekologa u bolnicu i tamo strogo mirovanje do ponedjeljka gdje je dr vidjela da je sve krenulo van i otpusila me kuci uz preporuku ak cu obilnije krvarit da se javim, u cetvrtak sam dobila uzasne bolove, od leda prema naprijed prema trbuhu i sve je krenulo izlazit, samo sam sjedila na wc-u i pokusavala nista ne vidjet. Zatim u petak na uzv, i dalje se nije sve ocistilo, 3 petka za redom uzv dok sam konstantno krvarila da vide da li se sve ocistilo 😒
    Sad kad usporedim kiretazu, tabletu i prirodno ciscenje, uvijek prirodno, i bol je bila manja nego tijekom i nakon kiretaze, a tableta me samo grcila

11/2017 missed ab 12tt
    7/2018 missed ab 8tt
    8/2020 missed ab 11tt

Sanjarka88
    05. Rujan 2020. 11:59

Hvala cure na vasim iskustvima
    Znaci dok ne krene obilno i ugrusci zapravo jos nista nije ni izaslo
    Nadam se da ipak bude 🤞
    Necu jos u bolnicu pa cemo vidit sta ce se desavat 
    U srijedu sam svakako na kontroli u svog ginica 
    A Joy da mozes birat tbl ili kiretaza?? 

Bella🌟
    05. Rujan 2020. 12:20

Sanjarka88 🦋

Hvala cure na vasim iskustvima
    Znaci dok ne krene obilno i ugrusci zapravo jos nista nije ni izaslo
    Nadam se da ipak bude 🤞
    Necu jos u bolnicu pa cemo vidit sta ce se desavat
    U srijedu sam svakako na kontroli u svog ginica
    A Joy da mozes birat tbl ili kiretaza??

Ja bih rekla da da, dok ne krene jako. Kod mene je plod mjerio 7 tjedana i 1 dan kad sam počela krvariti i to kad je izašlo se baš vidjelo. Oprosti na opisu al nezz kako drugačije da kažem. 
    Bit će sve ok. Prirodno ide duže i sporije. Tabletama brže a kiretazom odmah, iako uvijek postoji mogućnost da nešto ostane. Ideš već u srijedu na kontrolu pa ćeš vidjeti s njim, a do tad pazi na količinu krvarenja i bolove i ako će ti bilo što biti zabrinjavajuće uvijek se možeš javiti u bolnicu.

joy
    05. Rujan 2020. 12:23

Sestra u bolnici mi rekla da mogu brufene uzimat protiv bolova kad mi krenu grcevi, a da ih mogu i preventivno da mi cak potaknu krvarenje, uzela sam 2 dana po 2, i sljedeci dan krenulo sve samo, sad da li je mozda i do brufena...
    Prije kiretaza, jako sam se bojala, ali nazalost kad ne dozivis ne znas, opet sam i vidjela sve s tabletom sto je doslovno izletjelo iz mene, na kiretazi sam dobila lokalnu i osamutili su me, doktoica i sestra bile predivne, nisam nista vidjela, a sad nakon 3. spontanog bi me to i vise dotuklo

11/2017 missed ab 12tt
    7/2018 missed ab 8tt
    8/2020 missed ab 11tt

joy
    05. Rujan 2020. 12:24

Btw jucer mi dosao nalaz pape, uredan 🙏🏻

11/2017 missed ab 12tt
    7/2018 missed ab 8tt
    8/2020 missed ab 11tt

Sanjarka88
    05. Rujan 2020. 12:58

Mozda onda i ja uzmem brufen 
    Prije 2 dana sam ga popila zbog glavobolje pa je sutradan pocela prava krv mozda je stvarno do toga 
    Meni je nocas bio pun ulozak, jutros pola a evo sad skoro nista opet 😫
    Inace meni je gestacijska svega 10mm i neka tocka u njoj sta bi evetualno bio plod 2mm. Tako da ne ocekujem nesto veliko da cu vidit 😐

Sanjarka88
    05. Rujan 2020. 13:01

Inace te mjere gestacijske odg 4/5tj pa mislim da je kod mene to odmah stalo 

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.