Pozdrav svima, nažalost i ja se moram pridružiti ovom forumu jer sam jucer na prvom pregledu u trudnoći gdje sam saznala da je bebino srce stalo.😢 Dr je rekla da se to vj desilo prije dan ili dva. Fetus se normalno razvijao samo je odjednom prestalo kucati srce..:// Bio mi je to poprilican sok iako sam cijelo vrijeme podsvjesno znala da je to sve normalno i da se dogada..ipak kad se stvarno desi tebi ostaneš totalno sokiran. Dr. me prvo uputila na kiretažu da bi mi na pregledu u bolnici rekli i za opciju da uzmem tablete. Bilo me je poprilično strah kiretaže s obzirom da je to prava operacija i odlucila sam se za tablete nadajući se da će sve izaći s njima. Moje pitanje je koliko vam je obicno trajalo krvarenje s tabletama i koliko su stvarno jaki ti bolovi. Sad me i toga jako strah iako cu drugu tabletu dobiti u bolnici i nadam se da ce mi dati i nesto protiv bolova.. da li bolovi traju samo tih 3-4 h ili se to zna produziti na par dana? Bila sam usla u 9 tj. prve trudnoće. Hvala😘
Pokušavamo od 09/2019.
2x missed ab 8 i 6tj (2020)
09/21- beta 245❤️
0.4 ml heparin 💉➡️ 25.tj. 0.6 ml
05/2022 👶🌸💓
Amelie, zao mi je 🙁 nazalost, cini se da je stvarno cesto.
Ja sam bila u Petrovoj. Meni su krenuli bolovi jedno 40min nakon sto sam pocuclala te tablete u bolnici i dobila sam trckalicu (nuspojava). Tad sam trazila tabletu protiv bolova i prestalo je, kasnije mi je rekla jedna sestra da sam prerano trazila da kasnije jace boli, ali mene nije. Najgore mi je bilo to na pocetku. Kasnije sam morala uzet jos jednu tabletu za kontrakcije jer nakon 4 sata nije krenulo jako krvarenje. Jedno sat vremena nakon toga je krenulo i iako mi je ketonal krenuo popustati, nije me jako boljelo. To veliko krvarenje trajalo je nekoliko sati, mislim da tako kako si napisala - oko 3, 4h.
Sutradan sam isla doma, jos jedno 4 dana sam uzimala jedan ketonal dnevno jer mi se maternica stezala i nisam htjela to osjecati. Krvarenje je ukupno trajalo oko 10 dana i nije bilo strasno, u dva navrata su mi jos ugrusci izasli, ali onaj glavni dio je rijesen u bolnici.
RedRobin hvala na odgovoru!:) Ohrabruje činjenica da tebi nije bilo tako jako bolno. Ako sam dobro shvatila uspjela si sve riješiti tabletama? Ja sam odlučila otići na Merkur i zasad nisam požalila.. bili su svi jako korektni. Nadam se još samo da će sve proći s tabletama i da neće biti potrebe za kiretažom.. a onda kad sve prođe i malo se saberemo krećemo ispočetka..nema druge:)
Pokušavamo od 09/2019.
09/21- beta 245❤️
05/2022 👶🌸💓
Na zadnjem pregledu, dva tjedna nakon pobacaja, ginekologica je rekla da vidi jos nesto, ali da nije sigurna je li to polip (jer ih potencijalno imam) ili ostaci pa cu morat doc opet na pregled nakon menge. Vadila sam betu i u urednom je padu, tako da mislim da je sve otislo.
Bit ces ok, trazi tablete protiv bolova ako ces ih trebati. Tih prvih nekoliko sati je krvarenje najjace (meni su dali pelenu, vjerojatno ce i tebi), nakon toga je kao malo jaca menga i ulosci su dovoljni.
Vjerujem da ce sve otici s tabletama, vrlo rijetko ne ode.
Zelim ti puno srece dalje. Ovo nas nece obeshrabriti.
Hvala ti! I ja tebi želim svu sreću i puno hrabrosti🤗
Pokušavamo od 09/2019.
09/21- beta 245❤️
05/2022 👶🌸💓
Tiki znam kako ti je, i strah neće nikada nestati, ali ako je želja jača od njega onda se nekako gura dalje.
Ja znam da život normalno teče dalje ali ja nisam ostala ista nakon svega, i još se privikavam na novo stanje.
Zelim nam svima da bar za godinu dana budemo trudne i da se sve normalno razvija
💔💔💔💔
28.06.23. ❤️
Evo natipkati cu svoje iskustvo s tabletama za pobacaj.. mozda nekome pomogne. Znaci nakon prve tablete koju sam popila u bolnici odmah sam pustena kuci Iako većina cura ostane barem 2h (ocito je bila guzva na odjelu). Taj dan nisam imala nikakvih simptoma kao ni sljedeći. Tek za cca 48h sam se opet trebala javiti u bolnicu gdje sam dobila 2 tablete bukalno..i receno mi je da cu ostati do popodne, a mozda i cijelu noc. Bolovi su poceli nakon 40ak min, kako je rekla i RedRobin.. takoder me potjeralo na WC, popila sam 1 ketonal i to mi je bilo skroz dovoljno. Osjecaj je bio kao malo jaci bolovi od menge.. s tim da ja inace nemam osobito bolne menstruacije. Ne znam o cemu to ovisi i zasto neke cure boli jace jer sam cula da neke stvarno umiru od bolova.. ugl u 15.30 sam isla na UZV koji je pokazao da je vecina toga izasla, ali mi je dao jos jednu tabletu da se sto bolje ocistim i rekao da za sat i pol mogu doma. Krvarim jos uvijek, ali slabo.. i imam blage bolove, ali nista strasno. Zapravo krvarenje uopce nije bilo jako obilno..
Ono sto vjerujem da mi je pomoglo da se cijela stvar ubrza je da sam dosta hodala (prosetala bih po hodniku svako malo), cucala pa se opet dizala i pila sam jako puno tekucine tako da sam cesto mokrila. Nisam radila ono sto su mi sestre rekle da radim (lezala😁) jer mi je doktor jasno rekao da mogu raditi sto hocu ukoliko me ne boli previse. Popodne sam osjetila blagu temp. i dr. je rekao da je to normalna nuspojava na lijek. Imam kontrolu za 2tj i nadam se da ce sve biti ok. Oprostite na dugom postu.. ne znam bas skratiti.. i imam samo jedno pitanje.. da li je itko koristio caj od vrkute i koliko brzo nakon pobacaja? Hvala puno!;)
Pokušavamo od 09/2019.
09/21- beta 245❤️
05/2022 👶🌸💓
Ja sam pila caj od vrkute davno, mozes ga poceti piti bilo kada, ali najbolje pocni prvog dana ciklusa. S tim da sam ga kombinirala s cajem od marulje prvi dio ciklusa, do ovulacije. Meni nije nista pomoglo, ali ja imam malo vece probleme pcos i endometriozu uz inzulinsku rezistenciju... Sad od iduceg tjedna krecem s gynositolom ponovno, dvije vrecice na dan, omegu i magnezij. To cu piti do kontrole endokrinologa za IR da vidimo trebam li uopce piti ponovno metformin ili je dovoljan gynositol i odgovarajuca prehrana.
👨🔧 '91., bez dijagnoze
👩⚕️' 92., PCOS, endometrioza, IR, blagi oblik trombofilije
Poliklinika BetaPlus
1.AIH 7/2019. Beta 0
2.AIH 9/2019. Beta 201, abrup. placente u 24.tt 👼
3.ICSI 9/2020. 1js,1 zametak, transfer 2.dan, Beta 0
4.ICSI 11/2020. 3js, 2 zametka, transfer 3.dan =👶💗
1🐧
Hvala na info za vrkutu.. jedino me muci sto ona djeluje na zaustavljanje krvarenja, ako sam dobro shvatila, pa me strah da to nije najpametnije piti odmah nakon dok jos krvarim.. pitati cu jos u apoteci trebam li cekati jedan ciklus ili poceti za kojih 2 tj s njom.. mislila sam ju prvenstveno piti da mi se ciklus sto prije izregulira.. a doktori takve prirodne pripravke uopce ne zele komentirati tako da od njih nikakve pomoci po tom pitanju..:/
Pokušavamo od 09/2019.
09/21- beta 245❤️
05/2022 👶🌸💓
Ja bih ti savjetovala sa pricekas prvi ciklus pa onda pocnes. A to za regulaciju ciklusa... Nekome pomogne, nekome ne. Meni nije, ali ja sam poseban komplicirani slucaj.
👨🔧 '91., bez dijagnoze
👩⚕️' 92., PCOS, endometrioza, IR, blagi oblik trombofilije
Poliklinika BetaPlus
1.AIH 7/2019. Beta 0
2.AIH 9/2019. Beta 201, abrup. placente u 24.tt 👼
3.ICSI 9/2020. 1js,1 zametak, transfer 2.dan, Beta 0
4.ICSI 11/2020. 3js, 2 zametka, transfer 3.dan =👶💗
1🐧
Sortiraj odgovore
Najstariji