Skok u razvoju

Izvan raspona! Odustani

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
  • novamama2

Broj poruka: 61

Prijavi adminu

Malo čitam o skokovima, ali ne vidim onaj u 9. mjesecu da se spominje (ili sam ćorava :) ). Uglavnom, ako netko ima iskustva s takvim skokom, bilo bi lijepo da napiše.
    Moja curica je 8 i pol stara, ali je toliko kenjkava zadnjih dana...odjednom se rasplače, onda se smiri, na dnevno spavanje obično mora zaplakati, a umorna toliko da joj glavica pada u igri.Dea, bljuckanje je normalno. Moja je bljuckala od mjesec dana sve do nedavno. Nikad u mlazu, doduše. Ja sam ispočetka plakala ko kišna godina, jer mi je bilo grozno gledati (znala je gazicu natopiti skroz, a i zagrcnula mi se jednom-dva puta). Pedijatar je pitao za ovo u mlazu, i ako ne radi to, i ako ne gubi na težini, ništa zabrinjavajuće. Ako ti se pojavi opet u mlazu, pitaj pedijatra, ništa ne košta, a umirit će te. Iako, znam mamu čija je curica i u mlazu bljuckala, pa se ped. nije zabrinjavao (sve dok ne gubi na težini, normalno je). Mi smo sve isprobali (mijenjali adaptirano, položaje hranjenja, držali ju uspravno po pol sata nakon hranjenja i podrigivanja, nemoj truskati, nemoj da plače prije jela,... ama baš ništa nije palilo). Jednostavno to mora proći samo od sebe.E, i bez brige, ne bljucne ti sve što je pojela !
    Baš sam se raspisala

Dea23

Broj poruka: 718

Prijavi adminu

Bljucka ona otpočeka al evo sad je npr. jela u pol 7 i do pol 8 pomalo bljuckala. U jedno pet navrata. I meni se to jako puno učinilo  Jao zbilja je istina da najlakše roditi. Ova briga poslije je prevelika. Već sam se dvaput danas rasplakala.

renata6

Broj poruka: 2713

Prijavi adminu

Dea

Bljucka ona otpočeka al evo sad je npr. jela u pol 7 i do pol 8 pomalo bljuckala. U jedno pet navrata. I meni se to jako puno učinilo  Jao zbilja je istina da najlakše roditi. Ova briga poslije je prevelika. Već sam se dvaput danas rasplakala.

Puno ti papa, pa ti i od tuda to bljuckanje, još je mala, izregulirat će ti se to sve. Da, kad se rode, brigama nikad kraja, rasplači se kad trebaš, nemoj to držati u sebi, ali nemoj ni očajavati, svaki dan će donijeti nešto lijepo, naravno da je sad kaos, puno posla, beba non stop papa, odmora nema, predaha nema, izdrži, kroz par tjedana će se sve to smiriti i hormoni i umor i beba će uzeti svoj ritam a i ti ćeš biti bolje! Svima je teško u početku, daj si par tjedana, poslije ćeš se ovome smijati i svaki dan će biti Happy!!!

• novamama2

Broj poruka: 61

Prijavi adminu

Renata dobro kaže, daj si vremena da se uhodaš i opustiš. Ja sam se počela opuštati tek nakon dva mjeseca, a uvjeravala samu sebe kako sam si super i opuštena (mhmmm...plakala bar dva puta dnevno).
    A za bljuckanje...uzmi si npr 10 ml vode i prolij na pod ili po gazici da vidiš koliko je to...to se čini jako puno, ali nije, vjeruj mi. Javila bi ti se ona da je gladna. Znam da ti je grozno, i da misliš da nije normalno koliko bljucka. Zato, ponavljam, pitaj pedijatra, da se umiriš. A po vlastitom iskustvu, to je normalno. Moja je znala bljuckati do idućeg hranjenja ( oko 3 i pol sata).

Dea23

Broj poruka: 718

Prijavi adminu

Ljubim vas 

• Andreja7

Broj poruka: 33

Prijavi adminu

mame, moja bebolina ima skoro 4 mjeseca pa me zanima kada je sljedeći skok u razvoju? i ja sam isto mislila da moja malena je stalno gladna i da nemam dovoljno mlijeka ili da je slabo, ali nisam nikako odustajala od sisanja a i pedijatrica mi je rekla da mlijeko nemože biti slabo, ali sada znam da je to bio skok u razvoju i da je to sve normalno. a bila mi je na ciki stalno jedno vrijeme ali najbitnije je da mi sisamo 

renata6

Prijavi adminu

Tia

mame, moja bebolina ima skoro 4 mjeseca pa me zanima kada je sljedeći skok u razvoju? i ja sam isto mislila da moja malena je stalno gladna i da nemam dovoljno mlijeka ili da je slabo, ali nisam nikako odustajala od sisanja a i pedijatrica mi je rekla da mlijeko nemože biti slabo, ali sada znam da je to bio skok u razvoju i da je to sve normalno. a bila mi je na ciki stalno jedno vrijeme ali najbitnije je da mi sisamo 

Sljedeći je sa oko 6 mjeseci, par dana prije ili par dana kasnije, kako kod koje bebe. Ponašanje je u principu isto, znači razdražljivost, opća nervoza, ne zna se dal bi se jelo, spavalo...navlačenje bradavice, loše spavanje, nemir na cici, a opet konstantno traži. Mame koje većinom doje na zahtjev, u principu ga ne osjete baš jako, s obzirom da je dojenje konstantno, ali svakako se skuži kad je novi skok.Samo vi lijepo papajte i družite se!

• Andreja7

Broj poruka: 33

Prijavi adminu

hvala ti renata, sad znam kada mogu očekivati slijedeći 

tena123

Broj poruka: 633

Prijavi adminu

grrrr..
    mislim da imamo skok sa 6 tjedana jer ne znam što bi moglo biti, sutra je točno 6 tjedana a od jučer je opći kaos, stalno na sisi to i nije problem jer mlijeko još uvijek ima na izvoz, deranje bezveze, nervoza.. ma sve bi prezivila, ali spava samo na rukama.. kad god je spustim u krevetić spava 5 ili 10 min i budi se i plače.. noćas je spavala samo ako je zagrlim ili na meni, čim se malo odmaknem (jer se ukočim) deranje do neba.. bolje da ne pričam kako sam jučer ručak skuhala.. cijela kuća mi je kaos a ja od nje ne mogu doslovno na wc, evo tipkam dok mi spava na rukama jer baš nigdje više neće da spava.. sorry ali moram se negdje ispucat luda sam već i slomljena od umora i nereda koji ne stignem pospremati jer neće minutu bez mene

renata6

Prijavi adminu

Tena, da, to je to, teško da je nešto drugo s obzirom koje ponašanje ima! Drž se, izdrži par dana!

Izvan raspona! Odustani

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.