Ne probudi se brzo. Kad zaspi odere ona dva tri sata. Jedino evo navečer je muka, neće zaspati. A kaj se tiče buđenja na cici, nema šanse. Štipamo ju, vučemo za kosu, idemo rukicama gore dolje..Mala kad spava spava
Ako napreduje na tezini ne treba te zabrinjavati, moj malisa od rodenja papa max. 10min, uglavnom7,8min i lijepo napreduje, sad je 3,5 mj.i ima 6,800 kg. Rodio se sa 3,860, velika je beba i patronazna mi je rekla da nista ne brinem, da on pojede dovoljno, onoliko oliko njemu treba i da velike bebe brze i lakse papaju. A u rodilistu su mi isto rekli da mora biti 20-30 min.no toocito ne drzi vodu hehe. Po danu sisa svaka 2-2,5 sata, po noci svaka 3-4 sata.
Onda dobro. Ma tak su me isprepadali patronažna i bolnici s tim "pravilima". Buditi ju nakon dva sata. Mislim realno, ni ja ne bi jela da me neko iz sna prene i gurne mi sisu. Pa onda nek sisa 30 min. Isto ne ide. Kad se najede zaspe i mogu i jesam izvodila čuda i dijete više neće. Ili da ju stavim na sisu na svako meškoljenje. Dijete mi se jednostavno promeškolji u snu i nastavi spavati. Išla sam tom metodom i onda ju, s oproštenjem samo razje., jer opet, kak ćeš nekom usred spavanja turit sisu
I da, još me patronažna prepala da oni i gladni spavaju. I sad ja siroće, ak mala spava dva sata i 10 min već dižem paniku.
malo je glupo od njih da ažu nek ti bude bar pola sata na sisi, pa moja nekad kad je gladna u 10 min pojede čudo, a nekad kad visi sat vremena a svaki 5 min povuče gutalj- dva.. tako da glupo je to reći, pa ne jedu istim tempom svaki puta..
Moj je dok je bio manji papao maksimalno 15-20 min. Sad nam je to vrijeme došlo na 5-7 minuta. Ako se bas hoce pomaziti, onda se produži na 10 min... Isto nam je patronazna govorila da to treba trajati duže, da se dijete ne najede dosta, no razgovaravsi s liječnicom i prateći malo dijete sam shvatila da on tako jednostavno jede. Srkne na brzinu i bok! I ne maltretiram ga jer vidim da je tako... Samo osluškivati bebu i njene potrebe. Da je beba gladna, sigurno bi se ubrzo probudila i tražila ponovno papati...
Krešimir 19.08.2014. <3
Istina. A da vas još pitam. Bljucka poslije svakog jela i to dosta, danas jednom onako ko mlaz. A podrigne i ne tumbam ju baš Jel onda bljucne sve kaj je pojela?
Sortiraj odgovore
Najstariji