Simptomi trudnoće

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
  • Bruncili
    06. Ožujak 2017. 21:00

Evo i mene kao nove trudnice po testu 😂 simptomi...pms na entu potenciju. Nikad tako nervozna nisam bila. Mm kad bi kihnuo od alergije, ja sam sizila. Grudi napete, nadutost, a i onaj sedef o kojem se na nekom topicu raspravljalo...iskreno trudili smo se svaki dan, al iskreno noge u zraku nisu bile 😁😁😁 dns isla do ginekologa koji nije nista uspio vidjet nazalost ali opet u pon idem...pusa svima

Smješkica
    07. Ožujak 2017. 01:04

Pozdrav svima! Nova sam ovdje i odlučila sam napisati svoje iskustvo. 
    Zadnju menstruaciju imala sam 27.1., a inače mi ciklusi nisu baš nešto redoviti, ali ako se uzme neki prosjek onda traju oko 30-32 dana. Skinula sam aplikaciju za praćenje (ne)plodnih dana, ovulacije, menge itd...Prema toj aplikaciji, ovulacija je nastupila 13.2. i zbilja sam ju tad i osjetila, a za svaki slučaj smo potvrdili u tijeku plodnih dana i za Valentinovo 😂
    Već 18.2. počeli su lagani grčevi i bolne grudi koje nikako nisu prestajale boljeti nego je bol bila samo još sve jača. Inače i u pms-u imam te simptome, ali ovaj put zbilja je bol u grudima bila intenzivnija, a i imala sam zatvor i još uvijek muku mučim s njim (svakih par dana idem na wc).
     Kad sam vidjela dvije roze crtice na trakici skočila sam i vrisnula u kupaonici i nisam mogla jedno vrijeme vjerovati da se to stvarno dogodilo. ☺😍
    Sad jedva čekam prvi pregled i prvi uzv. :)

Dragy
    07. Ožujak 2017. 07:39

Čestitam cure! 
    Moj jutarnji test je također pozitivan i čini se da je to to. Još kod doktora da potvrdimo i izgleda da ću za svoj rođendan ove godine (17.11.) dobiti poseban poklončić 
    P. S. Od jutros se osjećam fantastično jedino što osjećam jest neko zatezanje u trbuhu ali nije bolno. 

• Sretnamama
    07. Ožujak 2017. 11:22

Drage mame,buduce mame .... Ja kad citam sva ova uzbudenja oko plusica sva se raznjezim ... Ja vec 6. Mjesec ocekujem velikkiii plusic i nikako :( ... Za 10 dana cemo vidjeti ... Mozda mi ovaj mjesec budes bas poseban ... :)  ...

larimara
    07. Ožujak 2017. 11:32

Pozdrav novopecenim trudnicama!
    Kod mene je hladno i kisno vrijeme pa uzivam u toplom stanu ovako malo citajuci sto pisete.
    I ja sam jedna od vas koja je tek nedavno ugledala plusic...jedino nisam tako uzbudena kao vi,losa iskustva od ranije cine svoje pa imam jos dozu rezerve.
    Ako ovaj put bude sve u redu,u 11 mjesecu bi trebala stici bebica.

Dragy
    07. Ožujak 2017. 18:40

Drzim vam fige objema 

Meni je ovo prva trudnoca i nije bila planirana pa sam zato presretna jer iako nismo planirali, toliku zelju sam imala za bebom da vam ne mogu opisati. 😊

Danas sam se osjecala dobro tijekom dana ali me odjednom uhvatila neka opaka zgaravica, sto i inace znam imati pa me to probudilo iz popodnevnog sna nakon posla. Tajodjer, osjecam tu neku neugodnu napetost u donjem dijelu trbuha, nije bol nego bas nesto drugo. Iscjedak nemam vec mozda nekoliko dana, nisam pratila tocno. Eventualno neki bijeli sitni tragovi nekog iscjetka. Uglavnom, ni priblizno onom sto je inace pa ovo ni ne dozivljavam kao oscjedak jer je kolicine kapljice na dnevnoj bazi i to ciste bijele boje. Opet imam pojacano lucenje sline ali bez mucnina i to je to od simtoma. Sto se trbuha tice, s obzirom da inace imam ravan trbuh i 53kg na 162cm, imam malo ispupcenje skroz u donjem dijelu i tocno se vidi prijelazna linija gdje se trbuhcic ispupcio prema vani, u obliku je nekog luka i proteze se od jednog boka prema drugom, nije samo druga boja koze u pitanju nego bas kao da je urezano ili mi se cini jer mi se tu trbuscic izbacio. Takodjer pojavljuje mi se i ona famozna okomita linija ispod pupka prema dolje. Nisam znala da se to odmah javi, cula jesam za nju ali sam mislila da se javi nekada kasnije u trudnoci. I ona je samo tamnije boje nije neki prijelaz koze.

Kako se racunaju tjedni trudnoce? Ja sam trebala dobiti u subotu 4.3., zadnja menga prvi dan bio 7.2., O trebala bit 18.2. Ciklusi ko svicarski sat tocni, M uvijek 26. dan dolazila, ovulacija uvijek tocna u dan... 

Dragy
    07. Ožujak 2017. 18:43

I zanimljiv je osjecaj da mi ne stane ista kolicina hrane u zeludac  Ne mogu zadnjih dana pojesti kao inace...ali apetit imam normalan 

barbs
    09. Ožujak 2017. 13:22

Čestitam, mame :) 
    Sretnamama, nadam se da će ovo biti tvoj mjesec i da ćeš ugledati + :) 
    Larimara, samo opušteno... Držim fige :)

Dragy
    09. Ožujak 2017. 16:38

Pozdrav!
    Evo da javim da je i doktor potvrdio danas 5. tjedan trudnoće. Radili smo vaginalnu sondu i pokazala je gestacijsku vrećicu 5mm na UVZu i unutra malu točkicu. Za ovu fazu sve izgleda dobro. Dobila sam Prenatal i termin za 15 dana. Sretna do neba!  Nadam se da će se tako i nastaviti 

• Sretnamama
    09. Ožujak 2017. 17:39

Drage mame dali je jedna od vas imala ranije simptome kao sto je podrigivanje....jasno je meni da je rano...16. 3. Ju (ne)ocekujem i malo mi je cudno da mi se prije 3 dana pojavilo to stalno podrigivanje cim pijem kavu...u prvoj trudnoci sam imala zgaravicu...ali kasnije, u drugom tromjesecju ......
    ...opet kazem ...ne vjerujem da je to nekim simptom jer je ipak rano ali da svejedno priupitam jer sam u velikkkoomm iscekivanju. .. 
    Barbs ....bas se punim srcem nadam ..i muz posebno kao i kcerkica ... :) 

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.