Simptomi nakon embriotransfera - čekanje BETE

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
  • petra31
    30. Travanj 2019. 17:24

Tačkica

petra31

Drage moje
    Vidim plus,ni sama nemogi vjerovati
    Izvan sebe sam
    Nakon tolikih minusa 5 god
    Kako je predivan ovaj plus
    Samo se sad moram smiriti i cekati betu 10.05
    Da bude sve ok😍😘😍😘
    Divnooooooo, bas si me obradovala. Čestitam ti. Od sada uzivaj u svakoj sekundi! 😊

Tačkice hvala ti😍😍
    Kako si ti?

• Tačkica
    30. Travanj 2019. 17:45

petra31

Tačkica

petra31

Drage moje
    Izvan sebe sam
    Da bude sve ok😍😘😍😘
    Divnooooooo, bas si me obradovala. Čestitam ti. Od sada uzivaj u svakoj sekundi! 😊
    Tačkice hvala ti😍😍
    Kako si ti?

Ludo, stomak me opet jučer zigao. Glava me nesto nenormalno boli... Ali mimo toga sam ok. 🙂
    Čekam da dodje vrijeme za UZV... Da potvrdimo trudnoću... Ovaj put sam nesto bas sigurna da će sve biti ok... Bez obzira na bolove... 😊

• petra31
    30. Travanj 2019. 19:50

Tačkica

petra31

Tačkica

petra31

Drage moje
    Izvan sebe sam
    Da bude sve ok😍😘😍😘
    Tačkice hvala ti😍😍
    Kako si ti?
    Ludo, stomak me opet jučer zigao. Glava me nesto nenormalno boli… Ali mimo toga sam ok. 🙂
    Čekam da dodje vrijeme za UZV… Da potvrdimo trudnoću… Ovaj put sam nesto bas sigurna da će sve biti ok… Bez obzira na bolove… 😊

Samo budi smirena,opustena i sve ce biti ok
    Sretno od ❤❤😘

• Marijamagda
    30. Travanj 2019. 22:35

Prvo da vas pozdravim sve i čestitam svima koje su uspele. Petra,  Tačkica, Lara. ..
    ProcitalA sam sveć što ste pisale i hvala vam na tome u ime svih koje će zadesiti ovo što i nas.
    Naime, meni je ovo 3 et, jedan embrion koji je bio star 3 dana. Danas se završio 5 dan od et. Od samog početka imam te pms simptome i mnogo me plaše.  
    Vidim da ste pisale o tim simptomima ali ako bi neka bila ljubazna da tačno opise šta je osećala.  Kod mene je za sada samo bol u stomaku kao pred vesticu, malo osećam i neko zagrevanje i eventualno neko ziganje koje je danas smanjeno.  Malo me hvata i nervoza ali sve je za očekivati   i na to ne obraćam pažnju.  

• Tačkica
    01. Svibanj 2019. 00:07

Marijamagda

Prvo da vas pozdravim sve i čestitam svima koje su uspele. Petra, Tačkica, Lara. ..
    ProcitalA sam sveć što ste pisale i hvala vam na tome u ime svih koje će zadesiti ovo što i nas.
    Naime, meni je ovo 3 et, jedan embrion koji je bio star 3 dana. Danas se završio 5 dan od et. Od samog početka imam te pms simptome i mnogo me plaše.
    Vidim da ste pisale o tim simptomima ali ako bi neka bila ljubazna da tačno opise šta je osećala. Kod mene je za sada samo bol u stomaku kao pred vesticu, malo osećam i neko zagrevanje i eventualno neko ziganje koje je danas smanjeno. Malo me hvata i nervoza ali sve je za očekivati  i na to ne obraćam pažnju.

Marijamagda, samo polako,ne boj se. Ti lagani kao menstrualni bolovi može se reći da nisu losi... Jer bi to značilo da se beba implantira, tj da se nešto dešava.... Mada je sve to individualno. Tako da samo lagano...
    Meni je ovo treći pokušaj IVF i dosta se razlikuje od prvih. U njima nisam imala menstrualni bolove. U ovom da,pa se nadam najboljem ishodu! I ja sam se bila prepala zbog ziguckanja koje je bilo neizdrzivo... 
     Ako prokrvaris lagano od 7-9-og dana ET(možda i malo duže) ne boj se i ne prekidaj sa terapijom, jer je to vrlo verovatno implantacijsko krvarenje 🙂!
     Uzmi ovih dana odmaraj, opusti se... Radi nešto što te čini sretnom i ne razmišljaj mnogo. Jer nama onda svasta krene da se mota po glavi... Prva sam takva🙄

• Tačkica
    01. Svibanj 2019. 00:11

petra31

Tačkica

petra31

Tačkica

petra31

Drage moje
    Izvan sebe sam
    Da bude sve ok😍😘😍😘
    Tačkice hvala ti😍😍
    Kako si ti?
    Ludo, stomak me opet jučer zigao. Glava me nesto nenormalno boli… Ali mimo toga sam ok. 🙂
    Čekam da dodje vrijeme za UZV… Da potvrdimo trudnoću… Ovaj put sam nesto bas sigurna da će sve biti ok… Bez obzira na bolove… 😊
    Samo budi smirena,opustena i sve ce biti ok
    Sretno od ❤❤😘

Opuštena sam. Više me drugi uznemiruju svojom brigom.. Znam da ce ovaj put biti ok😊😊😊 
    Hvalaaaa ti mnogoooo. 😘😘😘

• Marijamagda
    01. Svibanj 2019. 10:02

Tačkica

Marijamagda, samo polako,ne boj se. Ti lagani kao menstrualni bolovi može se reći da nisu losi… Jer bi to značilo da se beba implantira, tj da se nešto dešava…. Mada je sve to individualno. Tako da samo lagano…
    Meni je ovo treći pokušaj IVF i dosta se razlikuje od prvih. U njima nisam imala menstrualni bolove. U ovom da,pa se nadam najboljem ishodu! I ja sam se bila prepala zbog ziguckanja koje je bilo neizdrzivo…

Mene je takoreći od prvog dana boluckao stomak.  Danas je 6-ti dan. Tačkice,  jel implantacija se završava između 7. i 12. Dana?  Tada bi trebalo možda da osetim još nešto.    
    E sad ne znam. ..juče sam primila ovotrelle injekciju to ja kao podrška betahcg i redovno koristim progesteron tablete 3 puta po 200 mg vaginalno. Možda su neki bolovi i od toga. 

• Marijamagda
    01. Svibanj 2019. 10:29

*Ovitrelle 

• Tačkica
    01. Svibanj 2019. 13:19

Marijamagda

Tačkica

Marijamagda, samo polako,ne boj se. Ti lagani kao menstrualni bolovi može se reći da nisu losi… Jer bi to značilo da se beba implantira, tj da se nešto dešava…. Mada je sve to individualno. Tako da samo lagano…
    Meni je ovo treći pokušaj IVF i dosta se razlikuje od prvih. U njima nisam imala menstrualni bolove. U ovom da,pa se nadam najboljem ishodu! I ja sam se bila prepala zbog ziguckanja koje je bilo neizdrzivo…
    Mene je takoreći od prvog dana boluckao stomak. Danas je 6-ti dan. Tačkice, jel implantacija se završava između 7. i 12. Dana? Tada bi trebalo možda da osetim još nešto.  
    E sad ne znam. ..juče sam primila ovotrelle injekciju to ja kao podrška betahcg i redovno koristim progesteron tablete 3 puta po 200 mg vaginalno. Možda su neki bolovi i od toga.

Sve je to individualno. Mozes da osjetis, a i ne moras. Kod svih nas je malo drugačija situacija, pa samo cekamo simptome i nadamo se 🙂.
    Implantacija bi trebala da se zavrsi od 7-12-og dana.
    Betahcg je hormon koji se stvara u organizmu tek kada dodje do trudnoće, pa ne znam zašto su ti ga dali. Ali valjda doktori znaju svoj posao 🙂. U svakom slučaju ne može naškoditi.
    A mogući su ti bolovi i od hormona.
    Meni su vraćali eskimcice, tako da sam na Estrofemu i Utrogestanu. Od prvog dana uzimanja Estrofema mene bole grudi... A u zadnje vreme mi je bolno stavljati Utrogestan vaginalno, jer sam sva natekla i bolna.... Na to me je upozorio doktor.

• Marijamagda
    01. Svibanj 2019. 15:02

Betahcg kroz injekciju Ovitrelle u mojoj klinici daju nakon transfera 5. i 10. dana kao podršku implantaciji.   Negde daju i injekciju pregnil koja ima istu ulogu. 
    Ja sam pre embriotransfera imala i histeroskopiju gde se radio skrecing unutrašnjosti materice zbog cirkulacije i eventualno da se otkloni polip kog hvala Bogu nije bilo.
    Puno sam ulozila u ovaj postupak i finansija i sebe....Zbog toga i brinem.  
    Estrofem sam i ja uzimala zbog endometrijuma do transfera i bio je ok 10 mm. 
    Kod mene i danas simptomi bol kao pred ciklus ali nešto slabiji u odnosu na ujutru. Grudi još uvek ništa.  I uznemironost samo takva ali se relaksiram uz igrice.
    Tačkice sreću ti želim?  Kad beše tvoja beta?

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.