Mene samo stomak.... kao pred ciklus. A grudi nešto po malo. Evo ulazim u 8 dan nakon et.
Mene samo stomak…. kao pred ciklus. A grudi nešto po malo. Evo ulazim u 8 dan nakon et.
Sretno ti
Jos 2-3 dana i opali test😘
Mene samo stomak…. kao pred ciklus. A grudi nešto po malo. Evo ulazim u 8 dan nakon et.
Sretno ti
Jos 2-3 dana i opali test😘
Hvala draga Petra. Danas je dan za ciklus. Da kažem dan D. Čudi me da mi grudi nisu pocele. Obično me razvaljuju u ovom periodu. Tek po malo ih osećam. Uh ovo treba izdržati. ☺
Veliki pozdrav svima! Čitam vas već duže vremena, točnije od mog ET-a (5. dan) 18.04. Imala sam manje-više sve simptome koje ste navodile tako da smatram da sve to spada pod normalno.
Zanima me koju terapiju koristite nakon transfera, jer ja imam propisane koritikosteroide (Prednizon) i Utrogestan. Ne znam mogu li oni utjecati negativno na plod s obzirom da sami po sebi nisu bezazleni jedino što su mi propisani u manjoj dozi.
Inače mi je prvi ET, smrzlića nemam.
Veliki pozdrav svima! Čitam vas već duže vremena, točnije od mog ET-a (5. dan) 18.04. Imala sam manje-više sve simptome koje ste navodile tako da smatram da sve to spada pod normalno.
Zanima me koju terapiju koristite nakon transfera, jer ja imam propisane koritikosteroide (Prednizon) i Utrogestan. Ne znam mogu li oni utjecati negativno na plod s obzirom da sami po sebi nisu bezazleni jedino što su mi propisani u manjoj dozi.
Draga fatamorgana i ja sam koristila metilprednizolon ali nakon punkcije 4 dana u dozi od 4mg, a nakon et samo utrog.,folna i acetilasalicilna od 100mg
👱♀️37 amh 0.76,IR
👨32 oligoasthenozoospermija
2018 pocetak ivf, 1et;
2019 1fet ❌
2019 prirodna trudnoca ✔imamo curicu🙏🤲
2023 u postupku ivf za 2gu bebicu
Ja imam Deksazon i utrogestan, i još fraksiparin a primila sam i injekciju Ovitrelle. Mislim da nije problem. Cula sam da se koriste kortikosterotidi.
Kako se inače osećaš?
Baš je dosta proslo od tvog transfera.
Fatamorgana ne brini se zbog terapije.
Pronizon se daje preventivno da umiri organizam od svih mogućih reakcija tokom ET. Ja ga pijem u dozi od 10mg i to od početka ciklusa, tokom et i sve do 12 nedelje trudnoce( koja će biti ostvarena nadam se). Utrogestan ti je hormon progesteron. Bez hormona progesterona ne bi ni bilo trudnoće, on je održava. Tako da nemas potrebu da se brines, jer doktori ti ne bi dali nista sto bi skodilo tebi ili ostvarivanju trudnoće.
Samo polako, opušteno i sve ce biti super.
Hvala vam puno, odmah mi je lakše! Pronizon pijem u dozi od 2,5 mg dnevno, a Utrogestan 3x200... bit će sve dobro, samo sam uzasno nervozna i napeta. A osjećam se tako da me svaki dan nešto probada i žiga na drugom mjestu, grudi me bole od prvog dana neprestano, od sedmog do dvanaestog dana sam imala kao neki iscjedak, sukrvicu, srećom prestala je... Radila sam dva testa 9.i i 12-i dan, bili su blijedo poztivni, a sutra mi je beta...
svima želim puno sreće!
Hvala vam puno, odmah mi je lakše! Pronizon pijem u dozi od 2,5 mg dnevno, a Utrogestan 3x200… bit će sve dobro, samo sam uzasno nervozna i napeta. A osjećam se tako da me svaki dan nešto probada i žiga na drugom mjestu, grudi me bole od prvog dana neprestano, od sedmog do dvanaestog dana sam imala kao neki iscjedak, sukrvicu, srećom prestala je… Radila sam dva testa 9.i i 12-i dan, bili su blijedo poztivni, a sutra mi je beta…
svima želim puno sreće!
Napetost i nervoza mogu samo negativno utjecati na sav proces. Nadji nesto sto te opušta maksimalno! To sto si krvarila od 7-12-og dana je vrlo verovatno implantacijsko krvarenje(koje je pozitivna stvar). A i beta će ti sutra biti pozitivna.... Vidjeceeees... 😊. Samo se opusti, nema mjesta stresu u našim slučajevima. Inače nigdje nećemo stici niti šta postići! 😊
Hvala draga Tačkice, nadam se! samo stress free
...vidim da smo na isti datum radile ET, možda nam stvarno taj 18ti bude sretan!
Sortiraj odgovore
Najstariji