Hvala Vam na odgovorima, jako mi.je cudno biti na infuziji toliko dugo. O tome sto pricam jel mislim o intravenoznoj tokolizi, na nju ste mislile?
Sutra cu pitati za tablete jer je jedna iz sobe poslije tokolize dobila neke tablete Cordipin i evo jos je 3 u 1.
Senoritakova bila sam prije desetak dana na uzv, ali od 12 tt znamo da nam dolazi djecak 🥰🥰🥰🥰
Neznam kako da ti se javim privatno, isla sam sve ispocetka citati i vidim da si izgubila dvije trudnoče kao i ja pa me zanima dal si tada bila šivana.. I koliko si radila pauzu… Neznam kako poslati privatno poruku. I znam da je ovo sad tvoja sreća 🙏💙
Hej Cezar1502 nisam bila sivana u prethodne dvije trudnoce. U prvoj nisu znali za moj cerviks..u drugoj sumnjali i pratili ga, ali s dobrog nalaza za 3 dana zavrsila 4 prsta otvorena.
Sad sam sivana, cerviks bio 3.3 tijekom serklaze u 14 tt, u 22 tt mjeren 2.4 i od tada ga ne gledaju kaze do 28 tt da ga ne provociraju i od tada su i odustali od pesara za mene zbog toga. Lezale su zene samnom sa pesarom…neke su imale i pesar i serklaz…nisu nista osjecale dolje, ugradnja ambulantno svega 5 min. Sutra smo punih 25 tt! Beban raste, ja sam preventivno primila dexametazone. Za par tjedana opet. Na tokolizi sam do ponedjeljka kad ce me skinuti nakon 3 tjedna. Mirujemo u bolnici do kraja trudnoce, wc i kupanje. I brojimo 12 tjedana do skidanja serklaza. Beban lupa naveliko i cekamo prvi 28tt pa drugi 32 tt pa treci prag 34-36tt sigurnih tjedana 🙏🙏🙏🙏🙏🙏💙
Tako i meni u prvoj sve savrseno bilo, i samo mi je doma pukao vodenjak, iako sam rekla da genetski je mama izgubila 2 prije mene, rekli su da je infekcija isto 20 tj, u drugoj su u 16 poceli mjerit i naglo se skracivao u 19 tj sivali kad je bio 1, 5 e sad iskreno mislim da su kasno i sivali me, do tokolize nisam uspila ni doc.. Neznam vise nisam pametna al bit ce to nasa 3 sreca. Nekada se osjecam kao pokusni kunic… Jel koristis utragestane i dalje…
Da, magnezij, utrogestane i evo unazad 3 tjedna sam na tokolizi.
IvaK jeste li vi primale inekcije za pluca, ja sam sad u 33t i nisam primila.
Bila bi sigurnija da jesam.
Ja sam s 32 tt pitala svog dr za te injekcije, isto da budem sigurnija i rekao mi je da se to daje kad je kriticno, a posto je kod mene sav dobro drzao i sve je bilo ok, i pijem terapiju, kaze da to moze uzrokovati infekcije pa mi nece davati to.. Nisam znala za to, ali evo tako mi je rekao.. Mirovala sam jos tri tjedna, sve je bilo ok, i evo me danas 35 tt 🥰 🥰 🥰 sutra kontrola pa cemo se i dogovoriti za skidanje serklaza s 37 tt.. Danas sam pekla djeci palacinke (i ne samo djeci, ne laje pas radi sela, jel 🤣), pustila si Pink i plesala.. I kcer u trbuhu je plesala.. Bas sam se opustila, lakse se dise sad.. 😀😀
Ja sam s 32 tt pitala svog dr za te injekcije, isto da budem sigurnija i rekao mi je da se to daje kad je kriticno, a posto je kod mene sav dobro drzao i sve je bilo ok, i pijem terapiju, kaze da to moze uzrokovati infekcije pa mi nece davati to.. Nisam znala za to, ali evo tako mi je rekao.. Mirovala sam jos tri tjedna, sve je bilo ok, i evo me danas 35 tt 🥰 🥰 🥰 sutra kontrola pa cemo se i dogovoriti za skidanje serklaza s 37 tt.. Danas sam pekla djeci palacinke (i ne samo djeci, ne laje pas radi sela, jel 🤣), pustila si Pink i plesala.. I kcer u trbuhu je plesala.. Bas sam se opustila, lakse se dise sad.. 😀😀
Ovo sam prvi put sad cula da dexametazon injekcije uzrokuju infekcije!?!?!?!?!?!?!? Ima li netko podatak o tome?
Super Iva, samo nek tako ostane sto duže. Ja sam bila na tokolizi 6tjedana, onda je skinuli na 2 tjedna i opet prikljucili na 3 tjedna. Bebica se rodila živa i zdrava. Znaju oni što rade pa se nemoj sekirati. Jesi isla kako na uzv? Jel to stize djecak ili djevojcica?
Htjela sam pitati, dok ste bili na tokolizi da li ste ipak osjetili neku bol. Ja sam vec 3 tjedna na tokolizi, ali svakih nekoliko dana mene zaboli cijela zdjelica s preponama i ledima, traje koji dan i prestane pa se opet javi za par dana. Tako mi je bilo i prije i sad tokom tokolize.
Imala sam neki dan uzv, bebolino raste, imamo 760 grama.
Cervikometriju niti vaginalni pregled mi ne radi do 28tt. A na tokolizi ostajem do daljnjega.
IvaK možda te boli sve od ležanja i nema veze sa trudovima. Tako su mene znali kukovi boliti...i sad nekad bole po noci iako sam u ovoj trudnoći više pokretljivija nego u prošloj.
I ja sam isto čula da te inekcije za pluca uz sebe znaju navući infekciju no svakako ih je dobro primiti ako je rizično. Ja sam ih u prosloj trudnoci primila u 26tt, 3 komada. I nakon toga sam imala neku mokraćnu infekciju i bubrežne napade. Sad jel to od tih inekcija ili ne ne znam. Nemoj se zamarati. Samo misli pozitivno.
Baš me zanima kako je Renchii, jel još u jednom komadu ili ima svoju bebicu kraj sebe.
Javi nam se da imamo inf iz prve ruke.
Kako sve sve ostale cure? Ja sam danas u 33tt..presretna sam.
Evo me curke!
Sve se toliko brzo odvilo da se nisam ni okrenula i evo vec imam bebu od 9 dana 😊
Skinuli su mi sav sa tocno 38.tt, u ambulanti na odjelu, kratko traje, boli kao malo detaljniji pregled, kratko traje. Ctg se snima prije i poslije. Dogovor je bio induciranhe poroda sutradan ujutro. Kad su mi skinuli sav bila sam 3 cm otvorena i odmah su mi krenula neka blaga stezanja i ctg je pokazao trudove. Za 2 h sam bila 5 cm otvorena i odveli su me u radjaonu. Ukljucili su mi drip, epiduralnu nisam smjela dobili zbog Clexana koje primam za trombozu. Drip nije nista specijalno napravio, nakon 3h me otvorio samo 1cm, a nije ni bolilo jako. I onda spektakularno busenje vodenjaka uz pojacavanje dripa i nekakav dolapin ili nesto slicno protiv bolova koji me omamio da nisam mogla oci otvoriti, polusvjesno sam se pocela derati da mi dijete ide van i to je bilo to, rodila sam svoju curkicu.
Znaci lezala bezveze 3h,rodila sam doslovce u 5 min od busenja vodenjaka, doktor nije mogao k sebi doci. Odmah sam ju dobila na prsa i sat vremena smo se mazile, ona je odmah pocela puzati po meni i hvatati sike, ma nesto predivno. Posteljicu smo uspjeli poroditi tek nakon sat vremena jer sam ja od tog soka izgubila osjecaj,nisam mogla tiskati vise, kao da nije moje tijelo, i tresla sam se poslije poroda jos neko vrijeme , donji dio tijela mi je poskakivao koliko je to intenzivno bilo.
Uglavnom sve super, dosta sam krvarila pa sam tek treci dan dosla k sebi, jako mi se vrtilo i nisam mogla hodati, ali proslo je i to, sad smo super. Lezanje od 3 mj je ucinilo svoje, bas sam oslabila.
Ona je predivna djevojcica, imala je 3690g i 51cm, prava velika cura, snazna kao mali bik. I velika je maza, samo da nije sama 😊
Cure moje strpljivo, isplati se! Ja sam toliko sretna sto je sve ovako zavrsilo da vam ne mogu opisati!🙏❤
Sortiraj odgovore
Najstariji