Mi jednu kašicu toliko volimo da smo joj dali i nadimak, zovemo ju kašca "Međimurec". Namjerno pišem "mi" jer ju papamo i muž i ja ;)
Sastojci:
suhe šljive
heljda
domaći bakin pekmez od šljivaPriprema:
Staviti kuhati heljdu i suhe šljive u vodu. Kuhati dok ne omekša. Procijediti i gusti dio izmiksati, dodavati vode od kuhanja po potrebi. na kraju ubaciti žličicu bakinog pekmeza od šljiva.
Mmmmmljac, dobar tek!
nama najdraži doručak je kašica od kus-kusa, zobenih pahuljica i kruške.
1 žlica kus-kusa i 1 žlica zobenih pahuljica prelije se sa vrucom vodom i ostavi stajati 10-tak minuta da omekša i bude lagano gnjecavo. u to se nariba 1 kruška i/ili jabuka, a ponekad dodamo i kuhanu suhu marelicu da malo promijenimo okus.
imamo skoro 9 mjeseci, a nikada nismo miksali i jako volimo žvakati pa nam je ovo pun pogodak!
Kada probate svježi sir, piletinu i razno povrće, zaista imate izbora bebi ponuditi ukusnije kaše nego ranije ….mom malenom se to jako svida,iako mi volimo sve papati ovo smo ubacili među najdrazim papicama..
SASTOJCI:100g piletine
1/2 tikvice
malo cvijetače
1/4 korabice
1kom. mrkve
1kom.krompira
1.V.žlica milerama
[ol]
[li]Skuhati povrće i piletinu. Kad je sve kuhano, izdvojiti meso. Samljeti i postupno dodavati krumpire i povrće.[/li][li][right]2[/right]Kad odahne u kašicu umiješati miler.[/li][li]Dobar tek :)[/li][/ol]
Sortiraj odgovore
Najstariji