Naša najdraža papica je krumpir, oslić i brokula s malo maslinovog ulja i vrhnja.
Savršenstvo. :D
Knjižica bi nam jako dobro došla za prvi rođendan koji je sad za koji dan ali i za bracu ili seku koje je na putu :)
najdraža VOĆNA KAŠICA od mog sina je : banana,jabuka i piskote!!
a najdraža POVRTNA je: supica sa krumpirima,cvjetacom,mrkvicama,brokulama,celerom,bijelim pilecim mesom i njoklicama od griza!!! a inace voli sve jesti,za uzinu obozava pojesti vocni jogurt od jagoda,piskota,marelica i visnje!!
Mi jednu kašicu toliko volimo da smo joj dali i nadimak, zovemo ju kašca "Međimurec". Namjerno pišem "mi" jer ju papamo i muž i ja ;)
Sastojci:
suhe šljive
heljda
domaći bakin pekmez od šljiva
Priprema:
Staviti kuhati heljdu i suhe šljive u vodu. Kuhati dok ne omekša. Procijediti i gusti dio izmiksati, dodavati vode od kuhanja po potrebi. na kraju ubaciti žličicu bakinog pekmeza od šljiva.
Mmmmmljac, dobar tek!
Naša omiljena kašica: komadić pilećeg filea, mrkva i batat, skuhati i smiksati uz dodatak komadića maslaca.
Nasa najdraza je kasica od tikvice sa palentom.
Jednu manju tikvicu oguliti, narezati na ploske i skuhati.
Palentu skuhati posebno.
Kad je kuhano, sve zajedno izmiksati i dodati zlicicu maslaca.
Mmmmm, fino! :-)
Moj stariji sinčić najviše voli kad mu pripremim; naribanu jabuku sa sviježim kravljim sirom te zasladim sa žličicom meda. :)
nama najdraži doručak je kašica od kus-kusa, zobenih pahuljica i kruške.
1 žlica kus-kusa i 1 žlica zobenih pahuljica prelije se sa vrucom vodom i ostavi stajati 10-tak minuta da omekša i bude lagano gnjecavo. u to se nariba 1 kruška i/ili jabuka, a ponekad dodamo i kuhanu suhu marelicu da malo promijenimo okus.
imamo skoro 9 mjeseci, a nikada nismo miksali i jako volimo žvakati pa nam je ovo pun pogodak!
Mom malom sladokuscu je najdraza kasica u kojoj je amaranth,a najcesce ga pravimo u kombinaciji sa voćem,zimi uglavnom sa suhim,a ljeti naravno sa svjezim sezonskim vocem :D
Amaranth kuhati otprilike 40 minuta,na kraju dodati prethodno prokuhano suho voce ili sezonsko svjeze !
Uvijek trazi jos
Moj bebač ima 6,5 mj i obožava jesti povrće. Pripremam mu domaću kašicu od kuhanog krumpira, brokule, piletine, ad mlijeka i malo domaćeg maslinovog ulja. Umjesto brokule, često stavim špinat i isto jede s užitkom.
Sortiraj odgovore
Najstariji