Proljetno - ljetnje bebe 2020.

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
    MickeyMouse
    20. Veljača 2020. 10:07

Pratim vas redovito i veselim se dobrim pregledima, slinim nad složenom robicom i ormarićima, ali sam u tolikom kaosu na poslu da ništa ne stignem. Još tjedan dana radim pa idem na porodiljni, onda ću biti aktivna 😄
    Kao šlag na tortu danas sam dobila antibiotike jer mi se sve upalilo radi umnjaka. Da li ima koja savjet sto uzeti da još gljivice ne dobijem 😱 a dobijem ih redovito kad trošim antibiotik

Jahanara
    20. Veljača 2020. 10:18

Mickey obavezno neki probiotik. Obicno kupujem Prolife, ali imas razno raznih vrsta. 
    .
    Ja sam tako neka napeta, imam pregled popodne. Ne znam zasto al me strah...

Tina1803
    20. Veljača 2020. 10:56

Ivcy1306

Tina1803

Jutro svima😊
    Vidim da nas skoro sve muči loše spavanje..mene žgaravica ubila noćas, popila sam čašu hladnog mlijeka pa je popustilo malo, barem da mogu zaspati…nikako se namjestiti, okrećem se kao morž, na wc po noći svako malo…🤦‍♀️ više ne znam što bih od sebe, da bar mogu otići do dućana ili nešto po kući raditi, barem malo…a ovako samo ležim i čekam. Rekla mi je još ovih tjedan dana da ležim i strogo mirujem i onda tek možda neko minimalno kretanje. Znam da sam preživjela tako 4 mjeseca i da je ostalo još tjedan dana ali kao kad vježbaš ili trčiš-pred kraj je najteže😏

Pozz cure, ispricavam se na upadu. Imam pitanje za tebe tina, sorry ako davim. Pratim vas s ljetnih pa da pitam razlog tvog lezanja zadnjih 4mj kao sto kazes? Ja sam sad 21+4 i receno mi strogo mirovanje, cerviks skracen na 32mm, unutarnje usce u ubliku slova U, a vanjsko zatvoreno.
    Trazim slamku spasa jer vidim da si ti daleko dogurala s tim mirovanjem pa se nadam da cu i ja tako. Hvala unaprijed

Heej, ne gnjavis, samo pitaj sve sto te zanima 😊 znam koliko sam ja bila uplašena.
    Ja sam u 20 tt imala cerviks skraćen na 20 mm i unutarnje usce u obliku U a vanjsko zatvoreno i poslana sam na hitnu serklažu u bolnicu. 
    Meni ti se u prethodnoj trudnoci to isto dogodilo ali nitko nije skuzio ili ne znam sto😡 i doslo je do prijevremenog poroda u 24 tt, beba nije prezivjela. Ali to je bilo jer se meni cerviks skracivao,ja sam se otvarala a kupala se svaki dan u moru, bila aktivna itd...
    Jesu ti spominjali serklažu ili samo strogo mirovanje? Ja sam sa serklažom morala strogo strogo mirovati. Samo wc-krevet. Dok jedem moram lezati na boku. Ni slucajno sjedenje, saginjanje...tako da obzirom da ti je oblik U i da se tako skratio ja ti savjetujem najstrože ležanje. I meni su dali terapiju magnezij i tablete Roidakal-ne znam jesi li cula za njih, pitaj dr.da ih pijes. One sprjecavaju sazrijevanje cerviksa, prijevremeno otvaranje itd... mozes iz uzeti u ljekarnama bez recepta,malo su skuplje ali ipak provjeri s doktorom. Ja mislim da je mene kombinacija te terapije i disciplinirano lezanje spasilo i dovelo evo skoro do kraja😊

Maja 3
    20. Veljača 2020. 11:00

Ej cure,evo da se i ja malo javim. Cestitke na dobrim pregledima,bez straha vi koje imate preglede!😂 Bit ce sve ok!
    Lunina mama,sobica je preslatka!
    Skoljka,ti sve imas spremno! Ormar je odlican.
    Tina,jos malo i stize struca!
    Ja sam danas konacno malo zivnula..pa si idem kucu ocistit..kruh zamjesit...
    Zaboravila sam ko je sobu krecio..al i mene to ceka..ove bolestine nas unazadile 3 tj..a budemo..ne opterecujem se previse. Tako ds nista ni ne perem ni spremam dok to ne zavrsimo.
    Mickey-ja uzela prolife..i svejedno me gljive napale!
    A nikad s tim nisam imala problema. Ocito su 2 antibiotika ucinila svoje.

skoljka
    20. Veljača 2020. 11:09

Melorine 75x75 je dimenzija kad se rasklopi. Neznam jel ovaj veci, al on ti nije cvrst, vise je flafast. Vise mi se svidja kao neka dekica ili prostirka.

Tina da to iscekivanje pred kraj je najgore. Drz se draga sas ce to 🤗
    Lunina mama😃😃 prekrasna sobica 👍🏻🤩🤩sve  mi
    se svidja. 
    MickeyMouse ja sam uz antibiotike pila probiotik Bio-Kult, nisam dobila gljivice, inace sam sklona nakon antb.
    Jahanara ma daj opusti sr, 🤞🏻sve ce biti dobro, sta ne bi bilo. 

Ivcy1306
    20. Veljača 2020. 11:31

Tina, nije mi spomenuta serklaza, ma apsolutno nista a ja od onog prvotnog soka nisam niti se sjetila toga niti pitala. Dao mi je samo utrogestan 2x2 i magnezij naravno, rekao da mirujem strogo i to je to. Stvarno me strah. Idem u cetvrtak na pregled ponovo pa se nadam da ce ostat barem nepromjenjen nalaz. 
    Hvala ti puno na odgovoru i savjetima te sretno! Brz i lagan porod ti zelim! Hvala na svemu

Tina1803
    20. Veljača 2020. 11:52

Ivcy1306

Tina, nije mi spomenuta serklaza, ma apsolutno nista a ja od onog prvotnog soka nisam niti se sjetila toga niti pitala. Dao mi je samo utrogestan 2x2 i magnezij naravno, rekao da mirujem strogo i to je to. Stvarno me strah. Idem u cetvrtak na pregled ponovo pa se nadam da ce ostat barem nepromjenjen nalaz.
    Hvala ti puno na odgovoru i savjetima te sretno! Brz i lagan porod ti zelim! Hvala na svemu

Pitaj za serklažu na pregledu i inzistiraj na brisu ako ti ga vec nisu uzeli. Jer nekada bakterija uzrokuje prijevremeno otvaranje i to se rijesi antibiotikom i onda sve bude ok.  I pitaj za taj Roidakal. Meni su rekli da ležim s uzdignutom guzom a glavom niže, znači staviš jastuke ispod guze i nogu i ležiš pomalo naglavačke-jer je tako manji pritisak na cerviks i manja mogucnost da se otvaraš. Znam da se bojiš ali samo miruj,miruj i miruj - to ti je sada najvažnije i lezi na jastucima i sto manje stresa, pij terapiju i izgurat ces💪💪😘

sagi
    20. Veljača 2020. 12:20

Jahanara samo opušteno, bit će sve ok 😊
    Ivcy1306 sretno i držim 🤞 da sve bude ok 😊

Nova19
    20. Veljača 2020. 15:40

Cure bok! Ja došla malo skicnuti kod vas... trebala roditi za 4 tjedna pa me malo uhvatila neka tuga, ali mi je divno vidjeti kako ste sve tako lijepo dogurale, a neke imaju već svoje smotuljke u rukama ❤️❤️
    A gdje je Mrvičak? Nisam uspjela nju poloviti a baš smo se nekako našle u sličnom terminu jedno vrijeme... 
    cure sretno za dalje i uživajte sa svojim bebicama 🥰

Tina1803
    20. Veljača 2020. 16:29

Ovakve komentare inače zaobilazim u širokom luku ali sad jednostavno imam potrebu odgovoriti pa cu to i uciniti.

Ne, prijevremeni porod nije uzrokovan SAMO infekcijom. Može biti uzrokovan skraćivanjem cerviksa do kojeg pak dolazi radi vise razloga - radi infekcije, radi prijašnjih operativnih zahvata na cerviksu, radi prijašnjih upalnih stanja koja su dovela do "oslabljenja" cerviksa pa cak i radi genetike. Neke žene jednostavno imaju slab cerviks i ne zna se uzrok. Slab cerviks zatim može uzrokovati prijevremeno otvaranje a samim time i prijevremeni porod. 
    Ležanje na blago uzdignutom i strogo mirovanje dokazano sprjecavaju prijevremeni porod UKOLIKO se isključe druga opasna stanja - infekcije, dijebetes i slicno. Iz cistog fizickog razloga - gravitacije. Nista prekomplicirano. 

Na forumu smo imali cura koje su morale lezati u bolnici 3-4 mjeseca do poroda i ne ici na wc uopce - to su isto sve budale u bolnici koje su im to savjetovale? Znaci, nasa cura s foruma koja je rodila zdrave blizanke neki dan je trebala nemirovati jer ionako nije mogla sprijeciti to? A sprijecila je. Strogim mirovanjem i terapijom. 

Ubuduće, prije nego ostaviš priglup komentar komentirajuci kako je netko drugi glup - raspitaj se malo i educiraj. 

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.