Proljetno - ljetnje bebe 2020.

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
  • meddleO407
    26. Siječanj 2020. 11:07

Školjka, evo mene danas nekako baš boli, ne znam kako bih to opisala, nije neugodno nego boli. Nisam se ni naprezala ni ništa, nemam pojma zašto. Jučer mi je bilo ok, trbuh se stezao, beba se namještala, nije me bolilo. Neki dan me isto bolilo. Evo nisam pametna šta mislit o tome. Nije to neka bol da ne mogu izdržat niti je za ići na hitnu, kod mene. Najbolje ležat pa vidi ako ti se bude pogoršavalo odi nek te pogledaju. 

Vaki
    26. Siječanj 2020. 11:47

Pa mene baš zaboli da ne mogu disati tih par sekundi, ali u to vrijeme baš visoko izbaci guzu pa uvijek mislim da je zbog toga. 

🤞❤️🙏
    url=https://lilypie.com]

• thinkpink1
    26. Siječanj 2020. 12:18

skoljka

Ja sam nocas mislila da cu se poroditi kako sam imala jake i ucestale kontrakcije ni Mg nije djelovao 😥, evo jutros me ne love, nadam se da niti nece 🙏🏻

Curke sorry na upadu, citam vas i pratim zbog nekih svojih curka sa prijasnje teme, al ne pisem vam precesto. Brine me nasa Skoljka pa sada zato tipkam...
    Draga moja, sve sam ti kod nas napisala na tvoj osvrt❤
    Mogu ti reci da me bas brinu te tvoje kontrakcije. Ako su BH, ne bi trebale boljeti. Ja ih nisam imala do sada. Imala sam kontrakcije za koje sam mislila da su normalne s obzirom da se maternica širi uz prilagodbu svih ostalih organa u buši. Javljale su se u obliku menstrualnih bolova, u fazi mirovanja, bile su povremene, te su bile prisutne u raznim vremenskim razmacima i nisu trajale podjednako dugo, od 20ak min do cca 1h. Ponekad su se pojavile i prošle same od sebe ili uzimanjem dodatne doze Mg, a ponekad su popustile same od sebe i nakon nekog kratkog perioda su opet krenule (pogotovo prilikom okretanja s boka na bok). U pocetku su se javljale rijetko tako da nisam previse obracala pažnju, dok su u zadnje vrijeme postajale češće. Mokrenje i stolica su uredni, te bez ikakvog prisutnog krvarenja niti iscjetka. Tada sam se javila svojoj dr. Uvela mi (uz duphaston 3x2, Mg, normabel do 3x2mg) progesteron depo injekcije koje su bile pun pogodak. Inace se daju po potrebi, u pocetku je injekcija drzala 3-4dana, kasnije sam dobivala 1xtjedno. I sve se smirilo, ko rukom odneseno. Do nedavno sam ih dobivala.
    Nadam se da se tvoje vise nisu ponavljale, al svakako kontaktiraj bar svog ginica. Drzi mi se i slušaj muža. Oni ponekad najobjektinije gledaju na situaciju, mi znamo biti dosta subjektivne. 🥰💖😘❤

skoljka
    26. Siječanj 2020. 13:27

To kad izboci guzu ili kad me lupa po organima ili kao danas cijelo vrijeme po mjehuru pa imam osjecaj da imam rane od njegovog udaranja to je potpuno drugacije od kontrakcija. Thinkpink  🤗 hvala ti sto si podjelila svoje iskustvo. Bas tako kako si napisala, samo sto se meni to nocas javljalo nebrojeno puta ali sve nepravilno neki put u 10 min svake minute onda jednom u pol sata, o okretanju s boka na bok da ne govorim. Jesam ja dobro shvatila onda da ovo nisu bh kontrakcije nego prave kontrakcije? Evo danas jos nije niti jedanput spicilo, jedino sto me mali lupa po mjehuru pa to boli al nije strasno. Uspjela sam i odspavat malo. Ako se pocnu javljat opet, zvat cu dr makar je i nedjelja. 

Vaki
    26. Siječanj 2020. 13:55

Thinkpink1 - samo ti nama navrati. Tvoji savjeti su uvijek dobrodošli! 💕

🤞❤️🙏
    url=https://lilypie.com]

• thinkpink1
    26. Siječanj 2020. 14:46

Skoljka upravo to. Bol se povećavala kad bi se okretala s boka na bok. Kako sam ja od pocetka na mirovanju nisam nikako mogla naci zakljuciti zasto mi se to javlja jer konstantno mirujem. Uglavnom, javljalo se bez pravila, i po danu i po noci, znalo me iz sna probudit. Jedino sam skuzila da me bol brze popustila dok sam bila na desnom boku. Normabel i Mg su nekad djelovali, nekad ne. Zbog toga me narucila na raniji pregled, uzv i cervikometriju. Sve je bilo ok, al vjerojatno jer nisam predugo cekala (2-3 dana) s tim da nisam ni sjedila zbog preniske posteljice. Da prolazim opet, ne bi ovaj put cekala ni tih 2-3dana vec bi ju odmah kontaktrirala. Dok mi je tada muž govorio da nemam sta cekati i bio cijelo vrijeme glas razuma, i u najkriticnijim situacijama kad me trebao smiriti, isto kad ste me i vi smirivale... Zato miruj i pij th., i iako se danas ne ponovi (nadam se da nece) svakako obavijesti svog ginica. Cuvaj se❤
    Vaki ❤😘 Vidim sa ne spominjes vise mucnine pa se nadam da su prestale ili su ti vec pod normalno pa zato...😁
    Karli, Lilypie (znam da je tesko lezat, izdrzi sa curkama jos malo) i svim ostalim curkama zelim urednu trudnocu do kraja🥰💖

Lunina_mama
    26. Siječanj 2020. 15:24

Evo sad čitam Skoljka o ovim bolovima. I ja već dvije noći za redom imam baš jake bolove kada legnem u krevet i ponekad preko dana (s tim da sam na mirovanju pa većinu dana preležim). Podsjecaju me na menstrualne i traju pola sata minimalno, ne pomaže ni kad se okrećem.
    Posteljica mi je rubna (28.6 m o UU) sa zadnjeg pregleda (14.1.) i plod jako nisko da mi je dr. Rudman rekla da nju cudi kako ja nemam kontrakcije buduci da tada sam stvarno bila aktivna cijele dana a malome glava je jaaako nisko. Nakon tog sam zavrsila na mirovanje.
    Ne znam da li bi prepoznala kontrakcije budući da sam prvi porod završila na carskom zbog manjka plodne vode i bebe na zadak.

skoljka
    26. Siječanj 2020. 15:31

Ok onda joj svakako sutra javljam ako se i ne ponovi, mozda kaze da dodjem da vidi jel se sto desava. Meni je zadnji put ovo bilo prije nekih 10ak dana al se smirilo od Mg, rekla sam dr. I dala mi da radim ove nalaze KKS,AST,ALT,LDH,GGT,keratinin,ac.uricum,urin sediment, al nije mi nista javila, mozda je bilo sve ok pa zato nije. Inace mi trudnocu vodi moja mpo u bolnici, pa nekako imam bas povjerenja u nju. 
    Hvala ti draga, imam spremljeno hrpu tvojih postova o dojenju, uh ko zna sto nas ceka i na tom putu 🙈😅
    Sta li je sa Lilypie danima se nejavlja. Rekla je da slavimo kad udje u 32tt, vec je usla al nije se javljala. Maloprije sam trazila neki njen post da vidim koliko je tocno sad, medjutim niti jedan nisam mogla pronac ko da je nestalo sve sto je pisala. Nadam se da je sve ok 🤞🏻i da joj se samo neda pisat. 

• thinkpink1
    26. Siječanj 2020. 16:04

skoljka

Ok onda joj svakako sutra javljam ako se i ne ponovi, mozda kaze da dodjem da vidi jel se sto desava. Meni je zadnji put ovo bilo prije nekih 10ak dana al se smirilo od Mg, rekla sam dr. I dala mi da radim ove nalazeKKS,AST,ALT,LDH,GGT,keratinin,ac.uricum,urin sediment, al nije mi nista javila, mozda je bilo sve ok pa zato nije. Inace mi trudnocu vodi moja mpo u bolnici, pa nekako imam bas povjerenja u nju.
    Hvala ti draga, imam spremljeno hrpu tvojih postova o dojenju, uh ko zna sto nas ceka i na tom putu 🙈😅
    Sta li je sa Lilypie danima se nejavlja. Rekla je da slavimo kad udje u 32tt, vec je usla al nije se javljala. Maloprije sam trazila neki njen post da vidim koliko je tocno sad, medjutim niti jedan nisam mogla pronac ko da je nestalo sve sto je pisala. Nadam se da je sve ok 🤞🏻i da joj se samo neda pisat.

Samo se ti javi svojoj mpo, bolje u hladan jogurt puhat nego se na vruce mlijeko opeci. Vidjela sam prije da te trazila te pretrage, ali one nisu nikakav pokazatelj za navedene tegobe. Mislim da Lilypie jos nije usla u 32.tt, ako se ne varam 31+5 broji. Ja se isto nadam da je s njom i curkama sve u najboljem redu❤❤❤
    Lunina mama takve simptome sam imala, a okretanjem s boka na bok se nije nimalo smirivalo. Posteljica bila tik uz usce, jedino mi cervix bio urednog T oblika i zatvoren.

Tina1803
    26. Siječanj 2020. 16:21

thinkpink1

skoljka

Ok onda joj svakako sutra javljam ako se i ne ponovi, mozda kaze da dodjem da vidi jel se sto desava. Meni je zadnji put ovo bilo prije nekih 10ak dana al se smirilo od Mg, rekla sam dr. I dala mi da radim ove nalazeKKS,AST,ALT,LDH,GGT,keratinin,ac.uricum,urin sediment, al nije mi nista javila, mozda je bilo sve ok pa zato nije. Inace mi trudnocu vodi moja mpo u bolnici, pa nekako imam bas povjerenja u nju.

Samo se ti javi svojoj mpo, bolje u hladan jogurt puhat nego se na vruce mlijeko opeci. Vidjela sam prije da te trazila te pretrage, ali one nisu nikakav pokazatelj za navedene tegobe. Mislim da Lilypie jos nije usla u 32.tt, ako se ne varam 31+5 broji. Ja se isto nadam da je s njom i curkama sve u najboljem redu❤❤❤
    Lunina mamatakve simptome sam imala, a okretanjem s boka na bok se nije nimalo smirivalo. Posteljica bila tik uz usce, jedino mi cervix bio urednog T oblika i zatvoren.

Bas sam htjela reci da te pretrage nemaju veze s tegobama koje Školjka navodi.
    Meni je glavica isto jako nisko ali nemam nikakvih bolova i probadanja zasad..samo kontrakcije tu i tamo koje nisu bolne...sto je odlicno obzirom na serklažu, mirovanje i sve ostalo, samo da se tako nastavi💪
    Lily javi seee😊

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.