Proljetno - ljetnje bebe 2020.

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
    sagi
    26. Siječanj 2020. 21:24

Jahanara

Cure pitanje vezano za OGTT. Jeste pazile par dana prije sto jedete? Nesto izbjegavale? Znam da 12 sati prije ne smijem nista jesti. Samo vodu piti.

Meni je sestra rekla da 2 dana prije kao pripazim u smislu izbjegavam masnu hranu i slatko. I ne sjećam se jel rekla 12 il kolko sati prije ništa osim vode. 

sagi
    26. Siječanj 2020. 21:28

Skoljka nadam se da ti se više neće javljat tak jake kontrakcije, vjerujem da je sve ok 🙂
    Ovo za sestre koma, stvarno ne možeš vjerovat dok sam ne čuješ/vidiš. 
    Lilypie najbitnije da ste vas tri dobro 🥰 Nadam se da će bit bolja situacija, al u svakom slučaju nemoj se previše uzrujavati. 

MickeyMouse
    26. Siječanj 2020. 21:56

Skoljka drago mi je da je danas okej, i najbolje da onda sutra vidiš doktorom pa da dobiješ upute, a najbolje i pregled pa da znas na čemu si! 
    Lilypie drago mi je da ste dobro, a ovo za prehranu ne mogu vjerovati. I samo ti nama piši, da znamo da je sve okej, a ne da brinemo 😊
    Jahanara ja sam čula za iste upute, i zaboravila da idem raditi test i noć prije na rođendanu pojela komad torte. A sve mi već bilo organizirano, nisam mogla otkazat. Sad strepim nad rezultatima, i neću ni zvat da pitam kakvi su do kontrole. Sutra samo zovem da dobijem termin posto je zadnji radni dan ovaj mjesec. 

Jahanara
    26. Siječanj 2020. 22:01

Hvala na odgovorima!

U srijedu idem, pripazit cu za svaki slucaj sa slatkim.

brankica09
    26. Siječanj 2020. 22:19

Jahanara

Hvala na odgovorima!

U srijedu idem, pripazit cu za svaki slucaj sa slatkim.

Ja samo nisam jela od 18 nadalje nista dan prije 🙈 💪🤞 sretno 

Lunina_mama
    26. Siječanj 2020. 22:30

Karla89

Thinkpink hvala ti na podršci i korisnim savjetima! 💜 Imam i ja slikano nekoliko tvojih postova o dojenju..uvijek prave riječi 🥰
    Lunina mama ja planiram u vinogradsku na porod..mi smo blizu s terminom, mogle bi i cimerice onda biti 🤗😊
    Jahanara preporuča se ne jesti ništa 12h prije vađenja krvi..a dan ranije sam ja normalno jela, jedino nisam pretjerivala sa slatkim.
    Školjka i ja bih isto nazvala dr sutra, barem da pitaš i da budeš sigurna što je to..ako se slučajno sljedeći put pojave takvi bolovi, da budeš spremna i znaš kako reagirati.
    Nadam se da se neće javljat više!

Ma super..Da imam s kim podijeliti mišljenja i izazove. Ja sam gore kao izgubljena 😁. Nekako imam ojećaj da nećundo termima izdržati ni blizu. Torba mi je spremna.

happyIvy drago mi je da su pozitivni komentari na bolnicu. Kad se sjetim Sv.Duha, nisam baš optimistična. 

happyivy
    26. Siječanj 2020. 22:37

Lunina_mama

Karla89

Thinkpink hvala ti na podršci i korisnim savjetima! 💜 Imam i ja slikano nekoliko tvojih postova o dojenju..uvijek prave riječi 🥰
    Lunina mama ja planiram u vinogradsku na porod..mi smo blizu s terminom, mogle bi i cimerice onda biti 🤗😊
    Jahanara preporuča se ne jesti ništa 12h prije vađenja krvi..a dan ranije sam ja normalno jela, jedino nisam pretjerivala sa slatkim.
    Školjka i ja bih isto nazvala dr sutra, barem da pitaš i da budeš sigurna što je to..ako se slučajno sljedeći put pojave takvi bolovi, da budeš spremna i znaš kako reagirati.

Ma super..Da imam s kim podijeliti mišljenja i izazove. Ja sam gore kao izgubljena 😁. Nekako imam ojećaj da nećundo termima izdržati ni blizu. Torba mi je spremna.

happyIvy drago mi je da su pozitivni komentari na bolnicu. Kad se sjetim Sv.Duha, nisam baš optimistična.

A znas kaj, najbolje ti je ne opterecivat se jer je zaista od slucaja do slucaja. Mojoj sogorici se sve jako zakompliciralo na duhu jer su forsali prirodni a sve moje cure jako zadovoljne. Molile bumo Boga da nam izlete klinci ko sapun pa nam svejedno 😊🙏. Kako god van moraju 🤣

https://lbdf.lilypie.com/Zhjup1.png

happyivy
    26. Siječanj 2020. 22:44

Jahanara

Cure pitanje vezano za OGTT. Jeste pazile par dana prije sto jedete? Nesto izbjegavale? Znam da 12 sati prije ne smijem nista jesti. Samo vodu piti.

Meni nitko nis nije reko al frendici je dokica rekla da nek dan prije malo olabavi sa slatkisima, ali poanta je da se ta tri dana jede ko inace da bi test bio sto realniji. Ja sam radila na Vuk vrhovcu i na njihovoj stranici imas detaljne upute. Evo link 😊 http://www.idb.hr/trudnice.htm
    Ukratko izbjegavat jace aktivnosti, ne jest 8 do 12 h prije testa. Ak radis na Vuku onda nis ne cekaj neg ides direkt u sobu 304 ak se ne varam i kazes sa si trudnjca za ogtt. Odmah te uzimaju. Moj savjet popi onu glukozu na ex jer je odurno ak polako pijes ko ja npr. Meni je bilo malo muka od tog secera al mi nakon pol sata bilo bolje. Po meni najbolje doc u 7h jer meni bi bilo teze zgurat bez hrane i pica da sam kasnije dosla. I sretno 💖. Na vuku je iduce popodne nalaz. 

happyivy
    26. Siječanj 2020. 22:47

happyivy

Jahanara

Meni nitko nis nije reko al frendici je dokica rekla da nek dan prije malo olabavi sa slatkisima, ali poanta je da se ta tri dana jede ko inace da bi test bio sto realniji. Ja sam radila na Vuk vrhovcu i na njihovoj stranici imas detaljne upute. Evo link 😊http://www.idb.hr/trudnice.htm
    Ukratko izbjegavat jace aktivnosti, ne jest 8 do 12 h prije testa. Ak radis na Vuku onda nis ne cekaj neg ides direkt u sobu 304 ak se ne varam i kazes sa si trudnjca za ogtt. Odmah te uzimaju. Moj savjet popi onu glukozu na ex jer je odurno ak polako pijes ko ja npr. Meni je bilo malo muka od tog secera al mi nakon pol sata bilo bolje. Po meni najbolje doc u 7h jer meni bi bilo teze zgurat bez hrane i pica da sam kasnije dosla. I sretno 💖. Na vuku je iduce popodne nalaz.

Sad vidim da na Vuku pise od 23h ne jest. Svagdje je drugacije. Ja nisam 12 prije

Boa35
    27. Siječanj 2020. 09:16

Lunina_mama

Karla89

I ja imam neki feeling da će to ranije krenuti.. ali vidjet ćemo
    Ma sva ta iskustva s bolnicama ovise o jako puno faktora.. kakve su volje doktori, babice, a mislim da i o tome kako teče sam porod..neke žene se brzinski otvore i sve riješe u kratkom vremenu, nekima traje više od 24h sve skupa i naravno da je njima puno teže..
    Ali bolje nam se ne opterečivat s tim stvarima jer ne znamo što nas čeka.. nadati se najboljem samo, beba mora nekako izaći

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.