Ja sam nocas mislila da cu se poroditi kako sam imala jake i ucestale kontrakcije ni Mg nije djelovao 😥, evo jutros me ne love, nadam se da niti nece 🙏🏻
MickeyMouse sretno na ispitu, a i da mala onda dobije vodene kozice pa si mirna, bas sam cula da po vrtićima po svuda ili gripa ili vodene kozice, ja bi rađe kasnije pa da mi obe to skupa rijese 😊
Elenica trbuščić je super i nije bas mali pa skoro ko moj sad ☺
Luninamama dobrodosla 😉
Skoljka a kad imas tako kontrakcije jace, mislim znam da su bh normalne u trudnoci premda ih ja jos nisam skuzila, jel onda mislis da ces i koji tjedan ranije roditi ili se i sa tako jacima moze bez problema do termina doci?
Ja nemam pojma od tih marama, nisam se za njih nikad ni raspitivala, super mi je vidjeti bebace u tome, ali uzas kad vidim da im je nezgodno tj kad se neki nisu ocito informirali o pravilnom nosenju 😔
Ja se juce opremila sa dva paketa pelena pampers premium care1 i posto nije bilo 2 uzela paket 3 jer je u dm-u 2+1 gratis. Uzela i biobaza kremu za bradavice, nisam ni prosli put imala prevelikih problema sa njima pa sam se zato odlucila za povoljniju varijantu, a kazete da je ok pa ce proci. I uzela paket vir i jessa, isto po prici skuzila da su ok, a ja sam i nakon prve brzo na libresse presla. A lako kupim druge ako zafali. Polako i ja svoju torbu zavrsavam 😀
Luninamama dobro nam došla 🥰
Školjka to te toliko jako boli? Ja kad sam ih imala nije me ništa bolilo, samo se trbuh grčio, bez boli neke popratne 🤷 sad se mislim da možda moje ni nisu bile..ne znam.. glavno da je prošlo..kad imaš pregled opet? Bh ne otvaraju niti ništa? Strah me da nisu opasne, ako su ti tako jake? 😒
Jutro cure...evo i mene pate kontrakcije i stalno glupi dosadni iscjedak. Koliko sam dnevnih uložaka potrošila otkad sam trudna nisam valjd u životu.
Vidim da ste kupovale pelene, ne znam jel da uzmem dva paketa vel. 1 ili i 1 i 2. Imam one kupone u dmu. Koliko dugo traje jedan paket pelena? Mame koje imate malu djecu? Davno je to bilo
Jutro svima! Ja sam se probudila i osjećam se pregaženo. Imam neke bolove sa lijeve strane skroz gore ispod cice kad udahnem, ni ne znam sto je.
Skoljka nadam se da te neće loviti vise. Ja sam prošli put kad sam imala te bolove i kontrakcije znala popiti jedan normabel od 2mg, to mi je ginekolog prepisao. Za sada ja sve rješavam magnezijem. Pijem onaj šumeći a kad me bas uhvati pojačam s onim mg direkt. Jedino ako te tako nastavi i danas možda da odeš na pregled? 🤔
Hvala cure, trebati će mi sreća na tom ispitu 😄 kozice se nadam da će dobiti sto prije da to sve riješimo prije bebe, kad su već tu, a i zima je bolje neg ljeto 😄
Ja sam od uložaka koristila lola lady i bile su mi dobri, tak da ih planiram i ovaj put.
Meddle ak me sjećanje sluzi dobro u početku sam koristila 7-8 pelena dnevno, al cca tjedan dana bi trebao paket izdržati u početku.
Želim svima ugodnu nedjelju 😊
Cure, imam ja jedno pitanje..možda malo glupo, ali dobila sam različite odgovore, pa sam zbunjena..
Kako se mjere trudovi? Dvi kažu u bolnicu tek kad budu između 5-8min..što to znači?
Mjeri li se vrijeme od početka truda do početka sljedećeg?
Ili vrijeme kad trud prestane boliti, pa sve dok ne krene drugi (zapravo razmak kad boli nema)? Koliko sam trud traje na početku, to bude nekih 20tak sec?
Znači s kim god sam razgovarala svaka ne mjerila nešto drugo 🙈🤷 a to sam zaboravila pitati na tečaju..
Skoljka ako ti se ponovi da ti budu tako ucestale i bolne mozda ne bi bilo lose da otidjes na pregled. Pogotovo ako su bile tako bolne kad si mislila da ces se poroditi. 🤞 da se ne ponove.
Meddle mi smo na pocetku trosili sigurno 10 pelena dnevno. Racunam i nocna presvlacenja.
Karla za trudove sam si skinula aplikaciju. Mjerila je koliko dugo traje trud i razmak izmedju.
Ne znam kako vi, al ja sam bas neka trula. Nista mi se ne da.
Karla ja sam shvatila da se trajanje trudova mjeri kad uhvati, pa sve dokle boli.... A ovih 5-8 min je period dok nema ni kontrakcije ni boli....
Sto se marama tice, meni se to cini prekrhko i kako god svezano prelabavo, tako da nisam bas za to, al ko zna... Mozda probam pa promjenim misljenje...
Kad su vam se pocele javljat BH kontrakcije? Jel se moze taj osjecaj kako opisat rijecima? Meni vec par dana se zna vidljivo cijeli trbuh onako trznut nekoliko puta.. E sad msm da to niau klasicni udarci jer znam kako su do sad izgledali (barem mislim da znam), a opet ne bih rekla ni da je bebino stucanje jer nema onog pravilnog razmaka, a i nije da traje nesto dugo... Trzne svega 3- 4 puta pa je mir
Školjka kao što cure kažu, možda bolje da odeš na pregled ranije da budeš sigurna. Meni je dr.dala kad me uhvate jače kontrakcije spasmex i normabel i to popijem jednu za drugom kad me uhvati jako bolit i prodje...drž se!
MeddleO ja sam uzela 2 paketa 1, a jedinica ti je od 2 do 5 kg i ima 78 u paketu(ove koje sam ja uzela). Isto tako negdi prosjek 8 pelena dnevno se potrosi. Tila sam treci paket uzet dvojku ali nije bilo pa sam trojku. Isto sam one kupone za bodove koristila. E uzela sam i persil sensitiv za za robicu prati i isto online aktiviraj bodove i jos aktivirala 5× vise bodova isto online kod otih kupona. Ako poneses svoju platnenu vrecicu dobijes i za to jos 2× bodova ali to naglasi na blagajni za svaki slucaj i jos sam imala iz knjizice 10×bodova na ukupno. Tako na kraju da sam dobila 1000bodova sto i mene zacudilo kako puno 😀
MiniMa ja jos nisam osjetila bh kontrakcije bar mislim da nisam. A to sto opisujes da ti trbuh zna trznuti meni je to pod normalno jer beba je sve jaca pa i jace udara 😊
E da meni zadnje nekolike noci zna ruka tj prsti utrnuti i saka me malo boli, ali to sam procitala da je sasvim normalno, ali bome nas nije ugodno.
Sortiraj odgovore
Najstariji