Proljetno - ljetnje bebe 2020.

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
  • Zinnia
    21. Kolovoz 2019. 07:13

Danas prvo jutro bez mučnine, jel to moguće? 
     Sad sam 10+1, dana se idem prijaviti kod nove soc. ginicke i zakazat termin pregleda (nadam se za 2 tjedna da ce me ugurati) i rijesiti uputnice i pretrage do tada :)
    Što se tiče kilaže, ja sam 2 kg dobila kad još nisam ni znala da sam trudna, baš sam trpala u sebe sve i svašta.. Sad sam smanjila peciva i slatko zbog mučnina i stojim s kg, ali ako su mučnine prestale, mislim da bi to opet moglo krenuti 

skoljka
    21. Kolovoz 2019. 07:48

Jutro zenske, kako ste? 🛌🤳😃
    Lilypie dobro dosla nazad🤗, kako si ti, osim sto te nervoza pred pregled, tak je meni pred svaki 😬, pa kad s osmjehom izadjem iz ordinacije nitko sretniji od mene, prosli put me sestra zezala kao vidi je vidi sto se pravi vazna😊🥰,. Ni Lemon nam se nejavlja🙄
    Karla ma nemam niti ja nekih simptoma odavno, grudi 0 bodova, moje ce se ocito smanjiti 😅, a sve sam mislila napokon cu ih dobiti😂, jedino sto me muci je kad se dosta sagiinjem da me dole probada, pa pokusavam to izbjegavati. Kad ce nalaz?
    Dobro dosle nove cure 🥰🤗

Boa35
    21. Kolovoz 2019. 08:16

skoljka

Jutro zenske, kako ste? 🛌🤳😃
    Lilypie dobro dosla nazad🤗, kako si ti, osim sto te nervoza pred pregled, tak je meni pred svaki 😬, pa kad s osmjehom izadjem iz ordinacije nitko sretniji od mene, prosli put me sestra zezala kao vidi je vidi sto se pravi vazna😊🥰,. Ni Lemon nam se nejavlja🙄
    Karla ma nemam niti ja nekih simptoma odavno, grudi 0 bodova, moje ce se ocito smanjiti 😅, a sve sam mislila napokon cu ih dobiti😂, jedino sto me muci je kad se dosta sagiinjem da me dole probada, pa pokusavam to izbjegavati. Kad ce nalaz?
    Dobro dosle nove cure 🥰🤗

Da, tako je i meni..jučer sam prala pod u kuhinji i nakon toga, morala leći, koliko me probadalo..
    A nalaz je valjda već jučer došao kod doktora, al imam termin u petak, pa ću znati sve.. neću prije ništa zvati, vjerojatno da je nešto kritično će mi se javit danas.

Boa35
    21. Kolovoz 2019. 09:44

Evo samo da ubacim za vas koje isto još radite, pa da iskoristite svoje pravo na slobodan dan jednom mjesečno za pregled.
    Prema Zakonu rodiljnim i roditeljskim potporama:

7.3. Slobodan radni dan za prenatalni pregled

Članak 20.a

(1) Trudna radnica ima pravo na jedan slobodan radni dan mjesečno u svrhu obavljanja prenatalnih pregleda ako posebnim propisom nije drugačije određeno.
    (2) Trudna radnica može, u dogovoru s poslodavcem, pravo iz stavka 1. ovoga članka koristiti i na način da pripadajuće sate radnog dana rasporedi i koristiti višekratno, tijekom više radnih dana u tijeku mjeseca.
    (3) Trudna radnica dužna je poslodavcu pisanim putem najaviti korištenje prava iz stavka 1. ovoga članka dva radna dana prije zakazanog vremena za prenatalni pregled te na njegov zahtjev dostaviti dokaz o toj činjenici.
    (4) Slobodan radni dan iz stavka 1. ovoga članka ili radni sati iz stavka 2. ovoga članka smatraju se vremenom provedenim na radu.
    (5) Pravo iz stavaka 1. do 4. ovoga članka na odgovarajući način odnosi se i na samozaposlenu trudnicu.

skoljka
    21. Kolovoz 2019. 11:18

Karla bas bi trebalo izbjegavati to saginjanje, ja zaboravim pa kad se sagnem sjetim sr da nisam trebala🤪
    Koja ono cisti apartmane kod sveki, mrvicak ili... I ti bi se trebala pripaziti, ipak se natezes, rastezes, saginjes, naprezes... Ovi prvi tjedni su nam najbitniji

21. Kolovoz 2019. 12:40

skoljka

Karla bas bi trebalo izbjegavati to saginjanje, ja zaboravim pa kad se sagnem sjetim sr da nisam trebala🤪
    Koja ono cisti apartmane kod sveki, mrvicak ili… I ti bi se trebala pripaziti, ipak se natezes, rastezes, saginjes, naprezes… Ovi prvi tjedni su nam najbitniji

Ja sam ta. Jesam, ali nemam bas tih probadanja. Super se osjecam.... Meni je ginekologica rekla da u prva tri miseca plodu nasteti kemija (lijekovi), i genski kod, da ciscenje, javi treninzi i sl. ne mogu pretjerano nasteti plodu, al da ako stogod bude vidit cu po boli i kvarenju, hvala Bogu nista od toga jos

ILoveCats
    21. Kolovoz 2019. 12:41

Hej

Bila na pregledu i sa 5+6 se vidi samo GV.
    Idem opet za 2 tj.
    Isla sam bas gledati papire, tak mi je bilo i s prvom trudnocom.

skoljka
    21. Kolovoz 2019. 13:17

Mrvicak super da se tak osjecas, i ja se super osjecam  i sve sam najnormalnije radila do onog iscjetka koji mi je oduzeo pola zivota 🥺 i prije njeg me je probadalo al sam mislila nije to nista strasno.. Al sam sad shvatila bas kad se saginjem da mi se to desava, i sad ja najnormalnije funkcionisem al bome pazim na tesko i naprezanje
    ILoveCats super bitno da je ave ok, za srceko je svakako rano jos koji dan 🥰

ILoveCats
    21. Kolovoz 2019. 13:23

Pa GV je tu, velicina je ok.
    Nije me slal vaditi betu al valjda je to ok.
    Nije mi nist rekel za zuto tijelo ali ocito treba vremena...
    Nekima se ranije vidi a nekima kasnije, makar sam sigurna da je rana ovulacija bila taj mj.

Tejic
    21. Kolovoz 2019. 13:36

Pozdrav curke, evo i ja obavila svoj prvi pregled. I tocno istu situaciju imam kao i Lina. Po zadnjoj menst sam trudna 6 + 3 al se nije nista vidjelo, samo gest vrecica i malaa sitna tockica, i ginekologica mi nije htjela nista reci osim da trebamo jos cekati, kao cudno joj je zasto je tako mali plod za 6 tj trud. Sad me stavila u brigu, u petak imam termin ponovno jer iduci tjedan odlazi na GO tak da sad sam lagano na iglama i nadam se samo da ce sve biti oke.. 🤔 

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.