Cure, može li se OGTT još kako raditi, a da se ne pije ta tekućina? Ja bljujem na sve živo, a posebice na slatko. Ne znam kako ću to ja… 🥵
Ne znam još iz vlastitog iskustva. Al mi pričala kolegica da je njoj bilo zlo isto ko tebi, i nakon tog prvog slatkog kaj popiješ joj je baš bilo mučno, problijedila, povraćala pa su joj rekli da bi šećer pokazao i odmah neku veću vrijednost i da je ok sve i da je neće dalje mučit. E sad, njoj je svekrva bila u blizini, medicinska je tam. Ne znam jel to utjecalo 🙂
Ali uglavnom radi se o Bračku, pretpostavljam da ćeš ti tam na ogtt.
Karla mene je moja mpo dr, ona mi i trudnocu vodi, savjetovala da uzimam udarnu dnevnu dozu 1100mg, ovu koju ja uzimam ima 1000 i + u elebaby oko 200 onda je to to. Par puta sam je pitala jel trebam prekinuti, bila je izricita da ne prekidam da obavezno uzimam da je jako zdrava za bebu. Tako da se ja drzim toga.
Ti svasta nesto prirodno izimas, sta ti je maringa?
Moringa je mljeveno lišće koje se bere sa stabla (raste u Himalaji), to uzimamo u tvornici zdrave strane..kao i ječmenu travu i koprivu.. ja od kad sam prije 11god krenula na fax pijem koprivu (čaj, tinkturu, prah), jer mi je od stresa jako kosa počela padati, skoro sam očelavila.. i jedino mi to pomoglo..a moringu smo uzeli usput jer je isto puna vitamina i zdrava..pa to sve šibnem u smuti kad ga radimo.. ali ne svaki dan, naravno..
Neverland - a sok od borovnice uzimamo od nekog domaćeg opg-a, a aroniju kupim u lidlu il nekom dućanu.. doktor mi je i predložio da krenem sa sokovima za početak,što se željeza tiče, pa ćemo kao kasnije kks raditi i vidjeti kakva je krvna slika.. ako nebude ok, onda će mi valjda tablete uvesti..
Jutro cure, idući tjedan 5.12. u Lidlu će biti neke stvari za trudnice. Ja dosad nisam kupovala ništa baš za trudnice pa me zanima trebam li uzeti isti broj koji inače nosim? Npr. nosim tajice S, sad će mi isto odgovarati S? One u biti imaju samo onu gumu za trbuh?
Jutro cure, 🥵mene bas ulovilo, jedva sam se digla iz kreveta, na oci nemogu da gledam koliko suze liju, a nakasljat se nesmijem vise koliko me stomak zaboli dole skroz,a nos 🤧 od kako sam se istusirala valjda para ga odcepila, ma uzas. Sta ima dobro za grlo da smijemo, a da nije med i stakleni bomboni jer mi to samo trenutno pomaze. Jel mozda neka koriatila za sinuse Sinupret sad od kad je trudna?
Karla i ja imam problema sa opadanjem kose bas od stresa, u pramenovima zna biti. Neznam nesto puno o zdravoj hrahi, pa nisam ni cula za to, super da ti pomaze. Ja jedino sto koristim su kopriva samponi, samponi ja jacanje vlasista, ricinus, pantenol, amlaoil.. To je bas sve sto ide direktno na korjen. I neke sam tablete pila za jacanje vlasista.
Školjka draga, znam kako ti je, i mene je viroza smlavila za vikend, ali od straha ništa nisam htjela, nikakve ljekarije. Jednostavno ne vjerujem da ne šteti. Cijedila sam limun u vodu i to pila i kuhala si čaj od kamilice i u njega isto cijedila limun, eto pomoglo je koliko toliko. Omotaj šal oko grla ako te boli. Moramo stisnut zube
Jutro cure, 🥵mene bas ulovilo, jedva sam se digla iz kreveta, na oci nemogu da gledam koliko suze liju, a nakasljat se nesmijem vise koliko me stomak zaboli dole skroz,a nos 🤧 od kako sam se istusirala valjda para ga odcepila, ma uzas. Sta ima dobro za grlo da smijemo, a da nije med i stakleni bomboni jer mi to samo trenutno pomaze. Jel mozda neka koriatila za sinuse Sinupret sad od kad je trudna?
Karla i ja imam problema sa opadanjem kose bas od stresa, u pramenovima zna biti. Neznam nesto puno o zdravoj hrahi, pa nisam ni cula za to, super da ti pomaze. Ja jedino sto koristim su kopriva samponi, samponi ja jacanje vlasista, ricinus, pantenol, amlaoil.. To je bas sve sto ide direktno na korjen. I neke sam tablete pila za jacanje vlasista.
Znam kako ti je što se kose tiče..imaš za uzet i tinkturu od koprive, ali bez alkohola..pije se 3x20 kapi na dan.. odkad sam ostala trudna sam to smanjila.. al i dalje uzimam kad se sjetim..
Što se prehlade tiče, ne znam.. odi do ljekarne pa pitaj, dat će ti nešto da ti olakša.. pij puno C vitamina, čaja.. nadam se da će brzo proći
Ja uzimam omegu 3 natal. Od početka sam bila na natural wealth prenatalu jer nema joda, a sad sam na elevit pronatalu koji isto nema joda (uzimam terapiju za stitnjacu). Od negdje 12.tjedna ili možda čak i ranije uzimam Mg (bioelectra od 300 mg, onako se lijepo otopi na jeziku 😊). Nekad se tješim da se debljam od silnih tableta koje pijem, a ne zato što više jedem🙈
Cure koje se slično trudne kao ja, kakav vam je iscjedak? Ja imam osjećaj da stalno nešto curka, stalno mi je vlažno dolje. Imam danas pregled pa ću pitati koliko tog je zapravo normalno🤔
Jutro cure, idući tjedan 5.12. u Lidlu će biti neke stvari za trudnice. Ja dosad nisam kupovala ništa baš za trudnice pa me zanima trebam li uzeti isti broj koji inače nosim? Npr. nosim tajice S, sad će mi isto odgovarati S? One u biti imaju samo onu gumu za trbuh?
Ja sam inače M i hlače i majice.. ali u lidlu uzmem sve S, jer su im veći brojevi..
Za sad sam dobila oko 5 kg i sve mi je u trbuhu.. pa i dalje kupujem trudničku robu svoje veličine.. ništa veće..
Znači sljedeći četvrtak smo sve u 7h ujutro ispred lidla
Ja uzimam omegu 3 natal. Od početka sam bila na natural wealth prenatalu jer nema joda, a sad sam na elevit pronatalu koji isto nema joda (uzimam terapiju za stitnjacu). Od negdje 12.tjedna ili možda čak i ranije uzimam Mg (bioelectra od 300 mg, onako se lijepo otopi na jeziku 😊). Nekad se tješim da se debljam od silnih tableta koje pijem, a ne zato što više jedem🙈
Cure koje se slično trudne kao ja, kakav vam je iscjedak? Ja imam osjećaj da stalno nešto curka, stalno mi je vlažno dolje. Imam danas pregled pa ću pitati koliko tog je zapravo normalno🤔
Ja sam se veselila kad zatrudnim da nemam posla s mengom.. a na kraju sad trošim više dnevnih uložaka nego što sam tampona prije.. jedan dan mi je iscjedak bjelkast, drugi dan žučkasti, treći dan samo vodeni.. al uglavnom svakih 3-4h moram uložak promijeniti koliko mi je vlažan.. dr mi je rekao da je to sve ok.. da se valjda maternica čisti.. jer i brisevi i urinokultura je u redu..
Medleo ma pravim i ja caj od kamilice pa cekam da se malo ohladi, dodam cijeli limun i zlicu meda, i stalno cuclam mentol i hals bombone da podmazuju grlo, tkao vec od ponesjeljka, al evo sve gore. Maloprije uzela paracetamol popit, i povratila, neznam jesam li ga progutala ili ne 🤷🏻♀️. Jedem i mandarine i nar, eto pokusavam sta znam, al nista ne pomaze ocito. Muz hoce da odem dr. a meni se neide, sigurno ce mi antibiotike dat kad me pregleda sigurno ce reci upala sinusa i grla i usiju ma svega 😵. Neznam sta da radim😣
Sortiraj odgovore
Najstariji