Mi dobijemo prijavu od bolnice taj dan kada babinjaca izadje iz bolnice, ako je otpust bio poslije 9h dolazimo iduci dan ( sve prijave koje dobijemo do 9h odradujemo taj dan) bolnice su nam tek sad pocele davati broj mobitela pa je lakse za dogovor, ali obavezno prezime koje je na otpusnom treba biti i na stanu/zvonu da se ne gubi vrijeme.
Dolazimo koliko puta treba ( dok pupak ne bude gotov) cca je to 4-5x u prvih dva tjedna ( mi vecinom idemo svaki drugi dan) u biti u dogovoru sa majkom. Pokazujemo kupanje, toaletu pupka, toaletu nosića, vazemo ( ne dajte vagati vise od 1x u 5 dana jer se lako zavarati ( pun mjehur/crijeva/zeludac) pa da se ne opterecujete gramima. Zelena stolica ne mora uvijek znaciti stolica gladi ;-)
Pokazujemo polozaje za dojenje, izdajamo, masiramo ako dode do mastitisa, dajemo savjete. Nakon sto pupak otpadne i bude suh pupak konacno, onda dolazimo po potrebi, ako majka nazove zbog necega, ako joj je sumnjivo nesto, neki osip, da prevazemo.
Ja idem jos sa 2-3 mj vagati, pa s 4-5 vagati+razgovor o uvodenju kasica. To ovisi o sestri i zelji majke, neke odbiju jer imaju majku, sestru, prijateljicu koja je rodila pa su upucene.
Imamo sluzbene telefone na kojima smo dostupni, takoder Osijek ima i telefon koji je dostupan i izvan radnog vremena i djeluje se u sklopu savjetovalista za dojenje pa majke zovu i izvan radnog vremena patronaze.
Vikendom se ne ide u posjete, bar sto se slavonije tice.
Vi se ne morate posebno pripremati, sve to treba pitate u posjeti, treba prirediti kadicu za kupanje, tetre, malu gazu za kupanje, ulje ili cete kupati u cistoj vodi, peskiric, robica normalno. Za toaletu pupka- octensept, male gazice za pupak sterilne, mrezica, Tyrosur prasak. Za ispiranje nosica- fizioloska, igla, sprica, bilo bi idealno i nastavak za usisavac.
Ako Vas nesto jos zanima pitajte.
Ja obicno budem u posjeti kod prvorotke oko 1-1,5h. Kod viserotke koja sama kupa pogledam samo pupak i ako ima pitanja i vaganje.
It’s a baby boy💙
Meni večeras na pregledu malo povišen tlak 140/80 pa moram ujutro izmjeriti i javiti.
Danas sam se bas preforsirala s čišćenjem, može li to biti uzrok?
Jesi se mozda preplasila prije pregleda?
Od tog moze narasti tlak isto. Npr.imam inace nizak tlak, a kad mi je mjerio bio je 135/80. A sva sam bila isprepadana jer smo kombinirani radili.
tlak 140/80 pa moram ujutro izmjeriti i javiti.
Danas sam se bas preforsirala s čišćenjem, može li to biti uzrok?
Jesi se mozda preplasila prije pregleda?
Od tog moze narasti tlak isto. Npr.imam inace nizak tlak, a kad mi je mjerio bio je 135/80. A sva sam bila isprepadana jer smo kombinirani radili.
A jesam se malo uzbudila... dobro si se to sjetila.
Sad sam mjerila doma i normalan je. Vidjet ću ujutro ali nadam se da je to nešto trenutno samo bilo.
Nase princeze rodjene 13.02.2020.
Sara & Nora 💞
Fever hvala ti na ovako opseznom odgovoru, nadam se ce i kod mene patronazna biti poput tebe, ja stvarno nista neznam oko djece, nikad nisam gledala niti kako neko presvlaci pelenu a ne nesto drugo. Jedino sto sam uvijek znala ostvariti komunikaciju sa tudjom djecom, pa jedva cekaju da mi dodju ili ja njima, da se igramo, ugl uvijek sam djeci najdraza osoba koju poznaju 😂🙈
Jahanara do 9tt sam radila sve normalno unatoc muzevim upozorenjima, do krvarenja, onda do 16tt nisam skoro nista, sve muz, onda sam pocela brisati pod nakon sto on usise , sad sve radim normalno opet vec duze vrijeme mozda od 18tt
Lilypie kako su curke? Zasto si se uzbudila jel sve ok? Jel bio standardan pregled ili anomaly?
Vecer cure!
Super za dobre nalaze i preglede! 😍👍
Fever bome svaka cast! Moja patronazna nije bila tako ni azurna ni spremna pomoci, vecinom mi je njezin dolazak izazivao stres. Dolazila je 4 puta u mjesec dana i vrijeme smo provodili u razgovoru kako beba ne dobija dovoljno na tezini i da svakako razmislim o tome da joj dajem AD. (Dobila je 1,1 kg u prvih mjesec dana)
Sto se tice tekucine definitivno je unosim premalo i svaki dan govorim kako se moram natjetati jos piti.
Cice - rasle do nekog tjedna tipa 25 pa se ispuhale do poroda a onda BUM kad je nadoslo mlijeko. Odtud mi i zebra uzorak po njima.
E i sto se tice cica dobila sam savjet da sa cca 34/35 tjedana krenem mazati bradavice sa purelanom ili nekom drugom kremom da "ocvrsnu" i apsolutno niti jednu ragadu ili ikakav problem nisam imala sa bradavicama/dojenjem. Da li je do toga ili imam takve cice ne znam ali i ovaj put cu tako.
Kucanske poslove obavljam kao do sada po pola sa muzem ali sada je kupaona njegova 100%.
Kilama se ne opterecujem, do sada sam na +4, a vidjela sam koliko brzo idu dolje u prvoj trudnoci kad sam sa 20+ kila dosla na predtrudnicku kilazu za 6 mjeseci.
Uh ja se raspisala, oprostite na dugackom postu 🙈
Fever, hoćeš li roditi u Osijeku?? Sad nam gledam potpise i 2 dana razlike smo!! 🤗🤗🤗🤗🤗 da si bar moja patronazna, ovo što si sad opisala nisam nikad još čula, tj jesam, ali da to sve tako šturo obavljaju i žene nisu uglavnom zadovoljne, naravno, iiima iznimakaa
Školjka, Ja ti svakako vježbam sama, i dalje idem u fitness, ali sam se nadala nekakvim krupnim treninzima za trudnice gdje su i ostale žene trudne i gdje ću možda naučiti nešto novo. Evo prošlo tjedan nisam stigla do gyma i cijela sam se pokocila, kao da me isijas uhvatio 😥😥😥😥
Po kući sve radim, ali mi svakako oduvijek dijelimo poslove tako da ne moram sve, ali znate kako je to - nitko to ne zna obaviti bolje od mene 😂
Pozdrav, ja se ispričavam ako je problem što se ne javljam često
Jednostavno ne stignem toliko, pored troje djece, trudnoće, faze selidbe, u većini slučajeva samo zaspem navečer (kad bih eventualno stigla malo na forum) kao da je netko pritisnuo -off-.
Evo prijavljujem termin makar 21.03.2020. i jednu izrazito aktivnu bebu posljednjih tjedana. Spol još uvijek ne znamo, no to nam nije važno.
Bila sam danas na pregledu i dolazi nam cura 🥰 Sljedeći pregled je 9.12. Što se tiče kilaže skoro mi je pao mrak na oči(+4) od početka, ali za sad mi nitko nije ništa rekao za to. Doduše sad svako jutro jedem kruh jer me strah jesti išta drugo zbog mučnina. Vidim da ste pisali za grudi. Meni su se taman povećale da popune grudnjake do kraja koji su i sad već preveliki (75F) tako da se iskreno nadam da neće veće od toga. Jel znate koji su sad pregledi na redu? Kad se gleda onaj šećer i te stvari?
Sortiraj odgovore
Najstariji