Proljetno - ljetnje bebe 2020.

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
    neverland
    05. Listopad 2019. 09:20

Pijem folnu od Kala, još prije trudnoce, 800mg, to mi preporučila teta u ljekarni. 
    Mislite da su najbolje te elebaby jer imaju 400mg dok ne? Vidim da njih najčešće i spominjete. Planiram onda do 11tj piti tu folnu i kad mi ponestane uzeti te elebaby.
    Ja sam na prvi pregled isla s 8tt točno. Mislila sam da ću izluditi od čekanja jer sam saznala na dan očekivane m... Ali na kraju mi je bilo drago da sam čekala jer se sve lijepo vidjelo. Moja tako uvujek narucuje s 8.

neverland
    05. Listopad 2019. 09:20

400mg folne

• Luca87
    05. Listopad 2019. 09:22

Kod koncesionara imate pravo na 3 UZV kroz cijelu trudnoću koje pokriva zdrastveno osiguranje ( ta tri UZV HZZO plati koncesionaru). Sve ostale HZZO ne pokriva, iliti ukoliko vam ga vaš ginekolog radi, radi ga o svom trošku ili naplati pacijentu. Iskreno ne volim ni ja raditi besplatno, a koliko sam skužila pacijenti i nisu baš zahvalni prema ovima koji to rade o svom trošku, već se ponašaju kao da oni to moraju, a ubiti ne moraju. HZZO naravno igra tu svoju igru zavadi pa vladaj, kupi maslo i krivnju prebacuje na doktore, i onda imamo situaciju po meni potpuno krivu gdje su pacijenti ljuti na doktore, doktori na pacijente, a zapravo svi bi se trebali ljutiti na HZZO .
    Eto, sve sam se dobro raspitala. 
    S tim da je tu malo zakon nedorečen, jer također piše da trudnice imaju pravo na sve preko osiguranja,tako da bi ubiti koncesionari trebali odbiti pregled UZV. Neznam, glupi su nam ti zakoni, kao da živimo u 19 st. Uglavnom HZZO je glavni i jedini krivac

Lilypie
    05. Listopad 2019. 10:02

Luca87, nisu ni doktori bas posve nevini u tome. Bila sam kod ginekologa koji je svaki UZV naplaćivao 50 kn. Pri tome mislim na obične preglede mimo trudnoće. Dakle, dva put u godini me gledao i uredno naplatio... naravno bez računa. A da je sve to tako da imamo pravo samo na tri UZV u trudnoći, čisto sumnjam da bi ijedan ginekolog to o svome trošku davao pacijentici. Mene moj uredno gleda i nikad nije ni spomenuo da se UZV naplaćuje. Isto tako i u prethodnoj trudnoći. 

Nase princeze rodjene 13.02.2020.
    Sara & Nora 💞

Lilypie
    05. Listopad 2019. 10:09

Cure, kod mene se sve hvala Bogu smirilo. Još dva dana ležanja i kontrola. Nadam se da neću morati nastaviti ovako mirovati. Inače sam aktivna osoba, osjećam se super i ovo me izluđuje. Čitam po drugim temama, cure si žele blizance i misle kako je to sve super ali sad kad sam u tome, razumijem sto mi je MPO doktorica htjela reci na prvom pregledu kad je rekla da bi radije da je bila samo jedna beba. Trudnoća je visokorizična, krvarenja su učestala, pobačaji češći  a da ne pričam da je mirovanje obavezno skoro cijelu trudnoću. Nadam se sa ćemo ja i moje bebice izgurati 🤞

Sara & Nora 💞

ribi1234
    05. Listopad 2019. 10:12

Luca87

Kod koncesionara imate pravo na 3 UZV kroz cijelu trudnoću koje pokriva zdrastveno osiguranje ( ta tri UZV HZZO plati koncesionaru). Sve ostale HZZO ne pokriva, iliti ukoliko vam ga vaš ginekolog radi, radi ga o svom trošku ili naplati pacijentu. Iskreno ne volim ni ja raditi besplatno, a koliko sam skužila pacijenti i nisu baš zahvalni prema ovima koji to rade o svom trošku, već se ponašaju kao da oni to moraju, a ubiti ne moraju. HZZO naravno igra tu svoju igru zavadi pa vladaj, kupi maslo i krivnju prebacuje na doktore, i onda imamo situaciju po meni potpuno krivu gdje su pacijenti ljuti na doktore, doktori na pacijente, a zapravo svi bi se trebali ljutiti na HZZO .
    Eto, sve sam se dobro raspitala.
    S tim da je tu malo zakon nedorečen, jer također piše da trudnice imaju pravo na sve preko osiguranja,tako da bi ubiti koncesionari trebali odbiti pregled UZV. Neznam, glupi su nam ti zakoni, kao da živimo u 19 st. Uglavnom HZZO je glavni i jedini krivac

Ok, znaci li to da bi pacijenti prilikom upisa morali voditi racuna da se ne upisu kod koncesionara? Ja, recimo, nemam pojma je li moja lijecnica opce prakse koncesionarka, niti me to zanima. Sto je onda s domovima zdravlja u kojima npr. imaju jednu ginekolosku ordinaciju koja je uz to i koncesionar?  To onda znaci da neki pacijenti nemaju izbora nego uz zdravstveno i dopunsko jos i placati.
    Meni je apsolutno jasno da je Zakon nedorecen i da svatko sam odreduje pravila, ali u tom slucaju se pacijente odmah treba upozoriti da ce im odabirom tog i tog lijecnika dio usluga biti dodatno naplacivan. O racunima da ne govorim. Mislim da je lijecnik, ako vec naplacuje usluge, duzan pacijentu izdati racun/potvrdu placanja. Nitko nema pravo novce spremati u ladicu. 

• Luce55
    05. Listopad 2019. 10:23

Halo cure prvo vam zelim zahvalit na svim onim lijepim odgovorima 
    Kod mene su se bolovi smirili danas smo tocno 15 tj sad se opet brinem zasto su nestali 😅
    Ja jos uvijek radim ugovor mi istice za mj dana Al neznam kako cu izdrzat jer me uhvatio gadan umor 😅
    Sto se Tice kolica i sobe sve cemo uzimat tamo poslje bozicnih blagdana... 
    Sobu cemo uzet sve u jednom krevetac stol za presvlacenje i ormar.. A za kolica jos nista neznam lijep pozdrav cure uzivaj te 💓💓💓💓

skoljka
    05. Listopad 2019. 10:42

ribi1234

skoljka

Jutro curke 😃
    Kako ste mi, kako ste spavale? Ja bome dobro spavam, za sad hvala Bogu. Drzite fige da danas nepada kisa i da se ne smrznem, danas idemo na svadbu koja ce trajati ko vjecnost, vec u 12 moramo biti na odredistu 🤪
    Cure koje se mucite da li uzimate dovoljno folata, ako vasi folati imaju 400mg, alovodno pijte po 2 tablete, a ako zelite uzmite prenatalne tablete koje u sebi imaju 400mg (vecina ih ima 400mg)pa pijte jednu prenatalnu jednu folat. Ili ako ste pri kraju sa folatima, uzmite si prenatalne koje imaju 800mg pa si olaksajte da nemislite koju jeste a koju niste popile. I vi koje ste na pocetku obavezno Mg 350 ili 370mg citrat ili oksid pocnite piti.

Hej Skoljkice. Saljem ti pusu, nisam jedno vrijeme bila aktivna. Pocela sam ponovo raditi i sad spavam ko beba :) Cak se ne budim ni zbog wca :D bebica raste, i busica isto.
    Jesi mi ti dobro? Jel osjetis bebicu? Sretno na svadbi. Ja sam prosli vikend u izlasku izdrzala do 3 ujutro. 2 dana mi je trebalo da se oporavim.

Pa vidim ja da netko fali 😃mislila sam da se vecina preselila na fb, al dobro je 👍 i ja sam se prestala buditi zbog wc, samo ujutro kad se dignem idem piskit ma olaksanje veliko. Super da je sve ok. Jesam, hvala, super sam, za sad je sve ok, izgleda da je , nesmijem se hvatliti al bas sam neki dan komentirala kad bi svaka trudnoca bila kao ova mogla bi desetoro djece rodit😂😂😂😂
    Znaci takav umor, ja inace u 10h idem u krpe, do 10:30 sam vec komirana, neznam kako cu izdrzati, a valjda budem, a sutra opet neki rockas🤪

skoljka
    05. Listopad 2019. 10:55

Izdrzi draga 🤗, cuvaj svoje bebice, vjerujem da ti je koma mirovati 🤷🏻‍♀️ Ni moja mpo nije bila za blizance, mada mi je na kraju zamrzla skupa dva embrica i jedan odvojen, al ova dva jedan je super drugi losiji. Jel ti imas sto zamrznuto? Kad bi ti mogla znati spolove, jel kod dvojceka isto kao kad je jedno, ili se suze ceka? 

Lilypie
    05. Listopad 2019. 11:04

Ništa zamrznuto nemam. Ne znam kad bi mogla znati spolove. Većina vas je saznala na kombiniranom ili Nifty-u a mi to nismo radili tako da ne znam. U ponedjeljak, ako bude sve ok, pitat ću ga kad bi mogli znati. Muž navija za curicu i dečka 😍 ja sam za dvije curice a kakve sam sreće bit će dva dječaka 😁😂 Pored muza, sina, dva muška psa i jednog macka... bilo bi previse muških za mene 😂

Sara & Nora 💞

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.