Jao zene ja kad sam bila proke par dana na pregledu ( 6+4 bila) danas sam 7tj
Uopce u toj nervozi nisam pitala za srceko.
Dr je samo rekla bebac se vidi, aktivan je, a na nalazu i uzv slici ne razumijem kratice, mozda je jos rano da pise.
Narucena opet 7.10, kao za tri tj od ovog pregleda
Ako je rekla da je aktivan, sigurno je mislila na srceko. Steta da se nemogu vise slike stavljati. Kod mene na slici sa donje desne strane pise kolika je beba i kojem tj odgovara, a sa lijeve otkucaji srca. Ali nije svako uzv isti znaci slike su razlicite, iscitavsj polako mozda skontas sto je sto
Nove curke dobrodosle 😊 cestitam na dobrim pregledima. Ja ne mogu docekati pregled.. jos 10 dana .. ili barem da osjetim malo bebicu. Ali jedino sto osjecam je bol u lumbalnom dijelu ledja, trtica. Danas sam cijeli dan radila po kuci, nisam sjela, tek poslijepodne sam otisla malo leci i jedva sam se ustala kako su me boljele te kosti 😅 neznam da li vi imate takve probleme, ali meni je to usudila bi se reci otpocetka samo je sada malo jace.
🧔39
👧31
Pozdrav! Nadam se da pripadam ovoj temi, ja nekako računam da će naša djevojčica biti proljetna beba iako nam je termin 6.3., a po UZV 10.3. što realno kalendarski nije proljeće 🙈
Inače od testova, radili smo Nifty, pokazao je sve super. Radili smo ga na moju inicijativu iako nisam rizična, nemamo nikoga s kromosomskim trisomijama u obitelji, a imam 31 godinu…ali nema veze, ja sam to morala obaviti zbog svog duševnog mira :) Svakako bih Nifty preporučila svima koji su u strahu…kao što sam ja bila…
Zanima me je li koja od vas radila onaj test za utvrđivanje krvne grupe? Brine me to jer sam ja rh -, a suprug +….i iako sam prije 10 godina imala AB i dobila injekciju, voljela bih da više to što prije obavimo i da vidim jel sve ok sa bebom…
Ja sam isto rh negativna i na nalazu mi pise da jos 2 puta trebam izvaditi krvnu grupu, u 6.mj trudnoce i u 8.mj. Mislim da to nije nikakav problem, samo ako dijete pokupi tatinu krvnu grupu, u roku 72h od poroda treba primiti injekciju, zbog buducih trudnoca.
Pozdrav! Nadam se da pripadam ovoj temi, ja nekako računam da će naša djevojčica biti proljetna beba iako nam je termin 6.3., a po UZV 10.3. što realno kalendarski nije proljeće 🙈
Inače od testova, radili smo Nifty, pokazao je sve super. Radili smo ga na moju inicijativu iako nisam rizična, nemamo nikoga s kromosomskim trisomijama u obitelji, a imam 31 godinu…ali nema veze, ja sam to morala obaviti zbog svog duševnog mira :) Svakako bih Nifty preporučila svima koji su u strahu…kao što sam ja bila…
Zanima me je li koja od vas radila onaj test za utvrđivanje krvne grupe? Brine me to jer sam ja rh -, a suprug +….i iako sam prije 10 godina imala AB i dobila injekciju, voljela bih da više to što prije obavimo i da vidim jel sve ok sa bebom…
Ja sam isto rh negativna i na nalazu mi pise da jos 2 puta trebam izvaditi krvnu grupu, u 6.mj trudnoce i u 8.mj. Mislim da to nije nikakav problem, samo ako dijete pokupi tatinu krvnu grupu, u roku 72h od poroda treba primiti injekciju, zbog buducih trudnoca.
Da se ispravim- ako dijete pokupi tatin rh faktor, tj +, onda se treba primiti injekcija.
Da se ispravim- ako dijete pokupi tatin rh faktor, tj +, onda se treba primiti injekcija.
Da, to znam...ali nešto sam čitala na netu da je bitno i tijekom trudnoća to paziti jer je moguće da majčin imuni sustav napadne bebu pa ona onda razvije kojekakve deformacije jer naprosto se ne može obraniti od toga. 🙈🙈 zato me sad zanima
Evo našla sam tekst “Ako se stvore u trudnoći, antitijela mogu ući u djetetov krvotok i uništavati djetetova crvena krvna zrnca, izazivati anemiju i stvarati druge poteškoće vitalnim djetetovim organima. Kako se to ne bi dogodilo, prisutnost antitijela u majčinoj krvi mora se pratiti testovima tzv. indirektnim antiglobulinskim testom na početku trudnoće te u 6. i 8. mjesecu trudnoće.”
A ja sam sad kraj 15. tjedna...nitko me još nije na to slao 🤷🏻♀️
Karla super za lijepi nuhalni, koliko je sad bebica? Onda ti je raden uzv jos uvijek vaginalno? Znaci cekamo Nifty zajednokad je sljedeći pregled? Sta je sad bitno sljedeće nakon mini anomalyja?
Bebica je 7.1cm..ali od tjemena do trtice..znači s nogama 10cm 🤗 sljedeći pregled mi je 7.10.kod mog dr.. a anomaly u 20tj kod mpo dr idem..
Meni je preporučila da briseve napravim u međuvremenu..jer ako ima neke beštije, ona može izazvati raniji porod.. i meni veliko olakšanje - skidanje s utrića, folacina, dostinexa..moram uzeti neke vitamine za 2.tromjesečje.. 🤗
Znaci tebe tvoja sad skinula sa utrica, a vidis meni samo smanjila dozu, nadam se na iducem pregledu da oh ukida skroz, vec mi je lakse sto nemoram ove popodne stavljati 😅
Ja za drugo tromjesecje pijem Elebaby od Bayera i one se piju do kraja
Ja jucer dobila jos Utrica…i dalje mi ostaju vecernja rutina :(
Je li iz nekog razloga nastavlja dalje s Utricima ili kao predostrožnost? Meni moj rekao da prekinem kada budem 13 tj, mene je iskreno malo strah, ali on uvjerava da tada već ima dovoljno hormona od posteljice da mogu samo prestat uzimat, a na 3x2 sam stalno.
Ja već 2 tjedna nisam na utrićima i sve je ok😉 Koristila do 12.tjedna i onda tjedan dana smanjivala i prestala. Tako su mi preporučili i ja sam se toga držala. Dobila gljivice naravno nakon toga🙄
Jutro cure 😊
Mene je ova promjena vremena dohvatila... smrcam, kišem, ispucale usne. Ali najgora od svega je žgaravica. Preko dana i nekako ali navečer 🥺 Do sad nije nešto strašno bilo, malo mlijeka i badema ali sinoć... nisam imala badema a mlijeko samo na kratko olakša. Vatra u grudima!
Nase princeze rodjene 13.02.2020.
Sara & Nora 💞
Jutro cure 😊
Mene je ova promjena vremena dohvatila… smrcam, kišem, ispucale usne. Ali najgora od svega je žgaravica. Preko dana i nekako ali navečer 🥺 Do sad nije nešto strašno bilo, malo mlijeka i badema ali sinoć… nisam imala badema a mlijeko samo na kratko olakša. Vatra u grudima!
evo i ja prijavljujem šmrcanje i kihanje.. muž isto.. samo se nadam da neće pojačati.. ide vikend pa ću preležati ta dva dana da prođe do ponedjeljka..
Meni je ta žgaravica nešto najgore do sada.. nikad je prije nisam imala..nisam ni znala što je to žgaravica do trudnoće.. isto mi se sinoć javila.. al mislim da zato jer sam jela mandarine.. pojela sam 6-7 komada, nisam se mogla zaustaviti.. i onda navečer kaos..
Skoljkice - šta da ti kažem, mučnine i dalje čitav dan. Čitala sam da postoje neki lijekovi protiv mučnina, a da ih mogu uzimati i trudnice. Pitat ću baš ginekologa u utorak pa da vidim što će on reči jer je meni stvarno grozno.
Karla - barem si mandarinama unjela puno vitamina da te štite od teže prehlade.
🤞❤️🙏
url=https://lilypie.com]
Hvala školjka i Sheena. Sada mi je malo jasnije. 😊 Trudnoca je spontana ali kako sam bila u mpo utrogestan su mi odmah dali, pocet cu ja to smanjivat tjedan dana i prestat kako je rekao. Valjda ce sve bit ok.
Sta si mogla koristiti za gljivice?
Sortiraj odgovore
Najstariji