Jel postoje neke tablete koje imaju sve, znači folnu, kalcij, vitamin d, željezo itd itd. Ja sad sve pijem zasebno, ko neki težak narkoman imam tableta 🤣
Meni doktor preporučio da pijem samo Novalac tablete, kao imaju sve potrebno dovoljno. I navečer popijem šumeći magnezij, zbog grčeva a i probave. Negdje sam pročitala da magnezij i kalcij ne piti u isto vrijeme, zato razdvojim. Ali ne sjećam se gdje, i nisam baš rpovjeravala tu informaciju
Jel postoje neke tablete koje imaju sve, znači folnu, kalcij, vitamin d, željezo itd itd. Ja sad sve pijem zasebno, ko neki težak narkoman imam tableta 🤣
Mislim da ti svi prenatali imaju jako malo svega, samo u tragovima. Ja sam si prije tjedan dana kupila kalcij citrat jer se sad razvijaju kosti i u tome je i magnezij i vit D pa sam s time pokrivena.
💔💔💔💔
28.06.23. ❤️
Karla89 ja sam prije trudnoce pila folacin jako dugo, dan kad sam saznala da sam trudna sam pocela Elenatal on se pije za prvo tromjesecje, to je bivsi Elevit, al sad kao poboljsan, nisam imala nikakve nus pojave, prosli tjedan sam nastavila sa Elebaby on je nastavak za drugo i trece teomjesecje ima dodane jos neke vit i min. Stvarno nemam nikakve nus pojave, ne stvaraju mucninu niti nadutost nista, vidjela sam da imaju i nakon poroda za Elemama, da si mama povrati izgubljeno i popravi imunitet, a ujedno i za dojenje.
😅😂Svi smo ne brini.. Pa eto imaju te koje pijes, ali to su nesovoljne kolicine ako ti zelis jace doze, ali za normalna stanja to su optimalne kolicine 🤷♀️
Lemon, baš zato što mi se čini da prenatalni vitamini oskudijevaju tako nekim stvarima, ja pijem još zasebno svašta nešto. Isto sam uzela kalcij magnezij i vitamin D, omegu i još razmišljam o cinku. Moj muž misli da se sve može nadoknaditi pravilnom prehranom, ali kako da nadoknadim kad mi se sve gadi???
Inače, jučer sam škicala tinkturu piskavice, kažu dobro ju je piti par dana pred porod da potakne laktaciju. Ali otom potom
E pa ja sam zato isto misljenja da bolje da unosim to tabletama kad se sad sve u početku razvija em mi je muka bila em ne mozemo mi sve potrebno unijeti prehranom.
💔💔💔💔
28.06.23. ❤️
Vanish, bravo za pregled!! Supeeer <3 Jedino mislim da si fulala termin?! umjesto 28.03 možda 28.04. ? ;D (vidim da si manje trudna skoro 4 tjedna od mene, a meni je termin 05.03 :-))
Tina, jako mi je žo. Probaj betu izvaditi i provjeri svakako sa gin situaciju..
U prvoj trudnoći nisam uzimala nikakve vitamine, moja gin ne vjeruje u njih. Jedem puno voća i povrća i navečer magnezij, a provjeravam krv svaka 2,3 mjeseca, pa dok god je krvna slika OK - mislim da ni nema potrebe..
Vidjet ću kako će biti sa ovom trudnoćom, obzirom da je zima, ali za sada ništa dodatno ne uzimam..
PS- baš ste sve mršave :D ja sam sa +2,5 kg u staroj odjeći, čak mi ni sise još nisu "narasle". jedino mi se navečer napuhne trbuh, za sada preko dana još nitko ne kuži da sam trudna :D a ja jedva čekam pravi, okrugli, trudnički trbuh :D
Jutro cure ja sam svakako bila kod doktora
Ali ovdje u austriji je drugačije nemaju nikakav sirup koji bi smjela konzumirati
Aspirini su mi Zabranjeni
Jedino što je rekao odmor čaj i voće hvala vam na lijepim savjetima
Ma da 🙂 gdje si u Austriji? Ja sam isto 🙌🙌
Vanish, bravo za pregled!! Supeeer <3 Jedino mislim da si fulala termin?! umjesto 28.03 možda 28.04. ? ;D (vidim da si manje trudna skoro 4 tjedna od mene, a meni je termin 05.03 :-))
Tina, jako mi je žo. Probaj betu izvaditi i provjeri svakako sa gin situaciju..
U prvoj trudnoći nisam uzimala nikakve vitamine, moja gin ne vjeruje u njih. Jedem puno voća i povrća i navečer magnezij, a provjeravam krv svaka 2,3 mjeseca, pa dok god je krvna slika OK - mislim da ni nema potrebe..
Vidjet ću kako će biti sa ovom trudnoćom, obzirom da je zima, ali za sada ništa dodatno ne uzimam..
PS- baš ste sve mršave :D ja sam sa +2,5 kg u staroj odjeći, čak mi ni sise još nisu "narasle". jedino mi se navečer napuhne trbuh, za sada preko dana još nitko ne kuži da sam trudna :D a ja jedva čekam pravi, okrugli, trudnički trbuh :D
Vanish, zanemari :D Dobar ti je termin, glupi trudnički mozak :D :D :D ja sam zabrijala da je meni termin 05.04
MAmica, hello, tu sam! :-) Od 8,9 og tjedna problemi sa probavom i zatvorom. U 9om tjednu sam završila čak na hitnoj ejer se nisam mogla ispraviti od crijeva. Dali su mi glicerinske čepiće i Portalak sirup, te rekli da ako ništa ne obavim kroz dan-2, da se vratim na klistir… Sva sreća, uspjela sam, al prava muka. Meni je to bilo gore nego porod. Sad imam ovakav raspored - ujutro zobene sa šljivama + Donat i kava - da odmah ujutro sve obavim :D (ako ujutro ne kakam, u problemu sam cijeli dan).. Popodne normalan ručak al se trudim nešto jušnije pojesti. Obavezno jabuka/breskva. Kad dođem sa posla - vočni jogurt/obični jogurt i šljiva/smokva. Donat i magnezij. I večera nešto lagano +
Super da nisam jedina i puno puno hvala na savjetima 😘 probala bum sve, jer nesto mora djelovati ☺️☺️
Sortiraj odgovore
Najstariji