Jutro,
Uf Skoljka nadam se da danas neće bit tegoba.
Mumtobe ajme, valjda će ti se sad smiriti.
Ja moram nazvat svoju zubarku danas da pitam za savjet oko upaljenog umnjaka, ne prolazi baš.
.
Što se tiče uložaka, ja uzela chicco i jedan neke obične za doma, mislim da vir. Ak će mi trebat još, muž će ić u muller 😁
Jahanara, uzela sam chicco uloske. Ja ko streberica printskrinala savjete odavde, jucer sve prepisala na papir i otisla u nabavu :D
Cure, mora li bas svaka trudnica uzimati dodatno zeljezo ako joj je krvna slika OK? Frendica mi tupi da da, a moj gin da ne... citam da ga nije dobro ni gomilat u organizmu ako nema potrebe za tim
Jutro cure!
Skoljka nadam se da si bolje jutros!
.
Mumtobe bome na zivo vadit zivac, nadam se da je vrijedilo..
.
Meddleo meni ti to zvuci kao skok u razvoju. Ona ima 3 dana jel tako? Tad oni obicno vise na sisi non stop-navlace mlijeko i cendravi su, malo spavaju.
Malina ako ti je zeljezo ok, nema potrebe za uzimanjem. Mi koje pijemo, imamo snizeno.
Jutro cure. ☕ kod mene neprospavano jer je malu uhvatila temp 😞
Maja mislim da si ti stavila sliku preslatko uređene sobice, svaka cast 😍
Meddleo meni se cini da ti to super sve odrađujes, beba se i fino napapa kad lipo podrigne i mora se nacicavati da mlijeka navuce, ocito joj ni netreba nadohrane jos kad to onda bljucka. Pa dojit ce te sigurno kad vam tako dobro ide samo sad pripazit se upale. A ovo sto pljuje bradavicu jel ti se to događa na početku kad je tek stavis, mozda joj je tad teze povuci kad su cike pune pa tad malo izdojis prije nego je stavis. Zato ti znaju pozivcanit jer nemogu povuci od pocetne prepunjenosti. A za uloske poslije carskog sam ti ja brho presla na svoje gace i libresse jer nisam puno krvarila.
Skoljka je li se sad smirila upala, izdajaj sto vise otu i izmasiraj da nema nikakvih kvrzica ako se di zastoj napravio. Prvo vruci oblozi, mozes cak i u malu bocicu naliti vruce vode pa kotrljaj od pocetka sise pa do bradavice. Ako je di kvrga izmasiraj do suza nema druge, ako nemozes sama pritisnuti neka ti muz pomogne i poslije toga ledeni oblog, naravno i sto vise bebu stavljati na otu. A sto sa hemeroidima da li se smije ikoja krema dok dojis.
Karla, Tina, Sanja ima li kakvih novosti?
Malina zeljezo nikako nije dobro gomilati nepotrebno.
Od ulozaka ja uzela paketic vir i lola lady jer smo te i u petrovoj dobivali, a jos dodatno jessa nocne, oni su stvarno dugacki.
Da kasnije su mi rekli da ima anestezija i bez adrenalina, ali me vec toliko bolilo da sve kaj je radio bilo je manje bolno, osim kad je povukao zivac,ali to je bila mozda sekunda. Sad je bolje, konacno mogu spojit gornje i donje zube🙈
Ja sam sad 33+1, jos i kad me pitao koji sam mjesec jer nisam isla kod svoje nego kod privatnika koji je tad radio,a inace je stari zubar sa puno iskustva, rekao da se moze sad zub i slikati i obradivati ako je hitna situacija, jer su bebi svi organi razvijeni, a drugi zubari govore da ne, on veli to je glupost, koliko je njemu trudnica proslo kroz ruke i sve su zive i zdrave skupa sa bebicama... nadam se samo da nece me vise boliti, samo cu morat ici sad kod svoje zubarica svaka 2-3 dana na ciscenje kanala...
Jutro cure!
Evo mi još 2u1 popodne se smirilo ono curkanje i bilo je samo lagano žučkastog iscjetka kao što imam već neko vrijeme..dogovorili smo se ako će danas curiti opet da odemo do vinogradske popodne kad muž dođe s posla, al evo za sada je ok.. jučer sam malo paničarila jer se beba nekih 3h popodne nije uopće javila i cijeli dan je bila mirnija, pa čak i navečer kad luduje inače..ono kad je ne osjetim i ne želi se javiti milijun stvari ni prođe kroz glavu 🙈 znam svakakvih situacija tu iz kvarta, to vam ne želim ni pisati, pa uvijek pomislim na najgore!
Evo i danas ne mirnija al javila se odmah ujutro 💞
Menstrualnih je isto bilo po noći malo, ali kad se okrenem na drugu stranu popuste..
Školjka vidjela sam na zimskim da si imala problema s cicom😔 nadam se da je bolje! Nedavno sam vidjela na yt da neka ženska govori kako stavi gumicu za kosu na ruku na kojoj je sisi dojila, jer uz troje djece da se nekad ne može sjetiti koja je bila zadnja..i onda kad sljedeći put ide dojiti zna da mora dat sisu gdje nije gumica! To je super ideja!
Medlleo ja nemam nikakav savjet ni iskustva s dojenjem al 🤞 da uspijete..i tebi i njoj je sve novo i trebate se priviknuti na sve! Samo polako, vjerujem da će sve biti ok!
Majuska jesi ti bila kod dr zbog bolova?
Vidjela sam da ste neke pisale o porodima, samo dajte, ja baš volim pročitati razna iskustva! 🙂
Čestitam svima na dobrim pregledima i sretno ako koja ima danas ♥️
Maja3 mislim da si ti kutak za bebicu stavila, zaljubljena sam!! Preslatko si to napravila!! 💞
Juteo cure, kod mene ludnica, sinoc sa tom temperaturom, taman je spustim, oona poraste, pa sa sisom se borila, a o hemoroidim da ne govorim, popucali krv ide sam tako, ide mi se na wc nemogu od bolova jos i tvrda stolica, a osjecaj da se sve nagomilalo i nemoze se pokrenit vec stoji (sorry na opisu), uzela mi svekrva u ljukarnoj neku biljnu kremu, i jutros sam uspjela malo na wc. Sisa je mekana, tusirala sam je evo i sad vrucom vodom, masiirala i sad mali sisa. Jos me boli to jedno mjesto sgje se bilo upalilo al ne jako, mozda i od masiranja.
Pa mali ima grceve negdje od 3h, kao spava a sve vrijeme se grci, nateze, pa zaplace, pa se smiri, pa vrisne, sad sam mu opet dala espumisan i na cicu pa se smirio, a okice pune suza, bas zalosno za vidjeti 😥. Sad smo u trecem tjednu, taj skok u razvoju pa i grcevi, sastalo mi se sve odjedanput 😬
.
Karla ja bas mislila da ces na moj termin roditi 😊, mozda ti je to jos sluzni ispadao.
Mumtobe svaka cast na obradi zuba bez aneatezije, al ako kazes da je visr bolio on nego obrada bez an, onda razimijem da ti je samo bilo da to rijesis bilo kako 💪🏻
Medleo ako su ti se stvrdnule cice, obavezno izdoji, mozes malo i rucno ako nemas izdajalice, upalit ce ti se sise pa ces imat gadne bolove. Probaj da malu naviknes svako dojenje druga cica. Mozda ti jako mlijeko ide pa se ona ljuti. Moj se zna kad se najede tako bacat pa ljutiti al to znam da se igra, pa cmace. Kad na prvu uhvati dobro sisu, podupri je necim od iza vrata ili drzi cvrsto rukom da nemoze micati glavom i pljuvat bradavicu.
.
Eh jos sam htjela komentirat nekog, ali sad neznam koga 🤷🏻♀️
.
Tina i Sanja ❓❓
Juteo cure, kod mene ludnica, sinoc sa tom temperaturom, taman je spustim, oona poraste, pa sa sisom se borila, a o hemoroidim da ne govorim, popucali krv ide sam tako, ide mi se na wc nemogu od bolova jos i tvrda stolica, a osjecaj da se sve nagomilalo i nemoze se pokrenit vec stoji (sorry na opisu), uzela mi svekrva u ljukarnoj neku biljnu kremu, i jutros sam uspjela malo na wc. Sisa je mekana, tusirala sam je evo i sad vrucom vodom, masiirala i sad mali sisa. Jos me boli to jedno mjesto sgje se bilo upalilo al ne jako, mozda i od masiranja.
Pa mali ima grceve negdje od 3h, kao spava a sve vrijeme se grci, nateze, pa zaplace, pa se smiri, pa vrisne, sad sam mu opet dala espumisan i na cicu pa se smirio, a okice pune suza, bas zalosno za vidjeti 😥. Sad smo u trecem tjednu, taj skok u razvoju pa i grcevi, sastalo mi se sve odjedanput 😬
.
Karla ja bas mislila da ces na moj termin roditi 😊, mozda ti je to jos sluzni ispadao.
Mumtobe svaka cast na obradi zuba bez aneatezije, al ako kazes da je visr bolio on nego obrada bez an, onda razimijem da ti je samo bilo da to rijesis bilo kako 💪🏻
Medleo ako su ti se stvrdnule cice, obavezno izdoji, mozes malo i rucno ako nemas izdajalice, upalit ce ti se sise pa ces imat gadne bolove. Probaj da malu naviknes svako dojenje druga cica. Mozda ti jako mlijeko ide pa se ona ljuti. Moj se zna kad se najede tako bacat pa ljutiti al to znam da se igra, pa cmace. Kad na prvu uhvati dobro sisu, podupri je necim od iza vrata ili drzi cvrsto rukom da nemoze micati glavom i pljuvat bradavicu.
.
Eh jos sam htjela komentirat nekog, ali sad neznam koga 🤷🏻♀️
.
Tina i Sanja ❓❓
Ja cu ti dat jedan savjet..a ti kako hoces..imala sam problema s hemicima nakon 1 poroda. Uzas jedan..isprobala sto cuda..dala hrpu novaca za sve..i onda se spasila sa svinjskom masti. To sam negdje cula i odlucila isprobat..
Znaci na vaticu za nokte cistis stavi malo sv masti..i na guzu! Osjetit ces olaksanje isti dan! Kad se otopi sve..opet stavi. Mozes i melem tako stavljat. Bitno da mast nije slana.
Maja
Imam masti al neznam jel slana, znam da je to dobro i za vaginalne probleme, sam se nesto mast mora ispirati pa na tampon se stavi. Popila sam jucer dvije zlicice maslinovog ulja i gole sam mazala sa kokosovim uljem, reko da se malo podmaze, al probat cu i ovo sto ai rekla. Ma najbolje na kraju bude sa ovvi starinskim ljekovima, i temperaturu mi je sinpc rakija izvukla, dva puta oblog stavljala po sat vremena.
Sortiraj odgovore
Najstariji