Proljetno ljetne bebe - nova tema

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
    Tina1803
    13. Ožujak 2020. 12:25

Ne stignem vas citati jer sam stalno u nekom muvingu - nadoknadjujem sve😁 pa cu vam se samo brzo javiti i kasnije na miru procitati sve da vidim sto ima kod vas. Ja opet na ctg idem danas oko 14h,  jucer uzv i ctg - kaze da su poceli trudovi koji pokrecu otvaranje, gledala mi protoke-kaze da su savrseni, beba velika - ko 4 kg je procjena...nocas sam imala jake bolove koji su me malo zabrinuli jer nisu bolili ko trudovi nego dolje jako nisko, kao neko probadanje na mjehur, kao neka upala...i jutros pojacani sluzavi iscjedak🤷‍♀️ pa cu joj reci to danas. Ljubim vas, citam vas poslije😘

• meddleO407
    13. Ožujak 2020. 12:46

Sretno svima, nek bude još koja beba uskoro...
    Mi se borimo s dojenjem haha. U cicama ima mlijeka, od onog hranjenja noćas nije dobivala dohranu, ali slabo je i vukla, ona kao da uzme bradavicu i samo ju cuclja a ništa ne jede kako se spada. Uspavana je. Onda su je sestre izvagale prije dojenja i nakon - tu je ona nekih 40ak minuta vukla lijeno nikako - ispostavilo se da je pojela možda 10 ml. Krasno. Sad su je uzele i pojela je 50 na bočicu. Dakle gladno dijete. Ne kužim gdje griješim, kako da počne povlačit kak treba. Meni sve izgleda ok, uhvati bradavicu, vilica se miče, onaj mišić kod uha radi. Ufff baš mi ništa nije jasno. A sestre ne znaju ništ konkretno reći, pokazati, snađi se druže🙄

Tina1803
    13. Ožujak 2020. 13:14

Opet sluz u velikim kolicinama..sad je prozirna,kao u ovulaciji ali puuno obilnija🤷‍♀️🤷‍♀️ citala sam da sluzni cep moze biti proziran,ne mora biti "obojan"...mozda bi moglo biti to

skoljka
    13. Ožujak 2020. 13:14

Vaki

Uh, mastitis je baš koma. Još se sjećam te boli i temperature. Oblozi, masaža, izdajanje…milina.
    Hemeroide imam već mjesec dana, ali me uopće ne bole. Možda jer su vanjski?! Mažem, ali ne prolaze. Klistir će biti divota!
    Karla, nemaš onu kutijicu za dudicu? Imaš za kupiti u dm-u. Mada je i vrećica o. k.
    Meni danas CTG očitavao trudove, otvorena 2 prsta i cerviks je nestao… Dr. je bila u panici, a ja ništa ne osjećam. Puštena sam kući uz mirovanje. Bebolino 3650 kg.

Ajmmeee Vaki, pa sad ces i ti, a za tebe mi sr bas cinilo daleko. A bebac, nemam rijeci, pa od ceg je toliki narastao kad si samo povracala, a ja samo jela a moj mrvica. 

Stalno zaboravim napisati da ja imam dosta kila viska, nije da mi je na porodu otislo bar pola, nego manje. 

MickeyMouse
    13. Ožujak 2020. 13:27

Hej cure! Čitam vas i pratim, al nikak da se javim. Danas sam ja bila kod opće prakse radi kašlja tri dana - pa me iznapadala zašto se nisam javila a trudna sam da ne čekam, reko glupo mi bilo pitat a nitko od pacijenata ispred mene se nije ponudio. Sestra inače ne izlazi van pa ne vidi tko čeka. Kašljem ko konj, al sva sreća nije na plućima, nemam temperaturu pa mi je dala Prospan. Jel tko pio u trudnoći? Ak dobijem temperaturu onda da se javim da vadim krv. 
    Vaki pa ti iz prikrajka samo uletila još ćeš prije svih 😄 a ja se pitam za Tinu, Sanju, Karlu.. 😂
    Meddle biti će to sve okej, bude se beba naucila na cicu i uspostaviti će se ponuda potražnja, i to najbolje kad doma dođeš. Sad neka papa i dohranu da se sto prije oporavite i idete doma. 
    Ja sam počela mazati bradavice kremom biobaza, zadnji put mi je to pomoglo - bar mislim da je jer nisam imala nikakvih problema sa bradavicama/ragadama... 
    i napokon sam nasla oktanisept u ljekarni, gdje god da sam pitala kažu da ni toga nema... reko super, s čim da ja bebi pupak tretiram...

Maja 3
    13. Ožujak 2020. 13:30

Vaki

Uh, mastitis je baš koma. Još se sjećam te boli i temperature. Oblozi, masaža, izdajanje…milina.
    Hemeroide imam već mjesec dana, ali me uopće ne bole. Možda jer su vanjski?! Mažem, ali ne prolaze. Klistir će biti divota!
    Karla, nemaš onu kutijicu za dudicu? Imaš za kupiti u dm-u. Mada je i vrećica o. k.
    Meni danas CTG očitavao trudove, otvorena 2 prsta i cerviks je nestao… Dr. je bila u panici, a ja ništa ne osjećam. Puštena sam kući uz mirovanje. Bebolino 3650 kg.

Bome veliki bebolino!

Maja 3
    13. Ožujak 2020. 13:33

MickeyMouse

Hej cure! Čitam vas i pratim, al nikak da se javim. Danas sam ja bila kod opće prakse radi kašlja tri dana - pa me iznapadala zašto se nisam javila a trudna sam da ne čekam, reko glupo mi bilo pitat a nitko od pacijenata ispred mene se nije ponudio. Sestra inače ne izlazi van pa ne vidi tko čeka. Kašljem ko konj, al sva sreća nije na plućima, nemam temperaturu pa mi je dala Prospan. Jel tko pio u trudnoći? Ak dobijem temperaturu onda da se javim da vadim krv.
    Vaki pa ti iz prikrajka samo uletila još ćeš prije svih 😄 a ja se pitam za Tinu, Sanju, Karlu.. 😂
    Meddle biti će to sve okej, bude se beba naucila na cicu i uspostaviti će se ponuda potražnja, i to najbolje kad doma dođeš. Sad neka papa i dohranu da se sto prije oporavite i idete doma.
    Ja sam počela mazati bradavice kremom biobaza, zadnji put mi je to pomoglo - bar mislim da je jer nisam imala nikakvih problema sa bradavicama/ragadama…
    i napokon sam nasla oktanisept u ljekarni, gdje god da sam pitala kažu da ni toga nema… reko super, s čim da ja bebi pupak tretiram…

Ja sam pila sirup islandskog lisaja..to isto smijes.
    Sigurno svi pacijenti penzici koji nemaju vremena pustit nekoga prije sebe..luda sam na takve! Nadam se da ce ti brzo bit bolje!

• mamasita05
    13. Ožujak 2020. 13:36

Tina1803

Ne stignem vas citati jer sam stalno u nekom muvingu - nadoknadjujem sve😁 pa cu vam se samo brzo javiti i kasnije na miru procitati sve da vidim sto ima kod vas. Ja opet na ctg idem danas oko 14h, jucer uzv i ctg - kaze da su poceli trudovi koji pokrecu otvaranje, gledala mi protoke-kaze da su savrseni, beba velika - ko 4 kg je procjena…nocas sam imala jake bolove koji su me malo zabrinuli jer nisu bolili ko trudovi nego dolje jako nisko, kao neko probadanje na mjehur, kao neka upala…i jutros pojacani sluzavi iscjedak🤷‍♀️ pa cu joj reci to danas. Ljubim vas, citam vas poslije😘

Tina, i ja imam takve probadajuce bolove dolje, vise kao upala nego menstrualni bolovi. Takodjer me boli nesto s desne strane iznad prepona, i na dodir i onako na momente. Ne znam sta bi to moglo biti. Dolje osjecam neko bockanje, ne znam jel to osjecaj otvaranja ili sta.. Uglavnom ne izgleda mi kao da ce uskoro krenuti. 

skoljka
    13. Ožujak 2020. 13:38

meddleO407

Sretno svima, nek bude još koja beba uskoro…
    Mi se borimo s dojenjem haha. U cicama ima mlijeka, od onog hranjenja noćas nije dobivala dohranu, ali slabo je i vukla, ona kao da uzme bradavicu i samo ju cuclja a ništa ne jede kako se spada. Uspavana je. Onda su je sestre izvagale prije dojenja i nakon - tu je ona nekih 40ak minuta vukla lijeno nikako - ispostavilo se da je pojela možda 10 ml. Krasno. Sad su je uzele i pojela je 50 na bočicu. Dakle gladno dijete. Ne kužim gdje griješim, kako da počne povlačit kak treba. Meni sve izgleda ok, uhvati bradavicu, vilica se miče, onaj mišić kod uha radi. Ufff baš mi ništa nije jasno. A sestre ne znaju ništ konkretno reći, pokazati, snađi se druže🙄

Kako to da ti ne pokazu, onda se ona samonigra sa bradavicom, usta joj trebaju stajat kao kod ribe, znas kako u crticima  ribe imaju napucena usta e tak i kod bebe trebaju biti dok doji., znaci izvrnuta i donja i gornja usna prema van, tad stvara najjaci vakum i vuce dobro.  Trazi sestre da ti je pravilno namjeste na sisu, moraju ti pokazati, njima je lakse dati dohranu nego se stobom gnjavit, a 50ml je bas puno, sam ce povracat. Ako je toliko popila nece ti sad htjeti sisati satima. Probaj se malo izdojiti da nedobijes upalu. A kad je budes stavljala da doji kad otvori usta nabij joj sisu u usta i drzi je od pozada da nemoze glavu odgurivat.  Valjda razumijes kako glupo objasnjavam 😬😊

skoljka
    13. Ožujak 2020. 13:39

Tina1803

Opet sluz u velikim kolicinama..sad je prozirna,kao u ovulaciji ali puuno obilnija🤷‍♀️🤷‍♀️ citala sam da sluzni cep moze biti proziran,ne mora biti "obojan"…mozda bi moglo biti to

E znas sta, svi ce se prije tebe poroditi 😂😂😂😂

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.