MiniMa preporucam da se doma pokusas srediti s britvicom jer one njihove jednokratne i brijanje na suho su zivi horor 😱😱😱
Barem sam ja imala takvo iskustvo. Ovaj put sam si kupila samostojece ogledalo i sama se sredjujem dolje.
Ma sredila bih se ja svakako sama, al sta kad nezz kad ce zgrabit da cu morat u bolnicu... Zato i pitam jel se koja uspjela uredit za vrijeme trudova, bedasto mi je i da se svaka dva dana sakatim dolje samo da budem spremna hahahah
.
Mickey ja u jedan pretinac stavila krekere, petit kekse, stapice, perece, grozdani secer, Corny plocice... nek se nade... Kad je hrana u pitanju, nista ne prepustam slucaju 😂🙈
Skoljka mibsmp stariju kcer cijepili na sve od hzzo i jos dodatno platili rotu i prevenar. Mogu reci da vrijede svake lipe! Pogotovo rota koju smo svi dobili ove veljace, osim nje. Mi svi povracanje i proljev, a njoj nista. Tako da isprobano vrijedi 👍
Super 👍🏻
Jel se ta cjepiva narucuju u ljekarnoj ili kod pedijatra? Koliko su kostala? Jel se daju sa dva mjeseca starosti ili je bitno do trecceg dati ili sam ja to nesto krivo polovila.?
Mame koje doje, je li vašim bebicama stolica proljevasta? Meni je tako u 90% pokakanih pelena… kad joj dam dohranu onda bude malo gušća i ima onih zrnaca, ali sad je većinom na mojemu…
školjka što se količine tiče, moja varira, od 40-140 ml, kako kad… jer doji po 5 min, rijetko duže, pa izdajam…prestala sam se opterećivati, mala je udvostručila porođajnu težinu u nepuna 2,5mj…zadovoljna je i aktivna, lijepo spava noć a i u toku dana si lijepo odspava. Sad čekamo dogovor s pedijatricom oko cijepljenja (po tablici/rasporedu HZZO-a) i da konačno obavimo taj sistematski… zvala za uzv kukića, ne naručuju do daljnjeg (Pula), zna li netko ako je drukčija situacija u Rijeci? Školjka spominjala si neka dodatna cjepiva?
To je normalna stolica za dojenu bebu..
Moja je isto imala ta zrnca kad je bila na adu..sad samo dojimo i stolica nam je zlatno žuta i proljevasta. Patronažna nam je rekla da je to super.. a iovako jadna se nekad jedva pokaka koliko tiska jako, ne znam što bi bilo da im je kruta stolica.. baš mi ju žao bude kako se zna mučiti kad kaka..
.
MiniMa pa drži uredno, nemoj pustiti duge dlačice .iovak kad krene razmak između bi trebao biti veći, pa stigneš sve..otuširaš se, središ i čekaš kraći razmak ili u bolnicu..samo si nemoj dozvoliti da te oni tamo briju, jer mislim da to na suho rade! Ja sam sve stigla prije nego smo išli u bolnicu.. jedino mi žao da se nisam dobro najela prije .. jer sam bila gladna,više od 24h bez hrane..a treba ti energije za porod, tak da tu grešku neću ponoviti sigurno!
Mame koje doje, je li vašim bebicama stolica proljevasta? Meni je tako u 90% pokakanih pelena… kad joj dam dohranu onda bude malo gušća i ima onih zrnaca, ali sad je većinom na mojemu…
školjka što se količine tiče, moja varira, od 40-140 ml, kako kad… jer doji po 5 min, rijetko duže, pa izdajam…prestala sam se opterećivati, mala je udvostručila porođajnu težinu u nepuna 2,5mj…zadovoljna je i aktivna, lijepo spava noć a i u toku dana si lijepo odspava. Sad čekamo dogovor s pedijatricom oko cijepljenja (po tablici/rasporedu HZZO-a) i da konačno obavimo taj sistematski… zvala za uzv kukića, ne naručuju do daljnjeg (Pula), zna li netko ako je drukčija situacija u Rijeci? Školjka spominjala si neka dodatna cjepiva?
Kod mog je uvijek bila proljevasta sa zrncima kad je bio samo na mome mlijeku. Sa Ad bude gusca i kremasta 😂 ( sad ce trudnice reci fuuj kako opisuuju 😂😂😂). To ti je normalno sve. Mene samo zna mucti kad mu nekad bude maslinasta, pa odmah me panilka da je bio gladan, onda skuzim da nema sanse da je bio gladan, vjerovatnno je do neceg drugog mozda od hrane koju sam pojela 🤷🏻♀️
Da napokon da docekamo taj sistematski 😉. Ja jos nisam nista poduzimala vezanonza kukice, cekam upute pedijatra. Sto se tice dodatnih cjepiva ja sam mislila cjepiti za Rotu( crijevne viroze) i Prevenar (disni putevi, upala pluca,...), ali nesto sam citala da je od 2018 uvedeno neko cjepivo u obavezno od Hzzoa tipa Prevenar ali se zove nesto sa S nisam zapamtila, ali neznam je li dovoljno dobro i jel pokriva dovoljno skupina zaraza kao Prevenar, pa cu i to vidjeti sa pedijatrom.
MybaBy i Mommey nadam se da će se uskoro krenuti događati nešto konkretno jer ovo samo iscrpljuje i kad dođe vrijeme za porod puno će energije biti potrošeno na to iščekivanje 🤞🏼
Skoljka da da, puštena sam 48h nakon poroda, tak je sad u Sisku praksa ako je sve okej s mamom i bebom. A i bolje, da sam ostala dan duže mislim da bi skapala od gladi. Došla sam do zaključka da sam ja svoj kofer trebala natrpati hranom a da mi muž donese robu i higijenske potrepštine jer to smije 😂 al lako je sada biti pametan 😂
Joj e, preslatka mi je kad traži seku, al ne kuži još da mora biti pažljivija. E i scena jučer pljunula Laura dudu, neće ali place. I starija krene mene potezati za majicu i viče:mamaaaa cicuuuuu 😂😂😂
MiniMa mene je muž dva dana prije sredio s trimerom, a u bolnici su me još sa britvicom.
Eeee pa pisala sam vam je svaki put kad je neka pizala za pakiranje kofera, ponesite hrane, bit cete gladne 😂😉 ja sam isto umirala od gladi, opskrbili me digestivima i cokoladicama, sokovima, i muz svaki dan donosio omiljeni sendvic iz Dubravice🤪
MiniMa ja svaki ili svaki drgi dan predjem britvicom ( tako i kad nisam bila trudna🤷🏼♀️). Ne volim nikad pustati dolje :-D tj nigdje
It’s a baby boy💙
skoljka mi smo 2018. cijepili za rotu, dok je prevenar dobila kasnije, tek 2019. Ne sjecam se kada je tocno primila za rotu, ali znam da mora do 4 mjeseca zivota. 2x je pila cjepivo za rotu (da, nije inekcija vec se pije) kod pedijatra. Samo kazes sestri da bi bebu cijepili na rotu i kada dodjete na pregled usput mu sestra da. Cijena je bila 500kn po cjepivu, znaci 1000kn ukupno. I prevenar smo platili 500kn po cijepljenju, sve kod pedijatra. Krajem 5.mj ide opet primiti prevenar. On je sada 1x na godinu do 3. godine zivota.
Jos si probaj ovo provjeriti kod svog pedijatra prije nego odete na prvi pregled jer svatko ima svoju politiku i zna se promijeniti dosta toga u medjuvremenu.
MiniMa ja svaki ili svaki drgi dan predjem britvicom ( tako i kad nisam bila trudna🤷🏼♀️). Ne volim nikad pustati dolje :-D tj nigdje
Ma ja sam isla redovito na brazilku svakih mjesec do mjesec i pol.. I tako vec skoro dve godine,bas sam se napatila da uspijem to nekako reducirat i sad mi tlaka opet uzet britvicu i sve upropastit.... Sad sam prije zadnjeg pregleda rijesila s trimerom i vec se vidi da sam poremetila rast naspram brazilke....al realno, msm da bi se najmanje trebala s tim zamarat 😂😂
.
Skoljka ne brini zbog slikovitih opisa hahaha
Nama svi prijatelji od starta govore da ce nam to bit glavna tema u braku nakon sto se beba rodi 🙉💩
LaLuna od moje je isto takva stolica, to je normalno za samo dojenu bebu, mojoj cak zna i proci van iz pelene na leđa koliko naglo ona to ispusti.
MickeyMouse tako i nasa starija seka od dvi ipo god, presmijesna je. Cim bebolina pocme plakati ona pocme trcat i vikat place place treba dudu 😂😂
MiniMa pa nebrini kako god bude ako stignes stignes ako ne ne. Ja npr nisam stigla, bilo je sve uredno, ali morali su me jos srediti i sestra je to pazljivo sve odradila.
Skoljka jel koristite jos jedinicu pelene ili ste na dvojku presli?
Nama je patronazna bila dvaput, a i sistematski smo obavili tako da to kako kod koga. Samo su rekli da uzv sad ne rade ali da predamo uputnicu pa da ce nas oni zvati kad krenemo.
E da pa sve si natrpajte nesto od grickalica za bolnicu i koju vocku da izdrzite, pogotovo ko ide na carski pa ce vise dana biti. Ja bi pregladnila da jos nisam imala u torbi nesto.
Sortiraj odgovore
Najstariji