Proljetno ljetne bebe - nova tema

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
    TinaVale
    19. Travanj 2020. 18:08

Sanja89

Mommy

Sanja89

Fever

Sanja dajes bebi koliko trazi, ne koliko pise na kutiji da bi trebalo. Svaka beba je razlicita.
    Samo ti njemu daj. I dobro je dobio. Bitno da su pelene pune i da je beba zadovoljna.
    Vjeruj mi, to mi je posao.

Hvala ti puno,nas ne obilazi patronazna zbog situacije i onda sam na cudu puna pitanja,i svasta nesto,isto mi je i ona rekla da dajem koliko me i trazi,bila sam skepticna samo oko dobivanja na tezini

Sanja, koliko znam, mora te obići bar jednom. Ti si iz Rijeke jel da? Ja sam iz Ri, rekla mi je da će doći kad rodim a za dalje se čujemo telefonski što god mi zatreba i da joj na Viber mogu poslati sliku pupka npr. I ako baš budem trebala, da će me i opet posjetiti..

Tako je iz ri sam,medutim nema dolaska komuniciramo isto telefonski i viber

Ja sam isto iz Rijeke, spadamo pod Zamet.. To je neka novija direktiva da ne dolaze doma ili? Meni je patronažna bila rekla da će doći, pa pitam čisto informacije radi...

Mommy, tvoj je termin prije mog, možeš li molim te, podijeliti iskustvo kada rodiš? Slabo nalazim informacije o situaciji u Rijeci općenito.. Hvala unaprijed

MickeyMouse
    19. Travanj 2020. 18:20

Mommy javljaj nam situaciju svakako.
    Mi smo stigli doma! Starija je oduševljena sekom, ali je malo glasna i trapava pa se bojim da je ne zdrobi 😂 i čim ju je vidjela otišla je po dudu, jer smo rekli da će seka dudit dudu i Laura ju je odmah prihvatila 😱 sad nisam pametna jel da to dozvolim ili ne 🤷🏼‍♀️
    Meni su danas uzeli podatke za patronažnu, al ne znam jel kod nas ide. 

Mom
    19. Travanj 2020. 18:21

TinaVale

Sanja89

Mommy

Sanja89

Fever

Sanja dajes bebi koliko trazi, ne koliko pise na kutiji da bi trebalo. Svaka beba je razlicita.
    Samo ti njemu daj. I dobro je dobio. Bitno da su pelene pune i da je beba zadovoljna.

Hvala ti puno,nas ne obilazi patronazna zbog situacije i onda sam na cudu puna pitanja,i svasta nesto,isto mi je i ona rekla da dajem koliko me i trazi,bila sam skepticna samo oko dobivanja na tezini

Sanja, koliko znam, mora te obići bar jednom. Ti si iz Rijeke jel da? Ja sam iz Ri, rekla mi je da će doći kad rodim a za dalje se čujemo telefonski što god mi zatreba i da joj na Viber mogu poslati sliku pupka npr. I ako baš budem trebala, da će me i opet posjetiti..

Ja sam isto iz Rijeke, spadamo pod Zamet.. To je neka novija direktiva da ne dolaze doma ili? Meni je patronažna bila rekla da će doći, pa pitam čisto informacije radi…

Mommy, tvoj je termin prije mog, možeš li molim te, podijeliti iskustvo kada rodiš? Slabo nalazim informacije o situaciji u Rijeci općenito.. Hvala unaprijed

Što se tiče rodilišta u Ri u zadnjih 3 tjedna, iz grupe na Faceu od Rode: 
    "Evo ovako, to su žene koje su rodile u zadnjih tjedan dva pa njihova iskustva: muž Vas doveze pred rodilište i ostavi, u pratnji sestre idete na odjel. Prije vas ispitaju o situaciji sa koronom, izolaciji itd. za Vas i članove Vaše obitelji. Naknadno donošenje stvari može, ako Vam šta zatreba. Po 3 su u sobi a u rađaoni ste sami, naravno uz primalju tj. babicu (nekome je bila stalno prisutna, nekome ne, ovisi o poslu i gužvi koju imaju). Jako sve cure hvale medicinsko osoblje i na 4. i na 5. katu. U rađaoni možete imati i vodu i mobitel. Maska je sad obavezna, i na odjel kad dođete i u rađaoni (neke kažu da su im inzistirale da ih nose, neke pak rodilje su ih skidale). 48h nakon poroda se opuštate doma, muž Vas čeka ispred. Sestra pomogne sa stvarima do dolje. U bolnici ima sapuna, wc papira i toaletnog papira. I vidim da je jedna cura rodila na carski i kaže da je otpuštena isto već nakon 48h. I da, kad je bila ta gužva, nisu imali posteljine za promijeniti. To ako vas baš pogodi špica valjda 🤷‍♀️ I ne znam jesmo li u ovoj grupi utvrdile, za bebu ne trebate nositi baš ništa. Robicu za izlazak i za Vas i dijete može donijeti muž na dan izlaska."

• Sancy3
    19. Travanj 2020. 18:53

TinaVale

Sanja89

Mommy

Sanja89

Fever

Ja sam isto iz Rijeke, spadamo pod Zamet.. To je neka novija direktiva da ne dolaze doma ili? Meni je patronažna bila rekla da će doći, pa pitam čisto informacije radi…

Ja spadam pod dom podmurvice nas nije obisla nijednom,to ovisi od doma zdravlja jednostavno neki vrse obilazak neki ne...

skoljka
    19. Travanj 2020. 19:16

Sanja89

Cestitam novim mamama prije svega,imam jedno pitanje izasli smo iz bolnice sa 2,540kg,jucer smo ga vagali ima 3,180 jeli to ok?znam da je svaka beba prica za sebe al cisto me zanimaju vasa iskustva,koristimo formulu nemam mlijeka uopce pojede mi 90ml po obroku svaka 3h..i ovo je dobio u nesto vise od 2tj

Ovo me malo iznenadilo, ali moj je iduci tjedan 2 mjeseca pa pojede 90ml, kad na silu pojede 120, redovno se izbljuca u mlazovima i komira se ko da sam ga drogirala 🙈😂,
    I moj je bio 2540g na izlasku iz bolnice. 

TinaVale
    19. Travanj 2020. 19:22

Hvala Mommy i Sanja89... Spakirala sam torbu za rodilište još pred 2 tj, pa mi je bio upitnik iznad glave šta ako sam nešto zaboravila...
    Čudi me da su svejedno po 3 cure u sobi, negdje sam vidjela da je preporuka max 2... Ali nije ni to loše s obzirom da ćemo biti same, pa da makar imamo s kim komunicirati..

Mom
    19. Travanj 2020. 19:36

TinaVale

Hvala Mommy i Sanja89… Spakirala sam torbu za rodilište još pred 2 tj, pa mi je bio upitnik iznad glave šta ako sam nešto zaboravila…
    Čudi me da su svejedno po 3 cure u sobi, negdje sam vidjela da je preporuka max 2… Ali nije ni to loše s obzirom da ćemo biti same, pa da makar imamo s kim komunicirati..

Istina 😊 Mislim da ovisi o patronaznoj sestri hoće li doći ali koliko znam, kod prvorotkinja su OBAVEZNE doći bar jednom. 

Vaki
    19. Travanj 2020. 19:52

Kod mene je patronažna bila već 2 puta. Doći će ponovo kad Mislav bude imao mjesec dana. Kod pedijatra se ide tek s 2 mjeseca zbog opasnosti od zaraze, zato patronažna radi pregled s mjesec dana. Rekla je da mjeri opseg glavice, ponovo ga važe, mjeri i sl. Ne znam kad će nam raditi ultrazvuk kukića i cijepljenje, valjda s dva mjeseca... 

🤞❤️🙏
    url=https://lilypie.com]

TinaVale
    19. Travanj 2020. 20:07

Mommy

TinaVale

Hvala Mommy i Sanja89… Spakirala sam torbu za rodilište još pred 2 tj, pa mi je bio upitnik iznad glave šta ako sam nešto zaboravila…
    Čudi me da su svejedno po 3 cure u sobi, negdje sam vidjela da je preporuka max 2… Ali nije ni to loše s obzirom da ćemo biti same, pa da makar imamo s kim komunicirati..

Istina 😊 Mislim da ovisi o patronaznoj sestri hoće li doći ali koliko znam, kod prvorotkinja su OBAVEZNE doći bar jednom.

Nek dođe jednom kad pupak padne i ja zadovoljna.. Vaki je spomenula pedijatra pa sam se sjetila, znate li vi već kod koga ćete ići?
    Mislim da je meni ginekolog preporučio dr. Gall-Sviderek, ali je nisam još kontaktirala da vidim prima li nove pacijente..

• Sancy3
    19. Travanj 2020. 20:25

Evo i meni je prvo dijete pa nema nigdje nikog,srecom pupak je otpao nakon tjedan dana to sam joj slikala preko vibera,sto se drugog tice sve eventualno telefonom rijesavamo,mi smo za prvi pregled naruceni 5.5,znaci ni to nije kod svih isto

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.