Proljetno ljetne bebe - nova tema

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
  • Pupi30
    16. Travanj 2020. 18:21

Vaki

Meni je ovo prva uplata. Dobila sam 400 kn manje nego što mi je obično plaća. 😥
    Mi danas puno pajkimo… Da barem može i mama. 😂
    Zvala sam pedijatricu da pitam za kapi jer vidim da vi spominjete i K1 uz D3. No, kod nas to nije praksa. Kaže da kod nas idu samo D kapi, a K samo u bolnicama u slučaju da se sumnja na krvarenje kod bebe!?

Jesi li bila na nekom duzem bolovanju...pri tom ne mislim na komplikacije...nego u onih 6 mj prije otvaranja komplikacija ako si uopce bila na njima. 🤷‍♀️

• Pupi30
    16. Travanj 2020. 18:24

Vaki

MickeyMouse

Vaki jesi bila bas od 1.3? Jer meni je došla točno kao plaća (ali bez dodataka - prehrane)

Porodiljni mi je od 24.2. pa bi sad trebala biti uplata za čitav mjesec, bez prijevoza. Jedino ako su nam ukinuli dodatak na plaću zbog trenutnog stanja s virusom. Moram pitati kolege jesu li oni dobili plaću kao i prethodnih mjeseci.

To sto su njima nesto mijenjali nema veze s tobom...ako imas negdje kopiju 6 isplatnih lista ili onog obrasca koji si nosila na hzzo u kojem se vidi prikaz zadnjih 6 placa tamo mozes provjeriti...i tebi se isplacuje prema tom prosjeku...ne tice te se sto se dogadjalo kasnije

Hany92
    16. Travanj 2020. 18:26

Pupi30

Aaaaaee2eeeeeew2

Pozz!evo mene sa pregleda,mali je 3300(27+2).iiiii samo da javim…29.4.su mi zakazali carski🙂..meni je to ok,jer je najsigirnije za nas buducii da sam ja uske konstrukcije dole.Glavna dr je donjela odluku.
    Bebac je okrenut i glavicom i sve al eto..sad znam kad cu vidjet svoje zlato.Jako sam sretna😍😍😍😍😍😍

Na moj termin poroda…znaci mozda dva deckica stignu taj dan 🤗🤗😍

Eto iznenadili me u bolnici🥰 ..sad je to brzo,bilo bi super dva malca hehe🤗🤗🤗
    Sretno!

https://lb1f.lilypie.com/BzEbp2.png

Fever
    16. Travanj 2020. 19:27

Pupi30 je u pravu, ide po tome.
    I ja sam racunala negdje oko 6 i nesto dobila 5600 i nesto, mislim da mi se na kraju prijevoz nije racunao jer taman mi toliko cca fali

It’s a baby boy💙

Jahanara
    16. Travanj 2020. 19:32

U obracun ne ulaze neoporezivi dodaci na placu, putni troskovi.

MickeyMouse
    16. Travanj 2020. 19:42

Jahanara da tak je, ja nemam prijevoz ali imam prehranu koja mi nije ušla. 
    A ožujak je imao 176 radnih sati, znaci 176 puta neto prosječna satnica sa onog obrazca = koliko smo trebali dobiti.

16. Travanj 2020. 19:44

Fever, mozda dobijes neki ostatak sutra, citala sam slucajeve da se nekad desi da dobijes dvije isplate pa onda iznos bude ok

sagi
    16. Travanj 2020. 19:46

Da, već su cure rekle, u obračun ulazi "čista" plaća bez neoporezivih dodataka, dakle bez putnih troškova, dodataka za prehranu, božićnica, regresa... Ali na obrascu iz firme s prosjekom plaće (ak imate kopiju il ju ko ja i dalje imate doma) vam piše izračunata neto satnica, nju pomnožite s brojem radnih sati u mjesecu i to je to. Neće bit isto svaki mjesec.
    Al vidjet ću idući mjesec dal sam u pravu. 
    Sad sam dobila komplikacije, tu se, ak nije cijeli mjesec, onaj iznos od 4257,28kn (u slučaju kad je plaća veća od tog minimalnog iznosa) podijeli s brojem radnih dana u mjesecu i taj iznos pomnoži s brojem dana koje ste bile na komplikacijama. Ta računica mi se slaže s uplatom. 

skoljka
    16. Travanj 2020. 19:51

Karla89

Bravo na dobrim pregledima!
    Nama noć super prošla..dan je isto ok.. bile u šetnji prije podne i oborile rekord od 23 min bez plakanja 💪 😂 a mislim da nebi ni tad plakala da joj štucanje krenulo, pa je to nervira i onda se ljuti!
    Očekivala sam i danas jednu bebicu na forumu koliko bolova imate! To su sve pripremni i uskoro ćete se samo redati! 🤞 Jedva čekam da nam stignu nove bebice!
    .
    Ne znam zašto nam se Tina1803, Lilypie i Luninamama ne javljaju više kako su rodile..baš mi žao da ne znamo ništa kako su.. 😔

E pa i moj se naljuti kad stuca pa pocne plakat 😂 Znaci uspjela si je pridobiti u kolica, super 👍🏻
    Tak je i meni zao da se ne javljaju, nekad se glupo osjecam koliko ja pisem, a bome i one su dok nisu rodile, ljepse je kad nas vise djeli iskustva. Nadam se da su i bebice i one dobro i da jednostavno nemaju vremena. 

skoljka
    16. Travanj 2020. 19:54

Vaki

Meni je ovo prva uplata. Dobila sam 400 kn manje nego što mi je obično plaća. 😥
    Mi danas puno pajkimo… Da barem može i mama. 😂
    Zvala sam pedijatricu da pitam za kapi jer vidim da vi spominjete i K1 uz D3. No, kod nas to nije praksa. Kaže da kod nas idu samo D kapi, a K samo u bolnicama u slučaju da se sumnja na krvarenje kod bebe!?

Ma to je sve u jednim kapima, nisu odvojene, a mozes i samo d3, al et ja dajem ove i ne smetaju bebi. Netko je stavljao sliku tih kapi. 

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.