Karla neke bebice su sklonije grčevima, mojoj su krenuli možda nakon tjedan dana od rođenja, kroz dan bi se mučila, a navečer bi bila igranka od sat i pol gdje je plakala. Utješilo bi je lagano skakutanje na pilates lopti, ili gore dolje po stepenicama kad sam išla. Pred smirivanje sam je stavila na kratko u toplu kupku i to je to. Trajalo je tri tjedna i onda kao da nikad nije imala ikakvih problema.
E da, ta pilates lopta je meni spas bila. Em ne moras šetat i umarati se, lagano sjediš i ljuljuškaš bebicu, bas je uživala i za uspavljivanje i za utjehu.
Meni se mali usuljao u krevet u 7:10...
Seka mu spavala jos..pa se nemoze igrat u sobi..onda dodje kod mame svoje😁
I moja mala imala grceve od pocetka...i svi mi tvrdili da je to nemoguce...tek 10 ti dan sam joj pocela davat probiotik..al tad je vec bilo uzelo maha..pa smo sve moguce isprobavali.. nosenje na ruci potrbuske im pomaze isto..ili ih samo polec na sebe potrbuske i ljuljat. Mali je imao ovcu Ewana,njega je to smirivalo.
Karla, ista stvar je bila kod mene - plač, nacicavanje, eksplozivna stolica, ja sam mislila da su to grčevi, ali sad sam uvjerena da je dijete bilo gladno i puno zraka od tog živčanog cicanja i svega. Napravi joj malo dohrane i ponudi dok je mirna, ja sam nutkala prije i poslije cicanja i dijete se najelo i umirilo, nakon toga sve se unormalilo. Dajem joj da cica kad hoće, koliko hoće, dvaput na dan izdojim po malo i onda kad mi se učini da je gladnjikava - predvečer ili ujutro - napravim malo dohrane, pomiješam sa izdojenim i to joj dam. I puno je lakše. Mislim svaka čast dojenju, ali ja imam i posla po kući i još jedno dijete i borimo se s tom nastavim, virtualnom učionicom, da ne pričam o sto drugih stvari i nekako si moram olakšati
Hvala cure!
Evo nakon što je pojela jutros dobro se isprdila i podrignula i spava već sat i pol. To mi je znak da je puna zraka i muči je to..poslat ću muža po espumisan kapi.
Piše mi na otpusnom da moramo davati K i D3 vitamine, sad sve frendice mi rekle da su njihove bebe imale grčeve od toga..a patronažna spomenula da bio gaia ima s d3 u kombinaciji..jel koja od vas to uzela?
A i kako da uzmem kapi koje idu na recept a nemamo još pedijatra?!
Karla ja sam davala i davati ću bio gaiu s d vitaminom, bas se tak kupi i ne ide na recept. Ništa od tih kapi ne ide na recept nego je u slobodnoj prodaji. K1 D3 kapi nisam davala, isto sam dobila takve informacije, a situacija s grčevima je tak i tak bila losa pa nisam htjela isprobavati. Jedino za njih ne znam jel idu na recept 🤔
Zato ja vec kupila probiotik za bebe,i cim rodim pocinjem davat ih..da uopce ne dodje do grcica.
Znaci, da kupim tu biogaiu sa d3? I ponesem u rodiliste?
Btw, netko je napisao da ce za sebe uzimati probiotik... ima neki razlog tome ili eto tak?
U, sorry, ja uvjerena da su to kapi za grčeve, dobro ste to objasnile.
Znači odmah može Biogaia od prvog dana?
A za te kapi K1D3 sam i ja čula da svima redom prepisuju...
I sad citam zasto je vitamin K bitan za bebe.. kako ga onda unositi ako ne putem kapi?
Karla ja sam davala i davati ću bio gaiu s d vitaminom, bas se tak kupi i ne ide na recept. Ništa od tih kapi ne ide na recept nego je u slobodnoj prodaji. K1 D3 kapi nisam davala, isto sam dobila takve informacije, a situacija s grčevima je tak i tak bila losa pa nisam htjela isprobavati. Jedino za njih ne znam jel idu na recept 🤔
Hvala!
Tak ću onda i ja uzet.
Espumisan za ove grčeve što ima da joj bude bolje i biogaia s d vitaminom.
🤞 Da nam krene na bolje!
.
Joj ovo s tom koronom je stvarno kaos.. i ja sam čula u vinogradskoj da je jedna žena došla na porod i rekla da joj je mali bio u doticaju s nekim tko ima virus..odmah su je stavili u posebnu sobu..al kao ona nije zaražena 🤷
Sad ne znam jel to samo priča ili istina.
.
Cure koje idete u vonogradsku roditi ne treba vam ogrtač, iovak ne možete nigdje, sve me pod ključem, ja se kuhala u samoj spavačici, neke cure su imale donji dio pidžame i potkošulje. Chicco uložaka sam skoro cijeli paket potrošila u tih 4 dana, to mi muž donio pola paketa još naknadno..uzmite si neke čokoladice, kekse..ona njihova hrana ok (al bez začina), no premalo količinski, ja sam bila stalno gladna (muž mi isto donio slatkog, jabuke i b-aktiv).
Wc papira mi trebale 2 role..i da papuče mi nisu trebale, kak je užasno vruće u japankama sam bila stalno.
.
Evo danas se vagnula i ostale mi 4kg od 12 😌 al zato nemam ni guzicu više..kak nisam cijelu trudnoću vježbala bome je sad tak čudna mlohava 😀 trbuha isto skoro pa i nemam.. https://ibb.co/rvtZZdv
Tina ja stvarno ne mogu vjerovati da si ti dogurala tako daleko..pa tvojoj bebici se stvarno ne ide vam 😊
Mellorine mi se pratile cijelu trudnoću, pa na kraju isti dan rodile 🙈🤗💞 tek sam sad skužila po lilypie.
.
A jel nam se javila Lilypie sa svojim curkama?? Joj meni je baš teško s jednom, vjerujem da joj nije lako s dvije!
Zato ja vec kupila probiotik za bebe,i cim rodim pocinjem davat ih..da uopce ne dodje do grcica.
Znaci, da kupim tu biogaiu sa d3? I ponesem u rodiliste?
Btw, netko je napisao da ce za sebe uzimati probiotik… ima neki razlog tome ili eto tak?
Da vidiš, ja uzimam probiotik ovako, možda joj onda ne treba dodatno? 🤔 o bože koliko upitnika imam o svemu iznad glave 🙈🤦
Sortiraj odgovore
Najstariji