Ja sam danas prvi puta ostavila bebana na cuvanje mami. Je da sam bila cca 10 min pjesice dalje na veceri, ali i to si racunam pod izlazak 😁
Bravo :)
Ja cu ga po povratku s mora morat dosta ostavljat. Moram skidat madeze i popravit zube. Nadam se sa cu uspjeti to sve kroz listopad rijesiti
Iskrica - kod fizioterapeuta ste bili samoinicijalno ili?
što se tiče tog okretanja i svega, pratim knjigu: Što očekivati u prvoj godini. Knjiga je odlična zato što je vrlo objektivna i daje prostora bebi da se nekim svojim tempom uz blage poticaje razvije. Možda već sutra se krene okretat. Princ je super savladao leđa- bok, imali smo dva slučajna okreta trbuh - leđa. i to je to. i ne uzrujavam se, ni najmanje. svako je dijete individualno.
Student24 - išli smo samoinicijativno jer sam s njezinih cca 2 mjeseca primijetila da joj je lijeva ruka u ramenu nekako tvrda, ukočena, nije ju lako bilo dići iznad visine ramena pa se pri oblačenju te ruke znala rasplakati. Pedijatrica je to gledala i nije bila zabrinuta nego je rekla samo nek razgibavamo. I je se to ublažilo, sad je bolje, al sam htjela detaljniji pregled i konkretnije vježbe pa zato išli fizioterapeutu i čuli da je u blagom hipertonusu.
Nego, kak si spomenula vježbe na YouTube-u sam išla to vidjeti i probati sa S. - jako joj se dopada zibanje s boka na bok uz skvrčena koljena i dlanove na gležnjevima, baš se veselo osmjehuje u tome, tak da sam baš sretna da si nam to otkrila, fala, baš lijepo da razmjenjujemo iskustva ☺️
princ obozava tu vjezbu i on se bas jako smije. Pokusava da mu je glava brza od tijela, ali mu bas nejde :D
Iskrica, to mi je i bio cilj kad sam pisala onaj post. Ponekad se osjećam da ne istražujem previše. Prije sam se znala uhvatit kako ga forsiram da sisa, a niie htio. Ja mislila da ga grčevi love ili nešto, kad ono trebalo mu je mijenjati pelenu. Toliko sam bila fokusirana na hranjenje da mi nista drugo nije palo napamet. Sve si razmišljam da nam sutra stavim dekicu vani u hlad jer je u stanu prehlado, a vani grije sunce. Isprobat cemo provesti dan na otvorenom( haha kao da smo na moru na plazi) Šteta što nemamo onaj šator na pola, mi samo prave kamperske furamo 😂😂 nešto ću već smislit. Baš mi bude žao kad obučena do grla dođem van i počnem se skidati jer je toplo. Palim grijalicu kad ga kupam, tek toliko.
Mi ćemo najvjerojatnije počet dr tjedan ić na vježbe po preporuci dokt. Pa ću imat materijala za vježbanje, možda i pokrenem yt kanal, tko zna hahah. Zadnjih tjedan,2 dajem mu par bočica dnevno, max 3, ostalo sisa, i bojim se da mi ne ponestane mlijeka. Zasad doji kao međuobroke i za uspaljivanje. Htjela bih dojiti noću barem do godine dana, vidjet ćemo kako će to ići.
Čitala sam da bebe jako vole kad pravimo grimase, moj se čak i smije bez da glas pustim. S obzirom da ne želi dudu, zakačila sam mu vezicu ja igračku i instalirala igračke na kolica. Ja sam pravi majstor. Idem dalje na peeeglanje :) slatka mala robica čeka
Gdje nam je yra, dugo se ne javlja, mora da se priprema za pocetak skole... 🤔
Cure, jel vasi klinci kasljucaju namjerno? Mom je to sad glavna fora, kaslje i smije se. To sam jos prije citala da rade da privuku paznju, lopovi mali 😆. Moj to radi i kad se igramo i kad ga nosim i kad je sam. Odma kuzim kad je na silu, ali ga uvjek pomazim i poljubim, kao jako sam zabrinuta, a sta cu s njim kad se tako trudi 🤣
Haj! Ima li koja mama da se muci sa zubicima? Mi cemo sada 3.9.-4mj i pocelo ju strasno bolit,svrbit..nista joj ne pomaze ni ogrlica ni gelovi..imate nesto drugo da ste probale?mame koje putuju na more sretno i lijepi provod.mi smo more obavili i super je proslo!
Haj! Ima li koja mama da se muci sa zubicima? Mi cemo sada 3.9.-4mj i pocelo ju strasno bolit,svrbit..nista joj ne pomaze ni ogrlica ni gelovi..imate nesto drugo da ste probale?mame koje putuju na more sretno i lijepi provod.mi smo more obavili i super je proslo!
Nazalost sva ta pomagala za zube su trenutna, nema neke velike pomoci.
Od gelova Dentinox N gel jedini je imao efekta
Ok hvala...da koristimo taj ali nista...koliko to traje kada izlazi prvi zubic?
I nama isto dentinox...Evo nama je izasla jedna jedinica i druga ce za par dana..Namazem mu kad ide spavati jer se jako unervozi i krene gurati tetru/dekicu u usta..i stariji mi je isto dobio zubic sa 4.5 mj
Nama je trajalo nekih tjedan dana od kad se probilo zubno meso do kada sam mogla bas zubic osjetiti pod prstom..
Sortiraj odgovore
Najstariji