Proljetne bebe/mame 2018

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
    m-mama
    28. Kolovoz 2018. 11:57

+ kako ih oblačite za spavanje, u stanu? Vani? 

Iskrica
    28. Kolovoz 2018. 12:03

Moja S. opće ne pokazuje interes okretati se samostalno na bok, a kamoli na trbuh. Bili kod fizioterapeuta za bebe i dobili i of za babyhandlig kako ju dizati i nositi i neke vježbice, no jako tešku ju je zainteresirati za te vježbe/igre, pa i ja izgubim volju vježbati ju. Prava je mala ljenguza zavaljena na leđa i ne mrda 😁 

Iskrica
    28. Kolovoz 2018. 12:09

Za spavanje je noćas bila u bodiću dugih rukava i frotirnom odjelcu ne baš tankom, a ni ne baš predebelom i čarapice ispod, a pokrivena dekicom okomito po prsima i još jednom toplom dekicom preko prsa i nogu (tu drugu dekicu neki put izgura sa sebe dok maše nogama), prozor otvoren na kip i mislim da joj je bilo taman - konačno da sam pogodila jer joj je proteklih noći bilo hladno. 

EveM
    28. Kolovoz 2018. 12:25

Mi spavamo samo u bodicu kratki rukav i imamo vrecu za spavanje tanku - kao od tetra pelene malo deblje.. i to mi je super jer inace imamo problem sta god da stavim na nju ona svuce. Jako nemorno spava. Evo nocas je promjenila i ledja i oba bola i trbuh i uz ro se zarotila skroz za 90 stupnjeva..prozor na kip otvoren također. 
    Sto se tice igracaka ja rotiram svako malo druge.. sad su joj one gricke najzanimljivije. također voli biti u ljuljacki.. ali nigdje previse.. i nece da bude na leđima- automatki se okrene na stomak. 
    Mi isto pakiramo za more.. za tih tjedan dana moram pola stana ponijeti.. ali kao i Frajla vec imamo sistem- par odlazaka u Slavoniju i da vidis 😉

https://lmtm.lilypie.com/DDa4p1.png

EveM
    28. Kolovoz 2018. 12:26

Omg koliko tipfelera🤦🏻‍♀️

https://lmtm.lilypie.com/DDa4p1.png

• Student24
    28. Kolovoz 2018. 12:42

Sarita_00 - hvala :) nadamo se lijepom vremenu i toplom moru :) 

Frajla - da, mislim da je puno zgodnije pakiranje u vrećice ili mekane putne torbe/ ruksake. mislim da ću ove godine i ja se tako pakirati. godinama putujem sa koferima, ali godinama sam i sama išla autom, nakon čega se prepakira sa mm u kofer motora :D 

m-mama- vjerujem da je teško, ali svaki put kad ti dođe da odustaneš zato što ne regira pomisli koju ćeš radost i ponos osijetiti kad 1. puta odreagira. Živi za taj osijećaj i dogodit će se! meni robica iz pepca uopće nije loša. kako se kaže, svaka roba ima svog kupca ;) nemamo neku posebnu igračku koju sad obožava, osim jednog mede. od jučer mu se jako raduje. neopterećeni smo igračkama, opterećeni smo težnjom da što više vremena provedemo s Princem. u igri i ljubavi. zapravo, sad kad ovo pišem Princ ima najdražu igračku, tatinu kosu :D vježbice radimo. ukucam u youtoub vježbe za x mjesec i onda malo vježbamo, nekad više, nekad manje. Ritam se svodi na dan i noć. Noć kreće oko 8h navečer i traje do 7 ujutro. Tada spava s jednim buđenjem. Po danu nemamo ritam. Svaki put kad se pokaže neka naznaka ritma promijeni se. Rekla bih da je neki prosjek od četiri dnevna spavanja, tri kraća i jedno dulje. i šetnja. prije smo išli ujutro nakon buđenja, sad moramo naći savršeno vrijeme obzirom na poprilično hladna jutra. sad kako je zahladilo ima duge hlačice i bodi. na glavi ili šešir ili tanku pamučnu kapicu. spava u bodiju, dugoj pidžami i vreći za spavanje. tankoj - ljetnoj. kako je prozor otvoren, ako procijenim da je baš baš hladno, dobije gore i dekicu. 

Iskrica - kod fizioterapeuta ste bili samoinicijalno ili? 
    što se tiče tog okretanja i svega, pratim knjigu: Što očekivati u prvoj godini. Knjiga je odlična zato što je vrlo objektivna i daje prostora bebi da se nekim svojim tempom uz blage poticaje razvije. Možda već sutra se krene okretat. Princ je super savladao leđa- bok, imali smo dva slučajna okreta trbuh - leđa. i to je to. i ne uzrujavam se, ni najmanje. svako je dijete individualno. 

28. Kolovoz 2018. 13:11

Spavanje kratka pidjamica i carape, al racunaj da spava s nama u krevetu, pa ga ja pokrijem il je uz nekog od nas. 
    Za van zadnjih dana  lagane duge hlacice i kratki bodi, al opet mi smo maramasi pa sam sigurna da mu je ok. Sinoc smo bili jako kasno vani pa sam i carape navukla jer je i meni vec frisko bilo.
    Igracke - gym je br 1, rotiram one visece igracke tu i tamo. 
    Kojekakve druge zvecke stavim na gym, on je ugl na trbuhu pa si dohvati svasta, nekad mu i seka dobaci ponesto. Imamo dvije knjigice šuškave one, njih strasno voli i nekakvu fisher price mahunu smo dobili, na nju se raspameti. Od male imamo neki vlakic koji se navije i onda ide ću ću i vozi po podu, to voli recimo gledati i moja mama mu je kupila nekidan neku lopticu u dmu s puno malih etiketa usivenih, sarena od raznih tkanina, nju isto voli. 
    Ne vjezbamo nista. 

28. Kolovoz 2018. 13:17

Evo, mahuna neznam otkud je, al vjerujem gdjw god imaju fisher price, a lopticu je mama moja kupila u dmu u osijeku. 

• Student24
    28. Kolovoz 2018. 20:19

uvalila sam Princa mmu na uspavljivanje i sad surfam u wcu :D :D pod izgovorom da imam spa tretmam za sebe :P 

Frajla
    28. Kolovoz 2018. 20:54

Ja sam danas prvi puta ostavila bebana na cuvanje mami. Je da sam bila cca 10 min pjesice dalje na veceri, ali i to si racunam pod izlazak 😁

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.