Naravno da svako ima pravo birat za cijepljenje al zasto onda kad krene u skolu mora bit cjepljenjo il ne moze ic? Prakticki mi onda ni nedas izbor... dobrobje zaspala oko 9 i spavala sad do 8, naravno s budenjima al mislim da je sad ok :)
Tiny tako sam ti i ja bila na sto muka zbog cijepljenja pa na kraju prošlo bez problema. Naravno, taj tren kad ju je piknula jako je plakala i tu mi je srce puklo valjda, al čim smo došli doma stavila sam joj frescopad na nogu i bilo je super. Bez temperature i bez plača cijeli dan. Držim fige da i vi budete te sreće!
Jutric mamice, jeste se naspavale :D
Crna, da muke sto prije prodju, nas sutra ceka vakcina. Odgodila sam je dvije sedmice, te zbog "upale usiju", pa proljeva, pa imao neki osip, sutra valjda bude ok
Ali on je meni divan kad ga pikaju, par puta smo krv vadili iz prsta, i on samo malkice zaplace kad igla ga pikne, i kad puno pritisce prst, ali ne urla, vec onako zalosno kmeci i ostalo vrijeme suti, nadam se da ce tako i sutra biti, i da nece biti posljedica nikakvih
A sad je izumio neku naviku, ustane npr. oko 5 (prvo budjenje), jede, i onda se igra, smije, kaki, i tek oko 7 zaspe Nema vise onog-podojim ga i zaspe lol
Crna-a cuj, da smiju ici necijepljena djeca u skolu, mogu zaraziti imunokompromitiranu djecu, mogu se vratiti svakakve izumrle bolesti, epidemije ospica recimo itd. Citala sam dosta clanaka o nuspojavama cjepiva i ostalog i na kraju jednostavno slegnula ramenim i rekla valjda se nece meni tj. Bebi to dogoditi..ja nekako smatram da je vise koristi nego zla od tog cjepiva. Jedan od 10 ljudi ce oboljeti od raka, tako ce 1 od 10000 beba dobiti nekakvu nuspojavu. To je jednostavno tako..tko nece cijepiti svoju djecu ne mora, njegov izbor..svatko ima svoje misljenje :)
Slazem se stobom al je glupo kaj sad daju na izbor oces neces a kasnije moras... nema smisla
Ninacch, potpisujem.
Jedino sto mozemo kasnije cijepiti dijete kad je 'jace' da bolje podnese, zbog toga kao imas izbor kako se meni cini.
Kako je meni pedijatrica objasnila ranije se daje dosta cjepiva po nekim europskim normama jer tamo najcesce bebe idu u jaslice vec s 5 mjeseci i bitno je da su svi vec cijepljeni do tad. Buduci da kod nas porodiljni uglavnom bude prvu godinu to se moze razvuci koliko cjepiva dozvoljavaju.
Crna, super za noc! I dobrodosla u moj ranojutarnji svijet 😂
Hej cure,
Moj ide na cijepljenje 24.06. i vec mi sad muka, bar se on nece sjecati toga kad naraste...tako su mali a stalno nesto moraju trpiti.
Trebam savjete od vas:
1. Naucila sam ga na ruke, prek dana spava samo meni na rukama i cica mu je stalno u ustima. Znam da bi ga trebala oduciti, ali ne znam kako. Ak duze ne spava postane nervozan i onda samo na cici, a u njoj nema puno mlijeka kad stalno vuce i tako ukrug.
2. Kako vi oblacite svoje, ja stalno muku mucim s tim da li mu vruce, da li mu hladno. Moja mama stalno da mu je hladno, svekrva da mu vruce...vec sam luda....
3. Kako vi s autosjedalicama? Da li puno koristite? Pise kao da ne bi smjeli bit dugo u njima, a opet mi se cini da mu je u njoj bolje nego u kosari jer duze spava . Imam od haucka i tak mi je cudan taj polozaj kad ga stavim.
4. Jel koristite platnene pelene? Koliko cesto presvlacite svoje?
Maya
Maya, nama je isto tako. Danju spava samo na nama....cim je krenem spustat, otvara oci! I tako staaaalno. Rijetko kad ostane zatvorenih ociju i odspava jos malo. To je tako. Vole se nosit, drugo im nije opcija. Izdrzi jer jos nije vrijeme za odvikavanje jer su mali. Odvikavanje krece tamo iza punih 3 mjeseca pa i kasnije....
Ni ja ne znam kako da ju obucem....zato mi se i prehladila....trenutno je u dugom bodicu i carapicama, a kad idemo vani, ima male tajice...al kod nas je vec toliko vruce da ne znam da li da je skinem jos....a kontam, s mjesec dana jos u potpunosti ne regulira temperaturu...ne znam....
Da, autosjedalice....iskreno sam pobornik kosare, a ne AS....Al isto mi tako radije zaspi u AS....A ne znam, kad idemo autom negdje, onda je stavim u AS, a kad iz kuce idem direkt u setnju, stavim je u kosaru....bolje je da su bebe sto vise na ravnom.....stvarno je....AS je neprirodan polozaj....bar za njihovu kicmicu...
Ne znam ti nista o platnenim pelenama....Presvlacim je prije obroka (ali ne po noci jer se razbudi) i ako vidim da je ukakana....
Cijepljenje? Ko kaze da ne moze u skolu ako nije cjepljeno?
Ok, cjepljenje je obvezno. Al evo pitanje: Jel škola obvezna?
Dakle, imam par poznanika kojima djeca nisu cjepljena i normalno idu u skolu. Jer - skola je takoder obavezna.....
Sortiraj odgovore
Najstariji