Kriszta - ako hoce bocicu daj joj (ako se ne varam rekla si da je pocela odbijati). Vjerujem da ti je tesko i bitno je da ste i jedna i druga zadovoljne!! 💋
Mi smo na NAN pro i htjela sam prijeci na Aptamil iz Mullera jer su mi ju nahvalili i kao bebe ne bujaju toliko od nje, ali ta hrana se uopce nije dobro otapala?!?! Malcu je kakica uzasno smrdila i zastopavala se bocica pa sam tu hranu nakon 3 obroka maknula da ju ne gledam vise!
Mi secemo po suncu i preko dana to je jedino kad spava! Zato po noci spava ko klada po 5 sati 🎉
Mama - puno ti hvala na podršci,jako puno mi to znači.
Očito svi mi imamo fazu "grozna sam i nesposobna majka",meni je to prvo i nisam ni mislila ,da mogu biti toliko uplašena,histerična,zabrinuta...ma svakakva!
Svaka tebi čast sa blizancima! Plus još jedno dijete Ja tu kukam samo s jednim...
Uljepšala si mi dan.
Kamikazee - odbijala je bočicu jedan dan i to sam kasnije skužila,da vjerojatno zbog grčeva. A ja sretna da ne želi više bočicu i nisam više ni nudila,ona je plakala poslije,a ja sam mislila da zbog grčeva,a vjerojatno je bila gladna. Valjda ću polako skužiti njen plač.
Jednostavno sam htjela vjerovati da ne želi više bocu...
Prekrasan je dan,malo smo i mi bili vani,čista uživancija!
Pa vidiš Kamikazee..moramo isprobavati to mlijeko,dok ne vidimo koje odgovara. Za Aptamil sam i ja sve dobro čula,a ne može svakom odgovarati.. Ja nisam sa PRENan bila zadovoljna,ali morala sam zbog toga što je nedonošće bila. Isto tako nije se dobro otapala i zaštopala bočicu.Nan Pro 1 mi je ok, i ona hoće to piti,ali nikako ne može podrignuti i bljucne svaki put,a nakon toga slijedi štucanje. Pošto sam sinoć u onom trenutku,kad sam se odlučila,da ću ponovno dati dohranu imala doma samo babylove,to sam joj dala "pre"formulu..sad ću vidjeti kako će na to reagirati.
Kriszta - ja sam na onoj drugoj temi bas napisala prije da sam tek nakon 2 tjedna pocela uzivati u majcinstvu. Osjecaj da ne mogu smiriti ni nahraniti vlastito dijete je odvratan!!
I znam kako ti je, ja bih se isto to nadala. Kad sam isla izbaciti dohranu i skuzila da gubi na tezini nisam si mogla danima oprostiti!! Opet - kakva sam ja to mama?!
Za stucanje mi je pedijatrica onjasnila da se nesto oko dijafragme nakupi zraka nekako i to najcesce zbog previse okretanja bebe. Pomaze tekucina - sisa, vodica... I meni zasad uspijeva s time mu pomoci. Nije iste sekunde, ali djeluje.
Ja svom dajem Nan 1 pro, u naletu ocaja kad nije jeo dala sam mu aptamil i to je jeo... Al zapravo jednako jede oboje samo se tako potrefilo.
Kriszta, ja sam tek nedavno dosla k sebi a mali mi ima 6 tjedana. Recimo da nam je tek ovaj tjedan bio opusteniji. Oko mene svi imaju neke mirne bebe koje NIKAAAD ne placu, a moj bome place i onda kad s drugima pricam samo se frustriram bezveze...
Sto se setnje tice, isli smo svaki dan, ali sad ako je budan krece deeeernjava u kolicima!!! Tak da sad vise volim imati pratnju u setnji jer kad krene urlati a ja sama s njim, nije mi svejedno :D
Sto se dojenja tice-i sama sam imala griznju savjesti, ali kad sam vidjela koliko problema imamo pri hranjenju na bocicu i koliko ga moram tjerati da jede i kako izgleda proces hranjenja, nekako mi je bitnije da je on na kraju sit i dobro napreduje.
Hvala Bogu, najblizi su gledali jedno nase hranjenje pa su pali na guzicu. Sad im mogu ostaviti malog jer mislim da bi MOZDA mogli nahraniti ga, barem do pola... Inace, mislim da bi netko deseti rekao ma nije on gladan, nece jesti...a na kraju moje dijete pojede bar 100...
Ja duboko vjerujem da smo sve mi najbolje mame svome djetetu...
Drage mame, malo sam citala sto pisete i mislim da se ama bas niti jedna od vas koje ne dojite ne treba i ne smije osjecati krivom. To s dojenjem nitko ne spominje niti u literaturama, svi se baziraju na trudnocu i porod, a ono sto tada slijedi nekako ko da nije bitno. Ja sam od dojenja htjela odustati jos prvi dan u bolnici, ali su me tamo sestre tjerale da dojim, a mene boli, mali vristi jer je gladan ma grozota. Jos da vam ne spominjem kakve sam uvrede dobila od doticnih sestara kad sam trazila da mu daju bocu da se malo smiri 🙄
Na kraju smo prosli tu prvu krizu za sad nekako funkcionira, al budemo vidili do kad?!
Uostalom ne postoje nikakvi dokazi koje svi navode da su dojena djeca zdravija i jaceg imuniteta, bas suprotno (imam nekoliko dokaza iz svoje okoline).
A sto se tice tih savrsenih mama i beba koje NIKAD ne placu 😆 Dajte ljudi molim vas! Zar postoji beba koja nikad ne place?! I ako da, onda nesto nije u redu, tako ce bar reci svaki pedijatar. Svi oni placu, neki vise neki manje i ovisi o danu. Kod mene te price ne pale jer znam koliko su neki ljudi gladni zavisti pa imaju samo dobru prezentaciju sebe, a to sto im se zapravo dogadja u 4 zida mogu samo zamisliti.
Mazite se i pazite, uzivajte u prekrasnoj nedjelji.
Najprije mama skidam ti kapu.svaka cast.drz se.
Kriszta suosjecam s tobom skroz.ja sam se naplakala sa svojom isto.to valjda tak mora biti i prode kao i faza jesam dobra mama.
Moja nije reagirala dobro na bebimil pa smo bile na nan pro 1 to je htjela ali tesko je podrignula isto.sad sam na Novalac plus u kombiciji sa dr.browns bocicom i super je.konacno nasla kombinaciju.podrigne fino.treba im vremena da se priviknu na ad.zao mi je st ispada da eksperimentiramo s djecom ali eto sve za njihovo dobro je to da dalje mjeseci koji dolaze budu mirniji.
Moja od jucer bi stalno bila na meni uz mene i imala bocu u ustima bitno da ide pa makar i voda.u setnju nejdem svaki dan puse jako kod nas pa se bojim da ju ne propuse.
Zna ju uhvatit grc u snu zaplace prducne i to je to.nadam se da epizoda po sat necemo imati vise i da djeluju te kapi.
Sretnom me čini svaki otkucaj srca tvoga :)
(^_^)
Lola29 pravo zboris.:)))
Sretnom me čini svaki otkucaj srca tvoga :)
(^_^)
Lola..dobro ti kažeš Ja uvijek govorim,da sam previše iskrena i ne uljepšavam stvari i onda misim,da svi tako! I kad mi kažu da imaju savršenu bebu i da nikad ne plače...blablabla,nikad ni ne pomislim,da uljepšaju (lažu) a zašto bi..heheh
I to što kažeš PUPA budem fustrirana,i mislim da jedino se ja ne mogu povezati se sa bebom.
Onda dođu bolji dani i nekako ti sve zvuči smiješno.. :)
Drago mi je Garavica,da ste uspjeli naći pravu hranu za bebu. Meni isto bude žao,što eksperimentiram,ali to je stvarno za njihovo dobro. a te bočice sam i ja htjela prije kupiti,kontam da su stvarno dobre...ali na kraju muž kupio TT.
Kamikazee-ja stalno joj mjenjam pozu,da bi podrignula,pošto joj teško ide..onda malena zbog toga štuca
Lijep dan vam želim
Lola, točno znam što misliš. Ja sam u bolnici bila u komi. Dijete plače, ja nemam mlijeka, mrtva umorna... pregrozno. Sestre su stvarno bile super, ali nema govora o tome da bi dale djetetu ad ili nešto s obzirom da naša bolnica zagovara dojenje pa ti plači ako hoćeš. Jedna sestra mi se smilovala pa je dala maloj malo glukoze da bar malo odspavamo tu noć. Grozno mi je to bilo. Isfrustrira te to i meni je stvarno malo falilo da odustanem od dojenja. Hvala bogu da nisam.
Mi smo sad ok.. ona mi lijepo papa svaka 2-3 sata, dobro spava većinom i kad je i budna nije mi više cendrava kao što je bila. Nadam se da to nije samo faza. prošlu noć mi je spavala od 23 do 6 ujutro bez buđenja. Savršeno. Samo što je to iznimka. Obično mi se sad budi 2-3 puta, ali i to mi je super nakon nekoliko neprospavanih noći. U srijedu idemo na prvu kontrolu pa ćemo vidjeti kako napreduje.
Inače, nije mi baš jasno.. pupak joj je otpao 3. dan doma, ali još uvijek ima krasticu.. jel ja nju mogu sad kupat normalno ili se ne smije močit dok to ne prođe skroz?? Kupamo ju inače ali pazim stalno da joj pupak ne namočim al čini mi se to predugo već sad. To je suho skroz samo nikako da ta krasta otpadne. Čistim tu i tamo s octeniseptom i još uvijek stavljam gazicu, al već mi se to čini predugo.
Sortiraj odgovore
Najstariji