Proljetne bebe/mame 2016.

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
    NMareN
    12. Travanj 2016. 12:59

Evo i nas malo, nekako mi dani prolete doslovce i nikako da nešto i ja napišem iako vas redovito čitam. Slažem se s vama da je ovaj forum super stvar i da nam puno pomaže. Evo npr dobro je znati (neznam ko je spomenuo) da ako beba ne podrugne u prvih 30-ak min da vjerojatno ni nece.
    Mi smo samo na cici,i to na zahtjev princeze, ritam takoder nemamo ni mi,pogotovo po danu,kad se probudi papamo i ok,ne budim je radi uspostavljanja nekog ritma,žao bi mi bilo buditi je. Po noći se budimo 1-2puta i nemogu se požaliti. Grčeve nemamo i nadam se da ih ni necemo imati, ponekad ima neke bolne grimase,i to mi je bas tuzno kad je vidim da se muci,zna pocrveniti u glavici i podizati je koliko se muci da bi napravila puk puk. Srecom to kratko traje,podignem je i brzo mi to riješimo .
    Imali smo prvu kontrolu, i u mjesec dana je dobila oko 500g,ako racunamo i ono kad je pala na tezini nakon porodaja onda je to nekih 800g i dobili smo 2,5cm. Dr kaže da je to super,i da bebe koje su rodene ranije da manje dobivaju i da se ne uplašimo ako cujem da su neke bebe dobile oko 1kg. Sada sa punih mjesec dana imamo 2850g,vecina vas je rodila vecu bebicu nego je moja mrva s mjesec dana. Ovaj tjedan imamo zakazan uzv kukova i mozgica,samo nek sve dobro prode.
    Cure koje imaju probleme s grcevima,cije se bebe nemogu umirit,probajte ih prije spavanja na vecer umotati u platnene pelene,onako da su im rucice uz tijelo, kao u bolnici. Ja svoju umatam i to smo nastavili odma nakon izlaska iz bolnice jer sam primjetila da je to baš umiri.

Ja to mogu, ja to hoću....

Lola29
    12. Travanj 2016. 15:55

Mi smo na sisi i momak je u tjedan dana dobio nekih 200g sto i nije lose. Sisa na zahtjev al to je tako svakih 2-3h, nekad ima period u danu da trazi svakih sat i pol pa mu dam samo da zaspi. Sisanje traje od 10-20 min ovisi. Ma sve bi mi to bilo super da nema tih grcica. Iako nisu ono klasicni grcevi svaki dan u isto vrijeme nego kako kada i to dok mu crijeva ne prorade. 
    Podrigivanje ne ide za sad, samo stucanje 😀
    Netko je pitao za bio gaiu, prvih par dana mi se cinilo da mu pomaze sad vise nisam sigurna jer nekako uvijek kad mu dam te kapi pocne parada.  Nisam pametna! Jel ima tko iskustva s kapima sab simplex protiv grcica?

Ninachh12
    12. Travanj 2016. 17:04

Kriszta-ja nisam stručnjak, ali ako bebica nece više, mislim da je logično da je sita od tvog mlijeka, zar ne ? a napreduje super tako da je to samo dobro :D :D
    lola-ne znam za sab simplex, ali mi koristimo espumisan i nama je on super. Onih jakih bolnih grčeva popračenih plačem po 3 i više sati više nema. Tu i tamo se grči, ali bez plakanja. Nama je to i doktorica preporučila.
    NmareN-jaoo pa kako je bebiica majušna, moja je takva izašla iz bolnice, mrviica mala samo neka ona napreduje dobro :D :D

Kamikazee
    12. Travanj 2016. 19:32

Lola - 2 prijatelja su rekli da su njima nakon bio gaie i svega sab simplex jedine pomogle. A bio gaia bi se trebala uzimati 2 tjedna redovito da bibse razvila flora i da u biti pocne djelovati. 
    Ja sam isto sad dobila epumisan od pedijarice pa cemo vidjeti. 

Pregled super prosao, dobili 1,2kg i 6cm, bebac dobro napreduje i probat cemo izbaciti dohranu sad kad je ojacao! 🎉🎉

Za smirivanje bebe mi je pokazala 2 trika, jedan od njih je taj swaddling, a drugo je specificno drzanje bebe. Namjerno ga je razljutila da ga moze smiriti i pali iste sekunde 😂

• Kriszta
    13. Travanj 2016. 06:15

Ja sam koristila espumisan, ali sam prestala jer mi se činilo da je još gore..a sad kad bolje razmišljam, možda je imala skok u razvoju. Legica koristi sab simpex, pa ću je baš pitati Lola. 
    Primijetila sam da otkad koristimo D3 kapi, da se više muči nekako i ne kaki kao prije,pa sam zato pomislila da bi bilo dobro uz to dati bio gaiu. 
    NMareN super napredujete i to sa tvojim mlijekom...svaka čast bebici i tebi sto uspjevas dojiti na zahtjev. .
    Kamikazee super Filip napreduje. .

• Kriszta
    13. Travanj 2016. 06:19

Ninach bilo bi super,da je tako!

• Kriszta
    13. Travanj 2016. 06:21

Kamikazee obavezno nam objasni to držanje. .ja ve  tri dana imam show. .ne znam da li je skok, jer smo ušli u 6.tj ali na rubu sam..ništa ne spava, nistaaaaaa! !!!

• Kriszta
    13. Travanj 2016. 10:15

cure koje dojite,pomoć!
    Odbija moja malena bocicu ili popije 5/10 ml.Sto je dobro jer sisa,ALI!!!!!! Ništa skoro ne spava od ujutro 4-5h preko dana. Sisamo,pa nikako da podrigne,pa bljucne više puta,pa štuca...uznemirena je,jedva se može smiriti,ako zaspi onda na 10-15 min i sve ispočetka...svakih sat i pol..ali skoro svaki put bljucne i bude jako nervozna poslije sike,crvena glava,stenje,plače...pomislila sam da je gladna bez bočiće,ali bljuca poslije,pa sad više ne kontam...jel bude to tako i kod vas? to već traje sad duže...jel to skok ili? Nikad prije nije bila takva,dok je popila 60 ml AD.

Lola29
    13. Travanj 2016. 11:06

Hvala vam na savjetima, valjda ce nesto upaliti jer stvarno mi je muka to gledati svaki dan, na psihu mi baca..
    Cula sam da bi mu bilo dobro dati malo caja od kima i komoraca, ne znam jel to pametno tako maloj bebici davati?! Hmhm

Kriszta može biti da je skok u pitanju, traje oko 3 dana i koliko sam shvatila bebe se tocno tako ponasaju. Vjerujem da te izludjuje, ali probaj izdrzati osim ako mislis da je nesto drugo posrijedi.

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.