Proljetne bebe/mame 2016.

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
  • Kriszta
    21. Travanj 2016. 19:10

A ovdje koljevka na malo drugačiji način:https://www.youtube.com/watch?v=qYdI7HH9PW0

Valjda je to to za bebe do 3 mjeseca.

Pupa2
    22. Travanj 2016. 11:22

Pozdrav cure, kako ste? Moj cendravac je preko dana standardno-vecinom cendravo :D ali, zato je noc supeer. Iako, opet je poceo brljaviti s hranom tj place, dere se, grci i izvija se dok jede... Ni cupkanje ne pomogne. Pojede na kraju ali to je proces. Trebam savjet! Od bilo koga! On se nama prestao buditi u noci tj moze bas dugoo izdrzati bez hrane. Pocne se komesati pa ga nahranimo ali ne pojede puno. Nije li to rano za izbacivanje nocnih obroka? U pon cemo 7 tjedana i na ad-u smo! Isto tako, ovo grcenje kod hranjenja, vrijedi li promijeniti formulu? Plus, dosta je prehladen pa mi se cini da mu to smeta :/ a radimo sveee po pitanju prehlade!
    Ako neka iskusna mama cita ovo, neka slobodno da savjet!

Kamikazee
    22. Travanj 2016. 11:51

Pupa draga, ja sam newbie, ali za nocne obroke mi je pedijatrica rekla da ga ne moram buditi. Patronazna je isto rekla vec ranije da ga nakon mjesec dana ne moram buditi. Bitno da ti lijepo napreduje i uzivaj u tome!! 😀

Za hranu - ja sam isto promijenila klopu u nedjelju iz Nan Pro u Nan Sensitive. 
    Grcevi prosli (ne znam jel se samo poklopilo, ali vec iduci dan nakon nove klope) medjutim stolica mu je sad zelena od ponedjeljka pa mene to brine IAKO prasac mali i dalje dobiva na tezini! Kuzim da se crijeva moraju prilagoditi, ali sta ne moze organizam s kakicom izbaciti i poruku za mamu: hej, sve ok, ne brini?!?! Pratit cu jos za vikend pa ako se ne promijeni zvati pedijatricu jel to stvarno ok jer mi fali ona zlatna kakica 💩

I da, nocas opet od 21-6 bez bocice 🎉

Pupa2
    22. Travanj 2016. 12:13

Pelene su mu mokre, neki dan smo bili na vaganju i napreduje dobro... Ali prosli tjedan je bas dobro jeo, bez plakanja i obavezno bar 2 nocna obroka jer ne jede 150 koliko bi trebao kao po tablici za svoj uzrast nego jede oko 100! Nekad 90 nekad 110, nekad 120 i to je plafon...Znam da ga nemoram buditi, al sam mislila da je mozda rano da izbaci buduci da manju kolicinu onda pojede... A ja sam se tjesila da tu razliku u  kolicini pojede u nocnim obrocima...
    Sto se stolice tice, nemam pojma, jel mekana ili normalna??
    Ako si promijenila hranu moze biti reakcija na to, kazu da oko 7 dana treba da se organizam privikne na novu hranu pa moze kakica bit drukcija.
    Kad smo mi zavrsili u bolnici problematicna je bila zelena kakica ali je bila onako spinat zelena i vodena i svakakva... 
    Jel ti od 21-6 spava bez ikakve hrane ili cica samo, bez bocice?

Kamikazee
    22. Travanj 2016. 18:51

Aha, kuzim 😕 I ja bih bila luda vjerojatno na tvom mjestu! 

Moj po noci samo sisa, bez bocice. I danas smo imali 7 podoja, samo 3 bocice, sad ce 4 (nakon svakog drugog podoja ide bocica). Strah me uopce veseliti se 😀
    Ipak sam danas zvala pedijatricu i rekla je sestra da je normalno i sve ok!

• Kriszta
    22. Travanj 2016. 20:55

Cure i jam nova mama,ali ono što mi je pedijatrica rekla,da preko noći ju nikako ne budim,koliko god ona bude spavala. Ja sam inače prvih mjesec dana budila svakih dva sata,tako mi je patronažna rekla i sad mi je krivo,jer se sad već i sama budi. Sad mi je pedijatrica rekla da ju nikako ne budim!!! A mi u nedjelju punimo 7 tj.
    Meni svi govore,da nije bitno koliko jede,kad dobiva na težini. Po meni tvoj dečkić fino dobiva,a što prespava noć...MILINA!!!!!!!
    Ako će te smiriti,moja sisa 5 min!!!! ( što je za mene malo) + AD. Nekad (rijetko)pojede 60ml,nekad 40ml,a većinom 15-20ml. Bez veze jede,a da ne kažem da preko noći dobiva samo siku. Što znači zadnji ad je oko 20-21h,a slijedeći oko 8-9 ujutro!!! 
    Pupa ti koritiš nan 1,jel tako? nama nije odgovarao i ja sam promijenila,a poslije sam čula i čitala,da postepeno treba novu hranu ubacivati...da im želudac to prihvati i da nemaju grčeve.

Pupa2
    23. Travanj 2016. 08:48

Jutro cure!
    Kamikazee, ma meni se cini da vi polako kazete AD-u pa-paaa :) bravo!
    Kriszta, da mi smo na Nan-u l pro 1! Izgleda da je ono preksinoc i dan prije bio njemu dan za brljanje s hranom. Jucer je opet fino jeo i nocas jednom 100 i drugi puta oko 5 samo nesto malo, al i to si mislim dati truda pa mu dat dudu ako primijetim da bude i dalje taj obrok brljavio...pricekat cu par dana!
    Ja nisam primijetila da mu Nan smeta! Rekla sam ako slucajno vidim da mu nesto ne pase, promijenit cemo hranu, ali stolica mu je dobra, redovna, 1-2 puta dnevno, pelene dobre, ne bljucka mi jako i cesto i dobiva na kilazi... A njegovi grcevi prilikom hranjenja-nekad su jaci, nekad slabiji, nekad pojede u jednom potezu bocicu a nekad traje 45 min hranjenje-ovisno koliko se zraka naguta i koliko dobro moze podrignuti... Vjerujem da bi bilo slicno i s drugim formulama, ali ako vidiim da ide na gore onda cu svakako traziti drugo rjesenje...Cula sam i ja to za postepeno uvodenje nove hrane! Koju vi sad koristite?

Pupa2
    23. Travanj 2016. 08:52

Kriszta, zbog cega si ti promijenila hranu? Jel sad bolje?

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.