Proljetne bebe/mame 2016.

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
  • Kriszta
    14. Travanj 2016. 20:08

Puno mi je lakše cure sad..ne zato što i vi se mučite s tim,nego što znam da moja malena nije bolesna.
    A što se mlijeka tiče meni i patronazni rekao i pedijatrica potvrdila,da ne postoji to da nemamo dovoljno mlijeka,jer sam i ja to sama tvrdila,nego da jedino beba ne vuče kako treba. Evo mi smo od jučer samo na siki i nadam se da će tako i ostati,sretna sam zbog toga,nisam se ni nadala ,da bi mogli uspjeti izbaciti bočicu,a možda je to samo neka njena faza. Svakako ću za par dana nazvati patronažnog,ako će malena ostati na siki,da ju izvaže,da ne bi slučajno opet gubila na težini. Jer to nikako ne želim.

• Kriszta
    14. Travanj 2016. 20:25

Evo opet počeli grčevi nakonhranjenja,ali oni tipični,isto kao sinoć,što su trajali 3 sata.
    Slušamo anti colic sound i u marami smo na pilates lopti.
    ne znam da li netko koristi tu maramu sa karikom,ali ja nikako da uspijem namjestiti normalno,niti izgleda da je maleni udobno,ali dok ona šuti,ja sretna. maramu sam dobila,pa razmišljam neku ne tako kompliciranu kupiti. Jel netko od vas koristi maramu i koju?
    Mismo danas ipak kupili Pupa enterokid,kad sam očajna,pa tko zna...javim vam.
    Lola kako vama pomaže Sab?

inace moja poslije papanja,jako je plakala i isto sam pomislila da je gladna,pa sam joj htjela dati ad,ali na kraju nisam..izgurat cu jos dan-dva pa cu vidjeti da i je izgubla na tezini. najgore kad ne vidis i ne znas koliko je pojela.

Kamikazee
    14. Travanj 2016. 21:51

Cure, samo izdrzite bez ad do vaganja!! Da nisam slusala patronazne i sve koji guraju ad jer se beba MORA iste sekunde udebljati kad izadje iz bolnice mozda bi i uspjeli biti samo na sisi sad 😟
    Pratite stolicu koje je boje, ako krene prema zelenoj moze znaciti da je beba malo gladna, ako je zlatna samo nastavite sa sisanjem i ne posezite za ad!! (Osjecam se kao iz rode, ali kad je meni tako zao sto sad kombiniramo papicu 😟)

I da, moj je sad bas zbog grceva to radio s cupanjem bradavice. Ali njemu pomaze topli oblog. Slozim tetra pelenu na kvadrat od 20x20cm, stavim u mikrovalnu na 30 sec, njemu na trbuscic i stisnem ga kao kad dojim, ali s jacim pritiskom. Ja se otopim, ali njemu nestanu grcevi u roku odmah.

Lola29
    15. Travanj 2016. 07:53

Evo ovako mi smo isto grijali tetru pa nosali u jastucicu, ali to pomogne samo dok to radis cim stanes on dalje place i grci se. 
    Jucer dakle cijeli dan na sab simplexu (dajem mu 8-9 kapi za sad prije svakog hranjenja) bio je dobar i tako reci prespavao cijeli dan. Ne znam mozda je i vrijeme utjecalo na njega. Navecer sam mu dala zadnju dozu, tako mi je rekla patronaza, no noc je bila nemirna.. Jeli se on naspavao cijeli dan pa mu se nije dalo i nocu ili je zato sto mu nisam nocu davala kapi, ne znam?!
    Ugl sad ujutro cim sam mu ih dala lijepo se umirio i zaspao. Moram pratiti jos bar 2 dana da vidim kako djeluje.

Nadam se da te kapi ne ostavljaju nikakve posljedice na crijeva, u smislu da ih zalijeni, da nece rade bez tih kapi?! 🤔

Pupa2
    15. Travanj 2016. 08:50

Kriszta, i mom uvijek nakon hranjenja krenu. Do nedavno su i tijekom hranjenja al to cupkanjem na pilatesici sprijecimo tj njegovu usmjerenost na njih... Evo sad se smirio i zaspao na meni. Treba to izdrzati...
    Ja imam osjecaj da on cijeli dan place jer to krene poslije hrane, pa isprekidano place kako se grci... Pa vec dode novo hranjenje i tak u krug 😱
    Srecom, noc nam je dobra....

Ninachh12
    15. Travanj 2016. 09:39

Curke da vas malo utješim, sve to što opisujete smo prošle moja cura i ja. Jednu večer je muž htio ići na hitnu jer se toliko plakala da je ostajala bez daha na momente. I sad se nekako sve to smirilo. Ni sami ne znamo zašto ni kako. Šetale smo se jedan dan 2 puta po sat vremena i tu noć je spavala ko top. Espumisan dajemo 3 puta dnevno po 10 kapi i samo se ponekad malo grči, ali kad prducne prestane. Cure izdržite bez ada do vaganja, zovite patronažne, zato i služe. I ako vam itko kaže da vam je slabo mlijeko, samo se nasmijte. Ne postoji slabo mlijeko, pedijatrica mi je rekla da je to mit i da mlijeko jednostavno ne može biti slabo.  Ja mislim da djeca jednostavno imaju faze, i ta faza grčenja ce proći i plakanje ce proći i sve te faze jednostavno moraju proći..Držite se :)

nasdva
    15. Travanj 2016. 13:16

Čitam da vas muči da li imate dovoljno mlijeka. Ja se samo izdajam svakih 6 sati znači 4 puta dnevno i imam mlijeka više nego što on može pojest. Tako da...
    PS. pijem čaj za dojenje od wellede 2 šalice dnevno

nasdva
    15. Travanj 2016. 13:17

Ustrajte u dojenju i ja bi da mogu.
    Samo hrabro! :-)

• Kriszta
    16. Travanj 2016. 10:17

Cure nakon tri dana dojenja bez AD i 3 dana urlanja nakon što je ispraznila obje dojke , 2 dana nije imala stolicu i na kraju vodenasto-zelenkasta,zaključila sam da je moje dijete gladno! po cijele dane je urlala i trpala rukice u usta odmah nakon dojenja. Plakala sam i ja s njom. Zvala sam patronaznu i poslala joj poruku,nisam dobila odgovor. Sinoć nisa mogla više i dala joj AD. Nakon toga se smirila.
    Ne znam o čemu je problem,ali nije zadovoljna samo na siki. Kontam da ne dođe do masnijeg mlijeka,pa zbog toga nije sita...nisam pametna više,probala sam i kompresiju raditi nakon što počne na siki biti ne mirna,ali ništa..luda sam već bila. 
    Dok je bila na siki lijepo je podrignula svaki put,čim sam dala AD ne može više podrignuti,pa sam mislila uzeti neko lakše.Oprostite curke što stalno pišem o problemima,ali mi je teško gledati,da moja beba po cijele dane plače,budi se plačuči,nikako nije vesela(pogotovo zadnjih tjedan dana) ni mirna,što smatram da nije normalno.

GARAVICA ti sad bebi daješ novalac,koje si prije toga dala,da nisi bila zadovoljna.? Mi smo dali prvo prenan,pa smo prešli na nan 1. 
    PUPA koje ti daješ?

Ja sam prije prenan-a dala babylove(humana) jer sam to bila kupila u trudnoći,samo za svaki slučaj,jer sam bila 100 % uvjerena da ću dojiti.

Inače ,kako vam dani prolaze,jel šetate?
    Uživajte u vikendu 

mama102
    16. Travanj 2016. 12:36

Krisztamitekako je moguće da nemaš dovoljno mlijeka koliko god drugi tvrdili da je nemoguće...ni meni puno toga nije bilo jasno s prvim djetetom...davali mi svakakve savjete...nema ništa bolje nego kad ti stekneš iskustvo i sama znaš šta je najbolje za tete i tvoje dijete...kad već trebate dohranu nemoj se ustručavat dat ju djetetu, može dijete sisat i jest dohranu...bitno da napreduje i da je zadovoljno...

evo moje iskustvo...

...ja imam dvije bebe doma...dva dečka...i različiti u skroz...jedan se lijepo najede, podrigne i spava...drugi bi jeo, ne bi jeo...pa plače...pa ipak bi jeo...i tako u krug...pa ga prevučem...pa daj ovak daj onak...da bi tek nakon sat i pol obavili sve kako treba...evo sad oboje spavaju...

...jedu nan sensitiv...i dojim ih...jedan obrok lijepo posisaju i spavaju...drugi obrok sisaju, ali traže još...nekad 30, nekad 50 dohrane...treći obrok samo dohrana i to pojedu 90...i tako se izmjenjujemo u krug...i djeca su zadovoljna...a i ja s njima, jer znam da su siti...ne mogu i ne želim forsirati isključivo dojenje jer ih je dvoje i ponekad mi zaista dobro dođe što pojedu na flašicu da malo dođem k sebi dok ih netko drugi hrani...jedan mi spava i do 5 sati u komadu, drugi se budi nekad nakod 2 sata, nekad nakon 3,5...sve ovisi...nisam ih ni pokušavala budit nakon 2, 2,5 sata kako su mi savjetovali jer znam da je to čista glupost...kad je dijete gladno probudit će se...ako je sito i suho, ne diraj ga :)) i evo ih oboje lijepo dobivaju na težini...zadovoljni oni, zadovoljna ja...zadovoljno medicinsko osoblje kad ih važe...hehe

...s prvim djetetom sam imala problem s dohranom...mlijeka nije bilo dosta, ona je plakala...ja sam plakala...muž kupio bebimil i dao joj...on ju je hranio a ja plakala da sam loša mama jer ne mogu nahranit svoje dijete...ali sam prihvatila to da joj treba dva tri obroka bebimila...i tako jedno 3 tj...onda sam odlučila smanjivat bebimil da više sisa...pa sam smanjila na dva obroka...pa s dva na jedan...i nakon nekog vremena ukinula skroz...dojila sam ju do 16 mjeseci...

mama10

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.