Mi smo počeli davat biogaiu jer mi se čini da ponekad ima neke male grcice, pošto su kapi za probavi ne mogu odmoć nikako :) Jučer napokon sve papire riješili i eto naša pahuljica nije više ilegalac hahah
Kriszta dajem mu prije svakog hranjenja, to je kod nas cca svaka 3 sata. glavno da djeluje sto god da je u pitanju 😀 Nadam se da ce i ostati tako.
Pozdrav svima,evo da se i mi malo javimo. Čitam vas redovito,svaki dan,ali neznam sto da vam pišem. Neznam o kojim to kapima pričate a ni čemu točno služe,neznam ni za sve te vrste dohrane, bočice... Ne mogu vjerovati da toga toliko puno na tržištu ima da morate istraživati što kojoj bebi paše.... Nebi vam htijela pričati o svojoj "savršenoj"bebi jer mislim da svatko od nas ima neku boljku,više ili manje. Uglavnom mi smo samo na cici,odlično ju je prihvatila,mlijeka imam ohohooo,hranimo se na zahtijev,a to je po danu nakon 2,5-4h,tokom noci imamo uglavnom jedno buđenje,spava od 22-23 pa do 4,5 ili 6h,kako kad,i onda opet do pola9-9. Ritam nemamo,neki točan da se svaki put zna e sad je ovo pa ono,i neznam kako se to može tako malenoj bebi postaviti,nemam namjeru je stim maltretirati jer nije mi problem ako je svaki dan malo drugaciji. Vjerujem da grceve nemamo,jer da ima plakala bi mislim puno više,ono zna plakati ali dok dode cica sve je ok,tako da nisu to grcevi,barem po opisu kako piše u knjigama. Navecer znamo imati malo problema,stavim joj cicu u usta ali ona samo okrece glavicom lijev-desno i nikako je uloviti i plače plače,kaže suprug da mu se cini da je preumorna pa cemo od danas početi spremati se na spavanje oko 20h,do sada smo to radili oko 21h.
Savršena mama vjerojatno nisam ali radim najbolje što mogu,znači stan mi nije usisan,ves nije ispeglan,ne kuham svaki dan,i to ne zato jer nebi stigla,bi,buduci da beba lijepo pajki,ali nekako umjesti da radim sve to meni je draze gledati moju mrvu kako spava,kako se u snu smijeska,puno je mazim,ljubim,i cuvam je stalno. Nisam mišljenja da ce je to razmaziti pa je često baš cuvamo.
Drage moje ženice,nemojte slusati savjete koji vam se ne svidaju,ako ne dojite ne znaci da ste loša mama,ako nemate miljeka nije to jer ste nesto krivo ucinile.... Po meni je losa mama koja svom dijetetu nebi dala jesti,a sve vi ovdje svoje bebe hranite,mazite i i cinite najbolje za njih i zato ste savrsene.
Pricala sam vam kakav sam komentar dobila nakon poroda,da ja ni neznam sto znaci roditi(imala sam carski),ok neznam kakva je to bol kod vaginalnog poroda,i sta sad??? zato nisam dobra mama ili? nisam žena ili?? Moram priznati da me pogodio taj komentar,jer da su mi bebu izvadili na bilo koji nacin ne zanima me,bitno mi je da je moja beba rodena zdrava,da je sve u redu... Onak pa ko si želi rodenje bebe mjesec dana ranije i to još carskim,ali ako je nesto hitno,ako se tvoj oganizam počeo boriti protiv trudnoce,ako smo beba i ja ugrožene nema se o cemu više pricati... da stvar bude bolja sve to je ta osoba znala,plus to da sam jednu bebu vec igubila.... i onda kad moram tako reci biti toliko glup i ubiti u pojam zenu.... nema smisla....
Želim vam reci ne slusajte druge "savršene mame" i reci cu ohole ljude,možda pretjerujem ali vi znate što je najbolje i što treba vasim mrvicama,ako su to kapi,ili dohrana,termofori,kupke,pilatesice,ma bilo što,vi znate....
sutra nam je 6t a tek smo na 3kg,još nosimo br 50 koji nam je i malo veliki još ali rastemo polako,baš m je medena ta moja mrvica. Puno se mazite,pazite,ljubite i volite.
Ja to mogu, ja to hoću....
https://klokanica.24sata.hr/roditelji/sretna-mama/bila-sam-izopcenik-jer-nisam-dojila-i-nisam-imala-prirodan-porod-4453
kristza-baš sam čitala taj članak, koja glupost čovječe. Zašto ljudi imaju potrebu komentirati nešto šta nisu doživjeli i proživjeli. Ma i da jesu zašto si daju pravo na to -.- Ja dojim, ali u potpunosti razumijem žene koje ne doje iz bilo kojeg razloga. Ako ce žena psihicki i fizički bit bolje ako ne doji, smatram da se ne treba patiti.
Moja curica vecinu dana i noći place, njurga, zeza i jede. S njom je nešto napraviti recimo ručak apsolutno nemoguća misija. Zahvaljujem Bogu što mi svekrva kuha pa se bar o tom ne moram brinuti. Po noći se budi 5-6 puta, 4 puta u najnajboljem slučaju. Voli se nositii i spavati na meni, čim spustim vrisak i tako..sve to skupa oduzima puno energije i jakooo puno živaca ijedva čekam da malo poraste. Jedno vrijeme sam se nadala da ce biti bolje, a onda sam prihvatila da je ona jednostavno takva. Znate onu teoriju "aktivno dijete u trbuhu znači mirna beba kad se rodi?" -potpuno pogrešno :P :P
Pozdrav svima!
Prije svega, čestitam svim novim mamicama na njihovim malim štrucama
Evo da vam se i ja pridružim. Pratila sam vas od početka ali sam bila lijena napraviti profil i sve to Mama sam proljetne curice, sad smo 3tj i da vas odmah utješim, sve smo u istim mukama, čitam neke postove oko spavanja kao da sam ih ja pisala
.
Krenule su nam muke s grčevima, show kreće oko 7 navečer pa traje do ponoći, ali sve je to kako koji dan. Papamo moje mlijeko ali na bočicu, na sisama je samo brljavila malo klopala pa bi zaspala tako da je na početku gubila na težini, ovako je lakše i meni a i njoj jer sad dobiva na kilaži super, a i napapa se pa spava po 3-4 sata na miru. Kindač joj baš i nije drag, preko dana više voli spavat u kolicima kraj upaljene kuhinjske nape, zaspi ko top :P
Malo sam se odužila, za prvi put valjda dosta
Pozdrav cure!
Ninach i Kriszta, moj deckic je slican vasem samo sto je po noci dobar. Budi se 2-3 puta ali pojede i zaspi, u svom kreveticu. Danas se probudio u pola 5 i guguce i prica u kreveticu pa smo ga prebacili kod nas i dali mu dudu i zaspali muz i ja, nekad kasnije je i on zaspao i odvalio do 9. Dajemo mu do znanja da nema igre i price u noci bez obzira koliko god je sladak s gugutanjem :D
A preko dana je nekad supeer, ali dosta je cendrav i sve mu je zanimljivo par minuta najduze.
A sto se tice reda, mi ga kupamo svaku vecer izmedju 8 i pola 9, i onda se stisava tv, pali se samo jedno priguseno svjetlo i krenemo s uspavljivanjem. Neki dan je zaspao u pola 10, neki u pola 9 a sinoc u 22:10. Ne mogu reci da zaspe uvijek u isto vrijeme ali rituali su jednaki!
A ovaj clanak i komentare ispod ne zelim ni komentirati. Dovoljna sam sama sebi s mislima i brigom i svime sto se tice hrane i neuspjelog dojenja... Ne trebaju mi jos i neke teorije i tuda misljenja!
Moj sin je isto bio jako aktivan u stomaku, a bome i vani :D
Tiny, dobrodosla :)
P.S. Ninach, ja sam isto prihvatila da je to tako, ne mogu reci da je jako jako zahtjevan, ali je dosta cendrav!!! Ja se nadam da ce to proci i da je to sve posljedica stomaka i svega sto ih muci dok se ne prilagode na ovaj svijet. Meni su sestre na neonatologiji rekle da je on jako bolan i da ga boli glavica od tog prokletog vakuuma! A kad sam patronaznoj rekla da je na vakuum, kaze da ga mozda boli to sve dok te kosti lubanje ne srastu normalno...
Ali moram ga pohvaliti da kad zaspe, cvrsto zaspe i ne smeta mu nista. Jucer sam sredila malo stan i depilirala noge s epilatorom kraj njega-nije se pomaknuo...
Odvalio je 2,5h... Nadam se da ce mu to postati neko pravilo. Eno, sad spava, prvo se meskoljio par puta i budio,, sad mi se cini da je cvrsto zaspao. Mogla bih peglati.
Btw, bili smo na vaganju! Ima 5kg :D u 17 dana je dobio 800g
Sortiraj odgovore
Najstariji