Kriszta, mi na pola uvijek prekinemo za podrigivanje jer on vristi, a i nema mjesta za novu hranu!
A fiziolosku kapamo stalno i inhaliramo se svaki dan! Cistili smo i nosic s aspiratorom (prije nakapala fiziolosku) ali nisam izvukla nesto...
I meni su rekli da to jednostavno mora proci, a proci ce kad sve sazrije...
knjiznicarka-nakon hranjenja nemoj ju odmah spustiti. Ako ikako imaš vremena nek bude na tebi u uspravnom položaju oko pola sata, to je meni moja patronažna savjetovala isto zbog tog povracanja kroz usta i nos. kaže da sfinkter između želuca i jednjaka nije još dovoljno sazrio i da ce to doc na svoje. i mi smo u košari u kojoj je držimo prek dana digli uzglavlje te ispod madraca u kindi u kojoj je prek noći stavili 2 jastučića da bude pod kutom od 45 stupnjeva. Odkad to radimo povraćanja više nema. :)
pupa-mi u rodilištu isto dobili tobrex sa savjetom do 7 dana max. nakon toga mi patronažna rekla da joj masiram suzni kanalić (pored nosića ispod oka) sa malim prstom i samo s toplom vodom micati krmeljiće. U slučaju pogoršanja opet početi stavljati tobrex ali do max 7 dana. Tako je meni rečeno. Vidiš, nakon nekog vremena jednostavno ćeš sve to skupa početi lakše podnašati..bude to došlo na svoje ;)
Ovaj forum je stvarno koristan, bar znamo da nismo jedine koje proživljavaju ovakve probleme. Sad mi je još draže što sam na forumu nego kad sam bila trudna :D
Ljubim vas
Ninach, mi smo isto povisili madrac! Tako je imao na neonatologiji pa smo kopirali :)
Da mi je netko prije 5 dana rekao da cu mirno podnijeti 3h njegovog urlanja rekla bih da je lud.
Evo epizoda urlanja od 19-22 je zavrsila. Cak smo kapali kapi u uho sto je neonatologinja rekla kao po potrebi, mislili da je dijete bolno (usi ili nesto), medutim, urlanje se nastavilo, grcenje i ostale vesele stvari! Ahh proci ce i to :D
Sveki kaze da je sogor 4 mjeseca urlaaaao po cijele dane. Nakon toga mali andjeo! Tako ce i moj sinek :D
Drzite se cure, tu smo jedna za drugu!!! :*
Curke mi bile na pregledu prvi put. Curka dobila 1150g/4.5cm u 4 tjedna. Kaže pedijatrica bacite dohranu u smeće, vama to ne treba. kakvo slabo mlijeko, samo se zdravo hranite. Tako da sam si sretna, i cura je danas napokon dobra, spava, jede, spava, jede. Konačno malo mira :D
Nadam se da su i vaše bebice dobre :))
Danas se ja moram požaliti.. jučer cijelo poslijepodne i cijelu noć mi je mala svakih 15 minuta tražila jesti.. cica npr 10 minuta i zaspi mi.. 4 puta ju probudim pa nastavi jesti, 5. puta više nema šanse da se probudi. Ostavim ju nek spava, al probudi se za 15 minuta, vrišti, hoće jesti i tako cijeli dan i noć. U jednom trenu sam poludjela i ostavila ju nek plače, rekla mužu "Dosta mi je, ne mogu više".. naravno, izdržala sam tako jedva dvije minute, uzela ju i opet nahranila.. e i onda kad me pogledala s tim svojim okicama, taaaakva grižnja savjesti me ulovila pa sam počela plakat jer sam se osjećala ko najgora mama na svijetu.. Danas od jutra i dalje ista priča, svako malo je gladna. Jel to skok u rastu ili što?
Premorena sam i nadam se da je bar jedna od vas imala koju epizodu toga "dosta mi je"... Jel vam ikad bude previše? Kako se nosite s tim?
Ninach hvala. Inace ga uvijek drzim uspravno dosta dugo. Cekam oko 15 Min da podtigne i onda se Jos nosamo. Danas ujutro mi je opet bljucnuo sat i pol nakon jela i naravno trazio odmah Jos kako vam ostane na povisenom u kreveticu? Moj stalno sklizne jer nikad nije na miru. Rukice i nogice stalno rade. E da, jesu i vasim bebama rukice jako hladne dok spavaju? Uvijek ich drzi podignute iznad dekice i stvarno su hladne ali njemu je toplo kad ga probam.
Ste vi uspjele uloviti ritam? Preko noci jede svaka Tri sata Ali preko Dana nema pravila. Ponekad svaki sat pa dva pa za pola sata.. A svi mi vec trübe da ne smijem tak jer Mora imati red. A kaj da gledam dok Place jer je gladan a Jos nije npr. 2 kad treba jesti??
Halila moj je jucer plakao cijeli Dan. Mir je bio samo dok sam ga nosila i hodala. Visio na sisi svaki sat ili manje i par puta povukao i spavao. cim bi ga maknula plac i to onaj histericni i tak skroz do na vecer kad je napokon malo dulje jeo i oko 9 zaspao. Mislila sam da ce mi otpasti sise Isto je bilo i u pon pa sam mislila da je skok. Ne znam. A ovo "dosta mi je" mi dode kad place a ja mu ne mogu pomoci. I kad muz npr. pojede a ne stavi sude u masinu, pa mi i to digne tlak. Ili to kaj sam sad ovisna o njemu da dofura namirnice ili odnese kolica van jer imamo hrpu stepenica do ulice. To mi je tesko palo jer sam uvijek sve sama rjesavala. Za malog znam da je jeo, da nije pokakan a vristi. I onda mi bude tolko zao i mislim da sam grozna mama kad ne znam kaj mu je. I onda ga nosam i pricam i nekak prode.
I stvarno, Forum mi je isto jos drazi sad jer vidim da nisam jedina. I moram reci da Imam dvije drage frendice Koje su nedavno rodile pa se redovito cujemo jer o nekim stvarima nitko otvoreno ne prica i uvijek je sve idealno. Bilo bi bolje da smo blize ali i ovo pomaze.
Huug svima i pusa bebicama.
Ninach, drago mi je zbog vas!!! Super!
Halila, joooj, tocno znam kako ti je. Evo moj je sinoc vristio kako sam napisala i danas cijelo jutro... Stvarno vise nisam znala kako da ga smirim. Cak je pojeo mirno, ali izmedju tih hranjenja je bio show. Cekam 16h da muz dode i da ga predam muzu jer sam premorena. I meni sto puta dode ta misao da mi je dosta... Prije par tjedana sam od njegovog plakanja bila tako ljuta i isto sam ga samo dala muzu da se maknem od svega, ali kao i ti, odmah sam ga uzela nazad. Valjda je to sve normalno, nespavanje,neiskustvo i sve se skupi...
Ja odbrojavam dane kad cemo se pribliziti 3.mj... Jucer napunili mjesec dana... Sve mi se cini kao vjecnost.
Mi nismo bili kod pedice s punih mjesec dana vec s 3 tjedna i tad je narastao 4cm i dobio oko 700g (ako se gleda od otpusne tezine jel?). Inace, jucer smo obukli robicu 62 jer nam je 56 bas na knap. I pelene sam kupila dvojku, jedinice imam jos par komada al su mu bas na knap... Onda valjda napreduje :D
Knjiznicarka, ja sam negdje procitala da tako malim bebama nema smisla uvoditi neki red sto mi je i logicno. Ja sam zahvalna sto moj dobro spava noc, probudi se samo za hranjenje i nastavi spavati. Ali, preko dana je svakako. Isto tako nekad jede svaka 2h, nekad 3h, nekad kao npr danas place cijelo jutro, a jucer je bio ujutro kao bubica! Ne znam ni kako bih mu uvela neki raspored.
Sto se madraca tice-moj se poceo vrtiti po cijelom kreveticu, danas moram staviti ogradicu jer zna doci onako poprecno! Kako to izvede nemam pojma. A stenje i grci se i u snu pa valjda od svega toga se izokrece cijeli po kreveticu...
evo i mene konačno otkrila novu temu za nas koje smo rodile...čim uhvatim vremena bacam se na čitanje i pisanje :))
mama10
Sortiraj odgovore
Najstariji