Proljetne bebe/mame 2016.

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
    Ninachh12
    08. Travanj 2016. 16:09

Halila-ja sam još noćas imala 3 puta epizodu "dosta mi je" "zašto nećeš spavati" "molim te spavaaaj višee" i komentirala mužu ujutro kakva je sreća da je roditeljska ljubav ovoliko velika jer da je to tuđe dijete izbacila bi ju kroz prozor van :P i onda normalno taj osjećaj grižnje "kakva sam ja to mama" i kad zaspe lijepo joj se ispričam što sam bila ljuta na nju :P To je samo loš period koji u krajnjoj liniji mora proći, kad tad. Takav period kojeg ti opisuješ je nama trajao 3 puna dana i 3 pune noći i znaš šta? Onda je danas bila dobra i sve mi je ružičasto. Proći će..samo budi strpljiva (znam. teško je.:P)
    knjiznicarka- evo moj savjet je da dojiš dijete na zahtjev, bit ce sretnija i mirnija beba, a to rezultira mirnijom mamom :) i ja sam pokušavala uvest red jer su mi svi pričali da ce beba bit ovisna o cici pa sam shvatila da to nema smisla. I da..mojoj bebi isto hladne ruke, ne previše..al hladne..to normalno koliko sam čula :)

Lola29
    08. Travanj 2016. 17:59

Halila ja isto mislim da je to skok. Moj je isto jucer bio nemoguc, inace ovih dana uredno jede pa 3 h spava, a to jucer je bilo sisa od jutra do veceri spavao mozda sat vremena mislila sam da cu poluditi tamo oko 1 ujutro onda se umirio i nastavio svoj stari raspored. Rekli su mi da je to taj neki prvi skok koji se javlja do 10.dana onda je iduci sa mjesec dana pa sa 3.mj. Tako da mislim da moras izdrzati taj period da ne izgubis mlijeko.

Da bas je super forum, svaka cast Ninach sta si otvorila temu, korisna nam je svima :))

Halila
    08. Travanj 2016. 22:34

Hvala vam svima, utješile ste me! Stvarno mi u ovakvoj situaciji puno znači kad vidim da nisam jedina koja ima takve krize. 
    Sve frendice koje imaju djecu su to prošle i zaboravile pa mi nije isto komentirat s njima ili s nekim tko isto to prolazi sad. Zato mi je ovaj forum trenutno super i od veće pomoći nego u trudnoći. 
    Želim vam mirnu noć i što više prospavanih sati!

• Kriszta
    09. Travanj 2016. 20:59

Cure moje,što ja volim ovaj forum..kod nas isto jučer katastrofa,cijeli dan ništa nije spavala,čitam sve vaše komentare,sve isto kod mene..nevjerojatno..kod nas isto ili skok ili vrijeme djeluje na malenu..preko dana moja isto jede svakako, nekad nakon 50 min traži ,nekad 2 sata ,nekad i tri..i ne pada mi na pamet dovesti je u red. Bitno mi je da preko noći donekle dobro i duže spava...a što se tiče "dosta mi je" jučer sam si isplakala dušu, jer sam smatrala da sam najnesposobnija i najgora mama. A što je najgore. ..još s slušala poznanicu koja ima isto malu bebu,kako je njena savršena, koja samo jede i spava i slušam kako je ona sretna otkad ona postoji i kako se dobro osjeća. ..i sve stigne...ma savršena je...i baš se grozno osjećam. ..jer povjerujem u to da s slušala sam jedino ja grozna majka. .i pun mi je kofer savršene mame! !!! Meni nije problem priznat da me porod bolio,da moje dijete ima grčeve i da nekad ne spava satima,da nisam oprala kosu 5 dana,da mi je nekad jako teško, ali da neizmjerno volim svoju malenu.  To je život ,to je ljubav...kad nešto nije savršeno! !!!!!

Pupa2
    09. Travanj 2016. 21:54

Kriszta, upravo to. I ja imam jednu frendicu cija je mala savrsenstvo i dobrica i kad sam rekla da se moj dernjao do pola 8 ujutro do pola 1, rekla mi je: jao, pa ja bih se bojala igdje ic s njim.
    Mislim si, hvala na podrsci!!!

Ninachh12
    09. Travanj 2016. 21:56

Kristza-moja susjeda je rodila 2 mjeseca prije mene, ja cu bit kuma malom, a mali spava od kad se rodio od 9-4 i također je tipičan primjer "savršene". Ja joj se nasmijem i kažem da ona nema pojma šta znače grčevi i nespavanje i da je svako dijete drugačije i da ce doć i naš dan kad ce curka spavati. 
    Znam da ti je teško, vjerujem i suosjećam s tobom jer znam kako ti je. Ta poznanica da je imalo dobra bi ti dala podršku i razumijevanje, a nebi se hvalila kak je njoj sve bajno. Kroz jedno uho unutra, kroz drugo van. Doći će dan kad ce i tvoja beba prespavati noć i kad ces misliti kako si najbolja mama na svijetu. Sve to što ti se događa je normalno, sve te promjene, hormoni nam luduju, samo se ti ispucaj, onda je mnogo lakše kad se imaš kome ispucati, a da te ne osuđuje. I to šta kažeš to je ljubav, kad je nešto nesavršeno, kada je dijete stalno budno i place,a ti ju i dalje neizmjerno voliš :)

Kamikazee
    10. Travanj 2016. 13:45

A tu su sve zene!! Uopce nisam spora, 10 dana se cudim na staroj temi kak vas nema 😂😂 zaboravila skroz na ovu temu!!

Natipkam cim vidim top teme 😉

Kamikazee
    10. Travanj 2016. 13:45

A tu su sve zene!! Uopce nisam spora, 10 dana se cudim na staroj temi kak vas nema 😂😂 zaboravila skroz na ovu temu!!

Natipkam cim vidim top teme 😉

Kamikazee
    10. Travanj 2016. 17:45

Joj, ogroman mi je post, sad vidim kad sam natipkala pa sorry unaprijed 😘

Dojenje - pomirila sam se da ga dohranjujem s ad jer jednostavno nemam dosta mlijeka 😟 Ali presretna sam sto i dalje vise voli cice i sto ga nista ne smiruje kao kad ga pristekam na prsa. Smatram svoje sise magicnima 😂 kako pocne sisati smiri se i crijeva normalno rade pa mi se redovito pokaki i isprdi za vrijeme podoja ili dok ga drzim na sebi za podrigivanje

Grcevi - hvala bogu nemamo ih! Jedino sto se naguta zraka (nekad pocne jesti kao da mu nikad nisam dala hrane!) pa kad se budi i osvijesti rad crijeva zna biti vristanje. Tad je uglavnom i gladan pa se plac potencira. Svejedno sam ojacala i ne osjecam griznju savjesti u noci kad to krene da prvo ja odem na brzaka na wc jer jednostavno ne mogu izdrzati cijeli podoj i mislim da ne trebam ni trpiti

Spavanje - spava s nama jer mi je uz blagodati poroda bilo lakse tako nego ustajati svaki put. I skuzila sam da ako je uz mene puno duze i cvrsce spava! Po danu ne spava dulje od 45min, ali ako ja legnem s njim onda odrapi 2 sata bez beda! 
    Nakon kupanja mi najcesce zaspi oko 21 i spava do pola 2, nakon toga svaka 3 sata ko urica: previjanje, dojenje, bocica, podrigivanje i nada da ce odspavati 🙂

Btw - kako sam najcesce sama s njim otkrila sam da je moguce u 10 minuta odraditi tusiranje (s pranjem zubi i umivanjem pod tusem!! 😂) i ostatak higijene pred spavanje. Krema za lice je luksuz!!

Puse svima, falile ste mi 🙂

Halila
    10. Travanj 2016. 18:57

Kamikazee pa dobro nam došla hehe 
    Moja je počela spavati u svom krevetiću, budi se svaka 2-3 sata po noći, ali sad mi je muž neku virozu zaradio pa spava u boravku, a ona sa mnom u krevetu i odspavala mi je od 23 sata do 5 ujutro u komadu. Baš sam bila u šoku. Puno bolje spava uz mene, baš sam primjetila. Evo jučer i danas je predobra, nije uopće cendrava, dosta i spava.. ko druga beba. vjerujem da utječe i to što sam ja nekako mirnija i bolje raspoložena nego prošlih par dana. Lagano se "vraćam u život".. nisam do neki dan apsolutno ništa radila po kući, samo sam se za nju brinula.. mama mi dolazila pomoći svaki dan, a evo sad sam kroz vikend malo čistila, pospremala i bolje se osjećam.

Vi ste se sve oporavile skroz od poroda? Ja ne pijem više tablete protiv bolova, ovu ranu od epiziotomije više niti ne osjetim, ovo gdje sam popucala isto tako, jedino još ova ruptura me muči, to mi još sve bolno unutra. Valjda će i to uskoro se smiriti. 

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.