Hvala na pitanjima, mi smo od ponedjeljka napokon skupa, ali nase muke nisu prestale. U bolnici su nam rekli, fizioloska jos par dana a prokainske kapi za usi po potrebi. On je vec u utorak poceo opet plakati na bocicu iako pojede, bude borba ali pojede. Danas smo mu vec 2x kapali kapi i bude lakse... Ali smijemo 3x dnevno pa onda neka hranjenja budu bas patnja.
Zivcira me to vec, bojim se za njega, svi mi govore da je to sve ok, proci ce kad prode prehlada... Kupili smo i inhalator u nadi da ce pomoci.... Plus jos se grci tijekom hranjenja i iza pa ne znam ni sama vise razlog plakanju... I nakon toga svega obavezno nosanje i uspavljivanje na meni da se smiri...jel moguce da je to tako od nosica???
Ako netko ima bilo kakav savjet, slobodno... Ja vec ludim.
Mi kapamo d3, bio gaiu i nekad enterokind!
NMareN, pusti druge nek pricaju sta hoce... Ti znas sto si prosla i zasto si prosla i sto je na kraju toga svega nagrada.. A to je tvoja princeza!!!
Nego, kako stojite s plakanjem?? Ubi me sve, placem, zalim, pa sam sretna i tako u krug...
Ninach i ivich hvala na info, mislim da cityu west ima njihov ducan pa cu Poslat muza da kupi. Mi isto kapamo bio-gai pa cemo viditi sto ce od toga pomoci. Ja pijem onaj neki caj za dojilje od Hippa od komoraca i kima.
Moramo sve zivo isprobavati dok ne pronadjemo rjesenje za svoju bebu :/
Btw ja sam na klavocinu jer sam pokupila neki urinoinfekt nakon poroda! I to odmah klavocin 2xdnevno :/
Mi koristimo isto espumisan baby,pa me zanima kako ti Ninach daješ bebicu, koliko kapi i koliko često, koliko puta dnevno?
Kod nas ista situacija,brzo jede,pa teško podrigne,pa uhvate ju grcevi (barem mislim) pa place, pa se za crveni, par par minuta,pa opet. ..nekad se dogodi da između dva hranjenja ni ne spava. Sutra idemo kod pedijatrice, pa ću je baš pitati za mišljenje.
Cure moje,valjda ćemo drugi put biti pametnije i ne dopustiti da se drugi umiješaju i da nećemo dozvoliti da nam pametuju. Znam da ću drugi put uspjeti dojiti,jer znam da neću nikog slušati. Još se znam zaplakati, kad se sjetim dojenja. .ne dajte se,ipak smo mi mame i najbolje znamo,sta je dobro za njih.
Pupa, mogu reći da te razumijem... danas sam i ja plakala zajedno sa svojom Iris. Učim koju hranu moram izbjegavati i to na teži način. Danas je jadna vrištala od 12:30 do 19 sati.. u tom periodu je spavala ukupno možda 20 minuta. Koje muke... premorena sam. Inače isto pijem Hippov čaj kim, komorač i anis i nismo imali problema s grčevima.. a ovo danas ne znam točno što je bilo, al svakako su bili problemi s probavom. Ne ponovilo se.
Kristza-1 ml (25 kapi) kad je imala baš jake grčeve 4 puta dnevno. Sada kada više nema 2 puta, a kad bočicu potrošimo prestat cemo davati i vidjeti dal ce se grčići vratiti..
pupa-ja sam jedno vrijeme plakala skup s njom, sada sam se jednostavno umorila i kada ona place ja sam smirena ko špricer, kad stvarno poludim dam je mužu neka on malo sluša, odem na wc, sjednem si malo na pod, udahnem par puta, popijem vode i nastavim. Moje zlatno pravilo je bez obzira kakva je ona, navečer si uzimam minimalno pola sata za vruć tuš, namažem se kremicama, opustim se i pokušavam ne misliti na to kako ona vani mužu vrišti. Meni vrišti po cijele dane, može on izdržati bez mene tih pola sata. Napunim si baterije tako. U krajnju liniju to mora proć, ona mora kad tad zaspati, tad zaspim s njom i onda je lakše. Ne znam dal ti to može biti od nosića, ali možda su jednostavno grčevi. Kaže moja svekrva da je moj muž imo grčeve da uopće nije spavao u kindiću, stalno je bio na rukama i da je stalno plakao i da dok nisu grčevi prošli cijelo selo je znalo kad je on budan, a kad spava..
Cure, iako smo na ad-u, jucer smo pokusali davati malom cesce po manje mlijeka. Kad smo cekali 3 sata, nekada cak 2,5-2,45 njemu toliko rade crijeva da svaki puta kad zakrulji u stomaku on krene s vriskom... Onda ga nosamo, da se to sve smiri, da ispodriguje sve sto ima i nastavimo dalje. A kad smo krenuli s davanjem hrane svaka 2h, prije velikog placa, mirnije pojede i nema plakanja dok jede... Iako se i tada onako uvija i izvija ali je bolje nego inace.
Nekad pojede 80, nekad 70, nekad 60... Valjda mu je to dovoljno. Kaka i piski uredno...
Ninach, ja jedva cekam da muz dode s posla u 16h i da se malo zabavlja oko malog. Mislim, i ja se zabavljam i kad je on tu, ali barem mogu otici kao covjek na wc. Isto tako, navecer se tusiram i opustam dok je muz s njim. I isto idemo spavati kad ide mali jer se uvijek bojim tj razmisljam kakva ce noc bitj pa bolje da uhvatim sna :)
Halila, ako inace nemate grceve tko zna sto joj je bilo... A mozda vas i hvataju. Nadam se da ne!!!
Drage moje cure, evo mis napokon spava sam u kindicu a ja mogu ne brzinu natipkati. Citam vas stalno prek moba ali mi nece nikako poslati odgovor.
Znate koliko mi je lakse da i vi placete. Meine predvecer slomi. I mislila sam da samo ja ludim. Maleni je inace super ali neke dane samo place i jede i ne mogu ni na wc otici. Bilo je lakse kad su moji bili tu i muz a sad smo sami dok ne dode muz s posla. Ovo sto je Ninach napisala, ja si isto na vecer priustim tus al me toliko grize savjest da se zurim jer mali ko da zna da me nema i stalno trazi sisu. Kaj se tice dojenja, ide nam nekako. Ali su svi puni savjeta. Da nam je rodbina blize mislim da bi i ja sve slusala, ovak kad ugasim Skype zaboravim i gotovo :) Tako da, slusajete sebe i bebu.
Ne znam vise dal je netko tu ili na trudnoci napisao da nece beba spavati u kreveticu. Moj isto nece ali pomaze spavanje u vreci. Zaspi na meni u krevetu i kad je cvrsto zaspao (iliti kad me muz probudi da i ja spavam) premjestim ga i nastavi spavati sam, u vecini slucajeva. Mislim da mu odgovara toplina vrece, jer je kindic ipak hladniji kad ga se stavi s meine na plahticu.
Grcevi nas muce tak dugo dok se ne isprdi ili pokaka. U biti meine vise Muci kaj nakon Jela, ali ne odmah, izade mu mlijeka kroz Usta i nos. Meine to vise uplasi nego njega i normalno nastavi disati, ali mi nije svejedno. Podrigivanje nakon Jela mu uopce ne ide. Imate kakav savjet? Pitala sam babicu koja mi dolazi kak mu pomoci i rekla je podici malo madrac, ali za sad nisam primjetila razliku.
E da, netko je isto napisao da je bebica malena s 2700g a ostale vece. Moj je roden s 2700 pa pao na 2500 i evo sad smo na 3300 i u Sub ce nam biti 4 tjedna. U odnosu na druge bebe u rodilistu bio je mrvica a sad su nam se vec fino prstici popunili i trbuscic zaokruzio. :)
Cuvajte i mazite bebice i drzite se :)
Sad sam tek vidjela koliko sam ocvrsnila :D lijepo je jeo do pola 1 i onda je u pola 1 zaspao u pola obroka i nema sanse da nastavi. U pola 2 se probudio i vristao, crijeva se cula valjda do susjeda, a gladan je... Nista, istrpila sam plac, nosala ga, mazila, kad su se crijeva smirila i kad je podrignuo i zadnji zrak valjda, pojeo je 90. Eno sad spava.
A ja prvi put bez neke velike panike! Uff!
Knjiznicarka, mene isto predvecer uvijek uhvati, kad muz dode s posla i kad mi se valjda sve skupi od tog dana...
Ali, sto dalje idem sve mi je lakse nekako. Iako jedva cekam da se ta probava vise sredi i da ga ne muce grcici.
Sto se podrigivanja tice, s tim nemamo problema, podrigne kao pravi i to vise puta jer je mali hlapljivac pa ako pregladni naguta se zraka i vristiiiiiii! I u noci ga dizemo za podriganac par puta. Srecom, ne razbudi se.
Obicno podrigne onako kad ga nosim trbuh na trbuh, njegova glava preko mog ramena... A nekada ga stavim na stomak da legne i lagano pritisnem svojom rukom njegova leda... I fino podrigne. Tako su mi pokazale sestre na pedijatriji. Ako nije sklon bljuckanju (a mislim da si napisala da je) onda ga mozes i onako na krilo svoje staviti potrbuske i lupkati lagano...
Sto se savjeta tice, ja sam vam u vezi njegovog hranjenja i plakanja dobila 3 razlicita savjeta. Jedan od neonatologinje, jedan od pedijatrice nase i jedan od patronazne. Po neonatologinji ne smijem ga hraniti cesce, po pedijatrici moram cesce jer je hlapljiv itd.
Jel vasi imaju krmelje u ocima? Moj stalno... Dr nam dala tobrex, mazala sam mu 4-5 dana, a kad je bio na pedijatriji svaki dan su mu mazali, a to se kao ne smije duze od 7 dana! Aj ti znaj :D
Cure čitam vas i sve imamo slične probleme. Danas smo bili kod pedijatra, vezano za podrigivati je rekla da najbolje preko ramena jer ova moja bljucka i da obavezno sacekam i pila sata,jer zato ima grčeve poslije,što halapljivo jede. Savjet da stanemo na pila da podrigne,pa nastavimo, što je ne moguće jer onda ona ne želi više ni siku ni bočicu. Kaže da tu nema pomoći sto se tiče espumisana nego ona mora naučiti pravilno disati dok jede,,a to će još potrajati.Tako da je to normalna pojava o ne može joj nikakve kapi pomoć, samo podrig i prdez. Tobrex kapi i ja koristim,jer je imala konjuktivitis, pa smo prestali pa se ponovno vratio..sad već koristim 7-8 dana,nisam znala da se ne smije tako dugo.
Pupa i ja mislim da su to grcevi,mada mi je rekla pedijatrica da je nos povezan s tim i sa nakapam prije hranjenja fiziolosku u nosić, eto cure možda nam i to pomogne.
Moja malena isto sitna bila,rodila sa 2800 g.pa pala na 2560g. I evo danas sa mjesec dana ima 3720 g. I narasla 5 cm. Tako da cure sa sitnim bebama, držite se vidjet ćete kako će vaša beba odjednom naglo narasti. .ljubim sve vase/naše bebice ♡
Sortiraj odgovore
Najstariji